הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע חזה עוף ואורז

עדי דר

משתמש מתחיל
3
0
נק' מוניטין:
0
3
0
בואו נדבר על זה רגע... תמיד אמרו לי שהארוחה שהכי טובה זה חזה עוף עם אורז, כי אורז זה פחמימות טובות וחזה עוף זה מקור טוב לחלבון, ויש לי על זה כמה שאלות: למה דווקא חזה עוף? מה רע בבשר טחון, פרגית וכאלה? ולמה דווקא אורז ולא פירה או פסטה לדוגמה? והאם חזה עוף ושניצל זה משנה או שזה די אותו דבר ואין ביניהם הבדלים? ועוד משהו, ביום צריך להכניס בערך 120 גרם חלבון לאדם ממוצע, חוץ מבשר, אני אשמח לקבל עוד דוגמאות (תצאו קצת מהגבולות של אבקות, טונות וביצים), כי אני לא יכול לאכול בשר כל יום כל היום, תודה רבה לעונים

אין הבדל בין לאכול את כל אחד מהדברים שציינת למעט שבחזה עוף תוכל לקבל מנת חלבון עם מעט קלוריות נלוות של שומן או פחמימה (למשל משניצל) אבל אין מניעה לאכול את אף אחד מהם ואחד לא עדיף על האחר

בואו נדבר על זה רגע... תמיד אמרו לי שהארוחה שהכי טובה זה חזה עוף עם אורז, כי אורז זה פחמימות טובות וחזה עוף זה מקור טוב לחלבון, ויש לי על זה כמה שאלות: למה דווקא חזה עוף? מה רע בבשר טחון, פרגית וכאלה? ולמה דווקא אורז ולא פירה או פסטה לדוגמה? והאם חזה עוף ושניצל זה משנה או שזה די אותו דבר ואין ביניהם הבדלים? ועוד משהו, ביום צריך להכניס בערך 120 גרם חלבון לאדם ממוצע, חוץ מבשר, אני אשמח לקבל עוד דוגמאות (תצאו קצת מהגבולות של אבקות, טונות וביצים), כי אני לא יכול לאכול בשר כל יום כל היום, תודה רבה לעונים

אורז נחשב כפחמימה יותר נקייה. למה? ערך גליקמי יותר נמוך וגם אין בזה גלוטן...
תחשוב שפסטה זה כמו לאכול לחם פשוט בצורה אחרת.
שניצל לעומת חזה עוף? שוב העניין שבשניצל יש פירורי לחם ותוסיף לזה את הטיגון בשמן שנספג בפירורי לחם אז בכלל...
בקשר לחלבון? תכלס מבחינת בשר אני מעדיף לגוון. פעם חזה עוף, פעם בשר טחון ומשנה כל פעם.
קוטג' אחלה מקור לחלבון. תכלס אין לך יותר מידי אופציות... בגדול ביצים בשר טונה גבינות זה עיקר החלבון שיש לך.
יש עוד כל מיני שטויות (פולי סויה וכאלה...) אבל אלה הדברים "הנורמאלים".
פשוט תגוון... בבוקר חביתה בערב ביצה קשה. צהריים פעם חזה עוף ופעם בשר טחון.
תשחק עם הדברים האלה אפשר להכין אחלה דברים.
והכי פשוט/חשוב תעבוד עם תפריט מסודר... תחשב הכל ותראה לאיזה ערכים אתה מגיע ביום.
בהצלחה! ☝️

אין הבדל בין לאכול את כל אחד מהדברים שציינת למעט שבחזה עוף תוכל לקבל מנת חלבון עם מעט קלוריות נלוות של שומן או פחמימה (למשל משניצל) אבל אין מניעה לאכול את אף אחד מהם ואחד לא עדיף על האחר

אתה לא חושב שיש הבדל בין לאכול פסטה כפחמימה או אורז?
תוכל לפרט?

תמיד אמרו לי
אמרו לך לא נכון

מה רע בבשר טחון, פרגית וכאלה?
אין שום דבר רע, זה עניין של ערכים קלוריים

ולמה דווקא אורז ולא פירה או פסטה לדוגמה?
אורז ישביע יותר מפסטה בגלל הדחיסות הקלורית שלו מבחינת קלוריה לגרם

, כי אני לא יכול לאכול בשר כל יום כל היום, תודה רבה לעונים
גבינה צהובה, בולגרית, צפתית, יוגורטים, קוטג'/גבינה לבנה

לערך גליקמי אין שום רלוונטיות לאדם בריא שאינו חולה סוכרת. כנ"ל לגלוטן

גם לאכו לאורז זה כמו לאכול לחם רק בצורה אחרת.

שניצל לעומת חזה עוף? שוב העניין שבשניצל יש פירורי לחם ותוסיף לזה את הטיגון בשמן שנספג בפירורי לחם אז בכלל...
ואם זה נכנס לך בערכים הקלוריים, מה הבעיה עם זה?

לא (חוץ ממה שהסברתי לפני כן בהקשר לדחיסות הקלורית)

• פותח/ת השרשור
בקשר לחלבון? תכלס מבחינת בשר אני מעדיף לגוון. פעם חזה עוף, פעם בשר טחון ומשנה כל פעם.
קוטג' אחלה מקור לחלבון. תכלס אין לך יותר מידי אופציות... בגדול ביצים בשר טונה גבינות זה עיקר החלבון שיש לך.
יש עוד כל מיני שטויות (פולי סויה וכאלה...) אבל אלה הדברים "הנורמאלים".
פשוט תגוון... בבוקר חביתה בערב ביצה קשה. צהריים פעם חזה עוף ופעם בשר טחון.
תשחק עם הדברים האלה אפשר להכין אחלה דברים.
והכי פשוט/חשוב תעבוד עם תפריט מסודר... תחשב הכל ותראה לאיזה ערכים אתה מגיע ביום.
בהצלחה! ☝️

תוכל לפרט?
אם אני לא טועה פולי סויה זה חלבון לא מלא (לא שיש לי מושג מה זה), והייתי שמח לעוד דברים נורמליים...

• פותח/ת השרשור
לערך גליקמי אין שום רלוונטיות לאדם בריא שאינו חולה סוכרת. כנ"ל לגלוטן

גם לאכו לאורז זה כמו לאכול לחם רק בצורה אחרת.

ואם זה נכנס לך בערכים הקלוריים, מה הבעיה עם זה?

לא (חוץ ממה שהסברתי לפני כן בהקשר לדחיסות הקלורית)
אז אני יכול לאכול פשוט יותר פסטה אם זה לא משביע אותי, אם זה בסדר, אין הבדל בין אורז לפסטה או תפו"א ?

שוב, אם זה נכנס לך בערכים הקלוריים זה לא משנה

Back
למעלה תחתית