הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אפשר הסבר פשוט על אופן תקופת אימונים במסה?

Omerboaron

משתמש מתחיל
95
3
נק' מוניטין:
13
95
3
היי חברה
הלכתי למאמן אישי ונתן לי תכנית אימונים התחלנו במסה ואני כבר במסה קרוב ל-4 חודשים פלוס מינוס.
יכול להיות שהיו טעויות בדרך אולי שלי אולי שלו אני לא יודע זה לא מעניין כרגע.
בתחילת התקופה הייתי רזה שוקל 60 קילו וכרגע אני שוקל 69.0 קילו.

למה אני לא מצליח להתקדם במשקלים? אשכרה יד קידמית בחודש האחרון הצלחתי לעלות בקילו אחד! ואני הייתי אוכל 3,800 קלוריות אם זה עוזר במשהו.
השינהממוצעת שלי היא 6.5-7 שעות מה לעשות קשה לי להשיג את ה8.

קיצר אילו הצעות יש לכם בשבילי? אני כרגע עצרתי את התהליך של AB ואני רוצה כרגע לעשות FBW.
תכנית אימונים? כמה חזרות? מתי לעשות DELOAD?

אני יודע שיש פה מקצועניים!
תודה רבה 😃

קח בחשבון ששריר כמו יד קדמית הוא שריר קטן והיכולת להתקדם בו הוא משמעותית איטית יותר בהשוואה להתקדמות בשרירים גדולים יותר כמו רגליים או גב.

היי חברה
הלכתי למאמן אישי ונתן לי תכנית אימונים התחלנו במסה ואני כבר במסה קרוב ל-4 חודשים פלוס מינוס.

למה אני לא מצליח להתקדם במשקלים? אשכרה יד קידמית בחודש האחרון הצלחתי לעלות בקילו אחד! ואני הייתי אוכל 3,800 קלוריות אם זה עוזר במשהו.

קיצר אילו הצעות יש לכם בשבילי? אני כרגע עצרתי את התהליך של AB ואני רוצה כרגע לעשות FBW.

תודה רבה 😃
תרגילי ידיים הם לא תרגילים שאפשר להשיג בהם התקדמות גדולה לאורך זמן כמו סקוואט למשל, אבל בכול זאת בחודש היית אמור להתקדם גם בזה.
תרשום פה את התוכנית שלך כנראה משהו בה לא בסדר
תחילת התקופה הייתי רזה שוקל 60 קילו וכרגע אני שוקל 69.0 קילו.
כמה אחוזי שומן היית וכמה עכשיו?
זה בסדר, עדיף יותר אבל זה סבבה לגמרי

• פותח/ת השרשור
קח בחשבון ששריר כמו יד קדמית הוא שריר קטן והיכולת להתקדם בו הוא משמעותית איטית יותר בהשוואה להתקדמות בשרירים גדולים יותר כמו רגליים או גב.

אוקיי קיבלתי.

אתה באמת מודד התקדמות שלך כמתאמן לפי מה אתה מרים ביד קדמית? זה אולי הכי לא חשוב וזניח שיכול היית למצוא
אני לא יודע על איזה פרמטר להישען כדי לדעת אם אני מתקדם בצורה נכונה
אני לא מחפש לגדול והנה יש לי שרירים אלא באמת לבנות את הבסיס כמו שצריך ולא אכפת לי כמה זמן יקח. מה גם שאני לא אקום חצי מת אחרי אימון.

תרגילי ידיים הם לא תרגילים שאפשר להשיג בהם התקדמות גדולה לאורך זמן כמו סקוואט למשל, אבל בכול זאת בחודש היית אמור להתקדם גם בזה.
תרשום פה את התוכנית שלך כנראה משהו בה לא בסדר

כמה אחוזי שומן היית וכמה עכשיו?
העלאתי קובץ של התכנית תעיף מבט.
אין לי אינדיקציה על אחוזי שומן, אני נמדדתי ע"י קליפר. אני יכול להגיד לך שהיקף הוא 81 פעם אחרונה שנמדדתי ב13 לאפריל. היקף יד 34 ס"מ +-.

קבצים מצורפים

• אימון AB.docx
    KB 60.6 · צפיות: 200
בשרירים קטנים אתה לא תתקדם באופן אידאלי מאחר ואתה מתיש אותם בתרגילים מורכבים אחרים. בנוסף אלו בד"כ שרירים קטנים יחסית אנטומית והם מתקשים לפתח כוח. חוסר בהתקדמות במשקלי עבודה לא אומר חוסר בהעלאה במסת השריר באותם האזורים. תרגילים לידיים בד"כ הם לא רלוונטים מבחינת משקלי עבודה ונמצאים בתוכנית רק כדי להוסיף נפח עבודה לתוכנית ותו לא.

אם המטרה שלך היא היפרטרופיה אז תמדוד התקדמות של היפרטרופיה (מ.ג היקפים, השוואת תמונות...)

אני עם סביב 300 קילו על הגב עובד עם 10-12 קילו דמבלים יד קדמית, להשוואה.

• פותח/ת השרשור
אם המטרה שלך היא היפרטרופיה אז תמדוד התקדמות של היפרטרופיה (מ.ג היקפים, השוואת תמונות...)

אני עם סביב 300 קילו על הגב עובד עם 10-12 קילו דמבלים יד קדמית, להשוואה.

המטרה שלי זה לעשות אתזה בצורה טובה אחי ותמונות יש לי יש לי נגידתמונה מינואר שאני נראה אותודבר גם היום אתה מבין אני לא מבין איפה הבעיה מה אני לא מתאמן מספיק?

המטרה שלי זה לעשות אתזה בצורה טובה אחי ותמונות יש לי יש לי נגידתמונה מינואר שאני נראה אותודבר גם היום אתה מבין אני לא מבין איפה הבעיה מה אני לא מתאמן מספיק?
99 אחוז שזה לא ׳אתה לא מתאמן מספיק׳, אלא אתה לא אוכל מספיק

99 אחוז שאני מקפיד ממש על התזונה יכול להיות שהטכניקה והשעות שינה לא מספיקות..
זה לא אומר הרבה, מקפיד על תזונה.. יש לך ערכים שאתהעומד בהם? אתה עולה במשקל באופן קבוע? אם המשקל גוף עולה באופן קבוע אבל משקלי עבודה לא סימן שכנראה משהו אחר בעייתי

• פותח/ת השרשור
זה לא אומר הרבה, מקפיד על תזונה.. יש לך ערכים שאתהעומד בהם? אתה עולה במשקל באופן קבוע? אם המשקל גוף עולה באופן קבוע אבל משקלי עבודה לא סימן שכנראה משהו אחר בעייתי
עליתי מסה נקייה בממוצע 200 גרם לשבוע לא עליתי בהיקפים וממש הקפדתי.. זה מה אני מנסה למצוא מה זה האחר מה הדבר הזה שמפריע לי לעלות

היי חברה

תודה רבה 😃

בתכנון אימונים יש עקרון שנקרא "עקרון התמורה הפוחתת" ובגדול הוא מדבר על הסתגלות לגירוי.
ככל שהותק בחדר הכושר יעלה, כך השיפור שתראה יהיה איטי יותר אם בכלל. זאת גם הסיבה שמתאמנים מתקדמים מעלים משקל בקצב הרבה יותר איטי ממתאמנים מתחילים.

בכל מקרה יד קדמית זה שריר מאוד קטן שהתנועות שעובדות עליו הן חד מפרקיות ולכן ההתקדמות תהיה בהתאם וכמו כן גם העניין של להיתקע במשקלים.

לדעתי תנסה לעשות דילואד ולנסות להעלות בהדרגתיות שוב. אם זה לא יעבוד יכול להיות שזה הזמן לשנות פרטים בתוכנית (תרגילים, סטים, חזרות, עצימות)

כל שהותק בחדר הכושר יעלה, כך השיפור שתראה יהיה איטי יותר אם בכלל.
לא מדוייק. וותק בחדכ ממש לא משקף את הרמה של המתאמן, ובמקרה של פיתוח גוף(מניח שזו המטרה של פותח האשכול)זה נמדד במשקלי עבודה, מסת שריר ואחוזי שומן... עקרון התמורה הפוחתת אומר שככול שהמתאמן מתקדם, ההתקדמות מאטה. לדוגמא בתוכניות כוח קודם מתחילים מss שבה מתקדמים בכול אימון, ואז למשל ללינארית שבה מתקדמים כול שבוע ואז אפשר תוכניות יותר מתקדמות.
אתה לא מתקדם כי התוכנית שלך גרועה
ושוב...
תראה בתחילת הסרטון הזה:
ארנולד מסביר על החשיבות של הסקוואט, הקלין, הפרס וכו׳ למתחילים בבאדיבילדינג

לא מדוייק. וותק בחדכ ממש לא משקף את הרמה של המתאמן, ובמקרה של פיתוח גוף(מניח שזו המטרה של פותח האשכול)זה נמדד במשקלי עבודה, מסת שריר ואחוזי שומן... עקרון התמורה הפוחתת אומר שככול שהמתאמן מתקדם, ההתקדמות מאטה. לדוגמא בתוכניות כוח קודם מתחילים מss שבה מתקדמים בכול אימון, ואז למשל ללינארית שבה מתקדמים כול שבוע ואז אפשר תוכניות יותר מתקדמות.

ושוב...
תראה בתחילת הסרטון הזה:
ארנולד מסביר על החשיבות של הסקוואט, הקלין, הפרס וכו׳ למתחילים בבאדיבילדינג

צודק. אבל הכוונה שלי לוותק אצל מתאמן שמתאמן, אוכל ונח נכון ולא איזה שחיף בן 16 שמתאמן חזה יד קדמית וחי על טונה של אחרי אימון

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית