דיון FBW. מה עדיף: שרירים גדולים קודם או לפי קבוצות שרירים

• פותח/ת השרשור 1q2w3e
  • פורסם בתאריך

1q2w3e

משתמש פעיל
499
202
נק' מוניטין:
201
499
202
נניח שיש לנו תוכנית FBW, סקוואט כתרגיל ראשון 3x5, אחריו מגיע Leg Curl כתרגיל עזר 2x12 ואחריו Calf raise 2x14,
לאחר מכן מגיע בנץ' ונניח שאחריו איזשהו תרגיל עזר לחזה וככה לכל קבוצת שריר כאשר תרגיל מורכב ועיקרי 3x5 ועזר 2x12.

השאלה היא כזאת
האם עדיף לעשות קודם את התרגילים שמערבים כמה שיותר שרירים לפי הסדר (סקוואט, ראו, פרס, בנץ' וכו')
ואז את תרגילי העזר (Leg curl, Calf raise, הרחקת כתפיים וכו')
כלומר לא לפי קבוצת שרירים אלה לפי כמות המעורבות של הגוף או קושי.
יתרון שאני רואה בזה זה שכנראה נשאר לך יותר כוח לתרגילים המורכבים בגלל שהם באים קודם, וכנראה בתרגילי עזר ניתן יהיה להרים יותר בגלל המנוחה הזאת בין חלקי הגוף.

או

עדיף לעשות לפי קבוצות שרירים
כלומר רגליים חזה גב כתפיים ידיים וכו'
יתרון שאני רואה בזה זה שזה "גומר" את השריר וככה עוברים לפי שרירים.
חיסרון שאני רואה בזה זה שעד שמגיעים לכתפיים לדוגמא אז כבר עייפים מהחזה רגליים גב וגם שבתרגילי העזר כנראה יהיה יותר קשה.

דבר ראשון, למה לעשות כאלו תרגילים מחורבנים שמביאים אותך להתעסקות בשאלה הזו בכלל?
והתשובה היא תעבוד לפי קבוצות
שני התרגילים היחידים לאותה קבוצת שרירים שאני מוצא היגיון בהפרדה שלהם באימון זה סקוואט ודדליפט כדוגמת מתכונת ss

• פותח/ת השרשור
דבר ראשון, למה לעשות כאלו תרגילים מחורבנים שמביאים אותך להתעסקות בשאלה הזו בכלל?
והתשובה היא תעבוד לפי קבוצות
שני התרגילים היחידים לאותה קבוצת שרירים שאני מוצא היגיון בהפרדה שלהם באימון זה סקוואט ודדליפט כדוגמת מתכונת ss
למה מחורבנים?

נניח שיש לנו תוכנית FBW, סקוואט כתרגיל ראשון 3x5, אחריו מגיע Leg Curl כתרגיל עזר 2x12 ואחריו Calf raise 2x14,
לאחר מכן מגיע בנץ' ונניח שאחריו איזשהו תרגיל עזר לחזה וככה לכל קבוצת שריר כאשר תרגיל מורכב ועיקרי 3x5 ועזר 2x12.

השאלה היא כזאת
האם עדיף לעשות קודם את התרגילים שמערבים כמה שיותר שרירים לפי הסדר (סקוואט, ראו, פרס, בנץ' וכו')
ואז את תרגילי העזר (Leg curl, Calf raise, הרחקת כתפיים וכו')
כלומר לא לפי קבוצת שרירים אלה לפי כמות המעורבות של הגוף או קושי.
יתרון שאני רואה בזה זה שכנראה נשאר לך יותר כוח לתרגילים המורכבים בגלל שהם באים קודם, וכנראה בתרגילי עזר ניתן יהיה להרים יותר בגלל המנוחה הזאת בין חלקי הגוף.

או

עדיף לעשות לפי קבוצות שרירים
כלומר רגליים חזה גב כתפיים ידיים וכו'
יתרון שאני רואה בזה זה שזה "גומר" את השריר וככה עוברים לפי שרירים.
חיסרון שאני רואה בזה זה שעד שמגיעים לכתפיים לדוגמא אז כבר עייפים מהחזה רגליים גב וגם שבתרגילי העזר כנראה יהיה יותר קשה.
מה עדיף? לקחת תוכנית מוכנה ולהפסיק להתעסק בקקה

• פותח/ת השרשור
נו באמת כאילו חסרים דיוני על זה
עומס מצטבר
חומצות חלב
וחסכון של חימומים מיותרים
אלו הסיבות העיקריות
אשמח שתתן לינק לדיונים כי אני לא מצאתי.
ה -"נו באמת" לא הופך את התשובה שלך לברורה מאליה לכולם

1) כי מורכבים עובדים על זה:
למה להתיש את עצמך על אייסולציות כשאפשר לעבוד על כמה קבוצות שרירים בזמן הזה?

2) כי אייסולציות פחות 'פונקציונלית':
אתה גם ככה בא "לתת עבודה", לסבול דומס ולשמור על דיאטה...למה לעבוד בצורה פחות 'פונקציונלית'? זה לא או 'היפרטרופיה' , או 'להיות חזק'. אפשר גם וגם...אז אם אתה גם ככה עובד קשה בשביל זה. לא תקח את שניהם?

• פותח/ת השרשור
1) כי מורכבים עובדים על זה:
למה להתיש את עצמך על אייסולציות כשאפשר לעבוד על כמה קבוצות שרירים בזמן הזה?

אתה גם ככה בא "לתת עבודה", לסבול דומס ולשמור על דיאטה...למה לעבוד בצורה פחות 'פונקציונלית'? זה לא או 'היפרטרופיה' , או 'להיות חזק'. אפשר גם וגם...אז אם אתה גם ככה עובד קשה בשביל זה. לא תקח את שניהם?
1. נראה שאתה לא הבנת את השאלה שלי,
אני שואל האם עדיף לעבוד לפי קבוצות שרירים או לפי גודל שריר קודם.
2. איפה אמרתי לא למורכבים?
אגב אתה נתת לייק למישהו שאמר בדיוק הפוך ממה שאתה אמרת אז נראה לי שאתה לא הבנת את השאלה בכלל,
אתה אומר למה לבזבז זמן על איסולציות אם אפשר לעשות מרוכבים קודם,
נסתכל על תוכנית HST
שם אתה עושה נניח סקוואט ואז לג קרל ואז קאלף רייס, אז זה הולך לפי קבוצות שריר ולא לפי מוערבות השרירים כי הרי ברור שבנץ׳ שבא אחריהם מערב יותר שרירים ועומס מערכתי לעומת לג קירל או קאלף רייס

ברור שמורכבים ואחר כך בידודים.
אבל כל נפח מיותר ב- fbw יקשה עליך באימון עצמו וגם בהתאוששות שאחריו.
ואם כבר עושים בידודים אז עדיף לשרירים שלא עובדים מספיק חזק במורכבים

• פותח/ת השרשור
ברור שמורכבים ואחר כך בידודים.
אבל כל נפח מיותר ב- fbw יקשה עליך באימון עצמו וגם בהתאוששות שאחריו.
ואם כבר עושים בידודים אז עדיף לשרירים שלא עובדים מספיק חזק במורכבים
אז למה ברוב התוכניות אני רואה שעושים לפי קבוצות שרירים? נגיד hst

1. נראה שאתה לא הבנת את השאלה שלי,
2. איפה אמרתי לא למורכבים?
אגב אתה נתת לייק למישהו שאמר בדיוק הפוך ממה שאתה אמרת אז נראה לי שאתה לא הבנת את השאלה בכלל,
אתה אומר למה לבזבז זמן על איסולציות אם אפשר לעשות מרוכבים קודם,
נסתכל על תוכנית HST
שם אתה עושה נניח סקוואט ואז לג קרל ואז קאלף רייס, אז זה הולך לפי קבוצות שריר ולא לפי מוערבות השרירים כי הרי ברור שבנץ׳ שבא אחריהם מערב יותר שרירים ועומס מערכתי לעומת לג קירל או קאלף רייס

קודם כל - עשיתי לו לייק כי אני מתחבר למה שהוא אמר. (בלי קשר לרלוונטיות לשאלה שלך)

מעבר לזאת: הפוסט שלי היה מענה לשאלה ששאלת אותו. (ולא לשאלה לשמה פתחתי את האשכול)

הקונספט של FBW, למתחילים, הוא הנחה שהתקדמות בתרגילים הבסיסיים היא כל מה שנחוץ לך, ושכמתחיל, אתה יכול להתקדם בהם בקלות.

בהמשך, כשההתקדמות נהיית קשה יותר, זה הזמן לחשוב איך להתאמן על מנת להמשיך להתקדם בהם בכל זאת.

אז כשאתה מטריד את עצמך בעיסוקים באייסולציות, אתה כנראה עוסק במה שלא אמור יותר מדי לעניין אותך...

---

לנושא:
אתה עושה את המורכב קודם - כדי שהאייסולציה לא תפגע ביכולת שלך לעבוד כמה שאתה יכול במורכב.

*האם אתה עושה את האייסולציה ישר אחרי המורכב, או בסוף האימון?
נראה לי שזה קצת להתעסק בחרא...

• פותח/ת השרשור
יש שם רק מבודד אחד לפני המורכבים האחרים וגם אפשר לעשות אותו אחרי המורכבים וזה לא ישנה.
על זה כל הפוסט, האם יש הבדל, להגיד זה לא משנה לא נותן הסביר ברור למה זה לא משנה.
יש שם יותר ממבודד אחד, לרגליים יש שניים ולכתפיים אם אני זוכר נכון יש גם אחד

קודם כל - עשיתי לו לייק כי אני מתחבר למה שהוא אמר. (בלי קשר לרלוונטיות לשאלה שלך)

מעבר לזאת: הפוסט שלי היה מענה לשאלה ששאלת אותו. (ולא לשאלה לשמה פתחתי את האשכול)

הקונספט של FBW, למתחילים, הוא הנחה שהתקדמות בתרגילים הבסיסיים היא כל מה שנחוץ לך, ושכמתחיל, אתה יכול להתקדם בהם בקלות.

בהמשך, כשההתקדמות נהיית קשה יותר, זה הזמן לחשוב איך להתאמן על מנת להמשיך להתקדם בהם בכל זאת.

אז כשאתה מטריד את עצמך בעיסוקים באייסולציות, אתה כנראה עוסק במה שלא אמור יותר מדי לעניין אותך...

---

לנושא:
אתה עושה את המורכב קודם - כדי שהאייסולציה לא תפגע ביכולת שלך לעבוד כמה שאתה יכול במורכב.

*האם אתה עושה את האייסולציה ישר אחרי המורכב, או בסוף האימון?
נראה לי שזה קצת להתעסק בחרא...
להתעסק בחרא זה להכנס לפוסט של מישהו ולהגיד לו שמה שהוא מתעסק איתו זה חרא בלי לתת תשובה שקשורה לשאלה, אם אתה לא מבין את השאלה ששאלתי ורוצה להמשיך להזכיר לי כמה מורכבים זה טוב וכו וכו' אז לא תודה

על זה כל הפוסט, האם יש הבדל, להגיד זה לא משנה לא נותן הסביר ברור למה זה לא משנה.
יש שם יותר ממבודד אחד, לרגליים יש שניים ולכתפיים אם אני זוכר נכון יש גם אחד

להתעסק בחרא זה להכנס לפוסט של מישהו ולהגיד לו שמה שהוא מתעסק איתו זה חרא בלי לתת תשובה שקשורה לשאלה, אם אתה לא מבין את השאלה ששאלתי ורוצה להמשיך להזכיר לי כמה מורכבים זה טוב וכו וכו' אז לא תודה

לכל שיטה יכול להיות יתרונות וחסרונות.
לגמור עם אותו שריר יהיה יותר אינטנסיבי, לעשות קודם מורכבים יבטיח ביצועים אופטימלים בהם. איך עדיף זה כבר תלוי בהרבה פרמטרים.

• פותח/ת השרשור
לכל שיטה יכול להיות יתרונות וחסרונות.
לגמור עם אותו שריר יהיה יותר אינטנסיבי, לעשות קודם מורכבים יבטיח ביצועים אופטימלים בהם. איך עדיף זה כבר תלוי בהרבה פרמטרים.
איזה פרמטרים לדוגמה?

יש לי סלידה מאוד קשה מהתשובה: "כי זה לא פונקציונלי"... ניתן בהחלט לעשות מבודדים ולאחר מכן מורכבים, פשוט צריך לדעת למה ולא לעשות סתם. מייק ישראטל מדבר על זה הרבה- אם למשל אתה עושה סקוואט ואתה לא מרגיש שאתה ממצה את העבודה על הקוואדס, אפשר לעשות פשיטות ברכיים לפני הסקוואט כדי "לסחוט את השריר". זו דרך אחת מבין כמה דרכים להעלות נפח עבודה. לשאלה אם פותח האשכול צריך לבצע את זה- צריך הסתכלות יותר מעמיקה על התכנית שלו וההתקדמות שלו.
בהנחה שאתה עושה FBW אני תמיד מתחילה מהרגליים. לאחר מכן, מבחינתי, סדר התרגילים זה פונקציה של מה יותר חשוב לי, וזה יכול להשתנות בין תכניות. למשל, תכנית נוכחית אני יכולה להתחיל מחזה כי זה בעדיפות גבוהה יותר אצלי מגב, ותכנית הבאה להחליט שאני מעדיפה להתחיל מתרגילי גב. פרמטר נוסף זה עניין של נוחות וביצועים מקסימליים. לדוגמא, אם אתה אחרי סקוואט ואתה מותש ויש לך כפיפת ברך, אין בעיה שתעבור לשריר אחר וכשתרגיש שהתאוששת לחזור לכפיפת ברך. מה שחשוב בסופו של דבר, במיוחד אם אתה בכיוון של היפרטרופיה, זה נפח מתגבר לאורך זמן. אם אתה מגיע לתרגילים המבודדים מותש כי החלטת שחייבים לעבוד קבוצת שריר אחת בכל פעם, והביצועים שלך יורדים בתרגילים אלה, פספסת את המטרה.

ללא הרבה מידע על פתוח האשכול, אפשר רק לומר שבמקרים מסויימים ב-FBW כן ניתן וצריך לשלב מבודדים
מה, כמה, מתי, למה, איך.... תלוי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית