הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מישהו שלמד מנהל עסקים?

MiraclesMan

משתמש פעיל
484
85
נק' מוניטין:
97
484
85
מישהו שלמד\ לומד ויכול לתת חוות דעת על המקצוע ועל מה שהולך אחרי ? (מבחינת ביקוש ומציאת עבודה,שכר)
איך הרמה של התואר מבחינת הקושי והאינטנסיביות של הלימודים?
עוד דברים שאני צריך לדעת לפני(?)

הדבר שהכי חשוב לדעת לגבי מנהל עסקים שזה 'תואר' ולא 'מקצוע'.
כך שבוגרי תואר ראשון במנהל עסקים מתמודדים על משרות מאוד שונות.
החל ממנהל משמרת במוקד לקוחות, בודק תוכנה, אנליסט זוטר בבית השקעות ובערך כל משרה שמחפשים אנשים עם קצת ראש.

הלימודים עצמם משלבים קורסים טכניים/מתמטיים ברמה של בערך 4 יחידות וקורסים יותר הומניים.
בגדול רמת הקושי בינונית.

למה אתה רוצה ללמוד מנהל עסקים? מה עשית מאז השחרור מהצבא/סיום תיכון?

כן אני בוגר מנהל עסקים,
אחרי התואר עשיתי הסבה למקצוע אחר.

אבל לא מעט חבר'ה אצלנו השתלבו בעולם הפיננסי בצורה כזו או אחרת

מה הקשר בין בודק תוכנה למנהל עסקים?
בהקשר של מי שלמד מנהל עסקים - כמעט כלום.
אבל כאשר אני מחפש בודק תוכנה לצורך בדיקות ידניות של תהליך כמו הפקת פוליסת רכב, אני מחפש אדם עם הבנה עסקית, הכרות עם אקסל, הבנה בסיסית בתכנות/מערכות מידע.
בוגרי מנהל עסקים בהחלט עונים לדרישות, מי שיהיה טוב יוכל אח''כ להתקדם לתפקידי יישום ובהמשך גם ניתוח מערכות וניהול פרויקטים.

• פותח/ת השרשור
כן אני בוגר מנהל עסקים,
אחרי התואר עשיתי הסבה למקצוע אחר.

אבל לא מעט חבר'ה אצלנו השתלבו בעולם הפיננסי בצורה כזו או אחרת
אשמח לשמוע מאיזו סיבה אם זה בסדר מצידך

הדבר שהכי חשוב לדעת לגבי מנהל עסקים שזה 'תואר' ולא 'מקצוע'.
כך שבוגרי תואר ראשון במנהל עסקים מתמודדים על משרות מאוד שונות.
החל ממנהל משמרת במוקד לקוחות, בודק תוכנה, אנליסט זוטר בבית השקעות ובערך כל משרה שמחפשים אנשים עם קצת ראש.

הלימודים עצמם משלבים קורסים טכניים/מתמטיים ברמה של בערך 4 יחידות וקורסים יותר הומניים.
בגדול רמת הקושי בינונית.

למה אתה רוצה ללמוד מנהל עסקים? מה עשית מאז השחרור מהצבא/סיום תיכון?
בעיקרון אני פחות בנאדם של מקצועות כמו פיזיקה\מתמטיקה , ומבחינת האופציות שיש לי כרגע עם פסיכומטרי
והתעודת בגרות ,זה המקצוע שלדעתי עונה הכי הרבה על הדרישות שלי, ואני יותר הומאני
מאז שהשתחררתי אני דיי בין עבודות ומחפש את עצמי פה ושם, ככה אני כמעט שנתיים מהשחרור.
הבעיה שלי שמההתחלה לא היה מקצוע שידעתי להצביע עליו ולהגיד זה מעניין אותי (חוץ מאחד שזה לא ריאלי עם הציונים שלי).
עד כמה שהבנתי יש הרבה תחומים שאפשר לעסוק בהם עם התואר הזה.

מבחינת ההתמחויות
יש התמחות מסויימת שיותר קל \ פחות קל איתה למצוא עבודה?
או שזה פחות משנה ההתמחות ומעדיפים מישהו שסיים את התואר וזהו?

אשמח לשמוע מאיזו סיבה אם זה בסדר מצידך

בעיקרון אני פחות בנאדם של מקצועות כמו פיזיקה\מתמטיקה , ומבחינת האופציות שיש לי כרגע עם פסיכומטרי
והתעודת בגרות ,זה המקצוע שלדעתי עונה הכי הרבה על הדרישות שלי, ואני יותר הומאני
מאז שהשתחררתי אני דיי בין עבודות ומחפש את עצמי פה ושם, ככה אני כמעט שנתיים מהשחרור.
הבעיה שלי שמההתחלה לא היה מקצוע שידעתי להצביע עליו ולהגיד זה מעניין אותי (חוץ מאחד שזה לא ריאלי עם הציונים שלי).
עד כמה שהבנתי יש הרבה תחומים שאפשר לעסוק בהם עם התואר הזה.

מבחינת ההתמחויות
יש התמחות מסויימת שיותר קל \ פחות קל איתה למצוא עבודה?
או שזה פחות משנה ההתמחות ומעדיפים מישהו שסיים את התואר וזהו?

זה כן משנה, תקרא על זה יותר בהרחבה באינטרנט יש את כל המידע על כל המסלולים. מן הסתם שיהיה הבדל בין מסלול משאבי אנוש למערכות מידע וכדומה.

בלי קשר, חקירה על התואר ונושאי הלימוד יתנו לך אינדיקציה האם אתה בכלל מתחבר לנושאים האלו, ללמוד משהו במשך 3 שנים בלי שהוא יעניין אותך ולו במאומה, זו חוויה לא נעימה לדעתי.

כסטודנט שנה אחרונה בבר אילן, אני יכול להגיד לך שמנסיון אישי השכלתי - אם זה לא רפואה מדמ"ח או הנדסה לא שווה לעשות תואר נקודה.
סייג יחידי יהיה אם אתה בראש להמשיך לתואר שני אחרי התואר הראשון ואז אולי כבר תתמקצע בתחום של התואר שלך (או שתמשיך לדוקטורט/קריירה אקדמאית).
למה אני אומר את זה? כל מי שלומד כל תואר ראשון אחר לומד "תואר" ולא לומד מקצוע, אתה לא מבין כמה אדריכלות/תקשורת/מדעי החברה/כלכלה חוטפים כאפה של החיים שלהם כשהם קולטים שרבאק שרפתי פה שלוש שנים הוצאתי שכר לימוד של לפחות 34 אלף שקל, שלא נדבר על הכמות כסף שאתה מוציא בתואר על קפיטריה (אנלא פאקינג צוחק אחי) עכשיו תחשב את כל זה עם העובדה שמחצית בערך לא עובדים בתואר.
יוצא לך 12x3 חודשים של משכרות שלא הרווחת (ואם כן אז בקושי) + 34 אלף שקל הוצאות שכר לימוד + ההוצאות מסביב לאונ' אם זה נסיעות/קפיטריה/כדורי רטלין (ציני) זה יוצא בחישוב גס 200 אלף שקל שיכולת לחסוך (וזה עוד בחישוב של משכורת פח מינימום).
וכל זה בהסתכלות הכי אופטימית שלא נדבר בכלל על אלה שהלכו למכללות לעשות תואר הומני אני רציני רוצה לבכות בשבילהם.
ואז אתה יוצא מהתואר לעבודות "בתחום" ומציעים לך משכורת של אולי 6K כאילו אתה איזה פאקינג Pleb.

Disclaimer: בקריאת הפוסט אני נשמע ממש ממורמר על התואר שלי אז אני רק אציין שאני לא מתחרט לשנייה על התואר, עם כל זה שעשיתי תואר פח (הומני), התואר אמנם לא מקנה מקצוע, אבל מדעי החברה (פסיכולוגיה,אנתרופולוגיה,סוציולוגיה, מדעי המדינה) וכל מה שמסביב מקנה לך הרבה כלים של חשיבה מעבר לקופסא, אני גאה לומר שאני לא אותו אדם שהייתי לפני התואר, התואר פתח לי את הראש לימד אותי המון ידע כללי ומעבר לכך (קורסי כללי+יהדות) ובנוסף לזה גם גרם לי להבין כמה שאני סולד מדת (תתפלאו דווקא הגישה של קורסי יהדות בבר אילן היא מאוד רציונלית ברוב הקורסים יותר כמו ללמוד היסטוריה ויש לא מעט מרצים עם כיפה על הראש שבאים עם תפיסה מורכבת פתוחה וליברלית).
חוץ מהפאן הלימודי גם הכרתי המון אנשים טובים ואני יכול להגיד שהיה לי כיף גדול להסתובב בקמפוס.
מהפאן הכלכלי אישית אני יכול להגיד לך שמימנתי לעצמי הכל, חסכתי לפני ומשנה ב' מצאתי עבודה בזכות האוניברסיטה (כוחות הביטחון פרויקט מיוחד של סטודנטים) ועבדתי תוך כדי התואר ועשיתי כסף לא רע בכלל (יחסית לסטודנט כן?) כך שהכל אפשרי.

אז בוא נגיד שבסופו של דבר מה שחשוב להחלטה שלך אם ללמוד מנהל עסקים הוא אם אתה רואה בזה משהו שמעניין אותך? ובכך שלא תשלה את עצמך ותחשוב שזה "פותח דלתות" לדברים יוקרתיים כי 6K בחודש אתה יכול לעשות גם בלי תואר והרבה יותר מזה.
אם אתה לוקח את התואר הזה בשביל הפרקטיקה אז תשקול שוב או לנסות תואר שמקנה מקצוע (רפואה, מדמח, הנדסה) או שרבאק אחי לך תלמד להיות ספר/נגר/פחח/שרברב/חשמלאי כי המקצועות האלה מכניסים משכורת לא רעה בכלל ועוברים את בעלי תואר שקר כלשהו בקלות רבה.
וגם יש לך מקומות כמו udemy שאתה יכול ללמוד שפות תכנות או ללמוד שוק ההון וכו'

קח את הכל בחשבון ופאק אני לא מאמין שהצלחתי לחפור ככה :|
אם יש לך עוד שאלות hit me up ובהצלחה בכל מקרה... 😵‍💫🥊

@MiraclesMan אני אנסה להציג נקודת מבט שונה.
לדעתי אין טעם ללמוד תואר בשביל שיהיה לך תואר.
העלות של הלימודים, בתוספת אובדן ההכנסה בזמן הלימודים פלוס עלויות שונות, מסתכמות לסכום כסף גדול מאוד.
כלומר על מנת להחזיר את ההשקעה בלימודים אתה אמור להיות מסוגל להרוויח יותר לאחר הלימודים כדי להחזיר את ההשקעה.
אני לא בטוח שלימודי מנהל עסקים ייצרו לך מספיק הכנסה בשביל שזה יהיה כדאי.

לדעתי אם אין לך כיוון מוגדר, תחפש תחום שמעניין אותך ותתחיל לעבוד בו ללא תואר אקדמי, אחרי שתבין שזה הכיוון שלך תוכל ללמוד במקביל לעבודה גם אם זה ייקח יותר זמן.

לא שמתי לב ש @Bolvaris כתב אותו דבר, מאוד מסכים איתן.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
כסטודנט שנה אחרונה בבר אילן, אני יכול להגיד לך שמנסיון אישי השכלתי - אם זה לא רפואה מדמ"ח או הנדסה לא שווה לעשות תואר נקודה.
סייג יחידי יהיה אם אתה בראש להמשיך לתואר שני אחרי התואר הראשון ואז אולי כבר תתמקצע בתחום של התואר שלך (או שתמשיך לדוקטורט/קריירה אקדמאית).
למה אני אומר את זה? כל מי שלומד כל תואר ראשון אחר לומד "תואר" ולא לומד מקצוע, אתה לא מבין כמה אדריכלות/תקשורת/מדעי החברה/כלכלה חוטפים כאפה של החיים שלהם כשהם קולטים שרבאק שרפתי פה שלוש שנים הוצאתי שכר לימוד של לפחות 34 אלף שקל, שלא נדבר על הכמות כסף שאתה מוציא בתואר על קפיטריה (אנלא פאקינג צוחק אחי) עכשיו תחשב את כל זה עם העובדה שמחצית בערך לא עובדים בתואר.
יוצא לך 12x3 חודשים של משכרות שלא הרווחת (ואם כן אז בקושי) + 34 אלף שקל הוצאות שכר לימוד + ההוצאות מסביב לאונ' אם זה נסיעות/קפיטריה/כדורי רטלין (ציני) זה יוצא בחישוב גס 200 אלף שקל שיכולת לחסוך (וזה עוד בחישוב של משכורת פח מינימום).
וכל זה בהסתכלות הכי אופטימית שלא נדבר בכלל על אלה שהלכו למכללות לעשות תואר הומני אני רציני רוצה לבכות בשבילהם.
ואז אתה יוצא מהתואר לעבודות "בתחום" ומציעים לך משכורת של אולי 6K כאילו אתה איזה פאקינג Pleb.

Disclaimer: בקריאת הפוסט אני נשמע ממש ממורמר על התואר שלי אז אני רק אציין שאני לא מתחרט לשנייה על התואר, עם כל זה שעשיתי תואר פח (הומני), התואר אמנם לא מקנה מקצוע, אבל מדעי החברה (פסיכולוגיה,אנתרופולוגיה,סוציולוגיה, מדעי המדינה) וכל מה שמסביב מקנה לך הרבה כלים של חשיבה מעבר לקופסא, אני גאה לומר שאני לא אותו אדם שהייתי לפני התואר, התואר פתח לי את הראש לימד אותי המון ידע כללי ומעבר לכך (קורסי כללי+יהדות) ובנוסף לזה גם גרם לי להבין כמה שאני סולד מדת (תתפלאו דווקא הגישה של קורסי יהדות בבר אילן היא מאוד רציונלית ברוב הקורסים יותר כמו ללמוד היסטוריה ויש לא מעט מרצים עם כיפה על הראש שבאים עם תפיסה מורכבת פתוחה וליברלית).
חוץ מהפאן הלימודי גם הכרתי המון אנשים טובים ואני יכול להגיד שהיה לי כיף גדול להסתובב בקמפוס.
מהפאן הכלכלי אישית אני יכול להגיד לך שמימנתי לעצמי הכל, חסכתי לפני ומשנה ב' מצאתי עבודה בזכות האוניברסיטה (כוחות הביטחון פרויקט מיוחד של סטודנטים) ועבדתי תוך כדי התואר ועשיתי כסף לא רע בכלל (יחסית לסטודנט כן?) כך שהכל אפשרי.

אז בוא נגיד שבסופו של דבר מה שחשוב להחלטה שלך אם ללמוד מנהל עסקים הוא אם אתה רואה בזה משהו שמעניין אותך? ובכך שלא תשלה את עצמך ותחשוב שזה "פותח דלתות" לדברים יוקרתיים כי 6K בחודש אתה יכול לעשות גם בלי תואר והרבה יותר מזה.
אם אתה לוקח את התואר הזה בשביל הפרקטיקה אז תשקול שוב או לנסות תואר שמקנה מקצוע (רפואה, מדמח, הנדסה) או שרבאק אחי לך תלמד להיות ספר/נגר/פחח/שרברב/חשמלאי כי המקצועות האלה מכניסים משכורת לא רעה בכלל ועוברים את בעלי תואר שקר כלשהו בקלות רבה.
וגם יש לך מקומות כמו udemy שאתה יכול ללמוד שפות תכנות או ללמוד שוק ההון וכו'

קח את הכל בחשבון ופאק אני לא מאמין שהצלחתי לחפור ככה :|
אם יש לך עוד שאלות hit me up ובהצלחה בכל מקרה... 😵‍💫🥊

אני אנסה להסביר
זה לא שהקורסים שנלמדים לא מעניין אותי, להפך ראיתי מה הולך שם פחות או יותר וזה כן מעניין אותי.
המטרה שלי בשורה תחתונה זה ללמוד כדי להתקדם בחיים גם מבחינת התעסוקה וגם הידע שלי ,ולא להישאר איזה עובד מחסן או מפעל או תחנות דלק וכל אלה במשכורת
של כלום וחצי
אני יודע שמקצועות הומניים פחות "נחשבים" ואפשר להרוויח פחות
אבל 6K? רציני? אני דיי בטוח שראיתי מקומות שמשלמים באיזור ה 8-10, מוזר
בכל מקרה אני לא יודע מה יהיה בהמשך אבל כמובן שאני לא שולל את האופציה להמשיך לתואר שני

אחלה השכלה וידע בעולם העסקים אבל:
1. עדיף שתדע לאיזה כיוון אתה רוצה ללכת
2. עדיף שתתחיל לעבוד בזמן הלימודים

אתה רוצה להיות מנהל מוצר - תעבוד במחלקת שיווק משנה ב' שלך

• פותח/ת השרשור
אחלה השכלה וידע בעולם העסקים אבל:
1. עדיף שתדע לאיזה כיוון אתה רוצה ללכת
2. עדיף שתתחיל לעבוד בזמן הלימודים

אתה רוצה להיות מנהל מוצר - תעבוד במחלקת שיווק משנה ב' שלך
הכיוון הוא ניהול מוצר \ מערכות מידע

לדעתי הבעיה טמונה כמו שאמרו ב״אמא היהודיה״. להגיד שאתה עו״ד זה מאוד נחשב, אבל בפועל - לאו דווקא. ממה ששמעתי המבחני לשכה בכלל לא קלים בלשון המעטה, אני מאמין שיש המון בוגרי תואר במשפטים שלא עברו מבחני לשכה.

בעיה נוספת בארץ, בעיקר בתודעה של האנשים, שרק תואר ״נחשב״. לימודי תעודה מקצועיים, זה כאילו אתה ״בטלן״. דווקא הקורסים היותר קצרים, של שנה שנתיים, מקצועיים, הם הרבה יותר פרקטיים ויישומיים בשוק העבודה (לדוג׳ ג׳ון ברייס).

אנשים בדר״כ פשוט ממשיכים לתואר סתמי כלשהו בתור פתרון ל״אני לא יודע מה אני רוצה לעשות בחיים״ שזה לא הדבר הכי נורא, ככה (בערך) גם אני עשיתי עם הנדסת תעו״נ.

• פותח/ת השרשור
לדעתי הבעיה טמונה כמו שאמרו ב״אמא היהודיה״. להגיד שאתה עו״ד זה מאוד נחשב, אבל בפועל - לאו דווקא. ממה ששמעתי המבחני לשכה בכלל לא קלים בלשון המעטה, אני מאמין שיש המון בוגרי תואר במשפטים שלא עברו מבחני לשכה.

בעיה נוספת בארץ, בעיקר בתודעה של האנשים, שרק תואר ״נחשב״. לימודי תעודה מקצועיים, זה כאילו אתה ״בטלן״. דווקא הקורסים היותר קצרים, של שנה שנתיים, מקצועיים, הם הרבה יותר פרקטיים ויישומיים בשוק העבודה (לדוג׳ ג׳ון ברייס).

אנשים בדר״כ פשוט ממשיכים לתואר סתמי כלשהו בתור פתרון ל״אני לא יודע מה אני רוצה לעשות בחיים״ שזה לא הדבר הכי נורא, ככה (בערך) גם אני עשיתי עם הנדסת תעו״נ.
האמת שפחות מעניין אותי מה יגידו והמשפחה שלי לא מאלה שדוחפים ולוחצים לעשות תואר..
הכללה לא ממש נכונה
וגם לא ממש אכפת לי ללמוד מקצוע של לימודי תעודה כמו גרפיקאי או איזה משהו אחר בסגנון
הבעיה היא שזה מגיעה לאפשרויות תעסוקה ולשכר

הכיוון הוא ניהול מוצר \ מערכות מידע

לך על זה, נראה שאתה יודע מה אתה רוצה. תנסה להתברג המחלקת שיווק של אפליקציה או סטארט אפ כלשהו ואפילו הייתי ממליץ לעשות קורס זריז (גג שלושה חודשים) בעיצוב גראפי לפני שאתה מתחיל את התואר
התואר יתן לך כלים לראייה מערכתית בארגון או כלים לפתיחת עסק עצמאי שאלו תכונות חשובות למנהל.
אבל כמו כל דבר בחיים זה יהי תלוי גם בך, אתה צריך להיות אחד שלא מפחד מאתגרים ולא פוחד מאחריות.

• פותח/ת השרשור
לך על זה, נראה שאתה יודע מה אתה רוצה. תנסה להתברג המחלקת שיווק של אפליקציה או סטארט אפ כלשהו ואפילו הייתי ממליץ לעשות קורס זריז (גג שלושה חודשים) בעיצוב גראפי לפני שאתה מתחיל את התואר
התואר יתן לך כלים לראייה מערכתית בארגון או כלים לפתיחת עסק עצמאי שאלו תכונות חשובות למנהל.
אבל כמו כל דבר בחיים זה יהי תלוי גם בך, אתה צריך להיות אחד שלא מפחד מאתגרים ולא פוחד מאחריות.
זה לא 3 חודשים לצערי.. אבל כן נתת פה רעיון שנשמע לא רע האמת
ושוב השאלה האמיתית היא לגבי מציאת תעסוקה בשכר הגיוני בהמשך (לא מצפה להתחיל משכר 12K אבל גם לא לחיות על מינימום)

כבר עדיף לך ללמוד עיצוב גרפי לבד מאשר לעשות קורס.
הקורסים האלה לא מלמדים עיצוב, הם בסך הכל מלמדים אותך להשתמש בתוכנות, את זה אתה יכול ללמוד לבד.
בתחום הזה דווקא כן כדאי לעשות תואר לדעתי.

זה לא 3 חודשים לצערי.. אבל כן נתת פה רעיון שנשמע לא רע האמת
ושוב השאלה האמיתית היא לגבי מציאת תעסוקה בשכר הגיוני בהמשך (לא מצפה להתחיל משכר 12K אבל גם לא לחיות על מינימום)
אתה יכול להתרשם פה מרמות השכר, קח בחשבון שהן לרוב מוטות כלפי מעלה וכמובן יש ביקוש רב על כל משרה
טבלת שכר - שיווק ומכירות

אתה יכול להביע דעתך על הנדסת תעו"נ בבקשה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית