הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הנפח גבוה פוגע בהיפוטרופיה? ,חייב עזרה

• פותח/ת השרשור Aoxo
  • פורסם בתאריך

Aoxo

משתמש מתחיל
195
32
נק' מוניטין:
25
195
32
פלג גים הרצליה
היי , אני מרגיש די תקוע וחייב עזרה ,
ישלי כמה שאלות לגבי נפח ואימונים .
כרגע אני עושה AB 4 פעמים בשבוע
חזה כתפיים יד אחורית
רגליים גב יד קדמית

אני מרגיש שהגב והחזה שלי גודלים אבל הידיים והרגליים בפיגור , בגדש על הידיים. הם מרגישות לי קטנות..

אני עושה נפח די גבוה , חייב לציין שאני טבעי לכן פה מתחילה הבעיה של הנפח
יוצא לי באימון 10-12 לכל שריר - חזה , גב , כתפיים , רגליים (לא כולל תאומים , כשאני עושה תאומים יוצא לי 14-15 סטים לרגליים )
וביד אחורית \ יד קדמית אני עושה 8-9 סטים.

כמעט בכל סט אני משתדל להגיע לכשל או כמעט לכשל , ואז בסוף האימון עושה גם בטן

השאלה היא למה נפח גבוה לא משפיע טוב על מסת השריר לטבעיים?

בגלל שנקעתי קראתי הרבה וכמעט בכל מקום כתוב שנפח גבוה לטבעיים הורסת היפוטרופיה ,עד כמה זה נכון?

הנפח שלי גבוה מידי ? יוצא לי גם כל אימון מינימום שעה וחצי
וגם האם כדאי לעבור מAB לUpper / Lower ? או כל תוכנית אחרת?
הנתונים שלי :
גיל 19
משקל 82 קג
גובה 184 סמ , כרגע במסה.
תודה רבה רבה לעוזרים

@Mike ממש ממש מחכה לתגובה שלך , אשמח מאוד אם תוכל לעזור לי , ותודה מראש

כמעט בכל סט אני משתדל להגיע לכשל או כמעט לכשל , ואז בסוף האימון עושה גם בטן
כדאי לא להגיע לכשל בכל סט/אימון. זה סתם מתיש את המערכת העצבית וימנע ממך להתקדם במשקלי עבודה לאורך זמן

השאלה היא למה נפח גבוה לא משפיע טוב על מסת השריר לטבעיים?
במחקר אחד שטבעיים כביכול ניסו לבצע 10X10 בתרגילים השונים בתוכנית אימון נמצא שהם העלו פחות טוב במסת השריר מאשר אלו שעשו 5X10, אז יש גבול כמה נפח אתה יכול לבצע באימון נתון מבלי להזיק לעצמך. הייתי אומר שמעל 30 סטים/אימון זה נפח גבוה מידי. לגבי למה אי אפשר לדעת כעת אבל כנראה שהגוף לא מספיק להתאושש מאימון שכזה לאימון הבא

בכל מקרה עם הנתונים שלך כרגע, אלא אם אתה על 8% שומן, הכל אצלך בפיגור ולכן אתה אמור להמשיך להתאמן על כל הגוף ולא לתת דגשים כרגע על חלקים כאלו ואחרים עד שאתה לא מגיע ל 90 ק"ג או משהו בסגנון

• פותח/ת השרשור
כדאי לא להגיע לכשל בכל סט/אימון. זה סתם מתיש את המערכת העצבית וימנע ממך להתקדם במשקלי עבודה לאורך זמן

במחקר אחד שטבעיים כביכול ניסו לבצע 10X10 בתרגילים השונים בתוכנית אימון נמצא שהם העלו פחות טוב במסת השריר מאשר אלו שעשו 5X10, אז יש גבול כמה נפח אתה יכול לבצע באימון נתון מבלי להזיק לעצמך. הייתי אומר שמעל 30 סטים/אימון זה נפח גבוה מידי. לגבי למה אי אפשר לדעת כעת אבל כנראה שהגוף לא מספיק להתאושש מאימון שכזה לאימון הבא

בכל מקרה עם הנתונים שלך כרגע, אלא אם אתה על 8% שומן, הכל אצלך בפיגור ולכן אתה אמור להמשיך להתאמן על כל הגוף ולא לתת דגשים כרגע על חלקים כאלו ואחרים עד שאתה לא מגיע ל 90 ק"ג או משהו בסגנון

תודה רבה על התשובה , לפי תוצאות המחקר שכתבתה ברור חד משמעית שלהוריד נפח תורם בעליה למסת שריר , זאת אומרת שכדאי לי להוריד נפח? יוצא לי באימון לפחות 28 סטים , וביום רגליים יוצא לי בסביבות ה33 בגלל התאומים . אז בעצם להוריד נפח ולהשאר עם אותה תוכנית של AB?
שוב , אני כבר לא יודע מה לעשות הידיים מרגישות לי ממש קטנות ביחס לגב\חזה.
אני כרגע על 16-17% שומן , מתחיל חיטוב עוד 3 שבועות.
תודה רבה על העזרה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית