הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סוף מסה בקרוב ועובר לחיטוב, יש צורך לשנות תתוכנית?

aesthetic

משתמש מתחיל
127
2
נק' מוניטין:
-1
127
2
אהלן, אני כבר מבולבל לגמרי...
אני כרגע בסוף מסה עוד אזור השבועיים מתחיל חיטוב ומסחינת אימונים מבולבל.

יש שתי קבוצות של אנשים עם שתי טענות שונות

קבוצה1:
טוענים שיש להשאיר את כמות החזרות כפי שהיא הייתה במסה שלרוב זה 6-8 שריר גדול ו 8-12 שריר קטן על מנת לשמור על נפח השריר בחיטוב.

קבוצה2:
לעלות את כמות החזרות לאזור ה 15-20 למרות שנאבד נפח שריר אבל כמות חזרות גבוה עוזרת בגירוי השריר ומזרזת תחיטוב.

מי צודק? אני לא יודע, אני מתאמן שנה והייתי שייך לקבוצה1 ושוחחתי עם בחור די גדול וטבעי בחדר כושר שטען תטענה של קבוצה 2 ואמר לי שמי שממליץ תתטענה של קבוצה 1 זה רק אנשים על חומרים ומי שטבעי עדיף לא לעשות תטענה של קבוצה2.

אשמח לתגובות מאנשים מנוסים עם תוצאות, כי אני שובר על זה תראש...

בחיטוב אתה לא תוכל להתמודד באותה קלות מנפח שאתה מבצע בפלוס קלורי, אז להעלות אותו כשאתה לא מסוגל להתאושש ממנו לא נשמע כמו דבר הגיוני לעשות. אני הייתי הולך על אפשרות 3 - להוריד נפח מיותר בתרגילי עזר ולהתמקד בתרגילים מורכבים בנפח נמוך, כדי לשמר כמה שיותר כוח.

שניהם טועים, מה שמשנה תמיד זה נפח שבועי. בחיטוב אין סיבה לשמור על אותו נפח גבוה ואתה יכול להוריד אותו בין אם זה להוריד סטים/חזרות או משקל.

• פותח/ת השרשור
לא הבנתי אז מה לעשות, לעלות את כמות החזרות או לא.

מאיפה לי כמה חזרות לעשות, במסה הייתי עושה 6-8 שריר גדול, ו 10-12 שריר קטן.

מה בחיטוב? כל אחד אומר משהו אחר...

אין הבדל בין חיטוב למסה. טווח החזרות צריך להיות 8-12 ברוב התרגילים ואפשר לבצע חלק מהתרגילים ל-6 חזרות לבנייה גם של כוח (בעיקר בתרגילים המורכבים כגון סקוואט, דדליפט, אוברהד פרס)

• פותח/ת השרשור
אין הבדל בין חיטוב למסה. טווח החזרות צריך להיות 8-12 ברוב התרגילים ואפשר לבצע חלק מהתרגילים ל-6 חזרות לבנייה גם של כוח (בעיקר בתרגילים המורכבים כגון סקוואט, דדליפט, אוברהד פרס)
זה מה שהייתי עושה וזה משתייך לקבוצה מספר 1, מה לגבי קבוצה מספר 2?

אני לא יותר מי צודק כבר כל אחד אומר משהו אחר

מה שעשית בתקופת המסה תעשה בחיטוב בדיוק ללא שום שינויים פרט להורדת נפח בצורה הדרגתית לפי הצורך .

• פותח/ת השרשור
מה שעשית בתקופת המסה תעשה בחיטוב בדיוק ללא שום שינויים פרט להורדת נפח בצורה הדרגתית לפי הצורך .

זה מה שעשיתי, אבל למה יש את האלה שטוענים שצריך לעלות את כמות החזרות?
להתאמן בטווח חזרות גבוה יגרום לך להגיע לכשל בכל סט/תרגיל וזה יתיש אותך וישפיע לרעה על ההתאוששות לכן זה לא מומלץ

זה ברור, אבל על פי הקבוצה השניה כשל השריר זה בדיוק מה שצריך בחיטוב כדי לזרז את שריפת השומן ועיצוב השריר לא?

מעבר לזה בחור בחדר כושר אמר לי ואני גם מכיר את זה שגיוון בתוכנית אימונים בטח שבמעבר לחיטוב למסה עוזרת ובריאה. ולעלות מספר חזרות זה גיוון.

שוב.. אני לא יודע מה נכון או לא אני רק מציג תטענה של הקבוצה השניה שטוענת שמספר חזרות גבוה מועיל יותר בחיטוב.

נערך לאחרונה:
זה מה שעשיתי, אבל למה יש את האלה שטוענים שצריך לעלות את כמות החזרות?
כי הם חיים בשנות ה-80 ומאז לא התעדכנו בשום מידע חדש בתחום.

זה ברור, אבל על פי הקבוצה השניה כשל השריר זה בדיוק מה שצריך בחיטוב כדי לזרז את שריפת השומן ועיצוב השריר לא?
אתה שורף שומן ע"י מאזן קלורי שלילי ולא ע"י טווח חזרות כזה או אחר. אומנם טווח חזרות גבוה יתרום לשריפה קלורית גבוהה יותר, אבל המטרה של אימוני המשקולות זה לא לשרוף קלוריות אלא לשמור על מסת השריר. אתה יכול לשרוף את אותו סך הקלורי כמו שתשרוף בשעה של אימון משקולות במשהו כמו 10-15 דקות אימון אירובי.

שוב.. אני לא יודע מה נכון או לא אני רק מציג תטענה של הקבוצה השניה שטוענת שמספר חזרות גבוה מועיל יותר בחיטוב.
שיסבירו מה המנגנון הביו-פיזיולוגי שבגללו העלאה של טווח החזרות מועיל לחיטוב

• פותח/ת השרשור
כי הם חיים בשנות ה-80 ומאז לא התעדכנו בשום מידע חדש בתחום.

אתה שורף שומן ע"י מאזן קלורי שלילי ולא ע"י טווח חזרות כזה או אחר. אומנם טווח חזרות גבוה יתרום לשריפה קלורית גבוהה יותר, אבל המטרה של אימוני המשקולות זה לא לשרוף קלוריות אלא לשמור על מסת השריר. אתה יכול לשרוף את אותו סך הקלורי כמו שתשרוף בשעה של אימון משקולות במשהו כמו 10-15 דקות אימון אירובי.

שיסבירו מה המנגנון הביו-פיזיולוגי שבגללו העלאה של טווח החזרות מועיל לחיטוב

שהגוף מתרגל לסוג אימון לכן גיוון זה טוב ובריא לשריר, והעלת מספר חזרות זה גיוון בנוסף זה משפר את הסיבולת שריר.

שאלתי את הבחור שטען את זה מה עם שמירת הנפח הוא טען שמה שישמור על השריר זה אכילת חלבון מספקת ולא אימון בטווח חזרןת נמוך.

שהגוף מתרגל לסוג אימון לכן גיוון זה טוב ובריא לשריר, והעלת מספר חזרות זה גיוון בנוסף זה משפר את הסיבולת שריר.
הגוף לא מתרגל לאף סוג אימון. אין מערכת פיזיולוגית של "התרגלות". לגוף לא אכפת אם תרים אבן, משקולת או ארון - הוא גם לא יודע מה ההבדל בינהם כשאתה מרים אותם

• פותח/ת השרשור
בקיוצר דברתי עם מספר אנשים והחלטתי שאעלה את מספר החזרות בחיטוב ועם הזמן אוריד את מספר החזרות עם הזמן עד לסוף חיטוב ותקופת מסה.

השאלה שלי אם העלת מספר החזרות יכול להזיק? אני מדבר על 12 חזרות בשריר גדול, 20 בשריר קטן. עם מנוחה של דקה בין לבין במקום דקה וחצי כמו שהייתי עושה במסה.

וגם הסרטון הזה משכנע.. מי שיש לו טענה נגד אשמח לשמוע.

חשוב לציין - שמדובר על נפח זה משוואה של (משקלXסטיםXחזרות) זה לא רק להעלות את החזרות.

זה ידוע, מה אתה אומר אז בעצם? שתריך או לא צריך לעלות את מספר החזרות בזמן חיטוב?

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית