הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שייק אחרי אימון - פחמימות וכמות חלבון

חמוץ

משתמש פעיל
568
59
נק' מוניטין:
81
568
59
היי. יש לי 2 שאלות לגבי השייק שאחרי האימון. מציין שאני במסה. מצידי מלוכלכת מאוד.
1. האם יש משמעות לאבקת פחמימה כלשהי?
2. האם כמות של 40 גרם חלבון, נספרת כ40 גרם חלבון בחישוב היומי, או שחלקו 'הולך לפח' ? אני שואל לאור המאמר שאומר שאין גדילה גדולה יותר של שריר עם כמות חלבון כפולה אחרי אימון.

תודה !

היי. יש לי 2 שאלות לגבי השייק שאחרי האימון. מציין שאני במסה. מצידי מלוכלכת מאוד.
1. האם יש משמעות לאבקת פחמימה כלשהי?
2. האם כמות של 40 גרם חלבון, נספרת כ40 גרם חלבון בחישוב היומי, או שחלקו 'הולך לפח' ? אני שואל לאור המאמר שאומר שאין גדילה גדולה יותר של שריר עם כמות חלבון כפולה אחרי אימון.

תודה !

1. מה הכוונה "משמעות לאבקת פחמימה כלשהי" ?
אם אתה מתכוון לגיינר,רובם זבל..עדיף שתכין אחד בבית [ ש"ש,דבש,תמרים וכו']
ואם אתה מתכוון לפחמימה עם השייק חלבון בתור שייק..גם אין בעיה.

2. זה האשכול
תזונה ותוספים - כמה חלבון גופנו יכול לקבל בארוחה אחת למטרת בניית שריר?

מתוך האשכול,שיענה בפירוט על שאלתך..:
1)מומלץ לצרוך 0.4-0.55 גרם חלבון לכל קילו ממשקל גופך (בארוחה).
2)צריכה של כמות חלבון גבוהה מההמלצות לעיל אולי תעלה במעט את סינתזת (הרכבת) החלבון בשריר, אך בצורה פחותה ככל ונאכל יותר ויותר חלבון.
3) לזכור שמדובר במזון מוצק (ולא נוזלי, כמו שייק חלבון מי גבינה)
4)אכילה של כמות חלבון גבוהה המגיעה ממזון מוצק (מעל למשל טווח ה-0.55 גר' לכל קילו מ"ג) פשוט תגרום לגוף לתהליך עיכול ארוך יותר ולהפרשה ארוכה יותר של חומצות אמינו למחזור הדם. כנראה שחלק גדול מהחלבון שאכלת באותה ארוחה גדולה כן ישמש לתהליכים אנאבוליים, ומה שלא - יופרש בשתן/צואה או בתהליכים תרמודינמיים שממילא מתרחשים (חלבון עשוי אפילו להגיע ל-25% הפרשה כאנרגיית חום).
5)על קיבה ריקה מעל 20 גרם והלאה תהיה ספיגה פחותה. רק חלבון מי גבינה שנחקר בעניין זה (קזאין לא מתנהג כך). כמו כן אם הקיבה מלאה ממזון בארוחה אחרת שנאכלה, הספיגה תהיה טובה יותר גם מעל 20 גרם.
(אם אבקת חלבון יעשה על קיבה ריקה של ממש, אז כמות גדולה מ-20 גרם חלבון (ולא 20 גרם מוצר, לא להתבלבל) שמגיעים ממי גבינה, לא יספגו במלואם - לא ידוע עד כמה..)
6) אם אתה שותה יותר מ 20 גרם חלבון בתור אבקה,מומלץ על קיבה מלאה[שאכלת ארוחה לפני] או בערבוב עם שומנים/פחמימות וכדומה..לשפר את יעילות הספיגה.

• פותח/ת השרשור
1. מה הכוונה "משמעות לאבקת פחמימה כלשהי" ?
אם אתה מתכוון לגיינר,רובם זבל..עדיף שתכין אחד בבית [ ש"ש,דבש,תמרים וכו']
ואם אתה מתכוון לפחמימה עם השייק חלבון בתור שייק..גם אין בעיה.
מה זאת אומרת אין בעיה? אני שאלתי אם זה תורם להוסיף פחמימה לשייק החלבון לאחר האימון. לא קשור לגיינר.

מה זאת אומרת אין בעיה? אני שאלתי אם זה תורם להוסיף פחמימה לשייק החלבון לאחר האימון. לא קשור לגיינר.
אם היית קורא את הקישור,היית מבין שאם תכין סוג של "גיינר" על פני שייק חלבון..לאחר האימון
היתרון יהיה בספיגה יותר יעילה.

• פותח/ת השרשור
אם היית קורא את הקישור,היית מבין שאם תכין סוג של "גיינר" על פני שייק חלבון..לאחר האימון
היתרון יהיה בספיגה יותר יעילה.
כלומר בשורה התחתונה, אתה טוען שלהוסיף פחמימה לחלבון יתרום לספיגה יותר יעילה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית