הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תמונה הערכת אחוז שומן

• פותח/ת השרשור mdhdhq
  • פורסם בתאריך

mdhdhq

משתמש מתחיל
31
6
נק' מוניטין:
12
31
6
היי אשמח להערכת אחוז שומן.
בן 16 1.65 במסה אני עושה S.S שקלתי 45 לפני שהתחלתי עכשיו אני שוקל 60. אני מודע לזה שאני לא כזה גדול אבל קשה לי לעלות במשקל אני הולך המון ביום-יום ופעיל הרבה חוץ מהאימונים שלי וכרגע אני אוכל בסביבות ה5800 קלוריות ביום.
רפוי בתמונות. יש לציין שאני אחרי ארוחה גדולה ובדר״כ אני יכול לראות את הקוביות בצורה יותר ברורה.

קבצים מצורפים

• 22D11223-BDAA-4E8A-B929-F215686BBD80.jpeg
    22D11223-BDAA-4E8A-B929-F215686BBD80.jpeg
    KB 14.9 · צפיות: 315
  • 5D277E62-59B2-4145-A7EE-AC40B64F0926.jpeg
    5D277E62-59B2-4145-A7EE-AC40B64F0926.jpeg
    KB 23.4 · צפיות: 297
נערך לאחרונה:
קשה לי להאמין שאתה אוכל 5800 קלוריות ביום ואתה שוקל 60 ק"ג

אחוז שומן 13-14

אוי ואבוי אם אתה מכניס 5800 קלוריות ביום.
על ממדי הגוף שלך זו הגזמה פראית שתשלם עליה בהרבה שומן עודף.
תחשב מסלול מחדש בכל מה שקשור לצריכה הקלורית שלך. אני בספק אם אתה צריך 3000.
חפש בגוגל מחשבון TDEE.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אוי ואבוי אם אתה מכניס 5800 קלוריות ביום.
על ממדי הגוף שלך זו הגזמה פראית שתשלם עליה בהרבה שומן עודף.
תחשב מסלול מחדש בכל מה שקשור לצריכה הקלורית שלך. אני בספק אם אתה צריך 3000.
חפש בגוגל מחשבון TDEE.
שומן עודף? הלוואי כבר עשיתי מחשבון יצא לי משהוא כמו 2500 קלוריות.
אתה צריך להבין שכמו שציינתי אני פעיל בכל יום חוץ משישי שבת אני הולך כל יום במסגרת עבודתי 8-10 קילומטר ונוטה לשרוף הרבה קלוריות אני בכוונה לא מסיק פה כלום על חילוף החומרים שלי כיוון שהבנתי שגורמים חיצוניים כנראה משפיעים על כך יותר.
צרכתי בסביבות ה5000 קלוריות לפני כמה שבועות אך כיוון שהפסקתי להעלאות במשקל העלאתי את הצריכה הקלורית שלי דבר שעזר לי. גם 5800 קלוריות זו כמות קטנה בשבילי (שיהיה ברור אני לא ספאמר או משהוא או טמבל שלא מבין כמה שהוא אוכל כן כן אני יודע כמה אוכל זה ואני יודע איזה כמויות של אוכל צריך לאכול ואני אוכל. אתן לך דוגמה לארוחת הערב שלי אתמול
8 ביצים מלאות (חלמון+חלבון)
5 פרוסות לחם עם קוטג׳
3 שוקי עוף
קערת סלט עם מלפפון עגבניה בצל ושום
ותפוח לאחר הארוחה.

אתה בן 16, 1.65 ס"מ על 60 ק"ג וטוען שאתה צריך 5800 קלוריות יומיות כדי להעלות מסה.
אין לך מושג על מה אתה מדבר.

לבן 16 בממדי גופך, פעיל פיסית, ההוצאה הקלורית היומית היא בסביבות 2600 קלוריות.

רק כדי לסבר את האוזן, משתתף בריצת מרתון שורף בממוצע 2600 קלוריות.
ככה שגם אם נניח שאתה רץ כל יום 42 ק"מ בנוסף לפעילות הרגילה שלך, אתה צריך סה"כ 5200 קלוריות ביום לאיזון ולא יותר מ-5600 קלוריות למסה.
האם אתה רץ כל יום מרתון?

תעבוד עם מחשבון TDEE וחשב איתו כמה אתה צריך לתכנית מסה. זה בכל מקרה לא יותר מ-3000-3200 קלוריות ביום, ייתכן מאד שגם פחות.
תעבוד על פי תכנית אימונים מסודרת ותמדוד שינויי משקל לאורך זמן.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אתה בן 16, 1.65 ס"מ על 60 ק"ג וטוען שאתה צריך 5800 קלוריות יומיות כדי להעלות מסה.
אין לך מושג על מה אתה מדבר.

לבן 16 בממדי גופך, פעיל פיסית, ההוצאה הקלורית היומית היא בסביבות 2600 קלוריות.

רק כדי לסבר את האוזן, משתתף בריצת מרתון שורף בממוצע 2600 קלוריות.
ככה שגם אם נניח שאתה רץ כל יום 42 ק"מ בנוסף לפעילות הרגילה שלך, אתה צריך סה"כ 5200 קלוריות ביום לאיזון ולא יותר מ-5600 קלוריות למסה.
האם אתה רץ כל יום מרתון?

תעבוד עם מחשבון TDEE וחשב איתו כמה אתה צריך לתכנית מסה. זה בכל מקרה לא יותר מ-3000-3200 קלוריות ביום, ייתכן מאד שגם פחות.
תעבוד על פי תכנית אימונים מסודרת ותמדוד שינויי משקל לאורך זמן.
לא לא לא פשוט לא הייתי צריך לרשום את הנתון הזה.
זה מה שאני אוכל ביום ואין לי בעיה לצלם לך את הארוחות שלי כדי שתאמין לי.
לפני כמה שבועות העלאתי פה פוסט שבו שאלתי אם זה נראה למישהוא הגיוני שאני אוכל כמות כזו של אוכל ובקושי אוכל במשקל (אז עוד הייתי אוכל פחות).
זה מה שאני אוכל ביום אני לא איזה טמבל מדדתי את זה וזה לא רק אני כל הסובבים אותי בשוק מהכמויות האדירות שאני אוכל.
כנראה שיש לי בעיה בבלוטת התריס כיון שלהמון מבני המשפחה שלי קיימות בעיות של יתר פעילות בלוטת התריס. אני בעצמי לא מאמין שאני אוכל כל כך הרבה וחושב שכנראה שיש לי בעיה כלשהיא כי לא ייתכן שאני שורף כל כך הרבה קלוריות.
אני צריך לבצע בדיקות דם ולבדוק את כמות ההורמונים של בלוטת התריס שכן להם בהפרשת יתר יכולה להיות השפעה כזו.
אני מודע בדיוק לכמויות שאני אוכל

תקרא שוב את ההודעות מעל.
אני מאמין לך שאתה מבין מה אתה מכניס לגוף.
לא נראה לי שאתה יודע איזו אנרגיה קלורית אתה מוציא. זה בדיוק העניין.
אתה חושב שאתה מוציא כל יום 5500 קלוריות?? על מה?
על הליכה 10 ק"מ? זה 400 קלוריות. על שעה חדר כושר? זה 300 קלוריות.
אם אתה אכן דוחף 5800 קלוריות ביום, אתה מכניס הרבה יותר ממה שאתה מוציא.
פה הבעיה.

• פותח/ת השרשור
לא אני לא חושב שההליכה זה מה ששורף כל-כך הרבה קלוריות האימונים שאני עושה אינטנסיביים עם משקלים גבוההים ותרגילים מורכבים אבל זה גם לא שורף כל-כך הרבה קלוריות כמו שאני אוכל.
הבעיה היא שאני בקושי עולה במשקל.
שוב אני צריך לעשות בדיקות דם ולבדוק את ההורמונים של בלוטת התריס.

אוקיי.
תתחיל שם ותוודא את רמת ההורמונים.
כי אין ספק שהמספרים שאתה מציג אינם נורמליים.

אוקיי.
תתחיל שם ותוודא את רמת ההורמונים.
כי אין ספק שהמספרים שאתה מציג אינם נורמליים.

הבנאדם עלה 15 קילו מה כל כך קשה להאמין פה?
הוא התחיל כשחיף מת,שחיפים צריכים כמות קלוריות אסטרונומית יחסית בשביל להניע למעלה את המשקל.

חד משמעית בבל"ת. כל אחד על פי ה-TDEE שלו - פונקציה של מבנה גוף וגיל + פעילות.

שכחת משהו קטן-גנטיקה,ועוד בערך מיליון פקטורים,אבל תחיה בסרט של נוסחאות זה בסדר.
חוץ מזה מה הבעיה פה?
הוא יכול גם לעלות קילו בשבוע במצב של 45 קילו, לעשות SS כמו שצריך ולסיים בוא נגיד 18% שומן,אחרי זה הוא יכול לחטב.

• פותח/ת השרשור
חוץ מזה מה הבעיה פה?
הוא יכול גם לעלות קילו בשבוע במצב של 45 קילו, לעשות SS כמו שצריך ולסיים בוא נגיד 18% שומן,אחרי זה הוא יכול לחטב.
ברור וכצמן אתה צריך לזכור שאנחנו לא זהים הDNA שלנו לא זהה אין נוסחאות קבועות שיכולות לקבוע דברים כאלה עלינו זה ממוצע ואו שיש לי בעיה בבלוטת התריס (כנראה שלא כי יש לזה סימפטומים ותופעות נלוות שאין לי) או שיש לי חילוף חומרים מהיר או שאני פשוט שורף הרבה קלוריות במהלך היום.

שכחת משהו קטן-גנטיקה,ועוד בערך מיליון פקטורים,אבל תחיה בסרט של נוסחאות זה .

כשמדברים על חישוב TDEE, מדברים על הערכה בקירוב - התוצאה אינה מספר מדויק ומוחלט, בדיוק בגלל שלכל אחד פיסיולוגיה מעט שונה. אך ככלי שמעניק חיזוי בקירוב, מחשבון TDEE הוא מצויין.
אין סיכוי שהבחור שלנו צורך פי 2 מה-TDEE הממוצע של בחור בגילו, ממדי גופו ורמת הפעילות שלו - לא משנה איזו גנטיקה, אחוזי שומן או פרמטרים אישיים אחרים יש לו.
הבחור הצעיר כאן, עם גוף לא גדול, ששוקל 60 ק"ג על מסגרת של 1.65, טוען שהוא צורך 5800 קלוריות יומיות.
זה יותר משדויין ג'ונסון - The Rock - אוכל ביום.
דוויין ג'ונסון הוא גוש שרירים ששוקל 118 ק"ג על גובה של 1.96 - והוא צורך 5000 קלוריות יומיות לשימור.
אז אלא אם הבחור כאן טועה בספירת הקלוריות שהוא צורך, או שיש כאן איזו הפרעה הורמונלית יוצאת דופן שדורשת טיפול רפואי מיידי, הבחור אוכל הרבה הרבה הרבה יותר מדי קלוריות.

או שאני פשוט שורף הרבה קלוריות במהלך היום.

אתה שוב מראה שאין לך מושג כמה עולה פעילות במובן קלורי.
כל הפעילות היומית שלך זה peanuts ביחס ל-5800 קלוריות.

איך אתה סופר קלוריות? אולי תפרט למשל מה אכלת אתמול כל היום וכמה קלוריות אתה חושב שזה שווה.

נערך לאחרונה:
כמה שטויות בפוסט אחד 🤦‍♂️
חוץ מזה מה הבעיה פה?

מציע לך להתעדכן קצת. כבר הוכח שגנטיקה לא קשורה לאם תעלה במשקל או לא. הכל עיניין של מאזן קלורי. אבל נניח שאתם צודקים כביכול, איך לעזאזל נשמע לך הגיוני 5800 ק׳ על 60 קילו והוא בקושי עולה במשקל? טיפת הגיון בחיאת. גם אם הוא שורף 3000 קלוריות ביום הוא עדיין על פלוס קלורי מטורף. כנראה הוא לא יודע לחשב ערכים כמו שצריך נקודה.

כמה שטויות בפוסט אחד 🤦‍♂️

מציע לך להתעדכן קצת. כבר הוכח שגנטיקה לא קשורה לאם תעלה במשקל או לא. הכל עיניין של מאזן קלורי. אבל נניח שאתם צודקים כביכול, איך לעזאזל נשמע לך הגיוני 5800 ק׳ על 60 קילו והוא בקושי עולה במשקל? טיפת הגיון בחיאת. גם אם הוא שורף 3000 קלוריות ביום הוא עדיין על פלוס קלורי מטורף. כנראה הוא לא יודע לחשב ערכים כמו שצריך נקודה.

5800 הוא לא אוכל בטוח,מה שאמרתי רק שלבסס צריכה קלורית על ידי 3 פרמטרים יבשים כמדע מדויק זה מפגר.

מה שאמרתי רק שלבסס צריכה קלורית על ידי 3 פרמטרים יבשים כמדע מדויק זה מפגר.

אף אחד לא טוען שמחשבון TDEE פולט מספר מדויק. זו הערכה מקורבת - בסיס לתחילת עבודה.
וכפי שאמרתי קודם, ככלי לקבלת הערכה מקורבת, הוא מצויין. זה שאתה לא מבין שכלי שנותן תוצאה מדויקת בקירוב הוא מדעי, וזה לא משנה אם הוא משתמש בחישוב בפרמטר אחד או במאה, זו כבר בעיה שלך באורינות מדעית.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית