בשר, באמת לא בריא?

• פותח/ת השרשור Arcade
  • פורסם בתאריך

Arcade

משתמש מתחיל
31
0
נק' מוניטין:
0
31
0
משער לעצמי שהשאלה הזו יכולה לעצבן כמה אנשים שיכולים לקשר את זה אולי לטבעונות אבל אני לא בא
מהמקום הזה אני באמת שואל כדי לדעת...
האם החזה עוף שאני אוכל יום יום באמת לא בריא כמו שאומרים שמזריקים לו הורמונים ודברים לא בריאים (לא מבין גדול בעניין)
ובכלל כל המזון מן החי האם הוא באמת כ"כ נחות מבחינה בריאותית ממזון מן הצומח?

אשמח לקרוא מאמרים מכובדים אם יש לכם..

מספיק שתקרא ברשת במקורות מהימנים, לא באתרי טבעונות, אתה תעלה על הגרסה הנכונה די מהר.

אם תשים בצד את עצמך, תעשיית החי עושה עול לאיכות הסביבה, לדעתי זאת סיבה מספיק טובה לעבור לטבעונות מעבר למוסריות.

מבחינת הבריאות: אין הוכחה חד משמעית שבשר (באופן כללי) מזיק לגוף, אבל, המזונות שמומלץ לבסס עליהם את התזונה על פי איגודי הבריאות הם:
קטניות, דגנים, פירות, ירקות, אגוזים, גרעינים, פטריות ובעצם כל מה שצומח.

הבעיה עם בדיקת טבעונות או אגילת בשר נגד כל שאר התזונות היא שכל בן אדם אוכל אחרת בתזונה שלו, כלומר יכול להיות בן אדם שאוכל בדיוק כמו טבעוני אבל אוכל סטייק פעם בשנה וברגע שהוא אכל סטייק הוא לא נחשב טבעוני לכן המדדים של שניהם יראו פחות או יותר אותו דבר ומכאן המסקנה שהבריאות של שניהם אותו דבר.
אז מה הסיכום?
ניתן בהחלט לחיות בריא על תזונה צמחונית, טבעונית או בעלת מוצרים מהחי כול עוד אתה לא מבסס את התזונה שלך רק על מוצרים מהחי

אכתוב לך את התורה כולה על רגל אחת

האויב - פחמימה
החלבון לא אויב, אבל המקורות ממנו את משיג אותו עלולים להיות
שומן חבר יקר, בהנחה שהפחמימה נמוכה

בהצלחה

האויב - פחמימה

בהצלחה
שטויות במיץ
פחממה מרכיב חשוב שאי אפשר לחיות בלעדיו

שטויות במיץ
פחממה מרכיב חשוב שאי אפשר לחיות בלעדיו

פחמימה, בניגוד לחלבון ושומן, הגוף יכול לייצר בעצמו, יש חומצות שומן שאתה מוכרח לצרוך ממקור חיצוני כדי להשיג כנל לגבי סוגי חומצות אמינו שהגוף לא יכול לייצר בעצמו.

פחמימה היא המרכיב -היחיד- שאפשר ומוטב לחיות בלעדיו, או לפחות להפחיתו אם בבריאות עסקינן, בשביל ביצועים אתה כנראה צריך אותו

האויב - פחמימה

בהצלחה

ומה אם אגיד לך שאתה גודל יותר בשריר עם פחמימה 300 וחלבון 100 מאשר חלבון 300 ופחמימה 100?

כולכם פה מדברים פאקינג שטויות וגם לא קשור לנושא, פחמימה זה לא אויב, חלאס מה נסגר 2018 אנשים

ומה אם אגיד לך שאתה גודל יותר בשריר עם פחמימה 300 וחלבון 100 מאשר חלבון 300 ופחמימה 100?

אז אני אגיד לך שהבנת הנקרא שלך לא קיימת כי הוא שאל על בריאות ואתה מדבר על ביצועים
כולכם פה מדברים פאקינג שטויות וגם לא קשור לנושא, פחמימה זה לא אויב, חלאס מה נסגר 2018 אנשים

עכשיו אחרי שרקעת ברגליים ודפקת עם האגרופים על השולחן כמו ילד, יש לך טיעונים או פה נגמר הסיפור איתך?

אז אני אגיד לך שהבנת הנקרא שלך לא קיימת כי הוא שאל על בריאות ואני התייחסתי לבריאות
אתה מגבב שטויות בזה שאתה אומר שהפחמימה הוא אויב
אולי תסביר מה רע בפחמימה
אתה מבין גם שחלבונים במקרים נדירים מסונתזים לשומן?

אתה מגבב שטויות בזה שאתה אומר שהפחמימה הוא אויב
אולי תסביר מה רע בפחמימה
אתה מבין גם שחלבונים במקרים נדירים מסונתזים לשומן?
חלבונים לא מסונתזים לשומן למרות שהם יכולים תאורטית כי הסינתוז עצמו עולה לגוף יותר משאבים מאשר יביא השומן, החלבונים בהחלט מומרים לגלוקוז לטובת אנרגיה.
רק במצב עודף אנרגתי (קלורי) הגוף ימיר גלוקוז לחומצות שומן אבל בעודף קלורי הוא לא יפרק חלבון

פחמימה גבוה מובילה לרמת אינסולין גבוה, שבסופו של דבר מובילה לסכרת סוג 2, השמנה ביטנית, ובהמשך סינדרום מטבולי , דלקתיות גבוה בגוף שגורם לכולסטרול המאד מאד בריא וחיוני להתחמצן וליצור פלאקים בעורקים.

פחמימה נחוצה לביצועים ברמה גבוה, על חשבון הבריאות

מוזמן לקרוא ספר שנקרא Grain brain שנכתב עיי רופא ראש מחלקת ניורולוגיה בארהב, על הנזקים שהפחמימה עושה, הספר מסתמך על אינסוף מחקרים מכל הסוגים ואם תחפש אותם תוכל למצוא ולעיין

חלבונים לא מסונתזים לשומן למרות שהם יכולים תאורטית כי הסינתוז עצמו עולה לגוף יותר משאבים מאשר יביא השומן, החלבונים בהחלט מומרים לגלוקוז לטובת אנרגיה.
רק במצב עודף אנרגתי (קלורי) הגוף ימיר גלוקוז לחומצות שומן אבל בעודף קלורי הוא לא יפרק חלבון

פחמימה גבוה מובילה לרמת אינסולין גבוה, שבסופו של דבר מובילה לסכרת סוג 2, השמנה ביטנית, ובהמשך סינדרום מטבולי , דלקתיות גבוה בגוף שגורם לכולסטרול המאד מאד בריא וחיוני להתחמצן וליצור פלאקים בעורקים.

פחמימה נחוצה לביצועים ברמה גבוה, על חשבון הבריאות

מוזמן לקרוא ספר שנקרא Grain brain שנכתב עיי רופא ראש מחלקת ניורולוגיה על הנזקים שהפחמימה עושה, בנוסף יש אינסוף מחקרים על זה, ותסלח לי שלא אצא לצוד עכשיו עבורם

אתה אמרת פחמימה=אויב משמע שאתה דוגל ב0 פחמימה.
אין לי מחלוקת לגבי צריכה מופרזת של פחמימה.

אבל אתה מודע לזה שאפשר להשמין גם על 0 פחמימה כן?
*רשמת השמנה ביטנית,סליחה לא שמתי לב.

נערך לאחרונה:
אתה אמרת פחמימה=אויב משמע שאתה דוגל ב0 פחמימה.
אין לי מחלוקת לגבי צריכה מופרזת של פחמימה.
אבל אתה מודע לזה שאפשר להשמין גם על 0 פחמימה כן?

ידידי
אתה מבלבל בין המון מונחים כמו בריאות השמנה ביצועים.
אני לא טהרן ולא אומר שאם פחמימה היא אויב אז צריך 0 וחבר צריך 100.

פחמימה מחקרית וקלינית היא דבר מזיק ופוגע בכמות שתהווה את רב התפריט שלך (אפילו 51%), פחמימה בכמות נמוכה כמו 40-60 גרם ביום שיגיעו בעיקר מירקות, פירות יער וכו אז כבר משהו אחר

תבין שאין מתג בינארי של on off , אחד או אפס, שיהפוך פחמימה למזיקה או ללא מזיקה.
פחמימה כשלעצמה היא לא דבר שצריך לצרוך הרבה ממנו כי הוא מזיק בטווח הארוך, ומוטב לך לצרוך שומנים טובים וחלבונים במקום

מה אתה טוען בעצם?
שהקשר המחקרי שנמצא בין חולי כרוני וסינדרום מטבולי לבין צריכה גבוה של פחמימות ומצב מתמיד של אינסולין גבוה הן לאו דווקא מראות אמת?

חדד את עמדתך בבקשה

לבין צריכה גבוה של פחמימות ומצב מתמיד של אינסולין גבוה הן לאו דווקא מראות אמת?
אין קשר בין פחמימות ואינסולין גבוה לסינדרום מטבולי. לפחות לא קשר ישיר. יש קשר בין עודף קלורי וחוסר בפעילות גופנית לסנדרום מטבולי. תאכל כמה פחמימות שאתה רוצה כל עוד לא תהיה במאזן קלורי חיובי, לא תקבל סוכרת

אין קשר בין פחמימות ואינסולין גבוה לסינדרום מטבולי. לפחות לא קשר ישיר. יש קשר בין עודף קלורי וחוסר בפעילות גופנית לסנדרום מטבולי. תאכל כמה פחמימות שאתה רוצה כל עוד לא תהיה במאזן קלורי חיובי, לא תקבל סוכרת

אכילה עטירה בפחמימות גורמת לרמות גבוהות של אינסולין באופן קבוע, ולאורך השנים זה מוביל לDesensitization של הרספטורים לאינסולין ובסופו של דבר לסכרת סוג 2.

ולהגיד שכל עוד לא תיהיה במאזן חיובי לא תקבל סכרת זה אולי נכון אבל לא ריאלי לאף בנאדם בעולם, הזמנים בהם אנשים לא במאזן חיובי כלשהו שמורים בעיקר לבילדרים וגם זה רק בתקופות חיטוב.

אל תתבלבל בין פחמימות איכותיות עם ערך גלוקימי נמוך ומה שרוב האנשים צורכים,
רוב האנשים צורכים פחמימות ריקות בשילוב סוכרים פשוטים כמו חטיפים או קורנפלקס זבל שבוודאי לא נותנות כלום לגוף, אבל המחקרים בנושא קטניות ודגנים הראו כמה הם בריאים וכל איגודי הבריאות ממליצים לבסס עליהם את התזונה בשילוב לירקות ופירות

אכילה עטירה בפחמימות גורמת לרמות גבוהות של אינסולין באופן קבוע, ולאורך השנים זה מוביל לDesensitization של הרספטורים לאינסולין ובסופו של דבר לסכרת סוג 2.
בגלל זה חולי סוכרת שאכלו כמעט 400 גרם פחמימה ביום שיפרו באופן ניכר את רמות הסוכר שלהם בדם עד כדי הפיכה כמעט מוחלטת של הסוכרת סוג 2 שהייתה להם?

42446

42447

https://www.lbs.co.il/data/attachment-files/2018/01/40211_mr_119.pdf

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית