הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון זמינות אבקת חלבון לגוף מול שימוש בחלבון

Avocado

משתמש קבוע
1,475
41
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
5,644
1,475
41
אני יודע שהBV של אבקת חלבון הוא במקום הראשון או השני בסקאלה.
מצד שני ראיתי לא מעט ביקורת לגבי העבודה שיש מצב שבגלל שאבקת חלבון נספגת כל כך מהר, חלק ממנה הופך בכלל לפחמימה ובספק האם היא אכן באמת באה לידי שימוש של הגוף כחלבון.
Biological value - Wikipedia
חלק מהביקורת בוויקיפדיה.

אשמח לשמוע דעות *מבוססות*

😁

אני יודע שהBV של אבקת חלבון הוא במקום הראשון או השני בסקאלה.
מצד שני ראיתי לא מעט ביקורת לגבי העבודה שיש מצב שבגלל שאבקת חלבון נספגת כל כך מהר, חלק ממנה הופך בכלל לפחמימה ובספק האם היא אכן באמת באה לידי שימוש של הגוף כחלבון.
Biological value - Wikipedia
חלק מהביקורת בוויקיפדיה.

אשמח לשמוע דעות *מבוססות*

😁
ויקיפדיה? באמת?

אבקת חלבון היא פשוט חלבון, אין מה להתעסק עם זה יותר מדי.
אלא אם אתה צורך במכה כמה מנות של אבקת חלבון, אז כן, לא תראה תועלת נוספת לעומת פיזור של אותו החלבון או צריכה ממקור מלא יותר, אבל בסופו של דבר בגלל שאתה לא עושה דברים כאלה, כל זה נהיה הבדלים קטנים ולא משמעותיים.

יש כמה מסמכים שאין לי כרגע בשלוף שהראו שלא כדאי לצרוך יותר מכ-40 גרם חלבון במצב צבירה נוזלי קריא אבקת חלבון. מדובר על בטן ריקה ללא כל מוצר נלווה. אם תשלב עם זה חלב או שומן לדוגמה אז המינון יכול להיות גבוה הרבה יותר כי זה יאט את הספיגה למעי מהקיבה.

• פותח/ת השרשור
יש כמה מסמכים שאין לי כרגע בשלוף שהראו שלא כדאי לצרוך יותר מכ-40 גרם חלבון במצב צבירה נוזלי קריא אבקת חלבון. מדובר על בטן ריקה ללא כל מוצר נלווה. אם תשלב עם זה חלב או שומן לדוגמה אז המינון יכול להיות גבוה הרבה יותר כי זה יאט את הספיגה למעי מהקיבה.
הייתה לי הרגשה שזה הכיוון, תודה 🤩

וואלה לא הייתי פה הרבה זמן, טוב לראות שעוד יש את מי לשאול ושהסמיילים לא השתנו 🤡

אם מוסיפים מלטודקסטרין, האם המינון יכול להיות גבוה יותר?

הם גם כנראה לא ישתנו בקרוב כי עדכון של המערכת יקח לי 5 שנים מהחיים (כי הכל פה custom וידרוש לתכנת מחדש).
זה המחקר שדיברתי עליו:
An open label study to determine the effects of an oral proteolytic enzyme system on whey protein concentrate metabolism in healthy males

הפרמוקינטיקה מראה פה ש-50 גרם חלבון מי גבינה לא נספג באופן אידאלי, אבל הוא שנוי במחלוקת כי הוא ממומן אבל הפרמוקינקיה שם מעניין בלי קשר למה שהם ניסו למצוא/לייחצן

אם מוסיפים מלטודקסטרין, האם המינון יכול להיות גבוה יותר?
כל דבר שתוסיף יעכב את הספיגה והמינון עלול להיות גבוה יותר
כמה? לא יודעים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית