הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

זמן האימון

Bart496

משתמש מתחיל
77
4
נק' מוניטין:
4
77
4
אשמח לעזרה אנשים.

אני קורא בכל מיני כתבות וגם סרטונים, שאימון משקולות צריך להיות לא יותר משעה, לכל היותר שעה וחצי.

לעולם לא קרה לי שהצלחתי לסיים אימון בשעה.. יותר מזה, אני עובר את השעתיים בקלות..

התוכנית שלי כרגע היא זו(FBW):

סקוואט 4X6
בנץ' פרס 4X8
צ'ין אפס 4X8
אוברהד פרס 2X8
יד קידמית(כפיפות היד קדימה) 2X10
יד אחורית(כפיפות היד אחורה) 2X10
כפיפות עם משקל 3X10

בכל התרגילים המורכבים אני נח בין לבין 5 דקות(כי המשקל מאוד כבד), תוסיפו לזה את זמן התרגיל עצמו, זמן סידור המכשירים לפני כל תרגיל..איך אנשים מצליחים בשעה?

תודה.

נשמע לי קצת הזוי. סך הכל תכנית קצרה, לא רואה למה אתה לא מצליח לסיים בשעה, ועוד גם לא בשעה וחצי.. לדעתי שווה לך להתאמן עם מישהו מנוסה וכך תראה איך עובדים באופן יעיל

אין שום בעיה להתאמן יותר משעה כל עוד התוכנית מצדיקה את זה, אחרת אתה סתם מבזבז זמן במכון.
בכל מקרה התוכנית שלך די בסיסית ואין שום סיבה שייקח לך כל כך הרבה זמן, תתחיל לקצר זמני מנוחה

• פותח/ת השרשור
תוריד משקל. לא נחים 5 דקות אחרי 8 חזרות. גג שתי דקות.
אבל כל המטרה היא להרים משקל כמה שיותר כבד.. אני מצליח להרים משקל כבד אבל בשביל זה אני חייב לנוח את המינימום 5 דקות בין לבין..
אין שום בעיה להתאמן יותר משעה כל עוד התוכנית מצדיקה את זה, אחרת אתה סתם מבזבז זמן במכון.
בכל מקרה התוכנית שלך די בסיסית ואין שום סיבה שייקח לך כל כך הרבה זמן, תתחיל לקצר זמני מנוחה
המשקל מאוד כבד בשבילי כרגע, אבל אני כן מצליח אותו רק צריך לנוח את המינימום 5 דקות.. כדאי לי להוריד משקלים לדעתך?
בנוסף שכחתי לציין שלפני כל תרגיל אני עושה חימום אליו, לדוגמא סקוואט 90KG - אני מרים קודם 40% מהמשקל לשלוש חזרות, 80% שני חזרות ואז מגיע למשקל עצמו.. כל התהליך עצמו גם לוקח זמן..

חמש דקות מנוחה זה המון, לא משנה כמה אתה מרים.
שים שעון עצר על 2.5 דקות בין סטים ותחזור לעבוד.
אתה נח יותר מדי.

לא רואה בעיה שלוקח מעל שעה. אתה עושה FBW שכולל סקוואט, אם אתה עובד כבד (ביחס לעצמך) אז כמובן לא נכנסים זריז לכל סט. אם אתה מתנשף עדיין אחרי 2-3 דקות אז 5 דקות זה בסדר.

עדיף לעבוד בנפח עבודה גבוה יותר מאשר להספיק את האימון בזמן קצר יותר.
שים לב שלדעתי רק בסקוואט יש הצדקה לנוח 5 דקות. בנץ׳ גבולי אבל גם אם עובדים כבד לא צריך 5 דקות. בטח ובטח לא צי׳ן אפס וכו׳.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית