הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

יעוץ - מסה/חיטוב

יוסי זיו

משתמש מתחיל
4
0
נק' מוניטין:
0
4
0
היי,אשמח שיענה לי מישהו בעל ניסיון שמבין אותי ואת הסיטואציה.
אני שוקל 88.4 והגובה הוא 1.89 , הבעיה היא שיש לי 20 אחוזי שומן.
עברתי ניתוח כתף בזמן שירותי הצבאי , לפני כן הייתי 95-6 עם מסת שריר דיי גבוהה מבחינה ויזואלית(אין לי מושג לגבי א"ש)
ירדתי במשקל ובמסת השריר בעקבות השיקום והיציאה משגרה לאחר הניתוח(לפני כשנה) ועכשיו אני חוזר לפעילות בצמוד לעבודה עם פיזיולוג ע"מ שהכתף לא תפגע במקרה שוב.
אני לא מה שהייתי פעם מבחינת מסת שריר...
השאלה היא כזו - חיטוב או מסה במקרה כזה ?
20180616_122112.jpg
20180616_122312.jpg
20180616_122237.jpg
20180616_122112.jpg 20180616_122312.jpg 20180616_122237.jpg

• פותח/ת השרשור
ישנם דגשים מסוימים, מבחינת הורדת המשקל ואחוז השומן בתהליך החיטוב לפני תחילת המסה עבורי לדעתך ? (כלומר יעד וכו')
הייתי מתחטב חודשיים ואז עולה במסת השריר

עוד שאלה ברשותך-
לאיזה משקל כדי להגיע בזמן שאני במסה לפני החיטוב הבא ?

לדעתי לא נכון לקבוע יעד של משקל גוף כפרמטר בודד, אלא יש להסתכל על המכלול.
בוא נקח דוגמה - נאמר שירדת במהלך החיטוב 5 ק"ג. היפוטתית, אם כל ה5 ק''ג האלו היו שומן (מצב שאינו אפשרי), היית יורד משמעותית באחוז השומן ונמצא בנקודה פתיחה אידיאלית לביצוע הליך מסה.
לעומת זאת, אם היית יורד 5 ק''ג שאינם שומן, אלא שריר ונוזלים (גם מצב זה אינו סביר), היית עולה באחוז השומן ומצבך היה מורע, למרות הירידה במשקל.
לכן, אל תקבע יעד של משקל גוף בלבד, נסה לבצע חיטוב איכותי שבו תאבד בעיקר שומן (מאמר מצויין בנושא בפורטל קילוגרם).
אותם דברים רלוונטיים גם להליך המסה - בו יש לשאוף לעליה נקייה במסת השריר, ולכן גם כאן אין לקבוע יעד של משקל גוף בלבד.

*בנוסף, ממליץ לך לחפש שרשור של מייק שנקרא "חוק ה75/25 מצוץ מהאצבע", בו הוא מסביר שאין נוסחה שאומרת לנו כמה אחוז שומן אנחנו מאבדים בתהליך החיטוב, כלומר זה משתנה מאדם לאדם, ולכן לא ניתן להעריך כמה משקל צריך לרדת בשביל להגיע לאחוז שומן X.

חייב חיטוב, ממצב כזה לעשות מסה אתה פשוט תהיה שמן מדי על אחוז שומן גבוה. לא בריא ולא נעים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית