הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ מישהו שעשה ss

3ortima

משתמש מתחיל
28
2
נק' מוניטין:
2
28
2
שלום. אני בן 21. גובה 174 ס"מ. משקל 77 ק"ג. התחלתי לפני שבועיים וחצי ss ויש לי כמה שאלות לברר על המשך התכנית שאני מחפש מישהו לדבר איתו. מישהו שעשה את התכנית למשך תקופה ארוכה.
המון תודה למי שיסכים להתפנות לשאלות שלי. שישלח לי בבקשה הודעה ונקבע זמן להתקשר.
עמית 0502382381

אתה יכול פשוט לשאול פה, רוב הפורום עשה את התוכנית, זה גם עדיף כי תקבל חוות דעת מכמה אנשים ולא מבן אדם אחד.

חחחח מה נראלך שאנשים יעשו איתך שיחות נפש בטלפון
תשאל פה מה שיש לך לשאול ותקבל תשובות

בעקרון אין לי בעיה, אבל זה נראה לי מיותר לגמרי בהתחשב בכך ש90% מהפורום הזה עשה את התוכנית. פשוט תכתוב כאן את השאלות

• פותח/ת השרשור
בסדר, אם ככה אני מבקש עזרה פה באתר.
נתונים שלי: בן 21. גובה 1.74 מטר ושוקל 77 ק"ג. השתחררתי לפני חודשיים מצה"ל בשעה טובה. שרתתי בצנחנים. לקראת סוף השירות הגיע לי הרעיון להתאמן בהרמת משקולות לאחריו. התחלתי לפני 16 ימים להתאמן. שבעה אימונים עד עכשיו בהם הגעתי בינתיים ל92.5 ק"ג דדליפט. 85 ק"ג סקוואט. 60 ק"ג בנץ' פרס. 40 ק"ג אובר הד פרס. ו45 ק"ג חתירה (רק באימון האחרון התחלתי חתירה).
התחלתי את התכנית אחרי המון בירורים באינטרנט ולאחר המון ציפיה שלי לקראת תחילת האימונים, אבל עדיין כשהתחלתי ראיתי שאני לא יודע כמעט כלום ואני לא יודע ממש את מי לשאול.
1. בראש ובראשונה בנוגע לתזונה. אני מתאמן בבוקר ואוכל ביום ארוחת צהריים וארוחת ערב. קניתי גיינר ביחס 1:5 ואבקת חלבון להשלים את התזונה. מנת אבקת חלבון אני לוקח אחרי כל אימון. בשבוע הראשון אכלתי בכל יום כפול ממה שאכלתי לפני כן ובנוסף לקחתי חצי מנת גיינר עם חלב לרוב (כמעט אלף קלוריות), עליתי בשבוע הזה שתי קילו. לאחר קצת שיחות עם אנשים ללא ניסיון (אבל עדיין הושפעתי) דאגתי שהרוב שהעליתי הוא שומן. קראתי באינטרנט שמישהו כותב להתחיל לאכול רגיל והצורך לאכול יותר יבוא לבד עם ההוספה במשקלים. בקיצור לתת לזה לכמות האוכל לבוא באופן יותר טבעי. בשבוע השני הפסקתי לקחת גיינר ואכלתי קצת יותר רגיל ובו לא עליתי במשקל בכלום. כרגע אני חושב לאכול יותר בכל ארוחה אבל בלי גיינר. בכל אופן, אני לא ממש יודע מה הגישה שלי אמורה להיות כלפי תזונה. אני באמת יכול לסמוך על זה שארגיש עם התקדמות התכנית כמה אני צריך לאכול? או אם לא, אז בכמה משקל אני אמור בערך לעלות בשבוע?
2. העניין העיקרי הבא הוא בנוגע לטכניקה של התרגילים. ממה שקראתי הבנתי שתרגילים בטכניקה לא נכונה עלולים להזיק מאוד לגוף. את כל הטכניקה שלי למדתי מצפייה במדריכים ביוטיוב. כעת השאלה היא עד כמה זה גמיש. באיזה גודל צריכות להיות התקלות בטכניקה כדי לפגוע רציני בגוף. בינתיים אני מרגיש שהולך לי בסדר עם התרגילים ורשמתי לי המון דגשים שמצאתי לתנוחות של הרבה חלקים בגוף בכל תרגיל. ובכל זאת, אחרי אימון אם כואב לי קצת אני דואג שאולי הכבדתי על מקום שלא הייתי צריך. אשמח אם תוכל להסביר לי קצת על סוג הכאבים הנורמליים אחרי אימון.
3. בנוגע לאובר הד פרס, באימון הראשון עשיתי 40 ק"ג. באימון השני העליתי ל45 ק"ג ולא הצלחתי לעמוד בזה, קרסתי אחרי סט ועוד 4 הרמות. זה היה הרגשה חרה ודי איבדתי אמון בהתקדמות שלי עם התכנית. מאז עברו עוד אימונים ולשמחתי ראיתי שבשאר התרגילים אני מתקדם נורמלי. אימון אח"כ עשיתי 42.5 ובקושי צלחתי אותו. אז אני לא מבין מה קורה לי עם התרגיל הזה? זה נראה לי כאילו לא אצליח להעלות בו כמעט בכלל משקל.
4. כרגע אני לא חושב על עוד שאלות שבוער לי לשמוע עליהן, חוץ ממשהו קצת להמשך. כרגע אני בלי תכנונים לעתיד להמשיך בהרמת משקולות. כל מה שהחלטתי בינתיים הוא לקחת תקופת מסה ותקופת חיטוב ולראות. הרקע שלי הוא קפוארה, אני מתאמן מגיל קטן ומאוד אוהב את זה. בשנים האחרונות בעיקר התמקדתי באקרובטיקה, יחד עם התחומים העולים בארץ פארקור וטריקינג. בנוסף, אני עושה הרבה תרגילים על הידיים שקשורים לברייק דאנס או התעמלות קרקע. בזה אני כן רואה את עצמי ממשיך לעוד שנים ארוכות. אחת מהמטרות שלי באימוני משקולות הייתה לחזק את הרגליים כדי שאוכל להשתפר בקפיצה וזה יקל עלי להתקדם באקרובטיקה. אשמח לשמוע אם התוכנית עוזרת בכך? עד כמה היכולת לעשות 130 ק"ג סקוואט תשפר לי את הקפיצה? שנית, במידה ואפסיק להתאמן משקולות קבוע אח"כ, תרגילים שמבוססים על משקל גוף, אימוני אקרובטיקה לרגליים ועמידות ידיים למינהן לידיים יוכלו לתחזק ממסת השריר שאטפח בSS?
טוב עד כאן לרקע בינתיים. תסלחו לי שאני מציף בכ"כ הרבה שאלות תמימות. פשוט באמת לא היה לי מי שיענה לי עליהם עד עכשיו. אשמח מאוד לעזרה. רק בבקשה לא לכתוב מי שלא התנסה בתכנית כי המטרה שלי היא לשאול את מי שחווה את ההשפעה של התכנית.
תודה רבה

1. בראש ובראשונה בנוגע לתזונה. אני מתאמן בבוקר ואוכל ביום ארוחת צהריים וארוחת ערב. קניתי גיינר ביחס 1:5 ואבקת חלבון להשלים את התזונה. מנת אבקת חלבון אני לוקח אחרי כל אימון. בשבוע הראשון אכלתי בכל יום כפול ממה שאכלתי לפני כן ובנוסף לקחתי חצי מנת גיינר עם חלב לרוב (כמעט אלף קלוריות), עליתי בשבוע הזה שתי קילו. לאחר קצת שיחות עם אנשים ללא ניסיון (אבל עדיין הושפעתי) דאגתי שהרוב שהעליתי הוא שומן. קראתי באינטרנט שמישהו כותב להתחיל לאכול רגיל והצורך לאכול יותר יבוא לבד עם ההוספה במשקלים. בקיצור לתת לזה לכמות האוכל לבוא באופן יותר טבעי. בשבוע השני הפסקתי לקחת גיינר ואכלתי קצת יותר רגיל ובו לא עליתי במשקל בכלום. כרגע אני חושב לאכול יותר בכל ארוחה אבל בלי גיינר. בכל אופן, אני לא ממש יודע מה הגישה שלי אמורה להיות כלפי תזונה. אני באמת יכול לסמוך על זה שארגיש עם התקדמות התכנית כמה אני צריך לאכול? או אם לא, אז בכמה משקל אני אמור בערך לעלות בשבוע?
אני מניח שהמשקל הגבוהה שלך זה לא מעודף מסת שריר(מוזמן לתקן אותי)
מציע לך לאכול עם תפריט מסודר עם מאזן נייטרלי או חיובי קל(200-33 קלוריות) עד כמה שתצליח למשוך את ההתקדמות ולשים דגש על חלבון בתפריט
ובאופן אישי אני לא סובל גיינרים, בזבוז כסף וחרא של קלוריות, במצבך אתה גם לא צריך להכניס יותר מידי קלוריות ועדיף שתאכל אוכל
2. העניין העיקרי הבא הוא בנוגע לטכניקה של התרגילים. ממה שקראתי הבנתי שתרגילים בטכניקה לא נכונה עלולים להזיק מאוד לגוף. את כל הטכניקה שלי למדתי מצפייה במדריכים ביוטיוב. כעת השאלה היא עד כמה זה גמיש. באיזה גודל צריכות להיות התקלות בטכניקה כדי לפגוע רציני בגוף. בינתיים אני מרגיש שהולך לי בסדר עם התרגילים ורשמתי לי המון דגשים שמצאתי לתנוחות של הרבה חלקים בגוף בכל תרגיל. ובכל זאת, אחרי אימון אם כואב לי קצת אני דואג שאולי הכבדתי על מקום שלא הייתי צריך. אשמח אם תוכל להסביר לי קצת על סוג הכאבים הנורמליים אחרי אימון.
לגבי כאבים, אתה צריך ללמוד להכיר את הגוף שלך ולהבדיל בין כאב שרירי לבין כאב רע.
לגבי הטכניקה, קח מדריך טוב או שתעלה לכאן סרטונים לביקורת.
3. בנוגע לאובר הד פרס, באימון הראשון עשיתי 40 ק"ג. באימון השני העליתי ל45 ק"ג ולא הצלחתי לעמוד בזה, קרסתי אחרי סט ועוד 4 הרמות. זה היה הרגשה חרה ודי איבדתי אמון בהתקדמות שלי עם התכנית. מאז עברו עוד אימונים ולשמחתי ראיתי שבשאר התרגילים אני מתקדם נורמלי. אימון אח"כ עשיתי 42.5 ובקושי צלחתי אותו. אז אני לא מבין מה קורה לי עם התרגיל הזה? זה נראה לי כאילו לא אצליח להעלות בו כמעט בכלל משקל.
אתה מעמיס יותר מידי משקל מההתחלה (למה לעזאזל התחלת עם 40 ק"ג?) ואז עוד עושה עליות גדולות מידי מאימון לאימון, בבנץ' ובפרס עדיף להתקדם עם 2.5 ק"ג סה"כ מאימון לאימון.
4. כרגע אני לא חושב על עוד שאלות שבוער לי לשמוע עליהן, חוץ ממשהו קצת להמשך. כרגע אני בלי תכנונים לעתיד להמשיך בהרמת משקולות. כל מה שהחלטתי בינתיים הוא לקחת תקופת מסה ותקופת חיטוב ולראות. הרקע שלי הוא קפוארה, אני מתאמן מגיל קטן ומאוד אוהב את זה. בשנים האחרונות בעיקר התמקדתי באקרובטיקה, יחד עם התחומים העולים בארץ פארקור וטריקינג. בנוסף, אני עושה הרבה תרגילים על הידיים שקשורים לברייק דאנס או התעמלות קרקע. בזה אני כן רואה את עצמי ממשיך לעוד שנים ארוכות. אחת מהמטרות שלי באימוני משקולות הייתה לחזק את הרגליים כדי שאוכל להשתפר בקפיצה וזה יקל עלי להתקדם באקרובטיקה. אשמח לשמוע אם התוכנית עוזרת בכך? עד כמה היכולת לעשות 130 ק"ג סקוואט תשפר לי את הקפיצה? שנית, במידה ואפסיק להתאמן משקולות קבוע אח"כ, תרגילים שמבוססים על משקל גוף, אימוני אקרובטיקה לרגליים ועמידות ידיים למינהן לידיים יוכלו לתחזק ממסת השריר שאטפח בSS?
קשה לענות בצורה מדויקת על השאלות האלו, למיטב זכרוני מחקרים לא מראים שיפור ישיר של הקפיצה בעקבות ביצוע סקוואט (אבל האימנות של המחקרים האלו תמיד היתה מוגבלת לטעמי), הייתי מציע בהמשך לשלב אימונים פליאומטריים בשביל להשיג שיפור אמיתי.
לגבי המסת שריר, גם קשה להגיד, אולי גם שווה לציין שלא בהכרח תשיג מסת שריר מטורפת מביצוע SS, אז תשמור על ציפיות ריאליות.

ועוד דבר קטן, מציע להחליף את החתירה במתח.

• פותח/ת השרשור
תודה על התגובה. כמה שאלות על חלק ממה שכתבת:
1. עם מאזן נייטרלי, בלי לעלות במשקל, אני אוכל לחזק את השריר ולהוסיף מסה?
3. התחלתי עם כמה שיכלתי באימון הראשון, פשוט באובר הד פרס יכלתי 40 ולא הצלחתי להעלות. אבל קראתי שבשבועות הראשונים כדאי להעלות כפול, ובאמת בבנץ' פרס העליתי בארבעה אימונים 20 קילו והיה בסדר. עכשיו באמת אקצץ את ההעלאה בחצי. אבל השאלה שלי הייתה מה לצפות באובר הד פרס? בינתיים זה מרגיש לי שלא אצליח להתקדם בזה כמעט בכלל מאימון לאימון.
4. את הפליאומטרי אקח לתשומת הלב, באמת אולי אתחיל אח"כ במקביל לחיטוב. בנוגע למעבר מחתירה למתח, מתח אני עושה הרבה. לפני כמה שנים התאמנתי הרבה במתח ועשיתי 30 באותו זמן אבל לא הרגשתי שהתחזקתי מזה בתחומים אחרים. רק שאני עושה יותר מתח. אולי עם משקל זה יותר מרגיש מחזק. בכל מקרה מה שאני אהבתי בחתירה הוא שאני מרגיש שאני מפעיל את השכמות שזה שרירים שיוצא לי פחות להשתמש בהם. תוכל להרחיב בנוגע ליתרונות של מעבר למתח?
הקפצה

Back
למעלה תחתית