הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה על ימי אימונים קבועים

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
נכון להיום כך נראה שבוע האימון שלי
יום א' רגליים
יום ב' גב
יום ג' חזה
יום ד' מנוחה
יום ה' כתפיים + רגליים קל
יום ו' גב
יום ש' חזה

*ע"פ ה 'סידור' הזה, אני למעשה נח רק יום אחד בשבוע.
*מסיבה זו, אני משתדל לעשות בשבוע עבודה אימון אחד יותר קשה ואימון אחד יותר קל על אותו אזור, למשל, יום ש' חזה בעצימות גבוהה יותר ויום ג' בעצימות נמוכה

מה עדיף (אם בכלל יש עדיפות)
לעבוד בימים קבועים כמו שאני עושה כרגע,
או
לא להתייחס לימי השבוע, ובמקום זה פשוט לעבוד בצורה של אימון, אימון, מנוחה, אימון, אימון, מנוחה, וכו'? (מה שאומר שלא יהיו ימים קבועים לכל שריר)

*שאלת בונוס*
אם אני מתאמן פעמיים בשבוע על חזה ופעמיים בשבוע על גב, כמה פעמים אני צריך להתאמן באותו פרק זמן על כתפיים? האם מספיק אימון אחד?

אתה בעצם שואל האם עדיף יותר ימי מנוחה או פחות ימי מנוחה הבנתי אותך נכון? כי ימים קבועים או לא זה לא משנה, אבל אימון אימון מנוחה יתן לך יותר ימי מנוחה בשבוע. השאלה אינדיבידואלית ותלויה בך, בגנטיקה שלך, בתוכנית האימונים ובהישגים שלך. תנסה את שתי הווריאציות ותבדוק מה עובד עליך טוב יותר.

לגבי שאלת הבונוס, גב וחזה אלה שרירים משמעותית גדולים יותר מכתפיים, ובנוסף כתפיים עובדות חזק באימוני חזה. אם אתה עושה 2 אימוני חזה ו2 אימוני גב בשבוע יספיק אימון כתפיים אחד בשבוע. השאלה היא מדוע אתה מפצל מלהתחילה ל2 אימוני חזה ו2 אימוני גב נפרדים בשבוע. למה לא לעשות אימונים משולבים במקום? זה לא אמור להפריע לעבוד על שרירים נגדיים באותו אימון. בכללי הפיצול הABCDE שלך לא מומלץ ועדיף להמנע ממנו כי סביר להניח שתוכל להגיע לתוצאות טובות יותר עם פיצול יותר נמוך.

• פותח/ת השרשור
הפיצול הנוכחי שלי היום הוא
חזה + יד אחורית
גב
רגליים + כתפיים
זה מין ABC עם יום מנוחה ואז שוב ABC

בד"כ ABC עצים יותר ואז ABC עדין וקל יותר לסירוגין וכך הלאה

אם אני מתאמן פעמיים בשבוע על חזה ופעמיים בשבוע על גב, כמה פעמים אני צריך להתאמן באותו פרק זמן על כתפיים? האם מספיק אימון אחד?
כן אחד מספיק.
הייתי מחלק את זה אחרת:
גב
חזה
רגליים
מנוחה
וחלילה

במצב כזה היום רגליים לא משפיע על שאר האימונים. אימון רגליים יכול להשפיע על ההתאוששות גם בפלג גוף עליון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית