בכל מי שפגעתי...

מה שכן אתה גם שוכח שגם לאירופאים אין הישגים באתלטיקה (מלבד מספר פוקסים), כמדומני הגרמני לא אמור להיות שחור אותו דבר לגבי שאר מדינות אירופה. גם האמריקאים לא אמורים להיות שחורים הם בכלל פליטים מאירופה. בשחייה מתחילים לצמצם פערים, ואל תשכח שזו מדינה קטנה של 6 מיליון איש, והסיכוי שמפה יצא ספורטאי על הוא שווה למינוס אינסוף. בלי קשר שבאתלטיקה אני לא חושב שחוץ ממקצוע אחד או שניים אין לאדם הלבן סיכוי בכלל.
לבולגרים יש אוכלוסיה של פחות מ-8 מיליון איש והם הצליחו לייצר מאות ספורטאי עילית (בהרמת משקולות) שקבעו שיאי עולם בשנות ה-80 שעד היום לא מצליחים לשבור.
לא זכור לי גם שמישהו מהם היה שחור.

לבולגרים יש אוכלוסיה של פחות מ-8 מיליון איש והם הצליחו לייצר מאות ספורטאי עילית (בהרמת משקולות) שקבעו שיאי עולם בשנות ה-80 שעד היום לא מצליחים לשבור.
לא זכור לי גם שמישהו מהם היה שחור.
גם היוונים, שיש להם אוכלוסייה של כ10 מיליון (ד"א לישראל יש כבר יותר מ7 מיליון אז זה לא כל כך רחוק...) ייצרו ספורטאי עילית

ממליץ לך לבדוק זאת שוב, האיראנים שברו באולימפיאדה האחרונה או זו שלפניה שיא בהרמת משקולות, גם הטורקים שברו מספר שיאים בהרמת משקולות אם אתה זוכר את טורקוגולו הקטן.

מתי ראית מתמטיקאי שחור? כנראה ששחורים לא נועדו להיות מתמטיקאים. גנטיקה אחי.
גם אני וגם אתה מכירים אחד כזה.
דיוויד רובינזון "האדמירל". גם ענק וגם שחור וגם מתמטיקאי. אדיר לא?!
http://en.wikipedia.org/wiki/David_Robinson_(basketball)
והנה קישור למקרה שתרצה לקרוא.
הוא התמחה באקדמיה במתמטיקה.

• פותח/ת השרשור
" לא פלא שהישראלים שנות אור בכל מקצה ספורט כמעט שקיים בעולם ממדינות אחרות. אתם בכיינים ואין איך לתאר זאת טוב יותר"

קצת הגזמת משה, אני מבטיח לך שאין הבדל בין האדם הגרמני השוויצרי הצרפתי הספרדי והאמריקאי לישראלי הממוצע.
הם כולם חושבים באותה דרך. האדם הממוצע דומה אחד לאחר בכל מקום בעולם המערבי, לא עושה כלום חוץ מלרבוץ מול הטלוויזיה. המדינה היחידה שזה שונה זו - סין. ושם זה בגלל שיפוצצו אותך מכות אם לא תעשה מה שאומרים לך, ושם אין ידיעות אחרונות שיעשה מזה רעש.
מה שכן אתה גם שוכח שגם לאירופאים אין הישגים באתלטיקה (מלבד מספר פוקסים), כמדומני הגרמני לא אמור להיות שחור אותו דבר לגבי שאר מדינות אירופה. גם האמריקאים לא אמורים להיות שחורים הם בכלל פליטים מאירופה. בשחייה מתחילים לצמצם פערים, ואל תשכח שזו מדינה קטנה של 6 מיליון איש, והסיכוי שמפה יצא ספורטאי על הוא שווה למינוס אינסוף. בלי קשר שבאתלטיקה אני לא חושב שחוץ ממקצוע אחד או שניים אין לאדם הלבן סיכוי בכלל.
חבל שאתה כל כך בטוח במדינה שלך וחושב שיש עתיד.. לא שלארה"ב יש עתיד אני בטוח ב 90% שהממשלה תיפול בעשור הקרוב (כמו שקרה עם ברית המועצות לשעבר) אבל נעזוב את זה לטופיק אחר.
אתה מבטיח לי אז אני אמור להאמין? הא תודה.., אני מסתכל על דברים על פני השטח, עובדות ולא דעות, מה ישראל השיגה בכל שנות קיומה? מדליית ערד בג'ודו + מדליית בגלישה? מה עוד? עוד איזה מדלייה מסכנה במקצה שאף אחד לא מכיר ולא שמע עליו לעולם? לא שאני מזלזל (ואני לא, כבוד לכל הספורטאים) אבל צריכים להזיז דברים במיוחד בגישה המקצועית כדי שיהיו תוצאות על פני השטח.
בקשר לשטויות שלך שאנחנו מדינה קטנה, תמיד אפשר להאשים שהזין קטן, אבל לא במקרה הזה.
אסטריה, כ-8 מיליון תושבים, 15 מדליות עד עכשיו באולימפיידת החורף:
http://sports.yahoo.com/olympics/vancouver/medals;_ylt=AtE6PT_k2IuNHF7WRnJ82T19sbV_

ג'מייקה 2.5 מיליון תושבים!!!, בביג'ין 11 מדליות!
http://www.monacome.com/2008/08/2008-beijing-olympics-medal-count-tally.html

אז עכשיו תגיד כי הם שחורים והם עילוי גנטי הא?

אירופה לא טובים בספורט? אני לא מדבר רק על אתלטיקה ודברים כאלו, הם בין המדינות הטובות בעולם בכדורגל שזה בעצם הספורט ה-3 הכי גדול בעולם (אם נכשלל את כדורסל ופוטבול בארה"ב כי הכספים שם מטורפים, בתאכלס יש יותר אנשים שמתעניינים לדעתי בכדורגל בעולם מאשר בשאר הדברים).
אפשר למצוא עוד הרבה דברים שהאירופאים טובים בהם זה לא בעיה, חיפוש קצרצר בגוגל יוביל אותך לשם, בלינק הראשון באולימפיידת חורף לגרמניה יש בנתיים 27 מדליות, בלינק השני אתה יכול לראות שבמקום ה4 נמצאת אנגליה עם 47 מדליות.

גם לי לפני מס' ימים היה ויכוח קטן עם חבר שהראה לי שכושים הם עילוי גנטי.
הבאתי לו כדוגמאות ללבנים- פדור (MMA) את מריוס (סטרונגמן) את פלפס (שחייה) פדרר (טניס) מסי/רונאלדו (כדורגל) ארמסטרונג (רכיבה) ווילקינסון (רוגבי), וזה רק מה שאני זוכר כרגע.

עכשיו בטח מישהו יבוא ויתן רשימה של שחורים, זה סבבה - רק הנה הוכחה שהם לא עילוי גנטי.

לדעתי, ונראה לי שזה די ברור, זה לא עניין של גנטיקה או עניין של מספרים. בדיוק כמו בכל תחום, אנשים עושים את מה שהם טובים בו (יותר נכון, מה שהם חושבים שהם טובים בו).
אם אתה ג'מייקני, בלי השכלה ובלי סיכוי ממשי להכנסה סבירה באמצעות שכלך, אתה מנסה בגופך.
אם אתה שחור מהשכונות בארה"ב, כנ"ל, אז אתה מנסה את מזלך בכדור סל.
אם אתה חוואי (יותר נכון, בן למשפחת חוואים) ששונא ריח של פרות, אתה עלול לנסות מזלך בפוטבול.
אם אתה גר בשכונות העוני בארגנטינה או ברזיל... כדורגל זה הסיכוי הטוב ביותר שלך.
האתלטים ההכי טובים יוצאים מהמקומות בהם יש מיעוט ממשי באופציות (כמובן שיש יוצאים מן הכלל, למשל כאלה שהם ממשפחת אתלטים, אבל אז טענה זו תקפה לימי היווצרות המשפחה).
בארץ משתלם משמעותית ללמוד לתואר ולעבוד קשה (שים לב, אני מדבר על לא עצלנים, שכן הם היחידים שבפוטנציה יכולים להיות אתלטים) מאשר לנסות ספורט כלשהו...

מטי

הבאתי לו כדוגמאות ללבנים- פדור (MMA) את מריוס (סטרונגמן) את פלפס (שחייה) פדרר (טניס) מסי/רונאלדו (כדורגל) ארמסטרונג (רכיבה) ווילקינסון (רוגבי), וזה רק מה שאני זוכר כרגע.

עכשיו בטח מישהו יבוא ויתן רשימה של שחורים, זה סבבה - רק הנה הוכחה שהם לא עילוי גנטי.

גם שיאן העולם בקפיצה משולשת, ג'ונתן אדוארדס, הוא בריטי לבנבן.

איך זה מוכיח שהם לא עילוי גנטי בתחום הריצה? אף אחד לא דיבר על פולו מים.

יש קשר מסויים של ברירה טבעית
באפריקה היה קשה יותר לשרוד חוסר במזון/קידמה/חום
אירופה הקור והמגיפות לאורך השנים

צריך לחקור את זה כי כל הדיבורים בפוסט הם סתם סטיגמות ללא מחקר

מוכיח שלא משנה אם אתה לבן או שחור, אין קשר בין זה לבין השיאים או היכולות שלך.
אז איך אתה מסביר את זה שב20 השנים האחרונות 15 מתוך סך כל האנשים (18 סה"כ) שזכו במדליות ה100 (באולימפיאדה) מטרים הם שחורים? אני טוען שיש להם נטיה גנטית להיות טובים בריצה, זה הכל.

אני חושב שהגנטיקה והסביבה שבה גדלת משפיעות על הכשרונות שלך בענפים שונים.

צ'ארלס דרווין כבר חקר את זה ואת הברירה הטבעית

אני בדעה שהשקעה של שנים על גבי שנים מגיל צעיר (3 אפילו) חינוך טוב וחומרי עזר, גם לבן וגם שחור יכולים להתחרות זה מול זה.

אין לך איך להוכיח שהגנטיקה לא תקבע מראש מי ינצח, לעומת זאת מבחינה סטטיסטית זה שיש להם יתרון גנטי בריצה זאת השערה מתקבלת על הדעת.

נערך לאחרונה:
כן? מתי ראית פעם אחרונה אדם לבן יורד מ10 שניות ב100? מתי ראית אדם לבן עושה בכלל משהו ב200? מתי ראית אדם לבן עושה משהו ב400 וככל שהמרחקים גדלים כמות הלבנים קטנה עוד יותר.
לא ראיתי אדם לבן שזכה במרתון.
ובכדורגל נבחרת צרפת היא על טהרת האפריקאים. נבחרת ספרד אני חושב היא הנבחרת היחידה כמעט ללא זרים אך היא מדינה יחסית נחשלת בהשוואה לחברותיה באיחוד, והדבר העיקרי שמושקע בו זה הספורט. נבחרת בריטניה בכדורסל גם היא על טהרת האפריקאים שעלו אליהם, או אמריקאים שהתאזרחו ונקראו לדגל.

כן אה?
ספרד אלופת אירופה בכדורגל, ופייבוריטית לקחת את המונדיאל.
ספרד אלופת אירופה הבלתי מעורערת בכדורסל.

כדורסל באנגליה לא באמת קיים, יש נבחרת שם רק כדי להגיד שיש.
אנגליה כנבחרת לא מצליחה, כי פשוט לאורך השנים לא הצליחו להרכב 11 שחקנים מספיק טובים יחד. תסתכל על האנגלים מבחינה פיזית, הם נחשבים לשחקנים הכי קשוחים והכי חזקים בעולם, עם כושר גופני שלא נגמר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית