ייעוץ 8 חזרות מול 5 חזרות

• פותח/ת השרשור ddoogg
  • פורסם בתאריך

ddoogg

משתמש מתחיל
211
18
נק' מוניטין:
56
211
18
כרגע אני מתחיל אימון כתפיים עם 8X3 מיליטרי פרס ורציתי לשנות ל5X3, שעשיתי את זה באימון חזה השתפרתי בצורה טובה מאוד

מה דעתכם? שאלתי את המאמן בחדר כושר והוא אמר לי שעדיף להשאר עם 8X3 אבל אני מרגיש שזה לא מתקדם, כרגע אני תקוע עם 45 קילו ואני בטוח שלחמשייה אני אצליח לעלות בלפחות 7 וחצי קילו

אני שוקל 90 קילו מתאמן שנתיים וכרגע זה האימון כתפיים שלי-
מילטרי פרס
הרחקה לצדדים
כפיפת כתף
תרגיל לכתף אחורית (לא זוכר את השם שלו)

יש כל כך הרבה בעיות פה שהשאלה הזו היתה אמורה להיות בפורום מתחילים
1) מה המטרה שלך בכלל?
2) לשנות טווח חזרות זה חסר משמעות בלי תכנון, ונראה שאין לך שום תכנון
3) למה נועדה רשימת המכולת בסוף?

אז הורדת את כמות החזרות ועכשיו אתה יכול לעשות יותר, מה עשית עם הרמאות הזאת?
זה אמור להיות תלוי מטרה, אז השאלה היא מה המטרה שלך

• פותח/ת השרשור
אז הורדת את כמות החזרות ועכשיו אתה יכול לעשות יותר, מה עשית עם הרמאות הזאת?
זה אמור להיות תלוי מטרה, אז השאלה היא מה המטרה שלך
המטרה שלי זה לגדול, שנתקעתי בבנץ שיניתי ל5X3 לאיזה חודשיים ועליתי במשקלים, אחרי זה חזרתי ל8X3 עם משקל גבוה הרבה יותר וכתוצאה מכך החזה של גדל

יש כל כך הרבה בעיות פה שהשאלה הזו היתה אמורה להיות בפורום מתחילים
1) מה המטרה שלך בכלל?
2) לשנות טווח חזרות זה חסר משמעות בלי תכנון, ונראה שאין לך שום תכנון
3) למה נועדה רשימת המכולת בסוף?
1 לגדול
2 יש לי תכנון ולכן רשמתי את כל התוכנית כתפיים
3 לתת לכם רקע על עצמי כי אולי זה יתאים לאדם X ולא לאדם Y, אם לא הייתי רושם את זה הייתם אומרים לי "מה התוכנית שלך בכלל?"

העקרון של התכנון שלי זה להרים יותר משקל עם פחות חזרות, לחזור ליותר חזרות תוך כדי שמירה על משקל גבוהה וככה להתקדם
במקום לעשות 8X3 ולעלות איזה 5 קילו בחודשיים אני אעשה 5X3 שאני אדע שאני אצליח להגיע ל50-60 קילו ואז לחזור ל8X3 במשקל טיפה יותר נמוך אבל עדיין גבוה יותר ממה שאני אגיע אליו ב8X3 בלי שם שינוי

נערך לאחרונה:
המטרה שלי זה לגדול, שנתקעתי בבנץ שיניתי ל5X3 לאיזה חודשיים ועליתי במשקלים, אחרי זה חזרתי ל8X3 עם משקל גבוה הרבה יותר וכתוצאה מכך החזה של גדל

1 לגדול
2 יש לי תכנון ולכן רשמתי את כל התוכנית כתפיים
3 לתת לכם רקע על עצמי כי אולי זה יתאים לאדם X ולא לאדם Y, אם לא הייתי רושם את זה הייתם אומרים לי "מה התוכנית שלך בכלל?"

העקרון של התכנון שלי זה להרים יותר משקל עם פחות חזרות, לחזור ליותר חזרות תוך כדי שמירה על משקל גבוהה וככה להתקדם
במקום לעשות 8X3 ולעלות איזה 5 קילו בחודשיים אני אעשה 5X3 שאני אדע שאני אצליח להגיע ל50-60 קילו ואז לחזור ל8X3 במשקל טיפה יותר נמוך אבל עדיין גבוה יותר ממה שאני אגיע אליו ב8X3 בלי שם שינוי
גדלת בגלל שהעלת את הנפח.
מה שעשית זו גם אסטרטגיה להעלות את המשקלים, וכתוצאה מזה את הנפח.
להגיע למספר חזרות עם משקל מסויים, לדוגמא 8, לרדת ל-5-6 חזרות ולהעלות משקל, ואז לעלות חזרה ל-8

• פותח/ת השרשור
גדלת בגלל שהעלת את הנפח.
להגיע למספר חזרות עם משקל מסויים, לדוגמא 8, לרדת ל-5-6 חזרות ולהעלות משקל, ואז לעלות חזרה ל-8
ואני שואל אם זה כדאי גם במילטרי פרס, ראיתי תוצאות טובות מאוד בחזה אז למה לא לעשות את זה בשריר אחר?

ואני שואל אם זה כדאי גם במילטרי פרס, ראיתי תוצאות טובות מאוד בחזה אז למה לא לעשות את זה בשריר אחר?
אין שום בעיה לעשות את זה, פשוט היה צריך להבין מה המטרה ואיך אתה מתכוון לעשות את זה, מההודעה הראשונית זה לא היה ברור

1. התוכנית שלך גרועה
2.סביר להניח שגם התזונה שלך גרועה
3. אתה צריך תוכנית מסודרת. קח אחת מהפורטל. למה סתם להמציא כול מיני תוכניות בזמן שיש לך מוכנות, שנבנו ע״י מאמנים מקצועיים(כמו ביל סטאר, ריפטו פנדליי ועוד כמה..)

גדלת בגלל שהעלת את הנפח.
לפני כמה זמן מייק פרסם סרטון שלו של סטס ושל מישל (אם אני לא טועה אלה השמות) שמדברים על היפרטרופיה כולם הסכימו שזה לא רק נפח ולעשות 8 + חזרות
1. התוכנית שלך גרועה
3. אתה צריך תוכנית מסודרת. קח אחת מהפורטל. למה סתם להמציא כול מיני תוכניות בזמן שיש לך מוכנות, שנבנו ע״י מאמנים מקצועיים(כמו ביל סטאר, ריפטו פנדליי ועוד כמה..)
התוכנית והתזונה שלך טובים?

לא שמעתי את הפודקאסט, האם הייתה שם התייחסות לשיטות פיריודיזציה והתקדמות בנפח העבודה? כי על זה מדובר כאן.

פיריודיזציה היא חלוקת אימונים מתוכננת לפי פרקי זמן ועומסי עבודה לצורך מטרה מוגדרת, במקרה הזה לגדול. הבן מתאר שפיריודיזציה בין כמות חזרות של 5 ו-8 עזרה לו להתקדם ולגדול. ועוד לא נתקלתי בשום מחקר שבו העליה במסה לא הייתה מלווה בשיפור במשקלי העבודה בהתאם.

שוב, לא שמעתי את הפודקאסט ומה נאמר שם ולמה, והאם הייתה שם התייחסות להתקדמות בנפח הכללי לאורך זמן. כי איזו סיבה יש למישהו לעשות 8 חזרות ומעלה אם זה תוקע אותו באותה הנקודה?

פיריודיזציה היא חלוקת אימונים מתוכננת לפי פרקי זמן ועומסי עבודה לצורך מטרה מוגדרת, במקרה הזה לגדול. הבן מתאר שפיריודיזציה בין כמות חזרות של 5 ו-8 עזרה לו להתקדם ולגדול. ועוד לא נתקלתי בשום מחקר שבו העליה במסה לא הייתה מלווה בשיפור במשקלי העבודה בהתאם.

שוב, לא שמעתי את הפודקאסט ומה נאמר שם ולמה, והאם הייתה שם התייחסות להתקדמות בנפח הכללי לאורך זמן. כי איזו סיבה יש למישהו לעשות 8 חזרות ומעלה אם זה תוקע אותו באותה הנקודה?
גם ב8 חזרות אפשר להתקדם במשקלי עבודה ההתקדמות תיהיה יותר איטית מבחינת משקלי עבודה אבל יותר מהירה מבחינת פיתוח גוף
הםא לא בדיוק דיברו על איך לתכנן אימונים כן אמרו שיש בלוקים והביאו דוגמאות (לפי מה שאני הבנתי גם בבלקוים 8 חזרות או יותר)

ומה אם תקופה בעבודה של 5 חזרות תעזור לשפר את משקלי העבודה גם ב-8 חזרות יותר מאשר עבודה קבועה ב-8 חזרות? שזה בדיוק מה שהבחור כאן תיאר. בכל אופן אני מאזין לפודקאסט עכשיו.

שלעבור ל-5 חזרות לפרק זמן מסוים זה יכול להיות טוב אם זה עוזר לו להתקדם בנפח הכללי.

• פותח/ת השרשור
המטרה שלי היא לא לגדול רק מה5X3 האלו, אני רוצה לקחת חודשיים שבהם אני אעלה את משקלי העבודה שלי ואז לחוזר ל8X3 עם משקל גבוה יותר, ככה עשיתי בבנץ פרס והתקדמתי בצורה טובה מאוד אז רציתי לנסות את זה במילטרי פרס
בחזה הייתי תקוע על 60 קילו, הורדתי ל5X3 והגעתי ל100 ואז חזרתי ל8X3 עם 90 קילו

1. התוכנית שלך גרועה
1- מה גרוע בדיוק?
2- מצחיק שאין לך שם מושג עליי ואתה קובע שטויות, מתי שקלת פעם 90+? יש לי תפריט טוב מאוד אל תדאג בנוגע לזה
3- לא בא לי לעשות תוכנית של מאמנים מקצועיים, מה שעבד להם לא עובד לי אז אני משנה ואני מתייעץ עם אנשים מנוסים, בשביל זה יש את הפורום הזה לא בשביל לעקוב אחרי בילדר וכל מה שהוא עושה זה חובה וכל השאר זה שטויות.

המטרה שלי היא לא לגדול רק מה5X3 האלו, אני רוצה לקחת חודשיים שבהם אני אעלה את משקלי העבודה שלי ואז לחוזר ל8X3 עם משקל גבוה יותר, ככה עשיתי בבנץ פרס והתקדמתי בצורה טובה מאוד אז רציתי לנסות את זה במילטרי פרס
בחזה הייתי תקוע על 60 קילו, הורדתי ל5X3 והגעתי ל100 ואז חזרתי ל8X3 עם 90 קילו

1- מה גרוע בדיוק?
2- מצחיק שאין לך שם מושג עליי ואתה קובע שטויות, מתי שקלת פעם 90+? יש לי תפריט טוב מאוד אל תדאג בנוגע לזה
3- לא בא לי לעשות תוכנית של מאמנים מקצועיים, מה שעבד להם לא עובד לי אז אני משנה ואני מתייעץ עם אנשים מנוסים, בשביל זה יש את הפורום הזה לא בשביל לעקוב אחרי בילדר וכל מה שהוא עושה זה חובה וכל השאר זה שטויות.
1. לא יודע בדיוק, תעלה אותה לפה.
2. עכשיו אני שוקל כמעט 90
3. מי דיבר על בילדר? התוכניות האלה הוכיחו את עצמן על מלא אנשים. למה שזה לא יעבוד לך?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית