הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מה יהיה יותר יעיל להיפרטרופיה? בנץ 3x5 או 4x8

shanarh

משתמש מתחיל
278
12
נק' מוניטין:
21
278
12
כרגע אני מתאמן בחלוקה של ab...
האימון חזה שלי כולל:
בנץ פרס 4x8
לחיצה בשיפוע עם דמבלים 3x8
פרפר במכונה 3x10

כרגע אני מנסה להתקדם בבנץ פרס בצורה כזאת שברגע שאני מצליח לסיים את כל הסטים עם משקל מסויים ל8 חזרות אני מעלה משקל...

הבעיה שבמשך שבוע וחצי לא הצלחתי עדיין להגיע ל8 חזרות ל4 סטים (כרגע 60kg,משקל גוף 63) ואני מתלבט אם יהיה יותר חכם לעבור ל3x5 בבנץ פרס מה שיתן לי להעלות משקלים ביותר קלות...
נכון לאימון הקודם עשיתי 8,8,7,5 עם 60kg)

שוב המטרה היא בעיקר היפרטרופיה כרגע...

דרך אגב הבנץ שלי חלש בוודאות בגלל יד אחורית חלשה...

מה דעתכם?

• פותח/ת השרשור
לעשות מורכבים 4X8 זה בעייתי,תשאיר את זה לתרגילים אחרים.
עדיף מקסימום 3X5/6

אפשר הסבר לעניין? מבחינת נפח עבודה אם אעבוד בחמישיות זה לא יוריד יותר מידי מהנפח?

כן הייתי עובד על חמישיות כבדות יותר
דא אתה בחיטוב או מסה?

מסה כרגע עד סוף חודש מאי

לא ממליץ לרדת ל-5 חזרות אם המטרה היא מיקסום של היפרטרופיה. תשאר על 6-8 חזרות. משקלי העבודה לא עולים כי אתה כנראה לא אוכל היטב ואין לזה קשר לתוכנית אימונים

• פותח/ת השרשור
לא ממליץ לרדת ל-5 חזרות אם המטרה היא מיקסום של היפרטרופיה. תשאר על 6-8 חזרות. משקלי העבודה לא עולים כי אתה כנראה לא אוכל היטב ואין לזה קשר לתוכנית אימונים
אני כן מתקדם אבל בקצב איטי יותר משציפיתי... אולי פשוט אני מאוכזב מקצב הזה כי אני רגיל לקצב התקדמות של חמישיות שהוא כנראה מהיר יותר משמיניות...

בקשר לאוכל, אני בוודאות אוכל כמו שצריך... כל קלוריה אצלי ספורה ויש עליה מבוקרת במשקל...
מה שכן יכול להוות עניין פה הוא שינה שחסרה לי עקב התפקיד בצבא
(למרות שבדרך כלל אני מצליח לישון 6 שעות אבל בקיטועים...)

אכן שינה עלול להשפיע. והתקדמות במשקלי עבודה לא שווה למסת שריר לכן כוח אמור להיות המטרה המשנית שלך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית