הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

נתקעתי בחיטוב תוך חודש...מרגיש אידיוט

Wedeguy

משתמש מתחיל
4
0
נק' מוניטין:
0
4
0
היי חברים, אני אמנם מגיב פה פעם ראשונה אך אני עוקב אחרי הפורום הזה הרבה זמן ולמדתי מפה הרבה, תודה רבה!
לצערי הגיעה העת והפעם אני חייב להתייעץ ולקבל עזרה, אתחיל עם פרטים:

בן 23
גובה: 1.75
משקל נוכחי: 85.6 קילו
RMR:2346
אחוז שומן: די גבוה אבל לא עד כדי כך, יש עלי מסת שרירים מאימונים פעם.
מתאמן אנאירובי וחוזר לאט למשקלים שהיו לי פעם, FBW 3 פעמים בשבוע.

אז הסיפור בקצרה - התאמנתי בעברי בגילאי 18 ו 19 עם הפסקות, הייתי ילד מפגר ופרשתי ואז הזנחתי את הגוף והגעתי לעודף משקל, שקלתי 90 קילו.
לפני חודש וחצי קיבלתי סיבוב ואמרתי די הפעם אני עושה את זה ומגשים את החלום, בגיל 27 יהיה לי את הגוף שאני רוצה, התחלתי חיטוב( זאת פעם שנייה בחיי שאני מחטב, פעם ראשונה זה היה אחרי SS וזה הלך טוב). בניתי לעצמי תפריט, די מאוזן על 1600-1700 קלוריות וירדתי מאוד יפה, איבדתי בהתחלה נוזלים וב 19.5 תיעדתי את עצמי על משקל של כ 85.7 אחרי שהתחלתי מכמעט 90. לקח לי בערך שבועיים וחצי - שלוש.

המשכתי את החיטוב, טיפה נתקעתי אבל אז ראיתי ירידה - הגעתי ל84 קילו, ואז הדבר הכי מוזר התרחש. היו יומיים שאכלתי די הרבה, אני מעריך שבפלוס של כ500 קלוריות בשניהם, יום אחרי זה אני על המשקל - 85.5, אשכרה קפץ לי המשקל, ושימו לב, מאז זה תקוע! היום ה15/6, עבר כמעט חודש מהתיעוד האחרון שלי ואני על אותו משקל למרות שהמשכתי בתפריט, אני שותה הרבה מים, אוכל בין 100 ל120 פחמימה ביום וגם מתאמן במכון, מה שמדהים אותי שאני עדיין במשקל גבוה וכבר נתקעתי, מעולם לא היו לי בעיות השמנה עד שהזנחתי את עצמי ועליתי לאחוז שומן די גבוה, אבל לא ברמה של שמן שמן אלא יותר כרס קצת בולטת ואיזורים בגוף שקיבלו קצת שומן.

יש לציין פרט חשוב, הטעות היחידה לדעתי שעשיתי בחיטוב היא שלא הייתי יציב מבחינת ההכנסה הקלורית, היו ימים שהייתי אוכל את כל התפריט ומגיע ל1700-1800 קלוריות שלי, ויש ימים שהיה לי פחות תאבון והייתי אוכל 1100-1300 קלוריות, כך שאני מודע שהיו ימים שהייתי בגירעון גדול מדי.

אחרי כל הסיפור הזה, כמובן שאני לא הולך לוותר, לגוף אני אגיע לא משנה מה אצטרך לעבור. השאלה שלי מה לעשות עכשיו? אחרי שהייתי 84 קילו, עבר שבוע ואני על 85.7 שזה בסופו של יום המשקל שהייתי בו כמעט לפני חודש, מה אפשר לעשות כדי לחזור להוריד במשקל?

תודה מראש לעוזרים מעריך מאוד!

אל תיתרגש מעוד קילו שעליתה או ירדתה כניראה זה נוזלים תמשיך בתפריט נורמאלי ויהיה בסדר.

• פותח/ת השרשור
אל תיתרגש מעוד קילו שעליתה או ירדתה כניראה זה נוזלים תמשיך בתפריט נורמאלי ויהיה בסדר.
כן, חשבתי על זה גם בגלל זה חיכיתי כמה ימים ורציתי לראות אם הם ירדו, אבל הם לא, בסופו של דבר התיעוד הבא שלי יגיע בעוד 4 ימים, ואני אשאר על אותו משקל שהייתי חודש שעבר.

תעשה שקילה יומית וממוצעים שבועיים ותבדוק את המשקל פר ממוצע ולא לפי שקילה בודדת. אם אתה עדיין תקוע בין הממוצעים אז תוסיף אירובי. אתה כנראה לא אוכל את מה שאתה חושב שאתה אוכל כי עם 1800 קל' הייתה אמור לרדת. פיזיקה פשוטה.

• פותח/ת השרשור
תעשה שקילה יומית וממוצעים שבועיים ותבדוק את המשקל פר ממוצע ולא לפי שקילה בודדת. אם אתה עדיין תקוע בין הממוצעים אז תוסיף אירובי. אתה כנראה לא אוכל את מה שאתה חושב שאתה אוכל כי עם 1800 קל' הייתה אמור לרדת. פיזיקה פשוטה.
זה בדיוק מה שמשגע אותי, אני שוקל כל דבר שאני מכניס לפה שלי, בגלל זה אני לא מבין מאיפה התקיעה.

אתה כנראה לא מחשב את זה נכון. אם יש אוכל שלא אתה מכין אז הייתי מתחיל שם. או שאתה לא מסתכל נכון על השקילות שלך ומתייחס לשקילה בודדת ולא ממוצעים ולא נותן לזה מספיק זמן. אופציה אחרונה זה לא מספיק פעילות גופנית

• פותח/ת השרשור
אתה כנראה לא מחשב את זה נכון. אם יש אוכל שלא אתה מכין אז הייתי מתחיל שם. או שאתה לא מסתכל נכון על השקילות שלך ומתייחס לשקילה בודדת ולא ממוצעים ולא נותן לזה מספיק זמן. אופציה אחרונה זה לא מספיק פעילות גופנית
אתה ממליץ לי להתחיל לעשות הליכות מהירות? אם כן אחרי אימון? וכמה פעמים בשבוע?

אני מכמת את זה בתור בנק דקות שבועי. או 120 דקות אירובי עצים בשבוע (בתור התחלה) או 15-20 ק"מ הליכה בשבוע, חלק את זה איך שבא לך (בהליכה הדקות לא רלוונטיות)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית