הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון 130kg deadlift / 52.5kg BW / PR

• פותח/ת השרשור liv
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול

liv

משתמש פעיל
664
365
נק' מוניטין:
1,720
664
365
volcan gym
אתמול היה לי יום הולדת וחגגתי בדרך הכי מדהימה שיכולה להיות- שיא בדדליפט!!
בדיעבד מאמינה שיכולתי יותר, אבל העדפתי להשאיר טעם של עוד.
אחלה דרך לפתוח את השנה האחרונה בטינז 😁

בעזהי"ת

אפשר לוותר על ניטור סטרואידים, אפשר להצדיק זאת, אבל אי אפשר לומר שבן 19 ללא סטרואידים שיושב וקם בברכיות עם 280, הינו פחות חזק מאחד בגילאי העשרים שמפליג קדימה רק בכמה עשרות ק"ג - בעזרת טרן ואנדרול.

כן להגיד, לא להגיד, זה לא משנה את העובדה שזה נכון. הרים יותר -> יותר חזק.

בעזהי"ת

כן להגיד, לא להגיד, זה לא משנה את העובדה שזה נכון. הרים יותר -> יותר חזק.

זהו שלא. ההפרש מלאכותי. תוריד את הכימיה, והראשון לעולם לא ירים 280. תוסיף את הכימיה, והשני ירים 100 ק"ג קדימה.
לכל היותר תוכל לטעון, שדעתך שונה. וזה בסדר כמובן.

יותר חזק זה מי שמייצר יותר כוח. זה עניין פיזיקלי נטו.
אגב אם מנסים באמת לנתח מי חזק יותר, צריכים לבדוק את סכום המומנטים שהמשקל מייצר על הגוף, ואת סכום המומנטים שהגידים מייצרים על העצמות (לשלוח את הספורטאים לCT ומיפוי עצמות), ולחלק גם במרחק שהמוט עובר בציר האנכי.

אגב אני לא מבין מה עניין מחט לתחת - למה יש כאן השוואה בין שני אנשים רנדומליים?
יש הרבה מתאמני כוח מוזרקים שלא הגיעו גם ל250 סקוואט, מה המשמעות של ההשוואה הזאת?

בעזהי"ת

אגב אם מנסים באמת לנתח מי חזק יותר, צריכים לבדוק את סכום המומנטים שהמשקל מייצר על הגוף, ואת סכום המומנטים שהגידים מייצרים על העצמות, ולחלק גם במרחק שהמוט עובר בציר האנכי.

יש הרבה מתאמני כוח מוזרקים שלא הגיעו גם ל250 סקוואט, מה המשמעות של ההשוואה הזאת?

ברמת המשוואה הפשוטה, מכניקת ניוטון לבתי ספר תיכוניים, אתה צודק.
אבל אני מדבר על מרשים. מה מרשים אותי יותר.
יודע מה? בא ניקח דוגמה אחרת.

למי יש מנוע מרשים יותר? בוגאטי שירון, 8 ליטר המפיקים 1500 כ"ס, על כל הכרום והנוצץ, או הגולף הישנה והחבוטה של סדנת השיפורים Boba, שממנוע 2 ליטר מפיקה פאקן 1250 כ"ס?

בתיאבון, ולא לבעלי לב חלש:

השאלה על איזה שיפורים מדובר 😉

סתם משחק מילים לשם השעשוע.

אבל אם לדון ברצינות, אני באמת מאמין שאפי טבעי, ומעבר לזה, זה לא באמת מעניין.

השאלה היא מה זה משנה. יש אלף מוכשרים ממנו והרבה יותר אלפים שפחות. למה זה רלוונטי ביחס לאדם ספציפי?

בעזהי"ת

זהו שלא. ההפרש מלאכותי. תוריד את הכימיה, והראשון לעולם לא ירים 280. תוסיף את הכימיה, והשני ירים 100 ק"ג קדימה.
לכל היותר תוכל לטעון, שדעתך שונה. וזה בסדר כמובן.
אם היינו מרכיבים להם אקסו-סקלטון שניהם היו מרימים כפול 2-3.

אי השימוש בכימיה של השני זה בגדר טענה שלך, הוא יכול כן להשתמש בדיוק באותה מידה מבחינת כולנו.
לפיכך את שאר האנשים שלא ראו את הבדיקות דם החצי שנתיות שלו מגיל 16 זה מרשים פחות מאדם אחר שמרים יותר, כמו שאדם אחר שמרים 400 קילו מרשים יותר משניהם.

סמים הם חלק מהספורט הזה (וכל ספורט אחר) ואין מה לעשות, אם מישהו רוצה להיות תחרותי ברמה עולמית הוא צריך להשתמש בסמים.

אגב אם מנסים באמת לנתח מי חזק יותר, צריכים לבדוק את סכום המומנטים שהמשקל מייצר על הגוף, ואת סכום המומנטים שהגידים מייצרים על העצמות (לשלוח את הספורטאים לCT ומיפוי עצמות), ולחלק גם במרחק שהמוט עובר בציר האנכי.

יותר חזק מייצר יותר כוח, נכון.

אבל איך אפשר להשוות בין שני מתאמנים שהאחד טבעי והשני לא? אחד מהם מייצר יותר כוח בעקבות השפעות חיצוניות.

אי אפשר לדעת כמה כוח היה מייצר הבחור הטבעי עם אותן ההשפעות, אולי היה מייצר יותר ואולי פחות, אבל החוסר וודאות הזו גורמת לכך שאי אפשר לקבל תוצאה חד משמעית.

בעזהי"ת

ברמת המשוואה הפשוטה, מכניקת ניוטון לבתי ספר תיכוניים, אתה צודק.
אבל אני מדבר על מרשים. מה מרשים אותי יותר.
אפשט לקהל

890@140 באנטסטד בשרוולי ברכיים
Vs
665@125 באנטסטד ברצועות ברכיים

יותר חזק מייצר יותר כוח, נכון.

אבל איך אפשר להשוות בין שני מתאמנים שהאחד טבעי והשני לא? אחד מהם מייצר יותר כוח בעקבות השפעות חיצוניות.

אי אפשר לדעת כמה כוח היה מייצר הבחור הטבעי עם אותן ההשפעות, אולי היה מייצר יותר ואולי פחות, אבל החוסר וודאות הזו גורמת לכך שאי אפשר לקבל תוצאה חד משמעית.

אי אפשר גם לדעת כמה כוח היה הבחור הטבעי מייצר אם היה אוכל 0.8ג חלבון לקילו במקום 2+ או לחילופין מתאמן עם אבנים ומשקל גוף לעומת מוט ופלטות אלייקו.

איך אפשר להשוות בין אדם "רגיל" שאוכל "רגיל" מהרחוב לבחור טבעי וחזק?
הרי האחד עם שנים של אימונים קשים והשני ללא, אם הבחור ה"רגיל" היה מתאמן קשה מאוד למשך שנים, יכל היה להיות חזק יותר.
חוסר הוודאות הזו גורמת לכך שאי אפשר לקבל תוצאה חד משמעית ל"מי יותר חזק?"

בעזהי"ת

אפשט לקהל

890@140 באנטסטד בשרוולי ברכיים
Vs
665@125 באנטסטד ברצועות ברכיים

665 = בנץ' 95 ק"ג?
😭

אי אפשר גם לדעת כמה כוח היה הבחור הטבעי מייצר אם היה אוכל 0.8ג חלבון לקילו במקום 2+ או לחילופין מתאמן עם אבנים ומשקל גוף לעומת מוט ופלטות אלייקו.

הרי האחד עם שנים של אימונים קשים והשני ללא, אם הבחור ה"רגיל" היה מתאמן קשה מאוד למשך שנים, יכל היה להיות חזק יותר.
חוסר הוודאות הזו גורמת לכך שאי אפשר לקבל תוצאה חד משמעית ל"מי יותר חזק?"

וזה, כבר בולשיט צרוף. סלח לי. בהינתן ספורטאי ללא כימיה, שאנחנו מעלים אותו על בלאסט של טסט + כמה שבועות של אנדרול, לראשונה בחייו, אתה תמצא את עצמך בצד האזוטרי של ההסתברות אם תצפה למשהו אחר מאשר עליה של לפחות 15 ק"ג במשקל גוף תוך חודשים בודדים, רובה המשמעותי במסת גוף רזה. דיבורי לא יוצלח על אבנים ומשקל גוף ואזרח אקראי מפינת הרחוב, אינם אלא תעתוע מילים.

הדיון הזה חסר עוגנים וחסר רלוונטיות לחלוטין. זאת הנקודה העיקרית של דבריי

לא בהכרח, תכלס אפשר לכל שריר. אני אישית מעדיף לכתפיים.

חוסר הוודאות הזו גורמת לכך שאי אפשר לקבל תוצאה חד משמעית ל"מי יותר חזק?
אפילו אתה לא לוקח ברצינות את מה שכתבת פה.

לא בהכרח, תכלס אפשר לכל שריר. אני אישית מעדיף לכתפיים.

אפילו אתה לא לוקח ברצינות את מה שכתבת פה.
יכול להיות שכתבתי באופן חפוז ולא מובן (עריכה: בטוח כתבתי באופן חפוז ולא מובן ~יחסית~) אז זה עבר לכם מעל הראש.

אני לא טוען שסקופ חלבון או מוט אלייקו עוזר כמו זריקה טובה של טרנובולון,
אני אומר שהטענה שיש "חוסר וודאות" בהשוואה בין שני אנשים שעושים את אותו הדבר באותו סט החוקים שמוגדר מראש היא טענה שאני מאוד לא מסכים איתה.

יש סט חוקים מוגדר (חלק משתינים בכוס, חלק לא - במקרה שלנו שניהם לא),
ויש תוצאות ולכן אפשר להשוות באופן מדויק ונמצא שהאחד נמצא בכמה רמות מעל השני.
הניסיון בלהטות תוצאות מדויקות ביותר לפי החלטה שההרמות צריכות (או יש לומר חייבות) לכמת גורמים שאינם רלוונטיים כלל כמו "עבודה קשה!"/"פוטנציאל!" וכו' בעיניי לפחות הוא לא רציני, אלו דברים לא רלוונטים כלל וזהו דיון עקר.
אם "נגזים" ונקח דבר שהוא ללא קשר חזק כל כך לביצועים בניגוד לקשר החזק מאוד בין סטרואידים אנאבולים לבין ביצועים בהרמות כוח זה יהיה כמו ילד בן 12 שמעריץ שחקן כדורגל מסוים כי הוא מתאמן במגרש עפר עם נעליים קרועות ו15 ילדים בבית, לגיטימי? כן בטח כל אחד ודעתו - אבל האם זה רלוונטי לשאלה "האם הוא שחקן כדורגל טוב?" או לא?

בעזהי"ת

אם "נגזים" ונקח דבר שהוא ללא קשר חזק כל כך לביצועים בניגוד לקשר החזק מאוד בין סטרואידים אנאבולים לבין ביצועים בהרמות כוח זה יהיה כמו ילד בן 12 שמעריץ שחקן כדורגל מסוים כי הוא מתאמן במגרש עפר עם נעליים קרועות ו15 ילדים בבית, לגיטימי? כן בטח כל אחד ודעתו - אבל האם זה רלוונטי לשאלה "האם הוא שחקן כדורגל טוב?" או לא?

חלק לא מבוטל מהתרבות המערבית נסוב סביב הנקודה הזו. רוקי בלבואה מתאמן בשלג, ואיוון דראגו במיטב הטכנולוגיה והכימיה. תוכל להציג את הדברים מאיזה צד שתחפוץ, אבל הגישה שאני מעלה כאן יותר מקובלת בדעת הקהל. כדורגלן שגדל יחף עם כדור סמרטוטים, בהגיעו לבמה הגדולה, ימכור יותר חולצות מאשר חברו הנובוריש מלידה - אם מותר לי קצת לאנוס את המונח.

לא רואה קמצוץ של קשר בהשוואה הזו.

מכיוון שהאשכול הזה גלש למקומות רחוקים מיעל היה חשוב לי להגיב למשהו אחד..
@TheTzadik עם כל הכבוד אליך (ויש למרות שאין בינינו שום הכרות) האובססיה שאתה מציג כלפי אושר סופטי גורמת לך להצטייר כאידיוט. איך אתה מצליח לכל הרוחות לדחוף לכל אשכול את העובדה שאושר על סטרואידים ואתה או מתאמן רנדומלי אחר שלך לא?! (אני מת על אפי, הוא פוטנציאל ענק וילד מדהים)
מה הקשר של הסרטון של יעל לזה? אתה כאילו בכוח מנסה להסיט את הדיון לזה, זה נראה פאטתי, גם בעיניי המתאמנים שלך.
ממליץ לך לשפוך את כמות הידע האדירה שלך על יעל או כל אחד אחר שמעלה לפה משהו שלא תקין בעינייך ולא להתעסק האם אושר הגיע ל300 דדליפט עם משפרי ביצועים או לא כי לרוב הדיון הזה לא רלוונטי לאיפה שאתה בוחר להעלות אותו.

בעזהי"ת

היות ונשאלתי ישירות.

א. תגובתי לסרטון של יעל הייתה בדיוק זו. מבחינתי בכך היה לסיים את חלקי בדיון, ואפילו איחלתי לה בהצלחה. בד בבד, גם כתבתי שם שאין בכוונתי כלל למנוע דיון באשר הוא בסירטון, כפי שהסברתי שם.

ב. וכחלק מהדיון, נעשתה פנייה לאוטוריטה, פנייה שנעשית מאוסה יותר ויותר, ככל שהזמן נוקף. לרוב כשפונים לאוטוריטה, הדבר מהווה הודאה שבעצם לך עצמך אין מה לומר, ולכן אתה מחפש אילן גדול להיתלות עליו. אין לכם המבקשים לדון בטכניקה של יעל שום זכות דיבור, היות והיא נמצאת במועדון הוולקנו, תחת ספורטאי ומאמן הפאוורליפטינג הבכיר ביותר בישראל, המסדר יעבור לדום!!

ג. תוך כדי שלא השתמשתי באיזכור ישיר של אדם כזה או אחר, ועד לתגובה זו אני מקפיד לא לעשות כזה שימוש, אבל מנגד, אני כל כך מתנצל: אין בכוונתי לעבור לדום, ובטח לא לדגל שק. אושר סופטי הוא פאוורליפטר נהדר, עם תשוקה אדירה, ומועדון הוולקנו מהווה כתובת מעולה לכל חובב פאוורליפטינג. אך מנגד מי שמציג אותו כבכיר ביותר בישראל, הן כספורטאי והן כמאמן, וכל אמירה אווילית מעין זו - רק עושה לו שירות דוב. דברי ימי הימים כתובים ומתועדים, ידידי, ועל גב האולימפוס נמצא אפולו, לא וולקנו.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית