הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית לחיטוב

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
אני כרגע על 22 א.ש בגלל שלא התאמנתי כבר 4 חודשים בגלל שבר ביד,אני חוזר לחיטוב שהופסק בגלל השבר והשאלה שלי אם יש פה בפורום תוכנית טובה לעשות לחיטוב? לא הצלחתי למצוא פשוט

• פותח/ת השרשור
כי זה כל מה שאתה צריך כדי להתקדם בתור מתאמן מתחיל
התאמנתי כבר חמש חודש לפני הפציעה ושם הייתי עושה 3 תרגילים לכל שריר , 2 תרגילים יספיקו בכלל כדי לתת גירוי אם זה יצא רק 4 תרגילים בשבוע לכל שריר? בFBW אני עושה 2 וזה 3 פעמים בשבוע אז הבנתי שבגלל שAB זה רק 2 אימונים לכל שריר אז מעלים ל3תרגילים כדי שזה יגיע גם כן לסך של 6

הוותק שלך בחדר כושר לא רלוונטי לרמת האימון שבה אתה נמצא. אתה יכול להיות גם 10 שנים בחדר כושר ועדיין להחשב מתחיל

• פותח/ת השרשור
הוותק שלך בחדר כושר לא רלוונטי לרמת האימון שבה אתה נמצא. אתה יכול להיות גם 10 שנים בחדר כושר ועדיין להחשב מתחיל
אז מה כן רלוונטי לרמת האימון כדי שאני לא אקרא מתחיל? הרמת משקלים גבוהים?
וגם בחדר כושר מדריך אמר לי שבגלל ששברתי את היד בחודש הראשון לפחות במקום 8-10 חזרות לעשות 12-15 חזרות כדי לעבוד על סיבולת יותר ולחזק אותה, זה נכון מה שהוא אומר?

נערך לאחרונה:
אז מה כן רלוונטי לרמת האימון כדי שאני לא אקרא מתחיל? הרמת משקלים גבוהים?
היכולת שלך להשתפר מאימון לאימון. אם אתה מצליח להעלות משקלי עבודה פעמיים בשבוע בתרגילים השונים אז אתה מתחיל (בהנחה שהתזונה היא לא גורם מגביל)

וגם בחדר כושר מדריך אמר לי שבגלל ששברתי את היד בחודש הראשון לפחות במקום 8-10 חזרות לעשות 12-15 חזרות כדי לעבוד על סיבולת יותר ולחזק אותה, זה נכון מה שהוא אומר?
שאין פרוטוקול אחד לשיקום מפציעה. זה משתנה מאדם לאדם

להיות מתאמן מתחיל זה לא עלבון. זה יתרון.

תהנה מהעובדה שבמצבך קל מאוד להתקדם ולא צריך לסבך שום דבר.

• פותח/ת השרשור
היכולת שלך להשתפר מאימון לאימון. אם אתה מצליח להעלות משקלי עבודה פעמיים בשבוע בתרגילים השונים אז אתה מתחיל (בהנחה שהתזונה היא לא גורם מגביל)

אבל אני לא עולה במשקלים מאימון לאימון,לפני הפציעה היתה לי תקופה של איזה חודש שלא עליתי בכלל בצשקלים,מה שכן אני עושה חיטוב ולא מסה אז הגיוני שאני לא אעלה סצשקלים ואפילו ירד

מה באמת אתה מגדיר מתחיל ומתקדם? זה לא תמיד נכון ההגדרות האלה... מישהו שייתאמם שנה בחדר כושר לרוב יידע מה הוא עושה ולא זתם עוד אחד שעושה תרגילים עם סתם משקלובא לשחק

מישהו שייתאמם שנה בחדר כושר לרוב יידע מה הוא עושה ולא זתם עוד אחד שעושה תרגילים עם סתם משקלובא לשחק
כמה מתאמנים שמתאמנים שנה בחד"כ אתה מכיר שהם מבינים מה הם עושים? אני מכיר מעט מאוד כאלו. רוב המתאמנים בחד"כ לא יודעים מה הם עושים ומנסים לחכות מתאמנים אחרים או להקשיב למדריכים שלא יודעים בעצמם מה הם עושים עם עצמם.

מתאמן מתקדם מבחינתי זה מתאמן שיכול להתקדם אחת לחודש+. יש שיעשו חישובים לי ratio במשקלי עבודה כנגד משקל גוף. כל אחד יכול להגדיר את זה איך שבא לו, אין חוקים בנושא

כמה מתאמנים שמתאמנים שנה בחד"כ אתה מכיר שהם מבינים מה הם עושים? אני מכיר מעט מאוד כאלו. רוב המתאמנים בחד"כ לא יודעים מה הם עושים ומנסים לחכות מתאמנים אחרים או להקשיב למדריכים שלא יודעים בעצמם מה הם עושים עם עצמם.

מתאמן מתקדם מבחינתי זה מתאמן שיכול להתקדם אחת לחודש+. יש שיעשו חישובים לי ratio במשקלי עבודה כנגד משקל גוף. כל אחד יכול להגדיר את זה איך שבא לו, אין חוקים בנושא

מה זה הכוונה חת לחודש, אחד שמתאמן שמתקלים שצריך להתאמן, אוכל נהון יודע מה הוא עושה ולאט לאט משפר תוצאות ומעלה משקלים פעם בכמה זמן? ומדריכי כושר, מבחינתך מי מבין מי לא.. ברור שאחרי קורס בסיסי אתה יוצא חמרמיר, אבל אם בן אדם כן קורא כן לומד כן מיישם... סתם מעניין אותי לדעת אני גם מחפש איפה להשתפר

משה צודק. זה קצת קשה לאנשים לקבל שאחרי גם 10 שנים בחדר כושר הם מתאמנים מתחילים אבל לצערי הרב זה נכון.

רוב האנשים במכון רצים עם תכנית מסויימת לאורך הרבה זמן ולא משנים הרבה אם זה תזונה או נפח / צורת אימונים.

מה שקורה בפועל שאתה רואה אנשים שלא מתקדמים לאורך המון זמן, אבל חושבים שהם יודעים מה הם עושים כי הם הרבה זמן במכון ומכירים את כולם.

עולים לי בראש הרבה טיפוסים שיצא לי להכיר שאני בטוח שאם איש מקצוע יקח אותם וישפר להם את התזונה והאימונים הם יכולים לעשות שינוי דרסטי.

גם אני התאמנתי שנים עם עקרונות מוטעים תחת מאמנים / עצות של אנשים שלא באמת מבינים. לאט לאט השכלתי ולמדתי בעצמי, כיום מבין ככל הנראה יותר מרוב המאמני כושר שתמצא במכון (לפחות בצורת אימונים שלי) ועדיין מצאתי לנכון לקחת מאמן אחרי 10+ שנים במכון. כמובן שהסוג מאמן ורמתו משתנים, אבל הוא בהחלט חידש לי המון.

• פותח/ת השרשור
משה צודק. זה קצת קשה לאנשים לקבל שאחרי גם 10 שנים בחדר כושר הם מתאמנים מתחילים אבל לצערי הרב זה נכון.

רוב האנשים במכון רצים עם תכנית מסויימת לאורך הרבה זמן ולא משנים הרבה אם זה תזונה או נפח / צורת אימונים.

מה שקורה בפועל שאתה רואה אנשים שלא מתקדמים לאורך המון זמן, אבל חושבים שהם יודעים מה הם עושים כי הם הרבה זמן במכון ומכירים את כולם.

עולים לי בראש הרבה טיפוסים שיצא לי להכיר שאני בטוח שאם איש מקצוע יקח אותם וישפר להם את התזונה והאימונים הם יכולים לעשות שינוי דרסטי.

גם אני התאמנתי שנים עם עקרונות מוטעים תחת מאמנים / עצות של אנשים שלא באמת מבינים. לאט לאט השכלתי ולמדתי בעצמי, כיום מבין ככל הנראה יותר מרוב המאמני כושר שתמצא במכון (לפחות בצורת אימונים שלי) ועדיין מצאתי לנכון לקחת מאמן אחרי 10+ שנים במכון. כמובן שהסוג מאמן ורמתו משתנים, אבל הוא בהחלט חידש לי המון.
מה שכן כל הזמן אומרים פה לשנות תרגילים ולשנות תוכנית אימונים אבל כמה כבר סוגי תרגילים יש לכל שריר? יש מספר מוגבל
ובנוסף אם מישהו כבר הגיע לרמה שהוא עושה את התרגילים הכי טובים סקוואט בנץ פרס דדליפט וכו' מה עוד הוא יכול לשנות?

מה שכן כל הזמן אומרים פה לשנות תרגילים ולשנות תוכנית אימונים אבל כמה כבר סוגי תרגילים יש לכל שריר? יש מספר מוגבל
ובנוסף אם מישהו כבר הגיע לרמה שהוא עושה את התרגילים הכי טובים סקוואט בנץ פרס דדליפט וכו' מה עוד הוא יכול לשנות?
הוא יצטרך להוסיף נפח בתוכנית ותרגילי עזר ולהוסיף טכניקות כמו דרופסטים/סופרסטים כדי להוסיף עוד נפח לאימון אחרת לא יתקדם באופן יעיל

הוא יצטרך להוסיף נפח בתוכנית ותרגילי עזר ולהוסיף טכניקות כמו דרופסטים/סופרסטים כדי להוסיף עוד נפח לאימון אחרת לא יתקדם באופן יעיל
איפה אפשר ללמוד להתעסק ככה עם תכניות אימונים ותזונה טובה? חוץ כמובן מקילוגרם שאני על בסיס יומי קורא ולומד שםשחחח 😃

יש אינסוף וריאציות של תרגילים, טווחי חזרות ופיצולים שונים שניתן לשחק איתו.
העקרון של ״גיוון״ הוא לא קרוב בחשיבות שלו לעומת עקרון הפרוגרסיב אוברלואד.

כלומר, אם תקפיד להוסיף נפח בצורה כזו או אחרת בהתקדמות שבועית , דו שבועית, חודשים וכו׳ - זה יהיה ה-ר-ב-ה יותר חשוב מאשר להקפיד לשנות תרגילים וטווחי חזרות.

לדעתי המקורות מידע הכי טובים זה לעקוב אחרי אנשים שמתבססים על מחקרים - בראד שונפלד, מייק ישראטל, ליין נורטון וכו׳.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית