הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תרגילים לשין ספלינט

יוסישיטרית

משתמש קבוע
1,980
270
נק' מוניטין:
333
1,980
270
ארץ לעולם לא
הבנתי שכדאי לעשות תרגילי חיזוק לשוק ולתאומים כדי למנוע שברי מאמץ/ שין ספלינטס. איזה תרגילים מומלץ לעשות? ולעשות את זה אחרי אימון כוח או כול יום?

אימוני כוח ללא זעזועים ומנוחה מפעילויות שכוללות זעזועים (ריצה, קפיצות והליכות) הם טיפול מספיק לשין ספליט.
העומס על מערכת השלד שלך בתרגילים כמו סקוואט, דדליפט ופרס לטווח הרחוק יבנו לך מערכת שלד חזקה יותר.
למיטב ידיעתי (נאמר לפי ההיגיון הבריא שלי, לא הלכתי לחפש מחקרים בנושא) אין יתרון משמעותי לחיזוק ספציפי של השרירים באזור השוק-קרסול שכן הבעיה היא בחולשה של העצם וכל עומס הדרגתי על העצם מאימוני כוח יבנה עצם חזקה יותר, אם אין חולשה ספציפית בשרירים שם או שאתה מרגיש שחסרה לך שם מסה, אין סיבה לבצע תרגילים מבודדים.

אתה מדבר על מניעה או החלמה?
במניעה זה ממש לא מסובך- שינה איכותית, סרגל מאמצים נכון, תוכנית יעילה שתתאושש ממנה. אם אתה מדבר על החלמה אז מלבד נסיון אישי אין לי הרבה מה להגיד פה כי אני לא איש מקצוע

• פותח/ת השרשור
אתה מדבר על מניעה או החלמה?
במניעה זה ממש לא מסובך- שינה איכותית, סרגל מאמצים נכון, תוכנית יעילה שתתאושש ממנה. אם אתה מדבר על החלמה אז מלבד נסיון אישי אין לי הרבה מה להגיד פה כי אני לא איש מקצוע
מניעה
אימוני כוח ללא זעזועים ומנוחה מפעילויות שכוללות זעזועים (ריצה, קפיצות והליכות) הם טיפול מספיק לשין ספליט.
העומס על מערכת השלד שלך בתרגילים כמו סקוואט, דדליפט ופרס לטווח הרחוק יבנו לך מערכת שלד חזקה יותר.
למיטב ידיעתי (נאמר לפי ההיגיון הבריא שלי, לא הלכתי לחפש מחקרים בנושא) אין יתרון משמעותי לחיזוק ספציפי של השרירים באזור השוק-קרסול שכן הבעיה היא בחולשה של העצם וכל עומס הדרגתי על העצם מאימוני כוח יבנה עצם חזקה יותר, אם אין חולשה ספציפית בשרירים שם או שאתה מרגיש שחסרה לך שם מסה, אין סיבה לבצע תרגילים מבודדים.
אז אתה אומר להוסיף תאומים? בנוסף לסקוואט ודדליפט כמובן

מניעה

אז אתה אומר להוסיף תאומים? בנוסף לסקוואט ודדליפט כמובן
אני אומר שאין צורך.
ואם מדובר במניעה אז כמו שנאמר, חשוב גם:
-מנוחה ותכנון התקדמות הדרגתי.
-ריצה נכונה גם במובן של טכניקה וגם במובן של בחירת משטחי ריצה.

אם אני זוכר נכון דיברת על אחד הגיבושים וההכנה אליו, אז כן, שין ספלינט זה אחד הדברים הכי מעצבנים ולא נעימים שיכולים לקרות לך בהכנה. אם הייתי יכול להחזיר את הגלגל לאחור לכיתה י'-יא' כשהתחלתי, הייתי עובד עם איש מקצוע (מאמן איכותי, לא איזה יוצא סיירת כי זו הייתה הטעות) וחוסך את כל הפציעות האלה, ממליץ לך לעשות את זה גם.

• פותח/ת השרשור
אם אני זוכר נכון דיברת על אחד הגיבושים וההכנה אליו, אז כן, שין ספלינט זה אחד הדברים הכי מעצבנים ולא נעימים שיכולים לקרות לך בהכנה. אם הייתי יכול להחזיר את הגלגל לאחור לכיתה י'-יא' כשהתחלתי, הייתי עובד עם איש מקצוע (מאמן איכותי, לא איזה יוצא סיירת כי זו הייתה הטעות) וחוסך את כל הפציעות האלה, ממליץ לך לעשות את זה גם.
תודה רבה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית