הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חיטוב ומסת שריר מתאמנת חדשה

• פותח/ת השרשור Liorm
  • פורסם בתאריך

Liorm

משתמש מתחיל
6
0
נק' מוניטין:
0
6
0
היי, אני בת 24 והתחלתי להתאמן לראשונה לפני כחודש וחצי. אני חוששת שאני לא מתאמנת כמו שצריך בחד"כ למרות שקיבלתי הדרכה מהמאמן. גובה 160 משקל 53. מתחילת האימונים ועד היום עליתי כקילו במשקל. היה לי בתחילה 30 אחוז שומן (לפי המשקל שבודק עם מוליכות, לא יודעת מה שמו).
אני עושה אירובי 3 פעמים בשבוע- הליכון/סקי/אופניים, ובנוסף עוד פעמיים בשבוע אימוני כוח + חצי שעה אירובי.
אני לא רואה כל כך שינוי (מדדתי לעצמי היקפים). המטרה שלי היא להוריד את אחוזי השומן ולהעלות מסת שריר, ובכך להצר את ההיקפים ולחטב את הגוף. כאשר הלכתי לתזונאית היא אמרה לי שהתזונה שלי מעולה ושאני צורכת בערך 1300 קלוריות ביום. להלן תוכנית האימונים:
לחיצת חזה בשכיבה כנגד משקולות יד 12×3, חתירה במכשיר 14 קג 12×3, סקוואט חופשי עם משוקלות יד 4 קג 15×3, לחיצת רגליים לפני בישיבה 30 קג 15×3, מקרבים בישיבה כנגד מכשיר 11 קג 15×3, מרחיקים בישיבה כנגד מכשיר 25 קג 3×15, כתפיים הרחקת משקולות יד אופקית בעמידה 2 קג 12×3, בטן כפיפות בטן במכשיר עד 30 מעלות 20 קג 20×3, קירוב ברכיים לחזה בשכיבה 20×3, כפיפות אופניים 20×3, יד קדמית כפיפות מרפקים 3 קג 12×3, זרוע אחורית פשיטת מרפקים כנגד פולי עליון בעמידה 14 קג 12×3.
יש לציין שאני מרגישה כבר בסוף הסט השני את הקושי בתרגיל, אך אני לא "מרמה" ואני עושה אותו בצורה טובה (המאמן אמר לי).
אחרי האימונים אני אוכלת בחלון ההזדמנויות חלבון (2 ביצים גדולות), סלט ירקות עם טונה במים, 2 פרכיות או פרוסת לחם עם גבינה לבנה 5 אחוז.
אני יודעת שכדי לחטב את הגוף צריך להיות במאזן קלורי שלילי וכדי להעלות מסת שריר צריך להיות במאזן קלורי חיובי, קראתי את המאמרים שפורסמו פה, אך בנוסף קראתי מאמרים שאומרים שניתן לחטב ולהצר היקפים גם ע"י אימונים משולבים של אירובי וכוח.
האם יש מה לשנות ולשפר או להמשיך בדרך הזו ולהעלות לאט לאט את המשקלים?
האם לשנות את כמות האימונים בשבוע?
מזכירה שהמטרה שלי היא להעלות מסת שריר, להוריד אחוזי שומן, להצר היקפים וכמובן להתחזק
אשמח לכל הערה וביקורת, תודה 😃

לדעתי תתמקדי בלעלות משקלי עבודה תוך כדי פלוס קלורי מינימלי שמאפשר את ההתקדמות. מה שאמרת נכון לגבי מאזן קלורי חיובי/שלילי ולכן כדאי להחליט על כיוון ולהמשיך איתו. אני גם הייתי שוקל להחליף את הסקוואט עם משקולות יד לסקוואט עם מוט.

המטרה שלי היא להוריד את אחוזי השומן ולהעלות מסת שריר, ובכך להצר את ההיקפים ולחטב את הגוף.
את צריכה לבחור או את זה או את זה כי את שניהם יחד יקח נצח לבצע בו זמנית

כאשר הלכתי לתזונאית היא אמרה לי שהתזונה שלי מעולה ושאני צורכת בערך 1300 קלוריות ביום. להלן תוכנית האימונים:
אם את לא מתחטבת זה אומר שאת אוכלת יותר מזה או שאת לא עושה מספיק פעילות. המשקל שלך צריך לזוז - את נשקלת? תבצעי ממוצעי שקילות שבועיים (תשקלי כל יום ותעשי ממוצע) ותשווי ממוצע לממוצע. אם המשקל לא זז, את אוכלת הרבה יותר מ-1300. מספיק שאת יוצאת באופן דרסטי מהתפריט בסופ"ש ואוכלת הרבה יותר מבד"כ זה מתקזז עם הגרעון השבועי.

בתוכנית שלך יש גם יותר מידי חזרות. תורידי את הטווח ל 8-12

האימונים אני אוכלת בחלון ההזדמנויות חלבון (2 ביצים גדולות
אין ממש דבר כזה חלון הזדמנויות. תאכלי מתי שמתחשק לך.

ף קראתי מאמרים שאומרים שניתן לחטב ולהצר היקפים גם ע"י אימונים משולבים של אירובי וכוח.
חיטוב, הצרה של היקפים, ירידה באחוזי שומן וירידה במשקל - כולם אותו המושג. אז כן, אפשר ואף מומלץ לשלב בינהם. אימוני הכוח ישמרו לך על מסת השריר ואימונים אירוביים יגדילו לך את הגרעון הקלורי. בסופו של יום זה עניין של מספרים קלוריים.

• פותח/ת השרשור
את צריכה לבחור או את זה או את זה כי את שניהם יחד יקח נצח לבצע בו זמנית

אם את לא מתחטבת זה אומר שאת אוכלת יותר מזה או שאת לא עושה מספיק פעילות. המשקל שלך צריך לזוז - את נשקלת? תבצעי ממוצעי שקילות שבועיים (תשקלי כל יום ותעשי ממוצע) ותשווי ממוצע לממוצע. אם המשקל לא זז, את אוכלת הרבה יותר מ-1300. מספיק שאת יוצאת באופן דרסטי מהתפריט בסופ"ש ואוכלת הרבה יותר מבד"כ זה מתקזז עם הגרעון השבועי.

בתוכנית שלך יש גם יותר מידי חזרות. תורידי את הטווח ל 8-12

אין ממש דבר כזה חלון הזדמנויות. תאכלי מתי שמתחשק לך.

חיטוב, הצרה של היקפים, ירידה באחוזי שומן וירידה במשקל - כולם אותו המושג. אז כן, אפשר ואף מומלץ לשלב בינהם. אימוני הכוח ישמרו לך על מסת השריר ואימונים אירוביים יגדילו לך את הגרעון הקלורי. בסופו של יום זה עניין של מספרים קלוריים.

אז אתה בעצם מציע לי להיות בגירעון קלורי שלילי, להמשיך לעשות אימוני וכוח ואימוני אירובי וכך אתחטב? העניין הוא שאני רוצה גם להגדיל את השרירים וגם להוריד את האחוז שומן. המשקל לא מעניין אותי מבחינתי זה סתם מספר.. אני רוצה לראות תוצאות ויזואליות..

אם אחוז השומן שלך גבוה יחסית את רוצה קודם להתחטב ולאחר מכן להעלות במסת השריר. חיטוב = ירידה באחוזי שומן = ירידה במשקל. המשקל מעניין מאוד כי זה הכלי הכי יעיל שזמין לך לבקרה

• פותח/ת השרשור
אבל אני עושה במקביל לאימוני אירובי גם אימוני כוח.. לא התאמנתי אף פעם ועלייה במסת שריר משמע עלייה במשקל הגוף כי שריר שוקל יותר משומן. אתה מציע לא לעשות אימוני כוח בכלל? אני גם אחרי שנה וחצי של ניתוח בכתף עקב פריקות חוזרות שהיו לי. אני רוצה להתחזק אך לא להגדיל היקפים אלא לצמצם אותם. מבולבלת
צירפתי תמונה שלי, אולי זה יעזור לך לייעץ לי לתכנית אימונים שמתאימה לי
20180602_175426.jpg

אם את נראית ככה אין לי מושג איזה חיטוב את רוצה לעשות בדיוק... בנוסף, המשקל שלך יחסית לגובה בסדר גמור. את לא יכולה להעלות שריר ולהוריד היקפים (שוב, לפחות מהתמונה, אני לא מבין איפה את רוצה להוריד אותם... אם את מתכוונת שיהיה פחות "מדלדל" אז את צריכה יותר שריר ש"ימתח" את העור שמעליו). אם המשקל לא זז אז תעלי בכמות האוכל (נכון שזה יכול להיות מפחיד אבל ככה עושים את זה) ופשוט תעצרי ברגע שאת רואה שאת מתקרבת למראה שמבחינתך הוא גבולי.

בהצלחה

• פותח/ת השרשור
בעבר הייתי ממש רזה, אכלתי בכמויות קטנות.. שקלתי 47 קילו, אבל לא הייתי אנורקסית או עם בעיות אכילה חמורות. כל החיים היו לי עליות וירידות במשקל וזה מה שלדעתי דפק אותי במראה של העור (צלוליט). לגבי המשקל הנוכחי, התחלתי להתאמן במשקל 53, שמנתי כקילו ולא היה שינוי בהיקפים שלי אז אני משערת שזה שריר. הבטן נראית יחסית צרה ושטוחה בגלל מבנה גוף אבל אני רוצה להצר היקפים בירכיים, ברגליים ולעצב את הישבן. למרות שאני לא שמנה, כשהתחלתי את האימונים עשיתי בדיקה במשקל והוא הראה לי שאני עומדת על 30 אחוז שומן, נראה לי קצת מוזר אבל מי אני שאתווכח חח

לדעתי את צריכה לעלות במשקל,במטרה לעלות גם בשריר. לא משהו דרסטי מדי 3-5 קילו לתקופה של כמה חודשים, קצב של 0.5-1 קילו בחודש זה סבבה. תתני דגש על סקוואט ודדליפט( או כל וריאציה שלהם) שיעבדו חזק על הישבן והחלק האחורי של הרגל. אם תרגישי בתהליך שצברת שומן שמפריע לך מול מראה פשוט תהפכי את התהליך ותעשי חיטוב כלומר גירעון קלורי שלילי. בשלב הראשון פשוט תוסיפי עוד ארוחה קטנה במשך היום של 200-300 קלוריות ותראי עוד חודש אם הצלחת להתחזק ולעלות במשקל.

תנסי לעלות כל שבוע 200 גרם תוך כדי שאת מעלה את הנפח עבודה באימונים.
והמושג לעצב לא באמת קיים,שריר גדל או קטן,"עיצוב" זה גנטי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית