הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ זקוק לתכנית אימון FBW עם משקל גוף בלבד/אפליקציה מתאימה

• פותח/ת השרשור Shayke
  • פורסם בתאריך

Shayke

משתמש מתחיל
163
13
נק' מוניטין:
13
163
13
שלום לכולם.
ניסיתי לחפש בפורום אבל לא מצאתי משהו מדויק שיענה לי על השאלה.
אני מאוד רוצה שההורים שלי יתחילו להתאמן מעט, לפחות פעם בשבוע בשלב זה, ועבור זה אני צריך תכנית FBW שאוכל לעשות איתם בבית בלבד - ללא משקולות (אם יהיה חובה אקנה כמה דאמבלים, מעדיף כרגע שלא כדי לראות קודם שהם מתאמנים באמת).
כמה נקודות:
*הם בגילאי 50+, אם זה משנה לתכנית.
*אין בבית מקום לעשות מתח ככה שזה לא יוכל להיות חלק מהתכנית, מה גם שאין סיכוי שהם יצליחו ואין לי פה גרוויטון...
*אני מאוד אשמח אם יש לכם להביא לי תכנית מפורטת - למשל: שכיבות סמיכה 3 סטים 6 חזרות, סקאווט 3 סטים שמונה חזרות, וכו'. ולא רק רשימת תרגילים. או לחילופין הנחיות איך לבנות להם משהו כזה.
*אין שום רצון פה לפתח מסה, לא לגדול ולא להתנפח... המטרה היחידה היא כי אני לא רוצה שעוד עשר שנים יהיה להם קשה לעלות במדרגות או לסחוב מהמכולת שקיות וכו'. לחזק את השרירים ואת הכושר הכללי בלבד.
*חייב להיות FBW. וגם זה הלוואי אם הם יתאמנו פעם בשבוע, לכן חלוקות לקבוצות שריר וכו' זה ממש לא המקום.

אם יש לכם אפליקציה שאתם מכירים שיש בה תכניות כאלו אשמח לשמוע גם ואולי זה יחסוך לי את החיפוש (ניסיתי לעבור על הרבה אפליקציות, כמעט כולם רק לבטן, ואלו שלא אז הם רק נותנים לך רשימה של כל סוגי התרגילים שיש לגב/רגליים/בטן וכו' ככה לפי קטגוריות, ואני צריך משהו מפורט עם כמות סטים וחזרות ממש)

תודה רבה מראש!!

נערך לאחרונה:
קודם כל יוזמה יפה.
להורים בני 50 שרוצים להתאמן בבית, הייתי מזמין כמה אימונים אישיים/זוגיים עם מאמן.

זה לא רציני לזרוק רשימת תרגילים בלי שמישהו רואה מה טווחי התנועה שלהם, רמת הכוח וכדומה.

• פותח/ת השרשור
קודם כל יוזמה יפה.
להורים בני 50 שרוצים להתאמן בבית, הייתי מזמין כמה אימונים אישיים/זוגיים עם מאמן.

זה לא רציני לזרוק רשימת תרגילים בלי שמישהו רואה מה טווחי התנועה שלהם, רמת הכוח וכדומה.
זהו שהם לא ממש 'רוצים'... זה יותר שאני דואג להם כי אני רואה אותם לפני עשר שנים ואני רואה אותם היום... לכן כל פעם שניסיתי להציע מאמן כושר הם ישר אמרו לא מה פתאום לא צריך נעשה הליכות קצת הכל בסדר אין לנו כוח מישהו שיבוא ויתחיל להריץ אותנו תעשו ככה וככה עכשיו שעתיים... הבעיה זה שגם ההליכות לא קורות, לכן חשבתי שאם תהיה לי תכנית אוכל אני לשבת להם על הראש כל מוצ"ש נניח או זמן אחר שיהיה קבוע כדי שיעשו בו אימון/התעמלות קצת.
מבחינת רמת הכוח, אבא שלי עובד בעבודה פיזית, יש לו די הרבה כוח יחסית למישהו שלא מאומן או מאומן מתחיל, ואמא שלי אין לה כוח בכלל - שקית של ארבע חמש קילו של אבקת כביסה נניח זה כבד לה כבר לסחוב את זה כמה דקות מהמכולת לבית. (היא תצליח את זה, אבל זה כבד לה רציני)

אתה חושב שאוכל להביא לפה מאמן שיישב איתם שעה שעתיים ויבנה להם תכנית (שארשום אותה כמובן - בהסכמתו) כדי שימשיכו איתה הלאה? זה עדיף?

עריכה: אין עם מי לדבר... הם משום מה חוששים או לא רוצים או לא יודע מה בכל מה שקשור למאמן שיבוא לפה. ניסיתי לומר להם שאביא להם מישהו שאפילו לא יאמן אותם אלא רק יישב איתם בסלון על הספה בנחת ויבנה להם רשימת תרגילים ויראה להם איך לעשות אותם זה הכל (!) בלי לאמן אותם בכלל, והם לא מוכנים ולא רוצים "מישהו שיבוא לפה עכשיו ויגיד לנו מה לעשות אין לנו סבלנות עזוב לא צריך תתאמן אתה וזהו עזוב אותנו".. אני אנסה לשכנע כמובן, אבל איך שזה נראה אני עדיין אצטרך רשימת תרגילים בסיסית לאימון עצמי עבורם. (זה שונה איתי כי כשאני בעבר ניסיתי לקחת אותם להליכה או לעשות להם כמה תרגילים פה בבית אז כן הצלחתי. אולי הפיתרון הוא פשוט להביא אותו כהימור מצידי בתקווה שהם יראו שזה לא "מישהו ענק מפחיד כזה" ויזרמו איתו)

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
תקנה להם אימון כזה בתור מתנה ליום הנישואין
חחח לא יעזור... הצעתי להם מליון פעם מתנות כאלו. מנוי לחדר כושר/מנוי לחוגים ואפילו היה לי פה מאמן בבית פעם שאימן אותי והצעתי להם שיעשו גם ולא רצו. הבעיה פה זה לשכנע אותם לעשות כושר בכלל

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית