הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מישהו הצליח לטפל בהצלחה ב-APT?

• פותח/ת השרשור Nirtz
  • פורסם בתאריך

Nirtz

משתמש מתחיל
1
0
נק' מוניטין:
0
1
0
אהלן,
עליתי בשנה אחרונה במשקל ובמסת שריר אבל היציבה שלי גרועה מאוד.
מישהו מכיר את התופעה של APT (Anterior Pelvic Tilt) והצליח לטפל בה?
הבנתי שצריך תרגילים מסוימים מאוד שעובדים על העניין, שום דבר ממה שמצאתי לא נראה לי מקצועי.
אני מנסה לחזק את שרירי הבטן התחתונה (כסא קפטן) ורוצה להתחיל עם סקוואטים (לחזק את הגלוטס).

תודה רבה

הרבה מתיחות, בעיקר לכופפי ירך, זוקפי גב, תאומים והמסטרינג. לימוד הסקוואט יכול לעזור.
תעבוד על הישבן. עדיף שלא לעשות תרגילים שמערבים כפיפת ירך כמו הרמות רגליים, l sit...
פלאנק תרגיל טוב לזה גם.

הרבה מתיחות, בעיקר לכופפי ירך, זוקפי גב, תאומים והמסטרינג. לימוד הסקוואט יכול לעזור.
תעבוד על הישבן. עדיף שלא לעשות תרגילים שמערבים כפיפת ירך כמו הרמות רגליים, l sit...
פלאנק תרגיל טוב לזה גם.
גם לי הבעיה הזאת מופיע כמו אצלו יש לך סרטון או תמונה איך המתיחות האלו נראות

יוטיוב. תרשום נגיד hamstring stretch.)מתיחה להמסטרינג)

זוקפי גב פשוט תרשום lower back
כופפי ירך hip flexors

Apt זו לא תופעה, זו התייחסות למנח או תנוחה.
יציבה הוא מונח מאוד נרחב. השאלה שצריך לשאול זה,. איך הבחנת ב"הפרעה"? איך היא באה לידי ביטוי? או פשוט למה זה מפריע לך.
מנח או תנוחה לא משנים ע"י מתיחות אלא ע"י ניתוח מעמיק של התנועות, והבנת האלמנטים המגבילים. זה יכול להיות אינסוף דברים.
לדוגמא -
קשה לך לרדת עמוק בסקווט ואתה מרגיש לא יציב יכול להיות המשקל גבוה מידי, העקבים עולים ואז ייתכן שאתה מעט מקוצר בהמסטרינגס או אולי זה נובע ממנח הכתפיים או אחיזת המוט.

בשביל להבין מה הליקוי צריך להבין מה הבעיה. ולא לזרוק כל מיני עצות. מתיחות לבד או שאר הדברים שניסית לא יעזרו לך בפני עצמם. אלא תמיד צריך לשלב עם תנועות . הרבה פעמים ליקויים מסוג זה זה עניין של הרגלים. העדפה (טכניקה) או משהו שאתה עושה ביומיום שמשפיע עלייך.
ממליץ לך לגשת לפיזיותרפיסט לבדיקה והערכה.

Back
למעלה תחתית