הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שין ספלינט

razoz234

משתמש מתחיל
44
1
נק' מוניטין:
1
44
1
שלום לכולם אני מתאמן לקראת הכנה לצבא ועשיתי גיבושים כאלה ואחרים... לאורך ההכנה כולה סבלתי מהכאבים אך סחבתי כי לא הייתה ברירה אחרת וגם כי כל האימונים שלי היו אימוני חול עמוק אז זה היה פחות מורגש.
עכשיו כשאני מתחיל להתכונן למסלול ומתחיל לעבוד על ריצות אספלט אז יש לי יותר הרגשה של הרגל וכאבים שנראים כמו שין ספלינט. יש ךי מדרסים איכותיים שבאמת שיפרו את המצב שלפני זה זה היה כאבים בלתי נסבלים וגם כאבי גב בזמן ריצה דבר שנעלם אך הכאבי רגליים עדיין נמצאים.
מישהו יכול להמליץ לי איזה טיפול מונע אני יכול לעשות חוץ מנוחה? אולי סוג ספציפי של נעל? תרגילים לחיזוק העצמות ברגליים?
תודה רבה על העזרה

היי, הדבר הכי נכון לשין ספליט זה ניטור העומסים, ולהבין האם בכלל אתה מוכן פיזית לעומס .
כלומר תרגילי חיזוק לרגליים, ריצות בצורה מבוקרת ובהתאם ליכולת וחזרה הדרגתית לפעילות מלאה עד להחלמה.
כל אחד הוא אינדבידואלי ולכן ממליץ לך לגשת לפיזיותרפיה.
מדרסים הם לרוב לא פתרון לבעיה מסוג זה אולי יכולים להקל במקרים מסויימים.

• פותח/ת השרשור
היי, הדבר הכי נכון לשין ספליט זה ניטור העומסים, ולהבין האם בכלל אתה מוכן פיזית לעומס .
כלומר תרגילי חיזוק לרגליים, ריצות בצורה מבוקרת ובהתאם ליכולת וחזרה הדרגתית לפעילות מלאה עד להחלמה.
כל אחד הוא אינדבידואלי ולכן ממליץ לך לגשת לפיזיותרפיה.
מדרסים הם לרוב לא פתרון לבעיה מסוג זה אולי יכולים להקל במקרים מסויימים.
איזה תרגילים יכולים לסייע לי בחיזוק הרגליים במקרה של פציעה כזאת?

תרגילים לשרירי השוק הקדמיים והאחוריים(תאומים). הרבה מתיחות לכול האזור שם. ובכללי סקוואט ודדליפט לחיזוק כללי של הרגל.
תבדוק את העומסים שאתה מתאמן בהם אם הם מתאימים לך. תבדוק גם את טכניקת הריצה שלך, ואם יש אקט כלשהו שמכאיב לך אז להפסיק איתו לכמה זמן

כמו שרשמתי בתגובה הקודמת שלי, הסיבות לשין ספילט הם שונות והטיפול יכול להשתנות בין מטופל למטופל לכן אין תרגיל "קסם" שאני יכול להמליץ לך.
תרגילי קסם אפשר למצוא אינסוף באינטרנט.
לכן כמו שאמרתי אם ההכנה כל כך חשובה לך אז גש לבדיקה.

החוויה שלי עם שין ספלינט:

אני זוכר שסבלתי מהחרא הזה בערך מגיל 15. כל פעם שהייתי מתחיל לרוץ, אחרי 4-5 שבועות היו מתחילים לי כאבים בשוקיים שהיו מובילים לשין ספלינט.

ניסיתי מלא דברים: תמיד זה היה הדרגתי, הייתי מתחיל ממרחקים מאוד קצרים ומעלה קצת משבוע לשבוע. לא הייתי מעמיס - הייתי רץ פעמיים\שלוש בשבוע (ולא רצוף מן הסתם). ניסיתי מדרסים שעלו לי מלא כסף, גם לא עזר.

לפני שנה ניסיתי לעבור ל Vibram. גם כאן כמובן הוספתי עומס בהדרגתיות (זה סופר קריטי) מאז אני רץ מרחקים שבחיים לא הייתי רץ ללא ויברם, ואין לי שום כאבים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית