הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון ברברין נגד מטפורמין

• פותח/ת השרשור AFBB
  • פורסם בתאריך

AFBB

משתמש פעיל
467
376
נק' מוניטין:
732
467
376
Go Active
מטפורמין נחשב לכלי עזר מאוד מועיל אצל מפתחי גוף חובבנים ומקצוענים כאחד כפי שכולנו יודעים.

מאוד מועיל להורדת רמות הסוכר בדם ועוזר לדחוף רכיבים תזונתיים לשריר במקום לשכבות השומן. גם מונע ממך לפתח תנגודת לאינסולין שאתה אוכל כמו חזיר או אם יש לך סכרת. זה פישוט של הסגולות העיקריות שלו בשביל האדם הממוצע. נשמע לא רע, נכון?

יש גם מחקרים שכרגע מתנהלים שבודקים האם שימוש קבוע במטפורמין מסוגל להאריך חיים ולמנוע מחלות לב. מאוד מגניב.

למרות כל ההטבות שיש עם הסם הזה, יש גם חסרונות.

תופעות לוואי קשות כמו כאבי בטן, שלשולים וקשיים בספיגה של ויטמנים בגוף הם בין התופעות הלא רצויות הידועות.

בגלל בעיות אלו יש הרבה שמעדיפים להתרחק מהמוצר. ופה נכנס לתמונה ברברין.

ברברין הוא אלקלואיד שנגזר מצמח הברברית עם סגולות רפואיות שכביכול משתוות למטפורמין. יש הטוענים שהוא אפילו עדיף על מטפורמין ובטוח יותר.

לברברין יש את היכולת להוריד רמות סוכר בדם בדיוק כמו מטפורמין ונמצא כמועיל קלינית בטיפול לתנגודת אינסולין אצל חולים עם סכרת סוג 2. בדיוק כמו מטפורמין.

מחקרים על ברברין למעוניינים:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC241009

Berberine Promotes Glucose Consumption Independently of AMP-Activated Protein Kinase Activation

http://scholar.google.co.il/scholar...=0ahUKEwjfs4_SsJ7ZAhWBDsAKHfBqD14QgAMIJygCMAA

Effect of berberine on insulin resistance in women with polycystic ovary syndrome: study protocol for a randomized multicenter controlled trial

https://www.metabolismjournal.com/article/S0026-0495(08)00327-2/fulltext

Structural Changes of Gut Microbiota during Berberine-Mediated Prevention of Obesity and Insulin Resistance in High-Fat Diet-Fed Rats

Structural Changes of Gut Microbiota during Berberine-Mediated Prevention of Obesity and Insulin Resistance in High-Fat Diet-Fed Rats

בגלל מחקרים כמו אלו שמראים על היעילות של ברברין, בודיבילדרים רבים התחילו להוסיף אותו לשגרה היומית ודיווחו על תופעות חיוביות איתו שאכן מזכירות מעט את התופעות החיוביות של מטפורמין. לכן הוא זכה לכינוי "מטפורמין-לייט" בפורומים מחתרתיים.

אז אחרי החפירה, השאלה שלי היא האם ברברין באמת משתווה או אולי אפילו עליון למטפורמין? מישהו פה משתמש בברברין ויכול לדווח על היעילות שלו מניסיון אישי או אחר?

אשמח לתשובות מחבר'ה שניסו (אם יש)

תוכל לרשום בקצרה למה השילוב הזה לא טוב?
לאדם טבעי, שימוש במטפורמין ללא שימוש ב-AAS חיצוני יוביל להפחתת יעילות פוטנציאל צבירת מאסת השריר, עקב כך שאנזים ה-AMPK פוגע במנגנון ה-mTOR בתאי השריר (אותו מנגנון שאחראי על סיטזת החלבון). עם זאת, אצל אדם הקפדה על צריכת חלבון נאותה וגבוהה עשויה כן להפחית תופעה זו, וכאשר מדובר בשימוש בזמן סייקל, הדבר אף אינו רלוונטי. למטפורין עצמה השלכות אחרות, כגון העלאת תפקודי הכבד ובמצב של בעיות כליה, אף החמרתה.

קיבלתי עשרות פניות בנושא של מטפורמין, זה נושא מאוד רחב ויש לו שימוש שומה לחלוטין ממה שאנשים חושבים בתחום של BB.
עקב עומס הרב אני לא מצליח להתפנות ולהכין על זה פוסטים מסודרים. אני פשוט אראה איך בין לבין בשישי או בשבת אני אכין סירטון ונעשה בזה סדר.

קיבלתי עשרות פניות בנושא של מטפורמין, זה נושא מאוד רחב ויש לו שימוש שומה לחלוטין ממה שאנשים חושבים בתחום של BB.
עקב עומס הרב אני לא מצליח להתפנות ולהכין על זה פוסטים מסודרים. אני פשוט אראה איך בין לבין בשישי או בשבת אני אכין סירטון ונעשה בזה סדר.
האם כבר קיים סרטון פודקאסט בנושא
והאם יהיה חכם להשתמש בתרופה הזאת בזמן pct או סייקל טסט?

@Mishel Mishayev אם כבר אז כבר
אשמח לבקש פודקאסט בנושא של tb-500 bpc-157
ובכלל אם אפשר לעשות קצת סדר בכל הנושא של הפפטידים
Ghrp-6
mod grf-1
כל מיני דברים שהם סינית לפחות בשביל, מה שאתה מכיר, תדבר עליו, אתה יודע להסביר דברים מסובכים ולהפוך אותם לפשוטים, סומך עליך מישאל מישייב, מקווה שאתה עדיין גולש פה ורואה את התגובה הזאת בכלל

אז התנסיתי עם החומר הזה בעבר וחייב לציין לחיוב מאוד..אני ידגיש שאני לא בודיבילדר ולא אפילו שום דבר באזור הזה, רק אוהב לחקור ולהתנסות על חומרים ..
בגדול יש כל מיני שימושים של ברברין, חלק משתמשים בו בשביל לשלוט שלא יעלה גלוקוז על mk677
nutrient partitioning שגם בו אפשר להשתמש בrecomp או לשימושים אחרים כמו לדוגמה לחיטוב שאני השתמשתי שאפשר לרדת ממש נמוך בקלוריות בלי להרגיש רעב כמעט בכלל! ספציפית לי בפעם הראשונה שהשתמשתי בו לאורך חודשיים קיבלתי בוסט של אנרגיה מפגר בחדר כושר..סל הכל ממש עזר לחיוב.
חשוב לזכור שיש לברברין כמה בעיות עם פירוק שריר לאורך זמן והוא קטבולי במידה מסויימת ..לא נכנסתי פה למינונים ואיך לקחת עם פחמימה או בלי..אבל בגדול יכול להיות אחלה דרך למי שרוצה לאכול ולהתפנק גם בחיטוב בלי רגשות אשם יותר מדיי וגם לא לצבור שומן על הדרך..
כל מה שכתבתי פה מבוסס על נסיון אישי ואין כאן שום המלצה לצרוך את התוסף המוזכר או כל תוסף אחר!

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אז התנסיתי עם החומר הזה בעבר וחייב לציין לחיוב מאוד..אני ידגיש שאני לא בודיבילדר ולא אפילו שום דבר באזור הזה, רק אוהב לחקור ולהתנסות על חומרים ..
בגדול יש כל מיני שימושים של ברברין, חלק משתמשים בו בשביל לשלוט שלא יעלה גלוקוז על mk677
nutrient partitioning שגם בו אפשר להשתמש בrecomp או לשימושים אחרים כמו לדוגמה לחיטוב שאני השתמשתי שאפשר לרדת ממש נמוך בקלוריות בלי להרגיש רעב כמעט בכלל! ספציפית לי בפעם הראשונה שהשתמשתי בו לאורך חודשיים קיבלתי בוסט של אנרגיה מפגר בחדר כושר..סל הכל ממש עזר לחיוב.
חשוב לזכור שיש לברברין כמה בעיות עם פירוק שריר לאורך זמן והוא קיבולי במידה מסויימת ..לא נכנסתי פה למינונים ואיך לקחת עם פחמימה או בלי..אבל בגדול יכול להיות אחלה דרך למי שרוצה לאכול ולהתפנק גם בחיטוב בלי רגשות אשם יותר מדיי וגם לא לצבור שומן על הדרך..
כל מה שכתבתי פה מבוסס על נסיון אישי ואין כאן שום המלצה לצרוך את התוסף המוזכר או כל תוסף אחר!

איזה מינון ואיזה חברה השתמשת?

איזה מינון ואיזה חברה השתמשת?
השתמשתי במינון של 500 מג אחרי כל ארוחה שהייה בה כמות יפה של פחמימות..לא סתם חצי תפוח אדמה..ופעמיים ביום ..
בגדול ההמלצה היא למי שמטופל בסכרת ולוקח מטפורמין היא 1500 מג ביום אז כמובן שזה משתנה בין אדם לאדם אבל הספיק לי פעמיים ביום ..3 כבר הביא אותי להיפוגליקמיה מדיי פעם ותשישות.. תלוי במשקל כמובן ..
IMG_20191223_182035.jpg

• פותח/ת השרשור
אני תמיד משתמש בWellBet X או Thorne אבל לא ראיתי יותר מדי הבדל

צריך לעשות בדיקות דם מתישהו עם זה

יש הרבה זיופים בשוק של ברברין חבל שאני לא יכול לגנוב מסבתוש את המטפורמין שלה

אני תמיד משתמש בWellBet X או Thorne אבל לא ראיתי יותר מדי הבדל

צריך לעשות בדיקות דם מתישהו עם זה

יש הרבה זיופים בשוק של ברברין חבל שאני לא יכול לגנוב מסבתוש את המטפורמין שלה
ראיתי את ההכי זול שיש אבל מחברה נורמלית ולקחתי..שמע אבל שבועיים ראשונים זה השמיד לי את הבטן ..כל היום כאבי בטן נוראיים ..אבל אחרי זה פשוט לא הייתי רעב בחיטוב בשום צורה !! ירדתי לאזור ה 1200 קלוריות ביום עם אירובי והייתי הולך לישון סבבה ..
למה אתה השתמשת בו בסוף?

• פותח/ת השרשור
ראיתי את ההכי זול שיש אבל מחברה נורמלית ולקחתי..שמע אבל שבועיים ראשונים זה השמיד לי את הבטן ..כל היום כאבי בטן נוראיים ..אבל אחרי זה פשוט לא הייתי רעב בחיטוב בשום צורה !! ירדתי לאזור ה 1200 קלוריות ביום עם אירובי והייתי הולך לישון סבבה ..
למה אתה השתמשת בו בסוף?

השתמשתי בזה לשמירה על רמות סוכר

ברברין/מטפורמין גורמים לכאבי בטן בגלל שהם משנים את ההרכב המיקרוביוטי של חיידקי הקיבה באופן קיצוני (משנים אותו לטובה אבל בצורה כואבת, תחשוב כמו אנטיביוטיקה טבעית)

השתמשתי בזה לשמירה על רמות סוכר

ברברין/מטפורמין גורמים לכאבי בטן בגלל שהם משנים את ההרכב המיקרוביוטי של חיידקי הקיבה באופן קיצוני (משנים אותו לטובה אבל בצורה כואבת, תחשוב כמו אנטיביוטיקה טבעית)
מזאת אומרת , זה הורג את חיידקים הרעים בקיבה ? השימוש בו בעיקר להפחתת התיאבון לא הבנתי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית