הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה על גנטיקה

יוסישיטרית

משתמש קבוע
1,980
270
נק' מוניטין:
333
1,980
270
ארץ לעולם לא
המורה שאל ואמר שמי שעונה מקבל בונוס במבחן.
נגיד שאדם עם מבנה גוף ״אקטומורף״ שחיף-״תת משקל מתחיל להתאמן ומעלה הרבה מסת שריר( מגיע לרמה תחרותית) האם זה ישפיע על המראה של הילדים שלן? כלומר זה משפיע על הגנים?

לא חיפשתי על זה, אבל אני מאמין שכן, אולי לא מדור אחד, אבל אם מדור לדור האנשים מתאמנים וחזקים
סביר להניח שהצאצאים יהיו יותר חזקים ''בטבעי'' נקרא לזה כך, זה כמו שאנשים פיתחו לעצמם צבע עור משלהם / סוג עיניים מסוים
עם השנים בגלל הסביבה שלהם, אם הגוף כביכול יתרגל לכוח ולמסת שריר גבוהה מדור לדור, אני מניח שזה כן יתפתח לדור ההמשך.

אני חוזר - זה לא עובדה (שאני לפחות יודע עליה), זה נטו היגיון מהעניין של הצבע עור / סוג עיניים וכו' אל מול הסביבה והתנאים, ככה עובדת אבולוציה.

לא אין שום שינוי בdna
אז איך כבודו מסביר את העובדה שיש אנשים חזקים ומפותחים יותר מאחרים? למה חלק לוחצים 120 בלי בעיה ויש אנשים שאחרי שנתיים לוחצים 100 בקושי? למה יש כאלה שהידיים שלהם גדלות מסיפוק עצמי בלבד ויש כאלה שחייבים לעבוד עליהן בנפח גבוהה ותרגילים מבודדים בשביל שיראו שינוי כלשהו?

אז איך כבודו מסביר את העובדה שיש אנשים חזקים ומפותחים יותר מאחרים? למה חלק לוחצים 120 בלי בעיה ויש אנשים שאחרי שנתיים לוחצים 100 בקושי? למה יש כאלה שהידיים שלהם גדלות מסיפוק עצמי בלבד ויש כאלה שחייבים לעבוד עליהן בנפח גבוהה ותרגילים מבודדים בשביל שיראו שינוי כלשהו?

בול, אם זה לא היה משתנה, כולם היו מתחילים עם אותו משקל (אם הם באותם נתונים) וזה לא המצב.

לפי מה שידוע לי שינוי מבנה גנטי אצל בני אדם נובע משימוש יתר/חוסר שימוש בתכונות מסוימת ולכן זה מחצין אותם/מעלים אותם.
כלומר חושים שהדור שלנו לא משתמש בהם כמעט כבר לא יהיה בעל מרכיב גנטי חזק כמו שלנו יש.
מה שכן שינוי גנטי לוקח די הרבה דורות לכן זה לא משהו שיהיה מובחן אצל הילדים שלו.

המחקרים עדיין לא חד משמעיים בעניין, אבל כן יש נטייה לחשוב שיש השפעה מסוימת בצורה של אפיגנטיקה, אבל חוץ מהרמה שאליה הגיע המתאמן, גם הזמן שהוא מתאמן ונמצא במצב הגדול הזה משפיע

כן ה-DNA משתנה. אבל לא הדנא אלא פשוט יש שינויים אפיגנטים (בעיקר על ידי תהליך שנקרא מטילציה של גנים).

אגב, אין כזה דבר אקטומורף, מזומורף, אנדומורף.. זה חרטא ששמנים ושחיפים המציאו

לפי מה שידוע לי שינוי מבנה גנטי אצל בני אדם נובע משימוש יתר/חוסר שימוש בתכונות מסוימת ולכן זה מחצין אותם/מעלים אותם.
כלומר חושים שהדור שלנו לא משתמש בהם כמעט כבר לא יהיה בעל מרכיב גנטי חזק כמו שלנו יש.
מה שכן שינוי גנטי לוקח די הרבה דורות לכן זה לא משהו שיהיה מובחן אצל הילדים שלו.
המחקרים עדיין לא חד משמעיים בעניין, אבל כן יש נטייה לחשוב שיש השפעה מסוימת בצורה של אפיגנטיקה, אבל חוץ מהרמה שאליה הגיע המתאמן, גם הזמן שהוא מתאמן ונמצא במצב הגדול הזה משפיע
זה בעצם אומר שאם במשך כמה דורות האנשים יתאמנו על מנת לשפר את הבנץ׳ כל החיים אז בעוד כמה דורות יהיו להם בנצ׳רים מטורפים מלידה?

זה בעצם אומר שאם במשך כמה דורות האנשים יתאמנו על מנת לשפר את הבנץ׳ כל החיים אז בעוד כמה דורות יהיו להם בנצ׳רים מטורפים מלידה?
לא בידיוק, ההשפעות הן יותר בשיפור הפוטנציאל הגנטי לשריר וכוח בכללי אצל הילד
אני מאמין שבעיקר אפקט של הסביבה בה גדל הזרע\הביצית, בעקבות ההבדלים ההורמונליים בין אדם מאומן ללא

לא בידיוק, ההשפעות הן יותר בשיפור הפוטנציאל הגנטי לשריר וכוח בכללי אצל הילד
אני מאמין שבעיקר אפקט של הסביבה בה גדל הזרע\הביצית, בעקבות ההבדלים ההורמונליים בין אדם מאומן ללא

ממה שאני זוכר את ההבדלים האפי גנטיים מעבירה האמא לבן ולא האב

ממה שאני זוכר את ההבדלים האפי גנטיים מעבירה האמא לבן ולא האב
בעיקר, אבל כמות הטסטוסטרון וההורמונים של האב משפיעים על הזרע, והם מושפעים מהאימונים והשינויים האפיגנטיים כתוצאה מהאימונים

בעיקר, אבל כמות הטסטוסטרון וההורמונים של האב משפיעים על הזרע, והם מושפעים מהאימונים והשינויים האפיגנטיים כתוצאה מהאימונים

הקטע הוא אבל שהזרע ממוחזר כל הזמן ולכן השינויים האפי גנטיים במידה ויש כאלו בזרע הולכים לפח כי כל הזמן נוצר זרע חדש בעוד אצל האישה מספר הביציות קבוע.

יכול להיות שאולי הזרע שלך באותה תקופה שבה אתה מתאמן משתנה אבל זרע חדש שנוצר כאשר אתה פדלאה יהיה בעל שינויים אפיגנטיים שונים

הקטע הוא אבל שהזרע ממוחזר כל הזמן ולכן השינויים האפי גנטיים במידה ויש כאלו בזרע הולכים לפח כי כל הזמן נוצר זרע חדש בעוד אצל האישה מספר הביציות קבוע.

יכול להיות שאולי הזרע שלך באותה תקופה שבה אתה מתאמן משתנה אבל זרע חדש שנוצר כאשר אתה פדלאה יהיה בעל שינויים אפיגנטיים שונים
מסכים איתך, אני מדבר על המצב התיאורטי שהבנאדם שהיה שחיף מביא ילד כאשר הוא גדול ושרירי

• פותח/ת השרשור
מסכים איתך, אני מדבר על המצב התיאורטי שהבנאדם שהיה שחיף מביא ילד כאשר הוא גדול ושרירי
אז שאני מתחיל להתאמן הגנים שלי משתנים?
אני חושב שכן יהיה להם שינוי פיזי שיעזור להם(ידיים קצרות, כתפיים רחבות יותר..)

אז שאני מתחיל להתאמן הגנים שלי משתנים?
ברמה מסוימת, יותר כמו שינויים באיזה גנים הגוף בוחר להשתמש, אתה לא יכול לפתח אבל גנים חדשים

אני חושב שכן יהיה להם שינוי פיזי שיעזור להם(ידיים קצרות, כתפיים רחבות יותר..)
זה ממש לא מה שיקרה. צריך סלקציה בשביל זה, כלומר שגברים עם ידיים קצרות יביאו ילדים עם נשים עם ידיים קצרות לאורך דורות. בטבע זה קורה בגלל שנגיד רק מי שיש לו ידיים קצרות מצליח להגיע לבגרות מינית ולהתרבות הכי הרבה. זה לא יקרה בגלל שאתה רוצה בנצ' טוב (אלא אם האגדה נכונה ומי שיש לו בנצ' טוב משיג את כל הבחורות)

לא קראתי את כל התגובות כי בשלב מסוים פשוט לא הייתי מסוגל לקרוא עוד שטויות.

אני אעשה קצת סדר - ה-DNA לא משתנה. אותו DNA שקיבלת ביום שיצרו אותך, ישאר איתך כל חייך עד רמת המוטציה האקראית. ה-DNA של הילדים שלך יכיל חצי מה-DNA שלך וחצי מזה של האמא, כאשר יש בערך אינסוף סידורים של "חצאי" DNA מכל הורה שנובעים מתהליכים בחלוקת התא של תאי הזרע (שחלופים וכו'). אבל חשוב להבחין שגם ה-DNA של תאי המין, הוא איזשהו סידור של ה-DNA שיש לך כבר ולא משתנה. כלומר, גם ה-DNA של הילדים שלך "קבוע מראש". אצל נשים בכלל כל תאי הביצית נוצרים כבר ברחם (או בינקות? לא זוכר בדיוק מתי), ככה שאצלהן זה נקבע מראש על אמת.

אפיגנטיקה מדברת על ביטוי גנים. שינויים בביטוי גנים ובבקרתם נקבעים ומתרחשים במהלך החיים ולא עוסקת בשינויים ב-DNA. זה לא משהו שעובר בתורשה (רק DNA עובר לצאצאים).

שינויים במהלך הדורות נובעים כתוצאה מסלקציה וסחף גנטי (גם עוד דברים, אבל בעיקר שני אלו). ממש לא מדובר פה על שינוי DNA ברמת הפרט או ברמת הדור (כי שוב, DNA של אורגניזם לא משתנה במהלך חייו), אלא על אבולוציה שמתרחשת לאורך זמן באוכלוסיה.

לסיכום - לא.

לא קראתי את כל התגובות כי בשלב מסוים פשוט לא הייתי מסוגל לקרוא עוד שטויות.

אני אעשה קצת סדר - ה-DNA לא משתנה. אותו DNA שקיבלת ביום שיצרו אותך, ישאר איתך כל חייך עד רמת המוטציה האקראית. ה-DNA של הילדים שלך יכיל חצי מה-DNA שלך וחצי מזה של האמא, כאשר יש בערך אינסוף סידורים של "חצאי" DNA מכל הורה שנובעים מתהליכים בחלוקת התא של תאי הזרע (שחלופים וכו'). אבל חשוב להבחין שגם ה-DNA של תאי המין, הוא איזשהו סידור של ה-DNA שיש לך כבר ולא משתנה. כלומר, גם ה-DNA של הילדים שלך "קבוע מראש". אצל נשים בכלל כל תאי הביצית נוצרים כבר ברחם (או בינקות? לא זוכר בדיוק מתי), ככה שאצלהן זה נקבע מראש על אמת.

אפיגנטיקה מדברת על ביטוי גנים. שינויים בביטוי גנים ובבקרתם נקבעים ומתרחשים במהלך החיים ולא עוסקת בשינויים ב-DNA. זה לא משהו שעובר בתורשה (רק DNA עובר לצאצאים).

שינויים במהלך הדורות נובעים כתוצאה מסלקציה וסחף גנטי (גם עוד דברים, אבל בעיקר שני אלו). ממש לא מדובר פה על שינוי DNA ברמת הפרט או ברמת הדור (כי שוב, DNA של אורגניזם לא משתנה במהלך חייו), אלא על אבולוציה שמתרחשת לאורך זמן באוכלוסיה.

לסיכום - לא.

אם ככה למה יש אנשים עם סוג עיניים שונה / צבע עור שונה בהתאם לתנאים? הגוף הסתגל לאותם תנאים, וגם אם עכשיו מישהו מאפריקה
היה הולך לעשות ילד בסיביר, הילד שלו עדיין לא יצא לבן, כי זה כבר בגנים, זה מראה שהגוף כן מסתגל לדברים מסוימים.
אז אם הוא משנה את התווי פנים / צבע עור וכו' וכו' בהתאם למצב, אני לא רואה סיבה שהוא לא יסתגל למסת שריר גבוהה למשך דורות
אם הגוף מרגיש שזה נחוץ (כמו בדורות הקודמים שעבדו קשה וזה כביכול היה נחוץ)

פה ספציפית אין קשר לסלקציה / סחף גנטי

אם ככה למה יש אנשים עם סוג עיניים שונה / צבע עור שונה בהתאם לתנאים? הגוף הסתגל לאותם תנאים, וגם אם עכשיו מישהו מאפריקה
היה הולך לעשות ילד בסיביר, הילד שלו עדיין לא יצא לבן, כי זה כבר בגנים, זה מראה שהגוף כן מסתגל לדברים מסוימים.
אז אם הוא משנה את התווי פנים / צבע עור וכו' וכו' בהתאם למצב, אני לא רואה סיבה שהוא לא יסתגל למסת שריר גבוהה למשך דורות
אם הגוף מרגיש שזה נחוץ (כמו בדורות הקודמים שעבדו קשה וזה כביכול היה נחוץ)

פה ספציפית אין קשר לסלקציה / סחף גנטי

אני אחסוך לך את התסבוכות:
אם אתה מוצא את עצמך משתמש במילה "דורות" - מדובר בסלקציה/סחף גנטי/תופעה אבולוציונית אחרת. לא בשינוי ב-DNA שמתרחש כתגובה לתנאי הסביבה.
שינויים שנובעים מתנאי הסביבה - ביטוי גנים. כמו שאמרתי, גם לא כולל שינוי ב-DNA.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית