הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ התקדמות בנפח בטקסס

• פותח/ת השרשור seang
  • פורסם בתאריך

seang

משתמש פעיל
322
41
נק' מוניטין:
135
322
41
אני שואל לגבי הדרך היעילה לבחור ולהעלות משקלים ביום נפח בטקסס, משום שקראתי על הרבה גישות שונות ורציתי לשאול חברה פה מה דעתם.
ב PPST3 ריפ אומר שנקודת התחלה טובה תיהיה 90% מיום העצימות המתוכנן בהמשך השבוע, וכי אחרי זה זה עניין של ניסוי וטעיה.
בין הגישות השונות להתקדמות בנפח ראתי על:
- חישוב מחדש של יום הנפח כ 90% מיום העצימות המתוכנן בכל שבוע.
- עלייה של 2.5 ק"ג(או כל מספר קבוע אחר) בכל שבוע.
- העלאה של שקלי אימון הנפח פעם בשבועיים או שלוש.
- העלאה במשקל רק במקרה שהנפח לא מהווה סטרס מספיק להתקדמות(אני לא מבין לגמרי איך מתאמן בינוני יכול להבין באופן ודאי שהסיבה לתקיעה שלו היא נפח במשקל לא מספק ולא כל סיבה אחרת, שהרי הניסיון שלו לא גבוה במיוחד, ולכן אני לא יודע עד כמה שיטה זו יעילה בפועל, למרות שהיא נשמעת הכי נכונה בתיאוריה).

תודה מראש על המענה!

תתקדם בנפח. המטרה שלך היא להתקדם וליצור PRים גם בנפח וגם בעצימות.
באופן אישי מהניסיון שלי ושל מספר חברים 90% מהעצימות לנפח זה דיי הרבה, אבל תלוי במשקלים שלך, אם אתה מדבר על עצימות של 140 לחמישיה בסקוואט למשל אז יכול להיות שנפח עם 125 הוא אפשרי במשקלים האלה. בכל אופן הייתי מתחיל בתור התחלה ב85%. וכמובן עם ריסט טוב של התכנית אז מדובר על 85% מהמשקל שבשבוע הראשון של העצימות.
משם המטרה שלך היא פשוט להתקדם בשניהם באופן קבוע כל שבוע. אם משהו נתקע מתחילים לנתח מאיפה זה הגיע ומתאימים את האימון אבל באופן כללי המטרה שלך היא שגם הנפח וגם העצימות יעלו.

• פותח/ת השרשור
תתקדם בנפח. המטרה שלך היא להתקדם וליצור PRים גם בנפח וגם בעצימות.
באופן אישי מהניסיון שלי ושל מספר חברים 90% מהעצימות לנפח זה דיי הרבה, אבל תלוי במשקלים שלך, אם אתה מדבר על עצימות של 140 לחמישיה בסקוואט למשל אז יכול להיות שנפח עם 125 הוא אפשרי במשקלים האלה. בכל אופן הייתי מתחיל בתור התחלה ב85%. וכמובן עם ריסט טוב של התכנית אז מדובר על 85% מהמשקל שבשבוע הראשון של העצימות.
משם המטרה שלך היא פשוט להתקדם בשניהם באופן קבוע כל שבוע. אם משהו נתקע מתחילים לנתח מאיפה זה הגיע ומתאימים את האימון אבל באופן כללי המטרה שלך היא שגם הנפח וגם העצימות יעלו.
תודה רבה, קצת סידר דברים. כשאתה מתכוון להתקדם באופן קבוע בעצימות ובנפח אתה מדבר על מספר קבוע בשבוע או למצוא את האחוז לנפח שעובד טוב בשבילי ולקחת אותו מהעצימות בכל שבוע?

לדעתי 80 אחוז זה בסדר גמור.. 85 יכול לשרוף אותך.
בעצימות בסקוואט ובדדליפט תתקדם בחמישיות ובנפח זה ישתנה , 2.5 או 5 לפי האחוזים מיום העצימות.
בלחיצות אפשרי התקדמות של 2.5 בשני הימים.

תודה רבה, קצת סידר דברים. כשאתה מתכוון להתקדם באופן קבוע בעצימות ובנפח אתה מדבר על מספר קבוע בשבוע או למצוא את האחוז לנפח שעובד טוב בשבילי ולקחת אותו מהעצימות בכל שבוע?
שום אחוזים, תתקדם 5 קילו בשבוע בהתחלה, וכשזה כבר לא אפשרי 2.5

• פותח/ת השרשור
שום אחוזים, תתקדם 5 קילו בשבוע בהתחלה, וכשזה כבר לא אפשרי 2.5
אוקיי, אשמח אם תייעץ לי מה לעשות במקרה שלי. זה שבוע ראשון שלי, עשיתי דילואד קטן כי שבוע שעבר פספסתי אימון אז החלטתי השבוע בעצימות לעשות את המשקל שסיימתי ss איתו, 132.5, שאמור להיות קל כי עשיתי איתו 3 חמישיות, ושבוע הבא לשבור שיא.
אז עשיתי אתמול נפח עם 120 שהיה סביר עם 3 דקות מנוחה, שזה 90÷ מהיום עצימות המתוכנן.
אם אני אעלה את הנפח והעצימות ב 5 קילו בשבוע זה יעלה את האחוז זה הנפח ובשבוע השלישי כבר יהיה 91 אם אני לא טועה.
אז האם אני לוקח יום עצימות גבוה יותר בחמישי הקרוב, או שאני אתקדם לאחוזים גבוהים עד שלא אוכל יותר וארד ל2.5? ובמקרה הזה, גם העצימות מצטמצם ל2.5 או שניתן להמשיך להתקדם ב 5 בעצימות?

אוקיי, אשמח אם תייעץ לי מה לעשות במקרה שלי. זה שבוע ראשון שלי, עשיתי דילואד קטן כי שבוע שעבר פספסתי אימון אז החלטתי השבוע בעצימות לעשות את המשקל שסיימתי ss איתו, 132.5, שאמור להיות קל כי עשיתי איתו 3 חמישיות, ושבוע הבא לשבור שיא.
אז עשיתי אתמול נפח עם 120 שהיה סביר עם 3 דקות מנוחה, שזה 90÷ מהיום עצימות המתוכנן.
אם אני אעלה את הנפח והעצימות ב 5 קילו בשבוע זה יעלה את האחוז זה הנפח ובשבוע השלישי כבר יהיה 91 אם אני לא טועה.
אז האם אני לוקח יום עצימות גבוה יותר בחמישי הקרוב, או שאני אתקדם לאחוזים גבוהים עד שלא אוכל יותר וארד ל2.5? ובמקרה הזה, גם העצימות מצטמצם ל2.5 או שניתן להמשיך להתקדם ב 5 בעצימות?
על הזין האחוזים. המשקלים יתנרמלו מעצמם לאורך הזמן

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית