הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון טכניקה סקוואט

אז אני לא רואה על מה אתה מדבר, אני רק רואה ברכיים שעוברות את כפות הרגליים
סבבה. לא מתיימר להגיד שזה יהרוג אותו. הטענה המרכזית שלי היא לא שהוא עשה סקוואט רע לפני חודשיים אלה שיש שיפור בין הסרטונים.
זה נכון שיש פחות היפ דרייב כשהברכיים גולשות קדימה בצורה לא מועילה, אבל אם הן גולשות בצורה מועילה זה לא מוריד מהיעילות של היפ דרייב.
גלישה מועילה מתרחשת בעיקר כשאתה מנסה להשתמש יותר מדי באגן ומנסה להיות יותר מדי אנכי, וכדי לפצות על העומס על האגן הגוף מעביר את העומס קדימה יותר לארבע ראשי
סבבה. מקבל את דעתך. יש כאן טרייד אוף בין איפה תרצה יותר את העומס שלך. רק שזה לא הכל. יש לי כרגע פציעה בברכיים והסקוואט שלי היה דומה לסרטון מלפני חודשיים של הבחור כאן. הטרייד אוף לא השתלם אצלי כי כאשר לא מימשתי בצורה אופטימלית את ההיפ דרייב והעומס נפל על לי על הברכיים.
זה יותר תלוי אינדיבידואל מכל דבר אחר, ולא עם איך שאתה בוחר לעשות. ברוב המקרים הפרופורציות והנקודות החזקות של הגוף ישחקו תפקיד חשוב יותר מחלוקה מתמטית של המשקל.
יש אנשים שבמשקלים מקסימליים יפלו יותר קדימה ויהיו אנכיים יותר, ויש מי שישארו אנכיים לחלוטין, תלוי מאוד בסקוואט.
עקרונית עדיף להתאמן אנכי כמה שיותר, בלי להתנגד למנגנונים הטבעיים של הגוף, זה יחזק את היכולת לשמור על גב ישר ובזווית קבועה, ויפזר את המשקל בצורה שווה כמה שיותר בין הגב לרגליים
אני לא מסכים עם דעתך שעדיף עקרונית להתאמן כמה שיותר אנכי (זה תלוי באורך הFemur ופרמטרים גנטיים אחרים). המנגנונים הטבעיים שאתה מדבר עליהם קיימים במטרה לשמר את מרכז המסה כאשר אתה שופף. כשאתה מניח משקל כבד על החלק התחתון של השכמות המנגנונים האלה כבר לא רלוונטיים כי יש הטיה ברורה של מרכז המסה והמטרה היא לפצות על כך. אפשר לשמור על גב ישר ובזווית קבועה גם כשאתה עולה אופקית. מה שנכון זה שהתנועה האופקית יותר קשה טכנית כי יש בה יותר פוטנציאל לשגיאות וזה דווקא כן בגלל אותם מנגנונים שאתה מדבר עליהם.
יש אמת בדבריך לגבי פותח הפוסט ספציפית כי נראה שהFemur שלו קצר יחסית ולכן הוא ירוויח יותר מתנועה שיותר קרובה לאנכית.

• פותח/ת השרשור
אתה אומר עכשיו או לפני חודשיים?
עכשיו, בתחתית של הסקוואט יש לי מעט כאב בהיפ פלקסורס.
לדעתי כן, אבל לא להגזים, אולי נעל מוגבההת תפתור בצורה טובה יותר את הבעיה
כן אני רוצה לקנות נעל מוגבהת, חוץ מהסאבו לא ראיתי אפשרות אחרת כי האדיפאוויר כבר כמעט לא נמכרות ואיפה שכן ב200$ והרומלוס גם בערך אותו דבר כמו האדיפאוור. אולי כשאטוס בספטמבר יהיה מחיר זול.

אולי כדאי אימון הבא להעלות 2 סטים, אחד כמו הראשון ואחר כמו לפני חודשיים?

הטענה המרכזית שלי היא לא שהוא עשה סקוואט רע לפני חודשיים אלה שיש שיפור בין הסרטונים.
לדעתי השיפור נובע בעיקר מחודשיים של תרגול ראוי וניסיון לשלוט יותר בפוזיציות של הגוף, לא בהכרח מהגבלה של תנועת הברך

אני לא מסכים עם דעתך שעדיף עקרונית להתאמן כמה שיותר אנכי (זה תלוי באורך הFemur ופרמטרים גנטיים אחרים). המנגנונים הטבעיים שאתה מדבר עליהם קיימים במטרה לשמר את מרכז המסה כאשר אתה שופף. כשאתה מניח משקל כבד על החלק התחתון של השכמות המנגנונים האלה כבר לא רלוונטיים כי יש הטיה ברורה של מרכז המסה והמטרה היא לפצות על כך. אפשר לשמור על גב ישר ובזווית קבועה גם כשאתה עולה אופקית. מה שנכון זה שהתנועה האופקית יותר קשה טכנית כי יש בה יותר פוטנציאל לשגיאות וזה דווקא כן בגלל אותם מנגנונים שאתה מדבר עליהם.
יש אמת בדבריך לגבי פותח הפוסט ספציפית כי נראה שהFemur שלו קצר יחסית ולכן הוא ירוויח יותר מתנועה שיותר קרובה לאנכית.
הכוונה בלהיות אנכי היא להיות אנכי כמה שניתן בהתאם למשקל ולתנועת הסקוואט האידאלית של הגוף, זה גם יכול להיות אנכי מאוד.
תראה למשל בסקוואט שלי שאני די אופקי, אבל איך שאני בסרטון זה הכי אנכי שאני יכול, כי יש לי נטיה להיות אופקי יותר.

זה הגיוני, יש במצב הנוכחי הרבה מאוד עומס על החלק של הארבע ראשי שמחובר לאגן ולא מספיק על שאר הראשים שלו.

כן אני רוצה לקנות נעל מוגבהת, חוץ מהסאבו לא ראיתי אפשרות אחרת כי האדיפאוויר כבר כמעט לא נמכרות ואיפה שכן ב200$ והרומלוס גם בערך אותו דבר כמו האדיפאוור. אולי כשאטוס בספטמבר יהיה מחיר זול.
יש הרבה נעליים באיביי בזול - סאבו, אדידס פאוורליפט, ואם בא לך ללכת על גנרי יש חברה שנקראת more mile שיש להם נעליים לא רעות בכלל וזולות מאוד

אין שום טעם בזה, הרעיון הוא לתרגל כמה שניתן באותה צורה, ככה שאין טעם לתרגל ב-2 צורות שונות. ובגלל שיש לך נטיה להתעייף ולהתרשל בטכניקה עדיף שתעבוד בכמות חזרות שאתה יכול לשמור על טכניקה.

בכל מקרה בחודשיים האלה למדת לשלוט יותר בגוף שלך, עכשיו תשתמש בזה כדי לתת לברכיים ללכת טיפה יותר קדימה, אבל לא בהכרח יותר מדי

ממליץ מאוד על הסאבו

• פותח/ת השרשור
יש הרבה נעליים באיביי בזול - סאבו, אדידס פאוורליפט, ואם בא לך ללכת על גנרי יש חברה שנקראת more mile שיש להם נעליים לא רעות בכלל וזולות מאוד

אין שום טעם בזה, הרעיון הוא לתרגל כמה שניתן באותה צורה, ככה שאין טעם לתרגל ב-2 צורות שונות. ובגלל שיש לך נטיה להתעייף ולהתרשל בטכניקה עדיף שתעבוד בכמות חזרות שאתה יכול לשמור על טכניקה.

בכל מקרה בחודשיים האלה למדת לשלוט יותר בגוף שלך, עכשיו תשתמש בזה כדי לתת לברכיים ללכת טיפה יותר קדימה, אבל לא בהכרח יותר מדי
סבבה תודה רבה, אשתמש בזה אימון הבא.
ממליץ מאוד על הסאבו
הבעיה היא שהן מאוד מכוערות, ואני אומר את זה בתור אחד שלא מתעניין באופנה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית