ייעוץ שחקן כדורגל בפגרה

Neptune

משתמש מתחיל
14
0
נק' מוניטין:
0
14
0
אני בן 19 שחקן כדורגל בליגה לאומית עכשיו אנחנו יוצאים לפגרה (חודשיים חופש) ואני מעוניין לעלות במסת שריר ובמשקלי עבודה אבל לא להזניח ולשלב 2 אימונים בשבוע שכוללים ריצה ושיפור טכניקה ודברים בכדורגל.
השאלה איזה תכנית כדאי קראתי על הss והבנתי שמאוד קשה לשלב איתה ריצה + אימוני כדורגל כי לא יהיה זמן להתאוששות.
קראתי על הלינארית של ביל סטאר והבנתי שאפשר לשלב איתה גם אימונים .
רציתי להתייעץ איתכם איזה תכנית כדאי לי להתחיל ואיך ניתן לשלב אותה עם האימוני ריצה והכדורגל , איזה ימים ומתי לנח וכו'?

אני בן 19 שחקן כדורגל בליגה לאומית עכשיו אנחנו יוצאים לפגרה (חודשיים חופש) ואני מעוניין לעלות במסת שריר ובמשקלי עבודה אבל לא להזניח ולשלב 2 אימונים בשבוע שכוללים ריצה ושיפור טכניקה ודברים בכדורגל.
השאלה איזה תכנית כדאי קראתי על הss והבנתי שמאוד קשה לשלב איתה ריצה + אימוני כדורגל כי לא יהיה זמן להתאוששות.
קראתי על הלינארית של ביל סטאר והבנתי שאפשר לשלב איתה גם אימונים .
רציתי להתייעץ איתכם איזה תכנית כדאי לי להתחיל ואיך ניתן לשלב אותה עם האימוני ריצה והכדורגל , איזה ימים ומתי לנח וכו'?
כמה פעמים אתה מתאמן כדורגל בפגרה?
ומה המשקלי עבודה שלך?

גם לינארית וגם SS אלו תוכניות לא טובות להעלאה במסת השריר מבחינת מיקסום תוצאות מאחר ואין בהן מספיק נפח. קח AB או FBW מהפורטל ותתקדם איתן

אתה מחפש להתחזק ולהשתפר ביצועית או מחפש להתיפייף?
לא הבנתי מה המטרה שלך

גם לינארית וגם SS אלו תוכניות לא טובות להעלאה במסת השריר מבחינת מיקסום תוצאות מאחר ואין בהן מספיק נפח. קח AB או FBW מהפורטל ותתקדם איתן
אתה צודק, אבל הן פחות יעילות לספורטאים
הלינארית בנוייה לפגרה של שחקני פוטבול, ובספר של ביל סטאר the strongest shall survive יש גם ווריאציה לשחקני כדורגל.

אתה צודק, אבל הן פחות יעילות לספורטאים
ומדוע הן פחות יעילות לספורטאים? אתה תתחזק שם וגם תבנה מסת שריר. אתה אומנם תתחזק פחות מאשר אם תעשה תוכניות פרופר של כוח, אבל מנגד גם תעלה פחות מסת שריר. צריך לאזן בין כוח למסת שריר ולכן להשתפר לרוב מבחינה עיצבית לא יתן לספורטאי שום דבר ממשי על פני השטח לאורך זמן. לעומת זאת, העלאה במסת השריר כן (תלוי בספורט כמובן)

לפותח האשכול, אם המאמן שלך רציני ויודע ללמד פאוור קלין ומשיכות גבוהות הייתי עושה אותם.(במקום החתירה והדדליפט)

ומדוע הן פחות יעילות לספורטאים? אתה תתחזק שם וגם תבנה מסת שריר. אתה אומנם תתחזק פחות מאשר אם תעשה תוכניות פרופר של כוח, אבל מנגד גם תעלה פחות מסת שריר. צריך לאזן בין כוח למסת שריר ולכן להשתפר לרוב מבחינה עיצבית לא יתן לספורטאי שום דבר ממשי על פני השטח לאורך זמן. לעומת זאת, העלאה במסת השריר כן (תלוי בספורט כמובן)

לא הבנתי איך phoney muscles אמורים לתרום לו ככדורגלן, זה רק יכביד.

• פותח/ת השרשור
ואיך אני אשלב את הfbw עם האימוני כדורגל באותו יום לעשות שני אימונים?
חשבתי אולי לוותר על האימוני כדורגל ולנסות לעלות כמה שיותר במסת שריר האם זה כדאי? ואיזה תכנית תהיה מתאימה?

אתה מבצע אימוני כוח בימים שאין לך אימון כדורגל או בימים שיש לך אימוני טכניקה

עד גבול מסויים זה לא יכביד ולא נעל. ראית פעם את ה-4 ראשי של שחקן עילית?

הנקודה שלי שיותר גדול לא בהכרח יותר אפקטיבי אם הוא רוצה להשתפר ככדורגלן.(לא שהוא לא יגדל אם הוא יתחזק כן?)

הנקודה שלי שיותר גדול לא בהכרח יותר אפקטיבי אם הוא רוצה להשתפר ככדורגלן.(לא שהוא לא יגדל אם הוא יתחזק כן?)
יש הרבה מחקרים שמראים שהגדלה של מסת השריר אצל שחקני כדורגל בפרט שיפרה את המהירות/ספרינטים ועוצמת הבעיטה. זה גם עוזר לכוח הפיזי להתמודדות מול שחקנים אחרים כגון בקו ההגנה או בזמן קפיצה לנגיחה. שוב, יש לימיט מסויים שממנו זה יתחיל להזיק, אבל רוב השחקני כדורגל החובבנים לא קרובים אפילו ללימיט הזה.

יש הרבה מחקרים שמראים שהגדלה של מסת השריר אצל שחקני כדורגל בפרט שיפרה את המהירות/ספרינטים ועוצמת הבעיטה. זה גם עוזר לכוח הפיזי להתמודדות מול שחקנים אחרים כגון בקו ההגנה או בזמן קפיצה לנגיחה..

נכון ,כי הם חזקים יותר.
לא התכחשתי לטענה ששריר גדול יותר=חזק יותר.

• פותח/ת השרשור
יש הרבה מחקרים שמראים שהגדלה של מסת השריר אצל שחקני כדורגל בפרט שיפרה את המהירות/ספרינטים ועוצמת הבעיטה. זה גם עוזר לכוח הפיזי להתמודדות מול שחקנים אחרים כגון בקו ההגנה או בזמן קפיצה לנגיחה. שוב, יש לימיט מסויים שממנו זה יתחיל להזיק, אבל רוב השחקני כדורגל החובבנים לא קרובים אפילו ללימיט הזה.
אולי כדאי לוותר על הכדורגל וריצה בפגרה ולהגיע למקסימום גדילה של מסת שריר מה אתה חושב? עם תכנית כמו ss

אולי כדאי לוותר על הכדורגל וריצה בפגרה ולהגיע למקסימום גדילה של מסת שריר מה אתה חושב? עם תכנית כמו ss
לא הייתי ממליץ. אתה כדורגלן ולא מרים משקולות/מפתח גוף. המטרה שלך בפגרה היא להתחזק בדברים שיועילו לך בכדורגל(כוח,כוח מתפרץ...) ופחות להתמקד בעלייה במסת השריר.
אפשר לראות שחקני כדורגל מקצוענים:בדרך כלל לרובם יש פלג גוף עליון וידיים מאוד קטנים. מה שאתה צריך לעשות זה fbw/לינארית בדגש על תרגילים פונקציונליים שמתורגמים טוב לביצועים במגרש כמו הקלין, הסקוואט והדדליפט, וגם לתת טיפה עבודה לפלג גוף עליון. אם יש לך מאמן כול לקבוצה(ברוב הקבוצות יש) הוא כנראה מכיר את התרגילים האלה. אם לא, באמת ששווה ללמוד אותם אצל איש מקצוע אחר.

Back
למעלה תחתית