הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כדורגל תזונה והורדה במשקל

LTMR10

משתמש מתחיל
3
2
נק' מוניטין:
18
3
2
שלום לכולם,
אחרי שקיבלתי המלצות חמות מצטרפת חדשה לפורום!

אז ככה, אני בחורה בת 24, אני כדורגלנית (כן, שחקנית כדורגל- יש דבר כזה 😃 ) ואני רוצה לדעת איך לשלב את התזונה באופן נכון עם האימונים והמשחקים האינטנסיביים.
בדקתי, ובממוצע לאימון אני שורפת בין 800-950 קלוריות. במשחק בין 1100-1300 קלוריות.
לפני שחזרתי מהפגרה עבדתי על הגוף והתזונה והורדתי במשקל, ועכשיו כשחזרתי להתאמן ולשחק אני מרגישה רעבה יותר ואני אוכלת יותר, אמנם את אותו אוכל שאכלתי בפגרה רק בכמויות קצת יותר גדולות והנה כבר עליתי קילו וחצי-שניים מאז.
אני רוצה לדעת בדיוק מה איך להתגבר על זה.
מה אתם ממליצים?
צריכים עוד מידע ?
תודה רבה!

שלום וברוכה הבאה לפורום

בגדול ירידה או עליה במשקל זה תלוי במאזן הקלורי (כמות קלוריות שאת אוכלת לעומת מה שאת שורפת). אם אתה אוכלת יותר ממה שאת שורפת יש עליה במשקל, אם פחות - יש ירידה במשקל.
אני ממליץ מאוד לקרוא את זה:
המדריך השלם להורדת השומן וחיטוב הגוף - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
אם יהיו לך שאלות אחרי זה תשאלי

בעיקרון צריך וכדאי שהקלוריות שאוכלים יהיו ממקורות שמשביעים ונשארים בגוף לאורך זמן רב יותר.
לדוג' שומן יקנה תחושת שובע ויתפרק לאט יותר מפחמימה.
יותר חלבון לעומת פחמימה גם יהווה אופציה טובה כי לא ניתן לאכול כמויות של חלבון כפי שניתן לאכול כמויות של פחמימה(לדוג' לאכול 400 גרם פחמימה זה די קל, לאכול 400 גרם חלבון- קשה מאוד גם לגבר ששוקל מעל 100)

המלצה אישית:
להימנע ממזונות דלי שומן

בעיקרון צריך וכדאי שהקלוריות שאוכלים יהיו ממקורות שמשביעים ונשארים בגוף לאורך זמן רב יותר.
לדוג' שומן יקנה תחושת שובע ויתפרק לאט יותר מפחמימה.
יותר חלבון לעומת פחמימה גם יהווה אופציה טובה כי לא ניתן לאכול כמויות של חלבון כפי שניתן לאכול כמויות של פחמימה(לדוג' לאכול 400 גרם פחמימה זה די קל, לאכול 400 גרם חלבון- קשה מאוד גם לגבר ששוקל מעל 100)

המלצה אישית:
להימנע ממזונות דלי שומן
על איזה מקורות שומן אתה מדבר? על שומן רווי מנקניקייה המבורגר וקבב , או על גרעיני אבטיח,אגוזי מלך, שקדים ,ושמן כונלה שמן זית, זיתים וכדודמה?

על איזה מקורות שומן אתה מדבר? על שומן רווי מנקניקייה המבורגר וקבב , או על גרעיני אבטיח,אגוזי מלך, שקדים ,ושמן כונלה שמן זית, זיתים וכדודמה?
נקניקייה זה לא הבחירה הכי טובה לדעתי, בלי קשר לשום דבר...

מקורות שומן אפשריים: גבינה, בשר, אגוזי מלך, אבוקדו ועוד..
השניים הראשונים הם החביבים עליי.

פחמימות מומלץ מורכבות (לחם מלא לא נחשב): אורז, שיבולת שועל, כוסמת, שעועית ועוד...

• פותח/ת השרשור
תודה לכולם, מאוד עזרתם!
כל עצה שתיכתב פה גם בהמשך תעזור לי מאוד להרחיב את הידע בנושא ולהצליח במטרה.
שיהיה לכם שבוע טוב! 😃

מעניין שדווקא בתקופת הפגרה היה לך קל יותר לשמור על המשקל..
אם את רעבה יותר בימים של אימון אולי כדאי שתקזזי בתפריט של יום ללא אימון.

שווה לבדוק איך את מחלקת את הארוחות שלך על פני היום ומה הן מכילות.
הייתי ממליצה לך לבדוק את הערכים של תפריט ממוצע שלך - סה"כ קלוריות וכמות חלבונים ושומנים ביום רגיל.

🙌🙌🙌🙌🙌

ואין תזונאי/ת בקבוצה שלך?

כן עחי

hqdefault.jpg

Back
למעלה תחתית