נק' מוניטין:
333
- 1,980
- 270
- ארץ לעולם לא
הבנתי שכדאי לעשות תרגילי חיזוק לשוק ולתאומים כדי למנוע שברי מאמץ/ שין ספלינטס. איזה תרגילים מומלץ לעשות? ולעשות את זה אחרי אימון כוח או כול יום?
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
מניעהאתה מדבר על מניעה או החלמה?
במניעה זה ממש לא מסובך- שינה איכותית, סרגל מאמצים נכון, תוכנית יעילה שתתאושש ממנה. אם אתה מדבר על החלמה אז מלבד נסיון אישי אין לי הרבה מה להגיד פה כי אני לא איש מקצוע
אז אתה אומר להוסיף תאומים? בנוסף לסקוואט ודדליפט כמובןאימוני כוח ללא זעזועים ומנוחה מפעילויות שכוללות זעזועים (ריצה, קפיצות והליכות) הם טיפול מספיק לשין ספליט.
העומס על מערכת השלד שלך בתרגילים כמו סקוואט, דדליפט ופרס לטווח הרחוק יבנו לך מערכת שלד חזקה יותר.
למיטב ידיעתי (נאמר לפי ההיגיון הבריא שלי, לא הלכתי לחפש מחקרים בנושא) אין יתרון משמעותי לחיזוק ספציפי של השרירים באזור השוק-קרסול שכן הבעיה היא בחולשה של העצם וכל עומס הדרגתי על העצם מאימוני כוח יבנה עצם חזקה יותר, אם אין חולשה ספציפית בשרירים שם או שאתה מרגיש שחסרה לך שם מסה, אין סיבה לבצע תרגילים מבודדים.
אני אומר שאין צורך.מניעה
אז אתה אומר להוסיף תאומים? בנוסף לסקוואט ודדליפט כמובן
אם אני זוכר נכון דיברת על אחד הגיבושים וההכנה אליו, אז כן, שין ספלינט זה אחד הדברים הכי מעצבנים ולא נעימים שיכולים לקרות לך בהכנה. אם הייתי יכול להחזיר את הגלגל לאחור לכיתה י'-יא' כשהתחלתי, הייתי עובד עם איש מקצוע (מאמן איכותי, לא איזה יוצא סיירת כי זו הייתה הטעות) וחוסך את כל הפציעות האלה, ממליץ לך לעשות את זה גם.מניעה
תודה רבהאם אני זוכר נכון דיברת על אחד הגיבושים וההכנה אליו, אז כן, שין ספלינט זה אחד הדברים הכי מעצבנים ולא נעימים שיכולים לקרות לך בהכנה. אם הייתי יכול להחזיר את הגלגל לאחור לכיתה י'-יא' כשהתחלתי, הייתי עובד עם איש מקצוע (מאמן איכותי, לא איזה יוצא סיירת כי זו הייתה הטעות) וחוסך את כל הפציעות האלה, ממליץ לך לעשות את זה גם.
למנוע, אני לא רוצה בעיות שטותיות כמו שין ספלינט בזמן שאני מתכונן לגיבוש חשוב כול כך.למנוע או לטפל?