הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ הבנץ' האומלל שלי

-=ALX=-

משתמש קבוע
1,927
5
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
7,800
1,927
5
יש לי שאלה כללית לגבי הבנץ':

לצערי מעולם לא יצא לי לעשות את זה כמו שצריך...

אני רוצה לעשות משהו שדומה לSS אבל לבנץ' בלבד כי שאר תוכנית הכח שלי מגוונת ואי אפשר לשייך אותה לאחת התוכניות באתר(אני ספרינטר למי שלא יצא לו לראות את שרשור ההטרלה המפורסם).

המטרה להתחזק ולהתעצב בחזה ולהגיע למשקל סביר, מינימום גדילה במסה

נראה לכם סביר לעשות שבוע התחלה פעמיים בנץ' ושבוע לאחריו בנץ' 1 בלבד ?

ולהמשיך בצורה דומה...? איך אני קובע משקל התחלתי?

• פותח/ת השרשור
מסוכן כי אתה לא מגיע מאושש לחלוטין לאימון לפחות לא בשלב הזה בעונה כשגם הסקווט הוא מלא או אפילו טווח תנועה מלא
ה-4 ראשי אף פעם לא הגורם המגביל בסקווט אלא כל הדברים הקטנים מסביב שעייפים מכל הריצות אז אפשר לקרוס ככה , יש ספרינטר מעולה בארץ שככה גמר "קריירה" עם פריצת דיסק אחרי משקלים של 180 לטווח תנועה מלא
(כבר לא מדבר כמה זה מכביד אותך באימון מסלול עצמו)
תמיד יש אצלינו טרייד אוף

על פריודיזציה שמעת? להגיד שזה מסוכן ולעצור שם זה קצת טפשי. לפחות אם אתה ספורטאי.

• פותח/ת השרשור
יותר טיפשי מלהעמיס עד פריצת דיסק או פציעה אחרת שתגרור פרישה?

עונה של ספרינטר בנויה בסייקלים , גם בחד"כ וגם מבחינת מסלול

אבל בכל מקרה יש משקל מקסימלי שתשים על הגב שלך לצורך עבודה

כן מקבלים פריצת דיסק נורא מהר , אני כל הזמן שומע שזה קורה .

באיזה ספורט אתה עוסק? כמה יח' אימון שבועיות אתה עושה?

פוטבול , ולפני זה כדורסל .
הייתי מתאמן כל יום וברוב הימים יותר מפעם אחת .
אין קשר בין העמסת משקל לפריצת דיסק יש קשר לטכניקה גרועה ואימון מחורבן .

נכון, יש משקל מקסימלי שתשים על הגב. כנראה לא תעבור את ה 300-400 קילו.

בכל מקרה, אם אתה דואג לבריאות שלך ולא לתוצאות אתה כנראה לא סופרטאי, אז זה לא משנה.

לא שיש קשר בין פריצות דיסק למה שאתה מדבר עליו.

• פותח/ת השרשור
פריצת דיסק הייתה רק דוגמא , תמחק את זה ותכניס שם כל פציעה אחרת שעולה בראשך.

300-400 קילו? הצחקת אותי. תראה לי ספרינטר 1 שעובר 200 קילו על הגב. ולא אמרתי ספרינטר ישראלי...

אפילו אם תיקח ישראלים שעושים תוצאות ברמה בינלאומית לא עוברים 180. רק אל תגיד לי שההבדל בין 10.30 ל9.90 הוא עוד 150 קילו על הגב.

ואם אתה לא מבין את הקשר הישיר בין בריאות של ספורטאי לתוצאות שלו אז אולי אתה לא ספורטאי(רק אל תכתוב שמעולם לא טענת שאתה ספורטאי).

300-400 קילו? הצחקת אותי. תראה לי ספרינטר 1 שעובר 200 קילו על הגב. ולא אמרתי ספרינטר ישראלי...

אפילו אם תיקח ישראלים שעושים תוצאות ברמה בינלאומית לא עוברים 180. רק אל תגיד לי שההבדל בין 10.30 ל9.90 הוא עוד 150 קילו על הגב.

ואם אתה לא מבין את הקשר הישיר בין בריאות של ספורטאי לתוצאות שלו אז אולי אתה לא ספורטאי(רק אל תכתוב שמעולם לא טענת שאתה ספורטאי).

חח אתה מצחיק , ברור שכח זה אחד מההבדלים .
לא הייתי מביא ספרינטרים ישראלים כדוגמא , אלא אם אתה עוסק כחובבן ואז תעשה מה שבראש שלך .
ואני מוכן לשים כסף שהיו לך (או לכל עוד אחר ) הרבה יותר פציעות באימוני הריצה מאשר בחדר כושר .

לבן ג'ונסון היה סקוואט של 600 פאונד לחזרות. אני לא מתכוון להגיד לך כמה קילו על הגב זה ההבדל בין 10.3 ל 9.9 כי זה לא מעניין אותי, ויש יותר מדי דברים המשפיעים על זה.

המשפט האחרון זה לא מה שאמרתי. ברור שספורטאי צריך להיות בריא כדי להרואת תוצאות. רק אמרתי שספורטאי לא דואג לבריאות שלו, אלא לתוצאות. אם אתה מפחד להפצע, אתה לא תהיה ספורטאי טוב.

• פותח/ת השרשור
DEUS,
מה רע בספרינטרים ישראלים כדוגמא? שיאן ישראל היה מדליסט באליפות אירופה ב94 ב100מ' ובמקום 9 באליפות העולם 1993 מקום 1 מהגמר. אני מניח שזאת דוגמא מספיק טובה. הספרינטר הטוב כרגע בעל שיא אישי ב-60 ברמה של טופ 10 באירופה בכל עונה נתונה וטופ 30 בעולם. אני באמת לא מקצוען כי אי אפשר להתפרנס מזה כמו שצריך אלא אם כן אתה ברמה של טופ 10 באירופה ואין לי את היכולת להגיע לשם וההבדל בין הזמן שלי לבין זמן של 10.30 שזו רמה בינלאומית הוא רק על הנייר זה לא שעם 10.30 אפשר להתפרנס הרבה יותר טוב מ10.70.

COLDFIRE,

להגיד סקווט 600 לחזרות זה נחמד. אולי הוא החליט בסוף העונה כשכבר אין תחרויות והוא בפגרה לעשות טסט.
לא מאמין שזה היה קרוב למשקל עבודה שלו במהלך העונה. בכל מקרה הוא היה מסומם לא שאני משלה את עצמי, אני מבין טוב מאוד שאי אפשר להחזיק עומס של 2 יח' אימון ביום כמו שעושים ברמות הגבוהות בלי תוספים לא חוקיים מהצד , אותם תוספים שמאוששים אותך ואיתם אפשר להפציץ גם במשקלים כי כאמור מה שמגביל הוא לא ה-4 ראשי אלא כל המסביב וברגע שיש תמיכה בכל השרירים הקטנים אז המשקלים עולים בכיף.

ובכל מקרה, אחרי שאתה נפצע מס' פעמים, לא משנה אם זה מסלול או חד"כ (והיו לי פציעות גם שם וגם שם) אתה נזהר פי כמה כי אתה מבין מה זה לאבד עונה שלמה ברגע.

בואנה ALX, יש לך כאן צ'אנס לקבל רעיונות בכלל לא רעים (בתמצית - להיות חזק) ואולי דרך זה לעשות פריצת דרך בתוצאות שלך על המסלול. מספיק להסתכל על ספרינטרים מהעלית בשביל להבין שכנראה יש קורלציה חיובית די טובה בין כוח לזמנים על הרקורטן : )

שחיפים על מסלול יש מספיק בארץ (נו אופנס)

• פותח/ת השרשור
לא מתווכח עם זה, ברור שהייתה לו גנטיקה נדירה

אני מנסה לקחת חלק מהדברים פה למשל מה שMOO כתב על שילוב פרס ובנץ'

שחיפים לא חסר גם ברמות הכי גבוהות בעולם...כנראה שלא הכל כ"כ טריויאלי

http://cache.daylife.com/imageserve/07YJdFPcJV6mB/610x.jpg

קים קולינס משמאל אלוף עולם מ2003 ב-100, 9.98 PB

פאקין 67 קילו!!!!!! זה מעט אפילו אם הוא 160 סמ חחח

נערך לאחרונה:
תיקון קטנוני, גלוטאוס מקסימוס הוא ה prime mover, האמסטרינגס מסייעים לגלוטאוס.
זה נתון לוויכוח.
אומרים שההמסטרינג הוא ה PRIME MOVER כי הוא הראשון שנכנס לפעולה למרות שלו יש את המאסה הקטנה יותר.

למען האמת הייתה על זה שאלה בוינגייט, וקיבלו את שתי התשובות, גם גלוטאוס וגם המסטרינגס.

לא מתווכח עם זה, ברור שהייתה לו גנטיקה נדירה

אני מנסה לקחת חלק מהדברים פה למשל מה שMOO כתב על שילוב פרס ובנץ'

שחיפים לא חסר גם ברמות הכי גבוהות בעולם...כנראה שלא הכל כ"כ טריויאלי

http://cache.daylife.com/imageserve/07YJdFPcJV6mB/610x.jpg

קים קולינס משמאל אלוף עולם מ2003 ב-100, 9.98 PB

פאקין 67 קילו!!!!!! זה מעט אפילו אם הוא 160 סמ חחח

לך חשוב סקוואט ודדליפט כבדים
הבנצ' והפרס זניחים בשבילך

• פותח/ת השרשור

האמת שזה מאוד מעניין
קראתי את המאמר ומה אגיד ומה אומר?
בהחלט תפיסה מהפכנית שאני לא הכרתי...
שלחתי את המאמר למאמן שלי, בתכלס זה נשמע מאוד מבטיח
אני מקווה שיסכים לנסות
מפריע לי רק שהוציאו משם לחלוטין סקווט מתוכנית הכח אבל מאחר ואני כבר שוקל 75 עם סקווטים כבדים אז לא אכפת לי לעלות ב-2 קילו לטובת שיפור אפילו של 2 עשיריות:)

הוא מזכיר שם ספר על שיטות לעלייה בכח מבלי עלייה במסה...אפשר הסבר ב-2 מילים ?
(אם זה אכן אפשרי לתמצת עד כדי כך)

ובנוסף לא ברור לי למה הוא מדבר על 3 אימוני כח רצופים, למה לא לחלק את זה ליום כן יום לא...
הרי ככה ממילא רוב התוכניות עובדות

בכל אופן תודה רבה על המאמר!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית