הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תפריט לחיטוב

Alice_39366

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
היי לכולם,
לפני שבוע וקצת התחלתי ללכת למאמן אישי שהצמיד לי תפריט שלא נראה לי מותאם כל כך אליי לפחות.
קודם כל כמה פרטים כלליים בת 22, 1.65, שוקלת 74, לא ידוע לי אחוזי שומן.

אני בכושר קצת יותר טוב מבסיסי, וכבר התנסיתי בדיאטה בה אני סופרת קלוריות פחמימות חלבונים וכדומה, למען הדיון הייתי בסגנון הזה של הספירת קלוריות לפני חצי שנה בערך ואכלתי 1300 קל, 130 גר' חלבון 100 גר' פחמימות והצלחתי תוך חודש לרדת 5 קילו וכמובן שהייתי מתאמנת על בסיס קבוע (3 פעמים בשבוע).

המאמן נתן לי תפריט של 1200 קל 130 גר' חלבון 60 גר שומנים ו20 גר פחמימות ואם אפשר לוותר על הפחמימות-רצוי.
אני כבר שבוע על התפריט הזה, שותה 2 ליטר מים לפחות ביום ועדיין לא רואה שום ירידה במשקל אפילו לא גרם.

האם יכול להיות שבגלל המחסור בפחמימות הגוף נכנס לסטרס כלשהו ולא מוריד כלום?
תודה רבה לעוזרים!

לא מכיר את אותו מאמן אבל איזה הכשרה יש לו בכל מה שנוגע לתזונה ?

תפריט של 1200 קל' לא נראה לי מספיק. אם תעלי את התפריט המלא יהיה אפשר יותר לעזור לך. ושבוע זה לא באמת כזה מדד לראות שינוי, תני לזה זמן. השאיפה שלך צריכה להיות הורדה של חצי ק"ג בשבוע.

כמו כן מהי תוכנית האימונים המלאה שלך ? כמה פעמים בשבוע את מתאמנת ? האם את נחה מספיק(יושנת 8 שעות?) ומצליחה להתאושש מאימון לאימון ?

השקילה צריכה להעשות פעם אחת בשבוע בבוקר לאחר הוצאה של נוזלים בשירותים והצום של הגוף בלילה. אם את עושה ימי העמסה/צ'יטים רצוי להשקל יומיים אחרי.

את יודעת מה הTDEE שלך? אם כך תבדקי באיזה גירעון את נמצאת, לדעתי גבוה מדי.
אם היית בתפריט עם פחממה ועברת לדל פחממה כנראה תראי את הירידה בנוזלים קודם ואז הגוף שלך יתחיל להתרגל להשתמש בשומן כמקור אנרגיה.
כמו שאמרו לך את צריכה לכוון בערך לחצי קילו בשבוע ותשמרי על הזמני שקילה אותו דבר(עד כמה שאפשר, לא צריך על הדקה).

• פותח/ת השרשור
לקראת סוף השירות (לפני חודשיים) עשו לי תפריט של 1300 קל (הBMR שלי זה 1792), 130 גר חלבון 60 גר שומן ו60 גר פחמימות. עם התפריט הזה עוד בשבוע הראשון ראיתי איזושהי תזוזה במשקל ותוך חודש כבר ירדתי 5 ק''ג.
התפריט שהוא נתן-
לאכול לימון כשמתעוררים, לאכול רק שעתיים אחרי
בוקר-קופסת טונה עם 20 גר אגוזי מלך ( לא אוכלת אגוזים, החלפתי את זה לחצי אבוקדו/ זיתים)
צהריים- חזה עוף 250 גר, 150 גר של ברוקולי/תרד/ כרובית+ תפוח אדמה מבושל (למי שלא יכול בלי פחמימה)
ערב- 2 ביצים קשות+ 20 גר טחינה/ 20 גר שקדים.

אני מעדיפה להסתכל על המוצרים שאני אוכלת ופשוט לרשום ולאלתר על פי מה שמתאים לי באותו רגע, העיקר להגיע לערך הקלורי שהציבו לי. הקטע זה שאני מרגישה חסרת כוחות ועייפה יותר מתמיד בגלל החוסר בפחמימות.

בנתיים אני מתאמנת פעמיים בשבוע אינטרוולי ועוד 4 קמ הליכה ביומיים אחרים (אחרי שבר מאמץ, מתכננת לחזור להתאמן יותר מאסיבי עוד שבועיים בערך).
ישנה בין 6-10 שעות בלילה, תלוי בעבודה, אבל לא פחות מ6 וחצי. ובין האימונים האינטרוולים יש לי זמן להתאושש של שלושה ימים בדרך כלל.

Back
למעלה תחתית