הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פציעה בכתף, האם זה קרע? קרע יכול לעבור?

ShoulderGuy

מושעה
26
12
נק' מוניטין:
18
26
12
ממש אשמח לתשובה

לפני 4 שבועות התחילו לי כאבים בכתף ימין, זכור לי שנפלתי בתקופת הזמן שזה התחיל, אבל מצד שני אני גם חושב שהכאב היה טיפה לפני הנפילה, לא סגור על זה בכלל לכן אני לא נותן לזה תשומת לב מיוחדת כי אין לי שמץ, גם הוספתי תרגיל חדש באותו יום וכו'

אזור הכאב: קשה לי להגדיר איפה הכאב, מה שאני בטוח בו זה שזה לא כאב בכתף קדמית שמשפיע גם על הבייספס, אלא יותר בכתף צדדית
הרגשתי את זה בהתחלה שעשיתי הרחקות לצדדים, אני לא מרגיש את הכאב בתנועות ביום יום מלבד אחת שאני צריך לעשות תנועה די מביכה
כדי להרגיש את הכאב (לא תנועה טיפוסית) אנסה להסביר אולי זה יעיד על הכאב, אם אני מצמיד את האגרוף שלי כלפי בית החזה (והיד מקבילה לגוף) לא ישרה כמו הרחקות קדימה
אם אני מרים את המרפק בלבד כלפי מעלה מרגישים משהו קטן בכתף צדדית, מקווה שאפשר להבין משהו מזה

קצת רקע:
מיד הפסקתי להתאמן, אמרתי לעצמי שאני לא מתכוון להחריף את הבעיה, שמתי מים חמים על האזור ואחרי שבוע הלכתי לחדר כושר וחשבתי שזה עבר
הרגשתי טיפ טיפה כאב אז חשבתי שאולי זה יעבור לגמרי אבל לא, נחתי עוד 3 שבועות בבית בלי לעשות משהו מיוחד, חזרתי להתאמן השבוע
ואכן הכאב הרבה פחות מורגש באימונים והצלחתי ''לדגדג'' את המשקלי עבודה שלי בבנץ ולא הרגשתי כאב מיוחד או משהו שמפריע לי, פשוט לא רציתי
ללכת כבד יותר כדי לא להחמיר את הבעיה

העניין הוא שלפעמים זה נראה כאילו זה ממש הולך לעבור אבל לא, אבל סך הכול בתקופת הזמן אפשר להגיד
שזה משתפר, הקטע הוא שקראתי שפציעות בrotator cuff (בחיי אין לי שמץ מאיפה הכאב בדיוק והאם זה זה) יכול לגרום לקרעים

אני רוצה להבין, כל דלקת בכתף צדדית בסוף יגמר בקרע? אם יש דלקת בכתף צדדית אכלתי אותה לכל החיים? אפשר לבטל את המנוי למכון וללכת הביתה?
כל פעם שחיפשתי באינטרנט על rotator cuff דלקת רשום שזה בסוף הופך לקרע או שהדלקת היא כבר קרע, אני מנסה להבין - קרע יכול לעבור מעצמו במידה
ויש לי? אני לא מבין בדברים האלו

מיואש מאוד בא לי לדפוק את הראש בקיר בחיי, כל העבודה בחדר כושר תלך לפח בגלל פציעה מסכנה בכתף, היה עדיף כבר לא להתאמן
מה שמייאש זה שאני לא מצליח להבין מאיפה בדיוק הכאב, האם רק ניתוח עוזר, האם קרע יכול להחלים וכו', כלום אין לי שמץ וזה פשוט מכניס אותי
לעוד יותר בלאגן וכל תור לאורטופד זה איזה חודש וגם אומרים שהוא לא יעזור יותר מידי

חשוב לציין שאני לא מרגיש את הכאב בחתירות למשל בחדר כושר, את האמת בשום תרגיל - אבל אני מניח שארגיש אם אלך כבד בבנץ / הרחקות לצדדים

נערך לאחרונה:
1) בתור בן אדם שיש לו קרע קל בלברום אני חייב להגיד לך חלאס לבכות על מר גורלך
2) לך לאורתופד
3) לך לפיזיו
4) עדיף שהראשון יתמחה בכתף והשני יתמחה בספורטאים
5) שווה להשקיע בשני המקרים בגורם שלא עובד עם הקופה אם יש עליו ביקורות טובות
6) @Michael Pichenuk יוכל להמליץ לך על פיזיו טובים מהאיזור שלך, אני יכול לנסות להמליץ על אורתופדים טובים מאזור המרכז

• פותח/ת השרשור
2) לך לאורתופד
3) לך לפיזיו
6) @Michael Pichenuk יוכל להמליץ לך על פיזיו טובים מהאיזור שלך, אני יכול לנסות להמליץ על אורתופדים טובים מאזור המרכז

אני לא מסוגל, אני פשוט לא רוצה לפרוש, זה שאתה התייחסת לזה כאילו אני עם איזה פציעה כרונית עוד יותר מדאיג (לך לאוטופד, לך לפיזיו וכו')
אני פשוט לא מבין מה זה הדבר הזה. דלקת בכתף צדדית לא יכולה פשוט לעבור וזהו? הרי אני מרגיש שזה משתפר אין ספק בעניין הזה
אם אחכה טיפה אולי זה יעבור לגמרי ולא אכניס את עצמי לבלאגן, זה למה אני מיואש - כי אני לא יודע מה הולך לי בפאקינג כתף
ואם זה יכול לעבור או שרק ניתוח יסדר את זה

כן אני יודע מה תגיד, תלך לאורטופד ואין לך דרך לדעת - הבנתי שהם לא מבינים שום דבר בדברים האלו ולכן זה נראה כאילו
זה אני VS האינטרנט להתחיל לחפש מה הבעיה, פיזיו מפנה האורטופד אני לא יודע תוך כמה זמן זה יקח.

• פותח/ת השרשור
2) לך לאורתופד
3) לך לפיזיו

דרך אגב אני מאזור המרכז (אין לי בעיה עם פתח תקווה והסביבה)

היי. מה שאתה מתאר זו בהחלט פציעה אופיינית בכתף.
העניין בפציעות הוא שהן נגרמות מסיבה כלשהי. ולעעתים רבות יש את הגורל ברקע שמעורר את הכאב(תרגיל או מנח יד).
המטרה של הפיזיו לאתר נקודתית את מקור הכאב, את התנוחה, את הסיבה לחזרה של הכאבים. ולכוון איתך עד להתאוששות.
הכל עובר ולא צריך להסתיים בקרעים.זה המצב הקיצוני של עומס חוזרי ומתמשך.
ממליץ לך לגשת לפיזיו לייעוץ ובדיקה.

• פותח/ת השרשור
היי. מה שאתה מתאר זו בהחלט פציעה אופיינית בכתף.
העניין בפציעות הוא שהן נגרמות מסיבה כלשהי. ולעעתים רבות יש את הגורל ברקע שמעורר את הכאב(תרגיל או מנח יד).
המטרה של הפיזיו לאתר נקודתית את מקור הכאב, את התנוחה, את הסיבה לחזרה של הכאבים. ולכוון איתך עד להתאוששות.
הכל עובר ולא צריך להסתיים בקרעים.זה המצב הקיצוני של עומס חוזרי ומתמשך.
ממליץ לך לגשת לפיזיו לייעוץ ובדיקה.

ממה שאני יודע אורטופד מפנה לפיזיותרפיה, אני אנסה לבקש ממנו את זה, אני פשוט לא יודע מה לעשות בינתיים
להמשיך להתאמן? לא להתאמן? כי באימונים אין כאב משמעותי, נניח בהרחקות / בנץ מרגיש תאזור אבל לא מתוך כאב
חשבתי לנצל את הזמן ליותר סטייל אימוני כוח פחות כתפיים / חזה

פיזיותרפיסט ממוצע אמור לטפל בבעיה? או שחייב דווקא פיזיותרפיסט ספורט, אני מניח שכן אחרת למה הם פיזיותרפיסטים אבל סתם מסקרן
כי אני לא רוצה לבזבז את זמני.

היי, בד"כ כל הפיזיותרפיסטים מתמחים בפציעות אורתופדיות. ההכשרה הבסיסית היא אותה ההכשרה.
ההבדל בין הספורט לממוצע היא הניסיון בעבודה עם ספורטאים וההבנה לעומק של אימון, תרגילים , טכניקה.
אצלי בקליניקה פעמים רבות אני מייעץ בטכניקה ותוכניות האימונים וגם נאלץ להתאים תוכנית למצב הנוכחי.
בכל מקרה כמעט בשום מצב לא משבית מאימונים.
כדי להגיע לפיזיותרפיסט אתה לא צריך הפניה . רק בקופת חולים כן צריך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית