הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לחיצות חזה

Jonathan1410

משתמש מתחיל
6
0
נק' מוניטין:
0
6
0
אני בן 15 ומתאמן בחדר הכושר של בית הספר שלי. התחלתי להתאמן לפני 8 חודשים. התוכנית שלי היא ללא תרגילים מורכבים, ובינתיים אני לא מתכוון לשנות את זה, כי אני רוצה תוצאות.
את לחיצות החזה אני מבצע בסמית משין, וכן יש לי שאלה.
אני עד לפני שבועיים הייתי עושה לפי מה שהמאמן אמר: לחיצות חזה כשהמוט יורד עד שהידיים ב90 מעלות (מטעמי בטיחות)
אבל אז קראתי מאמרים שאמרו שצריך לרדת עד הסוף, אז התחלתי לרדת עד הסוף.
אבל המאמן אמר שבסמית יש סיכון לפציעות אז לחזור לאיך שהיה קודם.
השאלה היא כזו: להמשיך לרדת עד הסוף או לרדת עד 90 מעלות?

תפסיק לעשות בסמית משין ותעשה בנץ נורמלי. ושם תוריד את המוט עד נגיעה בחזה.

אם אתה דואג מבטיחות אז סמית משין מאוד לא בריא לך כי כל אחד יש לו מבנה גוף אחר ואז הירידה של המוט היא לא בהתאם למבנה הגוף שלך.

התוכנית שלי היא ללא תרגילים מורכבים, ובינתיים אני לא מתכוון לשנות את זה, כי אני רוצה תוצאות.
זה בידיוק ההפך מהאמת, תרגילים מורכבים הם אלו שיביאו לך הכי הרבה תוצאות, מכונות לרוב יבזבזו לך את הזמן. כמובן שאתה תראה תוצאות מכל שטות כי אתה בן 15, אז כרגע כל דבר יגרום לך לגדול ותהיות חזק יותר, אבל אם אתה רוצה מקסימום תוצאות אתה צריך לעשות תרגילים מורכבים.

אבל המאמן אמר שבסמית יש סיכון לפציעות אז לחזור לאיך שהיה קודם.
בסמית' יש סיכון לפציעה כי בלחיצת חזה אמיתית המוט לא אמור לזוז ממש בקו ישר, אבל הסמית' מחייב אותך להזיז בקו ישר, אז יש סיכון להרבה מפרקים. ואם אתה עובד את 90 מעלות זה טווח תנועה קצר מאוד שלא עושה הרבה, והחזה בכלל לא עובד כמעט בטווח תנועה הזה, הוא מתחיל לעבוד באמת רק מתחת ל-90 מעלות. מציע לך לעבור לדחיקת חזה רגילה עם מוט

• פותח/ת השרשור
אני אעבור בקרוב מאוד למוט חופשי. איזה משקל לעשות אם אני עושה בסמית בלחיצות 2 סטים של 10 חזרות ל60 קילוגרם וסט של 8 חזרות ל62.5?

תתחיל ממוט ריק תעשה 5 חזרות, אם זה קל תעלה 5 קילו תעשה עוד 5 חזרות. אם זה קל תמשיך להוסיף 5 ק"ג ולעשות 5 חזרות ברגע שזה נהיה קצת קשה תעצור תעשה עוד 2 סטים של 5 חזרות ומפה אתה יודע משקל עבודה שלך. ואז תתחיל לעלות במשקל של 2.5 ק"ג כל אימון.

Back
למעלה תחתית