הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלות לא שגרתיות על תפריט תזונה לחיטוב (22)

aesthetic

משתמש מתחיל
127
2
נק' מוניטין:
-1
127
2
שאלות קצת מסובכת אבל חשוב לי הפרטים הקטנים.

אני מסיים תקופת מסה עוד שבועיים ועובר לתפריט תזונה של חיטוב מספר שאלות.

1. אני יודע שמעבר בתפריט תזונה צריך להעשות בהדרגה ולא במכה אחרת הגוף יקבל שוק וישתמש בשומן כאנרגיה ולא ירצה להעיף אותו, לכן השאלה בכמה זמן לעשות תהדרגה הזאת?

2. תוך כדי החיטוב איזה אחד המליץ לי מדי פעם לעשות יום או יומיים אפילו של ערך קלורי חיובי כדי שהגוף לא יתרגל למצב שהגוף בערך קלורי שלילי ואז פשוט יפסיק לרדת במשקל ובאחוז שומן, עד כמה זמן נכון ואיך עושים את זה?

3. הבנתי שבגרות שריר זה בעצם מה שעושה תשריר יותר מחוספס מעבר לעבודה של אחוז שומן נמוך, איך משפרים תבגרות שריר?

4. אשמח להסבר או לינק למאמר על העמסת פחמימות. מה זה ואיך עושים ומתי.

1. זה לא נכון. אין שום מניעה לעבור ממאזן קלורי חיובי לשלילי. ההפך הוא הנכון, המעבר ממאזן שלילי לחיובי הוא בעייתי.

2. המישהו הזה לא מבין בפיזיולוגיה בסיסית של גוף האדם

3. בגרות שריר זו המצאה של בילדרים. זה לעולם לא הוכח על פני השטח

4. לא צריך את זה מבחינה פיזיולוגית

• פותח/ת השרשור
1. זה לא נכון. אין שום מניעה לעבור ממאזן קלורי חיובי לשלילי. ההפך הוא הנכון, המעבר ממאזן שלילי לחיובי הוא בעייתי.

2. המישהו הזה לא מבין בפיזיולוגיה בסיסית של גוף האדם

3. בגרות שריר זו המצאה של בילדרים. זה לעולם לא הוכח על פני השטח

4. לא צריך את זה מבחינה פיזיולוגית

מבחינתך אתה אומר הכל חארטה כולם טועים אתה צודק.

מבחינתך אתה אומר הכל חארטה כולם טועים אתה צודק.
אם אתה חושב שזה לא נכון, הצג לנו מחקרים שתומכים במה שכתבת. אם העלת טענה, חובת ההוכחה עליך. אם אתה לא מסכים עם התשובות או עם מה שלפורום הזה יש להציע, מדוע אתה שואל פה שאלות?

• פותח/ת השרשור
אם אתה חושב שזה לא נכון, הצג לנו מחקרים שתומכים במה שכתבת. אם העלת טענה, חובת ההוכחה עליך. אם אתה לא מסכים עם התשובות או עם מה שלפורום הזה יש להציע, מדוע אתה שואל פה שאלות?

שואל כדי לקבל תשובות עם ביסוס עם מאמר ממקור אמין, לא רק "הכל חארטה אני צודק" כמו שניסחת.
מבחינתו הוא נתן לך תשובות המבוססות על מחקרים ולא על מיתוסים.

אשמח לינקים לאותם מחקרים.

שואל כדי לקבל תשובות עם ביסוס עם מאמר ממקור אמין, לא רק "הכל חארטה אני צודק" כמו שניסחת.
למה שנלך להוכיח לך דברים שאתה ממציא? תוכיח קודם את כל הטענות הנ"ל ואז נוכל לסתור אותן עם הוכחות. מחר אני אגיד שרודף אחרי פיל ורוד באמצע החדר וארצה שתוכיח לי שזה לא נכון, אתה תוכיח לי?

אשמח לינקים לאותם מחקרים.
אתה בעצם רוצה שנאכיל אותך בכפית זהב.. לא חייבים לך פה שום דבר במיוחד עם גישה כזאת. שאלת שאלה וענו לך אז מה אתה רוצה?!

• פותח/ת השרשור
למה שנלך להוכיח לך דברים שאתה ממציא? תוכיח קודם את כל הטענות הנ"ל ואז נוכל לסתור אותן עם הוכחות. מחר אני אגיד שרודף אחרי פיל ורוד באמצע החדר וארצה שתוכיח לי שזה לא נכון, אתה תוכיח לי?

זה לא אני אמרתי את הדברים האלה, אם הייתי יודע שהדברים שרשמתי נכונים לא הייתי שואל. זה דברים שמאמנים או אנשים שפכשתי פה ושם אמרו לי בשיחות חולין, והחלטתי לבדוק תעניין ולשאול בפורום, את טוען שהכל חארטה אז אשמח לקבל מאמרים שמוכיחים את זה. לא כי אני מפקפק בך אלה כי אני רוצה באמת לקרוא ולהבין. לא מבין למה אתה נכנס לוויכוח? סך הכל רוצה ביסוס לטענות שלך כדי ללמוד.
אתה בעצם רוצה שנאכיל אותך בכפית זהב.. לא חייבים לך פה שום דבר במיוחד עם גישה כזאת. שאלת שאלה וענו לך אז מה אתה רוצה?!

אני רוצה לקרוא וללמוד, להגיד זה טוב ויפה אבל צריך ביסוס לטענה לא ככה?

זה לא אני אמרתי את הדברים האלה, אם הייתי יודע שהדברים שרשמתי נכונים לא הייתי שואל. זה דברים שמאמנים או אנשים שפכשתי פה ושם אמרו לי בשיחות חולין, והחלטתי לבדוק תעניין ולשאול בפורום, את טוען שהכל חארטה אז אשמח לקבל מאמרים שמוכיחים את זה. לא כי אני מפקפק בך אלה כי אני רוצה באמת לקרוא ולהבין. לא מבין למה אתה נכנס לוויכוח? סך הכל רוצה ביסוס לטענות שלך כדי ללמוד.

אני רוצה לקרוא וללמוד, להגיד זה טוב ויפה אבל צריך ביסוס לטענה לא ככה?
א. האם כל אלה שאמרו לך את הדברים שציינת הביאו לך מחקרים?
ב. הנושאים שציינת חרושים כבר ולכן לאף אחד לא יהיה כוח ורצון לחפש לך מחקרים שיגרמו לך להאמין לנו. אתה מוזמן לחפש בפורטל - לא חסר שם מחקרים שיענו לך על כל השאלות.
ג. יש המון המון מיתוסים שמשום מה עדיין קיימים וכלמיני מאמנים עדיין מסתמכים עליהם. המדע יתקדם המון מאז.. לא צריך להיות מקובע ולהקשיב למאמנים שלמדו בווינגייט שבעצמם עדיין מלמדים מדע ישן.

• פותח/ת השרשור
א. האם כל אלה שאמרו לך את הדברים שציינת הביאו לך מחקרים?
ב. הנושאים שציינת חרושים כבר ולכן לאף אחד לא יהיה כוח ורצון לחפש לך מחקרים שיגרמו לך להאמין לנו. אתה מוזמן לחפש בפורטל - לא חסר שם מחקרים שיענו לך על כל השאלות.
ג. יש המון המון מיתוסים שמשום מה עדיין קיימים וכלמיני מאמנים עדיין מסתמכים עליהם. המדע יתקדם המון מאז.. לא צריך להיות מקובע ולהקשיב למאמנים שלמדו בווינגייט שבעצמם עדיין מלמדים מדע ישן.

א. בנאדם שאני פוגש ברחוב או בחדר כושר או באימון בים אני לא אגיד לו תביא לי מאמר, תיהיה הגיוני. מה שכן אני לא מסתמך על מה שהוא אמר ולא מבצע מה שהוא אמר, או יותר נכון מספר אנשים כדי לבצע מה שאומרים אני צריך לדעת שזה נכון לכן פניתי לאינטרנט לברר. ושאומרים לך משהו בלי מאמר או הוכחה זה לא באמת משנה לי משהו כי זה מילה נגד מילה לעומת מאמר נגד מאמר עם הסבר.

ב.חפשתי, אם הייתי מוצא לא הייתי פותח נושא.

ג. זה לא רק מאמנים, זה בין השאר מאמנים אבל כמו שרשמתי זה מילה נגד מילה פניתי לאינטרנט כדי למצוא הסבר לא כדי שיגידו "הכל חארטה" בלי שום נימוק הסבר או מאמר.

אין מחקרים בנושא כי זה א-ב' בפיזיולוגיה. זה כמו שתבקש שיוכיחו לך שהשמיים הם נראים בצבע כחול או שיש שמש. מאזן קלורי זה או פלוס או מינוס או 0 (נטרלי). אין לך עוד אופציות. תהיה במינוס, תרד באחוזי שומן (ואם חריף מספיק תרד במסת השריר). תהיה בפלוס, תעלה בשומן/מסת שריר. תהיה נטרלי, לא תעלה ולא תרד (אולי תעלה במסת השריר, אבל זה יהיה מאוד לאט). כשאתה בדיאטה, הגוף שלך מאט את חילוף החומרים בכמה אחוזים וישנן אדפטציות לדיאטה. אי לכך, אתה צריך להעלות את הקלוריות לאט יותר כדי לחזור לנטרלי או לחזור לנטרלי ולא למאזן קלורי חיובי בבת אחת אחרת אתה עלול להשמין. כשאתה במאזן חיובי החילוף חומרים עלול לעלות מעט אבל אין אדפטציות שמתקיימות כמו בירידה באחוזי שומן, לכן זה לא משנה אם ישר תכנס למאזן קלורי שלילי. איבוד מסת שריר מתרחש ע"י סך גרעון קלורי מסויים ולא ע"י מעבר חדר מתקופה לתקופה. זה הכל עניין של מספרים.

כתבתי על זה כאן:
תזונה ותוספים - כיצד להתאזן לאחר הדיאטה? איך לא לקבל ריבאונד של שומן?
אחר - מהי ירידה איכותית במשקל?
תזונה ותוספים - כמה צריך לסבול כדי לרדת במשקל/אחוזי השומן? מתי לא מאבדים מסת שריר?
תזונה ותוספים - כיצד מתאזנים בסוף הדיאטה ומדוע הגוף שלכם מנסה להשתגע
מטבוליזם - האם נטייה להשמנה קיימת?
פודקאסט - מטבוליזם - ביו-אנרגטיקה ואדפטציות לירידה במשקל
אימונים - חוק ה-25/75 מצוץ קצת מהאצבע... כמה מסת שריר מאבדים בתהליך של ירידה במשקל?

• פותח/ת השרשור
אין מחקרים בנושא כי זה א-ב' בפיזיולוגיה. זה כמו שתבקש שיוכיחו לך שהשמיים הם נראים בצבע כחול או שיש שמש. מאזן קלורי זה או פלוס או מינוס או 0 (נטרלי). אין לך עוד אופציות. תהיה במינוס, תרד באחוזי שומן (ואם חריף מספיק תרד במסת השריר). תהיה בפלוס, תעלה בשומן/מסת שריר. תהיה נטרלי, לא תעלה ולא תרד (אולי תעלה במסת השריר, אבל זה יהיה מאוד לאט). כשאתה בדיאטה, הגוף שלך מאט את חילוף החומרים בכמה אחוזים וישנן אדפטציות לדיאטה. אי לכך, אתה צריך להעלות את הקלוריות לאט יותר כדי לחזור לנטרלי או לחזור לנטרלי ולא למאזן קלורי חיובי בבת אחת אחרת אתה עלול להשמין. כשאתה במאזן חיובי החילוף חומרים עלול לעלות מעט אבל אין אדפטציות שמתקיימות כמו בירידה באחוזי שומן, לכן זה לא משנה אם ישר תכנס למאזן קלורי שלילי. איבוד מסת שריר מתרחש ע"י סך גרעון קלורי מסויים ולא ע"י מעבר חדר מתקופה לתקופה. זה הכל עניין של מספרים.

כתבתי על זה כאן:
תזונה ותוספים - כיצד להתאזן לאחר הדיאטה? איך לא לקבל ריבאונד של שומן?
אחר - מהי ירידה איכותית במשקל?
תזונה ותוספים - כמה צריך לסבול כדי לרדת במשקל/אחוזי השומן? מתי לא מאבדים מסת שריר?
תזונה ותוספים - כיצד מתאזנים בסוף הדיאטה ומדוע הגוף שלכם מנסה להשתגע
מטבוליזם - האם נטייה להשמנה קיימת?
פודקאסט - מטבוליזם - ביו-אנרגטיקה ואדפטציות לירידה במשקל
אימונים - חוק ה-25/75 מצוץ קצת מהאצבע... כמה מסת שריר מאבדים בתהליך של ירידה במשקל?

זה תשובה לעניין, תודה רבה על ההשקעה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית