הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

המשטרה ממליצה להעמיד את נתניהו לדין על שוחד בתיקים 1000 ו-2000

מה שהמשטרה אומרת שהם אספו ראיות שמצביעות על זה.
היועמ"ש והפרקליטות צריכים להחליט האם הראיות האלה משמעותיות והאם יש להם דרך להוכיח אותן מעבר לספק הדרוש, אבל ראיות שמצביעות קיימות.
בסופו של דבר בבית המשפט המטרה היא להוכיח את הקייס, ואם הפרקליטות יחשבו שהראיות טובות, אבל קשות מדי להוכיח או שקל יחסית לשלול אותן אז הם יתעלמו מהן, וזה כל הסיפור.
אבל העובדה שיש ראיות שמצביעות על יחסי שוחד זה כבר מספיק חמור

זה חמור בספירה הציבורית, או הערכית, לא במשפטית. המציאות היא שהרבה מאוד המלצות נגמרות ללא הגשת כתבי אישום. בין היתר, היו המלצות משטרה די חמורות נגד מנדבליט עצמו בזמן שהיה מזכיר הממשלה, אבל זה נגמר ללא כתב אישום, ככה שאני מניח שגם זה יושב לו בראש.

בקיצור, לי ולך ברור שיש פה אלמנט מעבר לפן החוקי, ושלא היינו רוצים ראש ממשלה שגובשו נגדו המלצות משטרה חמורות כל כך. הבעיה היא שזה לא מספיק. אנחנו בעיצומו של קמפיין להגחכת המלצות המשטרה, אם מנדבליט יגיש כתב אישום נקבל קמפיין להגחכת חשיבות כתב האישום וככה כל הדרך אל ההליך המשפטי עצמו. זו לא תחילת הסוף, והחומרה שאתה מדבר עליה היא לא רלוונטית כרגע. בשביל שהוא ילך הביתה זה צריך להיות מתורגם לשדה המשפטי.

מעניין אותי לדעת מה חושבים כאן - אם נשים את כל התיקים האלה לרגע אחד קטן בצד,

מה אתם אומרים על התפקוד שלו בתור ראש ממשלה באופן כללי? הוא תרם רבות לכלכלה ולהתפתחות הטכנולוגיה בישראל גם הצבאית וגם האזרחית, לא ככה? ובנוסף פיתח קשרים הדוקים עם מנהיגי עולם כפי שלא היו כאן בעבר (ראש ממשלת הודו, וכו')

הוא תרם רבות לכלכלה ולהתפתחות הטכנולוגיה בישראל גם הצבאית וגם האזרחית
אשמח להסברים בדיוק במה הוא אישית תרם. כלומר ממש לקח תחת חסותו לקידום משהו שעכשיו עובד מצויין.
לדוגמא אמיר פרץ כאשר היה שר ביטחון וצחקו אליו קידם את כיפת ברזל. מה הוכיח את עצמו כדבר טוב.
אני לא מכיר משהו דומה שעשה ביבי.

בכל אופן לדעתי כל הסיפור הזה של התלונות זה בקטנה.

אשמח להסברים בדיוק במה הוא אישית תרם. כלומר ממש לקח תחת חסותו לקידום משהו שעכשיו עובד מצויין.
לדוגמא אמיר פרץ כאשר היה שר ביטחון וצחקו אליו קידם את כיפת ברזל. מה הוכיח את עצמו כדבר טוב.
אני לא מכיר משהו דומה שעשה ביבי.

בכל אופן לדעתי כל הסיפור הזה של התלונות זה בקטנה.

ישראל התפתחה מאוד בטכנלוגיה הצבאית שלה בשנים האחרונות, אני לא יודע אם אפשר לייחס לו בלבד את ההצלחה אבל אין מה לעשות, הוא מכהן כראש המדינה בזמן ההתפתחות הזו ולכן ראוי לייחס לו קרדיט.

זה כמו שתגיד שפפ לא אחראי להצלחה של ברצלונה כי מסי צ'אבי ואינייסטה עשו את זה באופן אישי.

פיתח קשרים הדוקים עם מנהיגי עולם כפי שלא היו כאן בעבר (ראש ממשלת הודו, וכו'
מודי? שאמר שהוא מקווה שפלסטין תהפוך למדינה חופשית ושערפאת היה מגדולי המנהיגים בעולם?
פוטין? שידו בכל מה שקורה באיזור, כולל ההתבססות האירנית בסוריה ושהנשק שלו שוטף את האיזור?
ממשלות ימין באירופה? מה שאפשר (או לכל הפחות לא הקשה) על ממשלת פולין להעביר את החוק האחרון?

מודי? שאמר שהוא מקווה שפלסטין תהפוך למדינה חופשית ושערפאת היה מגדולי המנהיגים בעולם?
פוטין? שידו בכל מה שקורה באיזור, כולל ההתבססות האירנית בסוריה ושהנשק שלו שוטף את האיזור?
ממשלות ימין באירופה? מה שאפשר (או לכל הפחות לא הקשה) על ממשלת פולין להעביר את החוק האחרון?

נו וכל דבר קטן שאומרים באמת שווה התייחסות? פוליטיקה זה דבר מלוכלך, הרבה מנהיגים מתנהגים בצביעות הזאת אבל מאחורי הקלעים רוצים את שיתוף הפעולה של ישראל בכל מה שקשור לצבא וטכנולוגיה.

יש סיבות להידוק הקשר עם הודו, ישראל פועלת שם המון.

נו וכל דבר קטן שאומרים באמת שווה התייחסות? פוליטיקה זה דבר מלוכלך, הרבה מנהיגים מתנהגים בצביעות הזאת אבל מאחורי הקלעים רוצים את שיתוף הפעולה של ישראל בכל מה שקשור לצבא וטכנולוגיה.

יש סיבות להידוק הקשר עם הודו, ישראל פועלת שם המון.
מה שראש ממשלת ישראל עושה המון זה לדבר.
בינתיים ראש ממשלה של הודו מת על עראפת , צבא הודו מבטל הזמנות של כמעט מיליארד דולר עם רפאל, הודו מצביע נגד ישראל באו״מ אבל ההישג הכי חשוב זה שיכשוך של ביבי ומודי בים התיכון.

מה אתם אומרים על התפקוד שלו בתור ראש ממשלה באופן כללי? הוא תרם רבות לכלכלה ולהתפתחות הטכנולוגיה בישראל גם הצבאית וגם האזרחית, לא ככה? ובנוסף פיתח קשרים הדוקים עם מנהיגי עולם כפי שלא היו כאן בעבר (ראש ממשלת הודו, וכו')
מודי מהודו גם אמר שערפאת היה מנהיג גדול

אני רק אניח את זה כאן:
d799d790d799d7a8-d795d794d7a1d799d792d7a8.jpg

*מעולם לא הצבעתי לתנועת הליכוד, ויש רק 3 חברי כנסת בליכוד אני מעריך את דבריהם ופועלם.

ישראל התפתחה מאוד בטכנלוגיה הצבאית שלה בשנים האחרונות, אני לא יודע אם אפשר לייחס לו בלבד את ההצלחה אבל אין מה לעשות, הוא מכהן כראש המדינה בזמן ההתפתחות הזו ולכן ראוי לייחס לו קרדיט.

זה כמו שתגיד שפפ לא אחראי להצלחה של ברצלונה כי מסי צ'אבי ואינייסטה עשו את זה באופן אישי.
לא מסכים. התפתחות הטכנולוגיה היא כלל ארצית. ההיטק בארץ מבין החזקים בעולם. אלביט ורפאל מפתחים לו בגלל שראש הממשלה טורם/תומך בהם כי זה פשוט העסק שלהם. ויש לנו בארץ אנשים יחסית חזקים.

זה לא באמת משהו שאפשר לתת קרדיט אליו לביבי. הוא ממש לא קשור לזה.

לא בקיא בכדורגל אבל מניח שאתה מדבר שם על מאמן. אתה מבין שמאמן יש לו קשר ישיר והשפעה על הנבחרת. פה אין קשר בין ראש ממשלה ומנהלי פרוייקטים שמחליטים להשקיעה בפרוייקט כזה או אחר.

נגיד ואם הוא היה אומר אני משקיעה X כסף בפיתוח של Y אז הייתי יכול לזקוף זאת לזכותו. אבל בינתיים הוא עסוק בדברים אחרים.

לא מסכים. התפתחות הטכנולוגיה היא כלל ארצית. ההיטק בארץ מבין החזקים בעולם. אלביט ורפאל מפתחים לו בגלל שראש הממשלה טורם/תומך בהם כי זה פשוט העסק שלהם. ויש לנו בארץ אנשים יחסית חזקים.

זה לא באמת משהו שאפשר לתת קרדיט אליו לביבי. הוא ממש לא קשור לזה.

לא בקיא בכדורגל אבל מניח שאתה מדבר שם על מאמן. אתה מבין שמאמן יש לו קשר ישיר והשפעה על הנבחרת. פה אין קשר בין ראש ממשלה ומנהלי פרוייקטים שמחליטים להשקיעה בפרוייקט כזה או אחר.

נגיד ואם הוא היה אומר אני משקיעה X כסף בפיתוח של Y אז הייתי יכול לזקוף זאת לזכותו. אבל בינתיים הוא עסוק בדברים אחרים.

לגבי הטכנולוגיה אתה צודק, פשוט היה לי הרושם תמיד שהוא מקדם את כל העניינים האלו בעוצמה.

אני לא יודע, אולי ייחסתי לו יותר מידי קרדיט כי אני רוצה להאמין שהמנהיג שעומד בראש המדינה באמת רוצה רק את טובת המדינה.

גם בלי קשר תמיד היה נראה מבחינתי שהוא אלוף ביחסים בין אישיים מול שאר מנהיגי עולם, אבל לנוכח מה שאתם אומרים אני מבין שהיחסים עם הודו לא באמת כאלה מזהירים בפועל.

מסקנות:
יאיר לפיד-רוצה להיות ראש ממשלה-עדות מפתח
רוני ריטמן -מפקד יחידת להב 433 שמנהלת את החקירה נגד ביבי- אומר שביבי ניסה לתפור לו תיק ושלח מישהי כדי שתפתה אותו
רוני אלשיך-מפכ''ל המשטרה- חוקרים פרטיים עקבו אחר אנשי משטרה שעוסקים בתיקי נתניהו

רק לי התיק הזה נראה מזוהם מהיסוד?

העניין פה הוא יותר ערכי מציבורי
בן אדם שהיה ראש ממשלה קדנציה אחרת ואז חזר לקדנציה עוד פעם אחרי מספר שנים ושווה 50 מליון שח יותר (והוא לא איש עסקים הוא פוליטיקאי מהרגע הראשון)
זה בן אדם שאיכשהו השתמש בקשריו הפוליטיים לקידום ענייניו האישיים, זה מגעיל.
זה שכל הזמן דברים סביבו מסריחים (ואני לא מדבר על התקשורת כי שנתיים לא ראיתי חדשות)
לאורך השנים, זה מישהו שלא הייתי בוחר בו בחיים.
פשוט רוב הישראלים מטומטמים ולא יודעים להעזר בדמוקרטיה כדי לקדם את עצמם ואת המדינה.
העובדה בישראל היא שאנשים שרע להם בגלל המנהיג שלהם ממשיכים לבחור בו כי הם לא מספיק חכמים להאשים אותו אלא את השיט שהוא מאכיל אותם.
אני חושב שלפיד הכי פחות מושחת (כנראה) מהחבר׳ה שנמצאים שם והוא מישהו שניסה לעשות טוב גם כעיתונאי , הייתי נותן לו צ׳אנס ותמיד אפשר לבחור מישהו אחר אחרי 4 שנים אם הוא לא הוכיח את עצמו.

מסקנות:
יאיר לפיד-רוצה להיות ראש ממשלה-עדות מפתח
רוני ריטמן -מפקד יחידת להב 433 שמנהלת את החקירה נגד ביבי- אומר שביבי ניסה לתפור לו תיק ושלח מישהי כדי שתפתה אותו
רוני אלשיך-מפכ''ל המשטרה- חוקרים פרטיים עקבו אחר אנשי משטרה שעוסקים בתיקי נתניהו

רק לי התיק הזה נראה מזוהם מהיסוד?
מזוהם זו מילה שבכלל לא מתחילה לגרד את התיק הזה.
עם כל דקה שעוברת נחשפים עוד ועוד פרטים שמראים שמשהו לא תקין הולך כאן.
אשתו של ריטמן שתומכת בלפיד.
מפכ"ל המשטרה: ליאור חורב, זומן לדיון בכנסת והודיע שלא הגיע, הריאיון בעובדה.
הדלפות המשטרה (כאן כבר בא לי להקיא)

הייתי שמח אם הייתה קמה ועדת חקירה ממלכתית אחרי שייסגרו את התיקים, אחת כזאת שיישמו את המלצותיה.
אבל זה לא ייקרה.

אני לא תומך ביבי, אבל אם השמאל רוצה להחליף אותו, הקלפי היה ונשאר המקום היחידי.

מזוהם זו מילה שבכלל לא מתחילה לגרד את התיק הזה.
עם כל דקה שעוברת נחשפים עוד ועוד פרטים שמראים שמשהו לא תקין הולך כאן.
אשתו של ריטמן שתומכת בלפיד.
מפכ"ל המשטרה: ליאור חורב, זומן לדיון בכנסת והודיע שלא הגיע, הריאיון בעובדה.
הדלפות המשטרה (כאן כבר בא לי להקיא)

הייתי שמח אם הייתה קמה ועדת חקירה ממלכתית אחרי שייסגרו את התיקים, אחת כזאת שיישמו את המלצותיה.
אבל זה לא ייקרה.

אני לא תומך ביבי, אבל אם השמאל רוצה להחליף אותו, הקלפי היה ונשאר המקום היחידי.
לצערי הקלפי זה מגרש הבית שלו
''טיפש לא מבין שהוא טיפש עד שהוא עושה מעשה טיפשי''
ביבי מודע ומנצל עובדה זאת עד היסוד

אני חושב שלפיד הכי פחות מושחת (כנראה) מהחבר׳ה שנמצאים שם והוא מישהו שניסה לעשות טוב גם כעיתונאי , הייתי נותן לו צ׳אנס ותמיד אפשר לבחור מישהו אחר אחרי 4 שנים אם הוא לא הוכיח את עצמו.
הצבעתי פעם אחרונה לפיד ואני אצביע שוב. הוא גם לא בדיוק מה שאני רוצה אבל הוא הכי טוב שאני רואה. חילוני, יחסי ימני או לפחות לא שמאלני. ניסה בזמנו קצת לעשות שיוון בגיוס. מקווה שפעם הבאה יהיה לו יותר השפעה. נראה

בכל מקרה כמו שאצלי בעבודה הרבה אומרים שדמוקרטיה זה חרא. הבן אדם הממוצע הוא טיפש. ועוד כדאי להבין דברים שהם מעבר לכותרות בעיתון אז בכלל. ולתת לרוב לקבוע זה לא באמת חכם. לדוגמא חרדים אם ויהיו רוב הם יהרסו את המדינה. לא ישארו פה אנשים שיוכלו לתחזק אותם.

הבעיה שאין משהו יותר טוב שלא יגרום לעריצות.

אם נשים את האשמות שלו בצד - הוא ראש ממשלה מזוויע שאין שני לו.
מחלק תקציבים רק למקורבים ומפלגות סקטוריאליות, תקציבי הישיבות בשיא כל הזמנים, דעת הקהל העולמית בשפל של כל הזמנים (חוץ מטראמפ), בלתי אפשרי לקנות דירה (עליה קרתה בזמן כהונתו), המשכורות נמוכות, ההוצאות רק עולות, ההדתה בשיא חדש - אנחנו עוד רגע איראן. יש לי חברים מכל מיני מדינות במזה״ת - לבנון, מצרים וכו׳ ושהם שומעים על הדברים האלה הם מדברים באותה נשימה ישראל ושאר מדינות המזה״ת שהכל מושחת ומונע ע״י דת.
לא יכול להוכיח בוודאות כמה זה קשור, אבל למילצ׳ן יש השקעות בהודו (טאטא) אולי זה המניע שלו לפתח את היחסים עם הודו.

לגבי ״קשרים ברחבי העולם״ תעשה לי טובה זה התפקיד שלו, זה אולי הדבר שהכי קל לעשות בתור ראש ממשלה - לנסוע ברחבי העולם לישון במלונות פאר ולפטפט עם ראשי ממשלה אחרים. מה שקשה לעשות זה לחזק / לשפר יחסים עם המדינות שלא אוהבות אותך.

אם נשים את האשמות שלו בצד - הוא ראש ממשלה מזוויע שאין שני לו.
לא יודע אם הוא הכי גרוע. לא ראיתי את כולם. אבל כן בכללי הוא גרוע. פרט לסיסמא של ה "ביטחון" הוא לא באמת עושה משהו לאזרחים.
הבעיה שאי אפשר באמת לדעת אם הבטחון שלנו היה יותר גרוע עם ראש ממשלה אחר. אני בספק שאפילו עם ממשלה שמאלנית המצב שלנו היה הרבה יותר גרוע.

עצוב מאוד לאן שהגענו, חלק מהתגובות כאן מזכירות לי את צבא החסידים של ביבי שרואים בתגובות בפייסבוק "כולה שמפניות, כולה מיליון שקל לאורך של כמה שנים", זה ממש לא כולה וזה גם לא נגמר בזה.
העולם הדמוקרטי שלנו נהיה פשוט תת רמה כבר כמה שנים אחורה שעולה בי גועל לאמת דברים שמדווחים בחדשות, חברי כנסת שמתאימים לבסטה בשוק עם רמת משכל של ילד טיפולי בכיתה ו.
לרוב המדינה אין ולו שמץ של מושג בפוליטיקה, ממשל, ודמוקרטיה שלא נדבר על ההיסטוריה של עם ישראל, היום המילה שמאל היא מילת גנאי, מילה מקבילה לבוגד, "אוהב ערבים", "אשכנזי", "אתאיסט", "ערב רב", ועוד ניצני חוכמה של אנשים שמשתחווים לקברים ומנשקים ידיים של אנשים זקנים.
לא זוכר עוד תקופה שראיתי אנשים שהקריבו את ילדיהם, את הקריירה שלהם, וקראו להם שמאלנים כאות גנאי ובלשון בוגדים, אנשי שב"כ, הורים שכולים, רמטכל ואנשי צבא, אנשי משטרה ועוד ועוד.
והחלק העצוב הוא שמילא היה מדובר במיעוט אבל מיעוט הוא ממש לא, זהו דור צעיר שחונך לא ללאומיות אלא ללאומנות, ויש מספיק הוכחות לכך, עצם העובדה שאנשים כמו הצל סלב עם עוקבים שמוצצים כל פיסת שטות שיש לפח האנושי הזה להגיד זה פשוט תעודת עניות ל"עם הנבחר".
מאחל לאזרחים פה לפתוח את הראש לא להקשיב לכל שטות שמפורסמת במדיה ולאמת כל פיסת מידע שהם מקבלים מכל גורם שהוא, לחשוב בעצמם ולא להיעזר באחרים שיחשבו בשבילהם ולפתח הרבה סובלנות לאחר, אחרת המדינה שלנו תמשיך להדרדר ונגיע למצב שיחיו פה רק חבורה של ערסים בלה פאמיליה.

מי שאומר ״זה רק סיגרים״ זו תמימות הזויה.
הלשכה שלו שלחה בקשות חודשיות לפאקר ומילצ׳ן של מה הם מעוניינים לקבל, להגיד שזה מתנות אמיתיות מטוב ליבם של פאקר ומילצ׳ן - אתה כנראה נולדת אתמול. מבלי לציין שאלו המתנות שיודעים עליהן, תהיה בטוח שכל מה שמוצאים, יש כנראה פי 10 יותר גרוע שלא מצאו.

מי שמתמקד בסיגרים ושוכח מהפרשה השניה - פשוט עוצם עיניים בכוח. ביבי ניסה לשחד עיתון (!!!) כדי לקבל סיקור אוהד. זה לא רק שחיתות זה צעד בכיוון של דיקטטורה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית