הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עבודת גריפ

yanivgoft

משתמש משקיע
6,416
4,658
נק' מוניטין:
15,122
6,416
4,658
אז בגלל בעיות עצביות יש לי בעיית גריפ שלא הייתה לי מעולם אז התחלתי לעבוד עליה עם תרגילי עזר. אשמח לענות לתרגילי גריפ שעבדו לכם טוב. כרגע אני עושה דדליפט הולד ופארמרס לסטים של 20 שניות בערך. אשמח לכל עצה בנושא:37mv:

• פותח/ת השרשור
אם זה לא שאלה ל''אגף הפציעות'' אז חוץ ממה שאתה עושה, גם צ'ינז ופולז
אין פה עניין של פציעה וכאב, זה נזק עצבי, הגריפ ביד ימין שלי נהיה פשוט חלש יותר. וכמובן שאני עושה חתירות ומתח כחלק מעבודת הגב שלי. אני מתכוון לשאול על עבודה ספציפית לגריפ

לי ולמתאמנים שלי אני רואה שעבד הכי טוב דדליפט הולד בסוף הסט האחרון של כל אימון דדליפט. אף אחד מהמתאמנים שלי לא היה צריך יותר מזה.
אומנם כמעט כולם לא מרימים ברמה תחרותית... אבל עדיין.
לי אישית גם פארמר וולקס עזר אבל מה שבאמת עשה את ההבדל זה הדדליפט הולד, לא חושב שצריך משהו מעבר.

דדליפט עם אקטנטרי איטי ככה שהגריפ יתאמץ.
דדליפט הולד למעלה בסוף הסט כמו שאמרו.
תנסה להיות כמה שיותר ספציפי, ללכת עם 40 קילו בכל יד יעזור לגריפ אבל לא כמו להחזיק את המוט לכמה שניות נוספות.
יענו עקרון היחודיות/ספציפיות.

• פותח/ת השרשור
תודה על העזרה, כמו שאמרתי אלה היו הדברים שהיו לי הכי אינטואיטיביים לעשות. להחזיק את הדדליפט בסוף הנפח, לעשות סטים של החזקה פשוט לזמן, ופארמרס לגריפ, ולא מזיק גם לגב עליון קצת.
עכשיו שאלה גם לגבי עבודת הגריפ. מגנזיום? לא מגנזיום?

הייתי ממליץ לנסות גריפרים.
זה אמנם סוג שונה של כוח, אבל לי זה עזר גם בדדליפט באחיזה רגילה.

דדליפט, שראגס וחתירות במעין אחיזת התאבדות אבל משולבת (היד הרגילה יש דגש על הזרת והיד ההפוכה יש דגש על האצבע הקרובה לאגודל)
רוב הפעמים שגריפ נכשל בדדליפט זה כשמפרק האמצעי באצבעות (אין לי מושג איך קוראים לשלושת המפרקים) מוותר אז כל דבר שעובד על החזקה איזומטרית שלו כשהמוט זז והרבה זה טוב.

IMG_20180415_175308.jpg

אומנם האידיאלי זה יהיה לעבוד לכשלים אבל תכנון פחות טוב לגריפ עצמו ויותר לכלל האימונים זה יהיה אולי לשים דגש על תשישות, קומפלקסים ושיטות כמו rest pause בסט אחד all out יהיה אש.

תעבוד עם מגנזיום אבל אם יש מוט חלק ועקום אפשר להשתמש בו כדי להקשות עוד קצת.

אנדי בולטון טוען ששראגס באחיזה כזאת עם אזור ה200 קילו היה מה שנתן לו את הכוח להחזיק 1,000 פאונד למרות שהוא היה אחד עם גריפ בעייתי.

תרגיל שנראה טיפשי אבל מצאתי שהוא מאוד טוב:
Dead hang על מתח אפשר גם לעשות סט רגיל של מתח ובסוף הסט להישאר תלוי כמה זמן

פארמר ווק הרגשתי שמאוד עזר לי ואני מאמין שגם עבודה עם פאט גריפס תעזור כם כן.

בסירטון שראיתי השבוע של ג'וג'ימופו עם לארי ווילס ו BTC שני האחרונים סגרו גריפרים קשים במיוחד והם טענו שלא עבדו עם גריפרים בחייהם אלא דדליפט כבד בלבד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית