תמונה מתלבט אם להמשיך במסה או להתחיל חיטוב

• פותח/ת השרשור Idord
  • פורסם בתאריך

Idord

משתמש מתחיל
16
2
נק' מוניטין:
2
16
2
היי מה נשמע? אשמח להתייעצות איתכם
קצת רקע: כל החיים נדדתי בין משקל עודף לרזון, תמיד שינויים קיצוניים. לפני כמה שנים התחלתי להתאמן, כמובן שלא נכון ונפצעתי על הדרך כמה פעמים.
לפני שנה הגעתי ל92 קילו אחרי מסה מלוכלכת, החלטתי לעשות חיטוב (שהיה קיצוני ואיבדתי שריר) עד 76-78 קילו. התחלתי להתאמן עם תכנית חדשה ולעבוד קשה ולאורך 5 חודשים עליתי 9 קילו שזה מביא אותי היום עם הנתונים הבאים
בן 23, 184 סמ ו87 קג
אני ממש מתלבט אם למשוך עוד חודש חודשיים את המסה כי אני רוצה לעלות עוד בשריר, ומצד שני רוצה להתחטב כי הבטן מתחילה ממש להפריע
כנראה שזה משנה, באוגוסט אני יוצא לטיול הגדול אחרי יותר מ5 בצהל שלצערי לא אוכל להתאמן יותר מדי (לפחות בחלקו)

אשמח לinput שלכם, מצרף תמונות גם מנובמבר בשיא החיטוב ומעכשיו, חלק מהתמונות עם פאמפ וחלק בלי, ניסיתי להביא כמה שתנסו להבין את המצב (ואם יש לכם הערכת אחוז שמן אשמח גם לדעת סתם לקטע)

קבצים מצורפים

• IMG_9795.jpeg
    IMG_9795.jpeg
    KB 86.7 · צפיות: 54
  • IMG_8963.jpeg
    IMG_8963.jpeg
    KB 456.5 · צפיות: 49
  • IMG_9111.jpeg
    IMG_9111.jpeg
    KB 164.6 · צפיות: 52
  • IMG_8967.jpeg
    IMG_8967.jpeg
    KB 125.6 · צפיות: 50
  • IMG_9796.jpeg
    IMG_9796.jpeg
    KB 52 · צפיות: 56
  • 1000121130.jpeg
    1000121130.jpeg
    KB 445.7 · צפיות: 55
  • 1000122667.jpeg
    1000122667.jpeg
    KB 471.1 · צפיות: 48
אני ממש מתלבט אם למשוך עוד חודש חודשיים את המסה כי אני רוצה לעלות עוד בשריר, ומצד שני רוצה להתחטב כי הבטן מתחילה ממש להפריע
חיטוב.

כנראה שזה משנה, באוגוסט אני יוצא לטיול הגדול אחרי יותר מ5 בצהל שלצערי לא אוכל להתאמן יותר מדי (לפחות בחלקו)
אתה מתכוון שלא תהיה לך גישה לחדר כושר ובגלל זה לא תוכל להתאמן?
נוכל לעזור לך אם תציין יותר מידע (משך טיול? הוא יהיה קשה פיזית?)
תלמד איך להתאמן בלי ציוד או עם מעט ציוד שאתה יכול לקחת איתך (כנראה TRX, גומיות).

• פותח/ת השרשור
חיטוב.

אתה מתכוון שלא תהיה לך גישה לחדר כושר ובגלל זה לא תוכל להתאמן?
נוכל לעזור לך אם תציין יותר מידע (משך טיול? הוא יהיה קשה פיזית?)
תלמד איך להתאמן בלי ציוד או עם מעט ציוד שאתה יכול לקחת איתך (כנראה TRX, גומיות).
כרגע אני מתכנן לטייל באזור ה4-5 חודשים, יכול להיות אבל שאאריך אותו
בתכלס הוא יהיה משולב מבחינת הפיזית, מתכנן להיות לדוגמא חודש בהימלאיה לעשות טרקים אבל יש לי גם חודש ביפן ותאילנד שפחות יעדים כאלה

גומיות באמת אפקטיביות?

יש לי גם חודש ביפן ותאילנד שפחות יעדים כאלה
באיזורים עירוניים כנראה תוכל למצוא חדרי כושר שתוכל להתאמן בהם עם כניסה חד פעמית.

גומיות באמת אפקטיביות?
אם תשיג גומיות נכונות (עבות לשרירים גדולים, דקות לשרירים קטנים) ותלמד כמה תרגילים אז כן. יותר אפקטיבי מלא להתאמן חצי שנה.

• פותח/ת השרשור
באיזורים עירוניים כנראה תוכל למצוא חדרי כושר שתוכל להתאמן בהם עם כניסה חד פעמית.

אם תשיג גומיות נכונות (עבות לשרירים גדולים, דקות לשרירים קטנים) ותלמד כמה תרגילים אז כן. יותר אפקטיבי מלא להתאמן חצי שנה.
סגור תודה

אחי, אני אישית הייתי מתחיל חיטוב..
כשאני במסה, ברגע שהפנים והסנטר שלי מתחילים לצבור מסת שומן אז אני יודע לפרוש לחיטוב.
בנוסף יש לך טיול לתאילנד בקרוב וכמו כל בחור צעיר אתה רוצה להגיע בשיא ולהרשים את הליידי בויז.. 😎

פחות חושב שזה ריאלי 'לסחוב' לטראק גומיות ולהתמיד בשגרת אימונים בזמן טיול ארוך..

פחות חושב שזה ריאלי 'לסחוב' לטראק גומיות ולהתמיד בשגרת אימונים בזמן טיול ארוך..
אז ההצעה שלך זה לא להתאמן חצי שנה? כמה שוקלות 3 גומיות?
מה הפואנטה להשקיע שנים באימונים, לעשות מסה וחיטוב ואז לראות את הכל נעלם כי אתה לא מספיק יצירתי להתאמן בלי חדר כושר.
אם הבעיה היא משקל בתיק יש גם פתרונות אחרים ותרגילי משקל גוף.
פוש אפ? 'לסחוב' בתיק חבל עם לולאות ולקשור לעץ לתרגילי גב וכתף אחורית?

אז ההצעה שלך זה לא להתאמן חצי שנה? כמה שוקלות 3 גומיות?
מה הפואנטה להשקיע שנים באימונים, לעשות מסה וחיטוב ואז לראות את הכל נעלם כי אתה לא מספיק יצירתי להתאמן בלי חדר כושר.
אם הבעיה היא משקל בתיק יש גם פתרונות אחרים ותרגילי משקל גוף.
אחי אני גם בראש שלך.
בחצי שנה לא הכל נעלם..
אפשר לעשות בכיף אימוני גוף וכו',
אבל השאלה כשאתה בטראק ארוך עם חברים, פוגש אנשים, משחרר ת' ראש.. אתה באמת יכול לשמור על שגרת אימונים ותזונה מתאימה?

• פותח/ת השרשור
אחי אני גם בראש שלך.
בחצי שנה לא הכל נעלם..
אפשר לעשות בכיף אימוני גוף וכו',
אבל השאלה כשאתה בטראק ארוך עם חברים, פוגש אנשים, משחרר ת' ראש.. אתה באמת יכול לשמור על שגרת אימונים ותזונה מתאימה?
כמובן שאני אשתדל
זה לא יהיה מושלם אבל אעשה מה שאוכל
וכשאני בסיביליזציה אין בעיה לעשות אימוני fb לפחות רק לשמר כמה שאפשר

הרצועות זה רעיון טוב

שגרת אימונים ותזונה מתאימה?
לחזור מהטיול במצב של מוכן לתחרות פיתוח גוף? כנראה שלא.
לשמר את רוב הכח והמשקל? כן עם הכנה מראש.

לא צריך השקעה גדולה כדי לעשות סבב תרגילי משקל גוף. 2-3 גומיות מספיקות:
- חזה: פוש אפ. תוספת גומייה בינונית\קשה להתנגדות. פוש אפ עם רגליים מורמות (מדמה לחיצה בשיפוע חיובי).
- גב: חתירה עם TRX (או חבל כביסה באורך 4~ מטר עם לולאות בקצה). לחזקים אפשר עם יד אחת במצב מאוזן וזה מאוד מאתגר. Bent over row עם גומייה עבה שעומדים עליה. דדליפט רומני על רגל אחת עם גומייה קלה. מתח על ה TRX. אם אין מספיק מרחק עד לרצפה - תוך כדי הרמת רגליים.
- כתפיים, יד קדמית ואחורית - גומייה קטנה.
- בטן איו בעיה לעשות סבב תרגילים.
סקוואט\לאנג'\סקוואט רגל אחת.

גומיות מהסוג הזה https://www.decathlon.co.il/p/187033-28069-רצועת-התנגדות-מגומי-35-קג-לאימוני-כוח-כתום.html

כשאני בסיביליזציה אין בעיה
כשאתה מגיע לקרבת בתי מלון / ריזורטים תבדוק אופציה להשתמש בשרותי המתחם בתשלום...
חדר כושר, סאונה, ספא, חדר אוכל וכו'.
זה ממש משדרג את הטיול!

והכי חשוב תצבור חוויות 👍

• פותח/ת השרשור
לחזור מהטיול במצב של מוכן לתחרות פיתוח גוף? כנראה שלא.
לשמר את רוב הכח והמשקל? כן עם הכנה מראש.

לא צריך השקעה גדולה כדי לעשות סבב תרגילי משקל גוף. 2-3 גומיות מספיקות:
- חזה: פוש אפ. תוספת גומייה בינונית\קשה להתנגדות. פוש אפ עם רגליים מורמות (מדמה לחיצה בשיפוע חיובי).
- גב: חתירה עם TRX (או חבל כביסה באורך 4~ מטר עם לולאות בקצה). לחזקים אפשר עם יד אחת במצב מאוזן וזה מאוד מאתגר. Bent over row עם גומייה עבה שעומדים עליה. דדליפט רומני על רגל אחת עם גומייה קלה. מתח על ה TRX. אם אין מספיק מרחק עד לרצפה - תוך כדי הרמת רגליים.
- כתפיים, יד קדמית ואחורית - גומייה קטנה.
- בטן איו בעיה לעשות סבב תרגילים.
סקוואט\לאנג'\סקוואט רגל אחת.

גומיות מהסוג הזה https://www.decathlon.co.il/p/187033-28069-רצועת-התנגדות-מגומי-35-קג-לאימוני-כוח-כתום.html
כשאתה מגיע לקרבת בתי מלון / ריזורטים תבדוק אופציה להשתמש בשרותי המתחם בתשלום...
חדר כושר, סאונה, ספא, חדר אוכל וכו'.
זה ממש משדרג את הטיול!

והכי חשוב תצבור חוויות 👍
תודה לכם

שני הסנט שלי:
עזוב את רעיון הגומיות.

כשתהיה בהימלאיה זה פשוט לא רלוונטי.
אימון כח עם גומיות נשמע לך הגיוני עכשיו, בנוחות הבית, אבל זה לא משהו שיקרה בסוף יום של טרק.
פשוט תקבל מראש שיהיו חודשיים שלושה שלא תתאמן בהם, זה בסדר גמור, כל עוד תאכל מספיק קלוריות לא תאבד מסה משמעותית.
וגם - פרו טיפ - אל תגע במנות בשר/עוף מחוץ לקטמנדו.
תדבק בדאל.

בציווילזציה - יפן ותאילנד - אם זה יהיה לך חשוב תוכל למצוא חדר כושר בכל מקום שתהיה בו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית