הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חוות דעת על תוכנית 5X5 עם תוספת נפח

• פותח/ת השרשור shrug
  • פורסם בתאריך

shrug

משתמש מתחיל
7
1
נק' מוניטין:
1
7
1
אהלן,
אני שוקל 82-83 בערך על 16 א"ש, בן 16.
עשיתי SS אחרי AB לא מוצלחת והגעתי למשקלים האלו לחמישיות:
סקוואט 120
בנץ 80
דדליפט 125
רציתי לעבור לתוכנית שאוכל לעלות בה גם בכוח וגם בהיפטרופיה ולכן הוספתי עוד קצת נפח ל5X5.
מה דעתכם על התוכנית הזו?
התחלתי בכל התרגילים עם 80% מהRM5 שלי כדי שלא אתקע ואוכל להתרגל ליותר נפח מSS.
http://prntscr.com/jw7t3l

תודה רבה.

כח זה תוצר לוואי של היפרטרופיה וההיפך. רק אומר.

לדעתי תעשה טקסס, למרות שיש לך עוד לתת בSS לדעתי.

• פותח/ת השרשור
כח זה תוצר לוואי של היפרטרופיה וההיפך. רק אומר.

לדעתי תעשה טקסס, למרות שיש לך עוד לתת בSS לדעתי.
זה לא הולך ככה באופן ישיר ולהרים עוד יותר על המוט זה לא הפרמטר היחיד לגדילה של השריר.
טווח חזרות, נפח ועוד שאר פרמטרים הם בעלי אותו משקל ואפילו יותר גבוה.

אני לא רוצה להמשיך להעלות רק משקלים אלא גם רוצה לעבוד בצורה אחרת.
כדי להמשיך עכשיו SS אצטרך לאכול הרבה יותר ואני לא רוצה לעלות ל18-20 א"ש ואילו לא יותר ממה שאני עכשיו.

מה שאתה רוצה ומה שאתה צריך זה שתי דברים נפרדים. מה שאתה צריך זה למצות התקדמות מאימון לאימון ואחרי זה התקדמות שבועית עם צריכה קלורית נהותה שמתאימה לאדם שמסה, אבל אם מתחשק לך לעשות שטויות אני לא אפריע לך אם זה מה שעושה לך טוב.

• פותח/ת השרשור
מה שאתה רוצה ומה שאתה צריך זה שתי דברים נפרדים. מה שאתה צריך זה למצות התקדמות מאימון לאימון ואחרי זה התקדמות שבועית עם צריכה קלורית נהותה שמתאימה לאדם שמסה, אבל אם מתחשק לך לעשות שטויות אני לא אפריע לך אם זה מה שעושה לך טוב.
זו מחשב של לפני כמה שנים שרק כוח יוביל אותך לאנשהו.
תקרא מחקרים עדכניים.

רציתי לעבור לתוכנית שאוכל לעלות בה גם בכוח וגם בהיפטרופיה ולכן הוספתי עוד קצת נפח ל5X5.
אתה צריך להחליט מה חשוב לך יותר בתוכנית, כוח או היפרטרופיה. אם היפרטרופיה זה בסדר העדיפויות אז תעלה את טווח החזרות ל 8-10. אפשר להשאיר תרגיל בסיס אחד או שניים על 5 חזרות אבל בטח שלא כל התוכנית.

• פותח/ת השרשור
אתה צריך להחליט מה חשוב לך יותר בתוכנית, כוח או היפרטרופיה. אם היפרטרופיה זה בסדר העדיפויות אז תעלה את טווח החזרות ל 8-10. אפשר להשאיר תרגיל בסיס אחד או שניים על 5 חזרות אבל בטח שלא כל התוכנית.
אז יהיה עדיף לעשות 2 תוכניות נפרדות עם מטרה שונה של היפטרופיה וכוח?

זו מחשב של לפני כמה שנים שרק כוח יוביל אותך לאנשהו.
תקרא מחקרים עדכניים.

כן...כי הפיזיולוגיה של בני אדם עברה שינוי כזה גדול בעשורים האחרונים שאנחנו צריכים עוד מחקרים שמבוצעים בצורה גרועה ומביאות למסקנות מגוכחות.

קרא את זה. ייעוץ - האם תכנית SS בשילוב תזונה נכונה ונקיה יכולה להביא אותי לעלייה נקייה?

(בדגש על התגובות של beast and cheat וtuxiight)

• פותח/ת השרשור
כן...כי הפיזיולוגיה של בני אדם עברה שינוי כזה גדול בעשורים האחרונים שאנחנו צריכים עוד מחקרים שמבוצעים בצורה גרועה ומביאות למסקנות מגוכחות.

קרא את זה. ייעוץ - האם תכנית SS בשילוב תזונה נכונה ונקיה יכולה להביא אותי לעלייה נקייה?

(בדגש על התגובות של beast and cheat וtuxiight)
האמת היא שכרגע המטרה שלי מבחינת משקלי העבודה היא עוד 20 קילו בערך לRM5 שלי.
הרגליים שלי נהיו נורא גדולות ביחס לפלג גוף עליון וזה יוצר חוסר פרופורציה לגמרי, בגלל זה רציתי לעבור לתוכנית עם יותר עבודה על הפלג גוף העליון.
באימונים האחרונים שלי בSS היה לי נורא קשה לעלות במשקלים וכדי להמשיך להעלות (אפילו פעמיים בשבוע ולא שלוש) יצרוך ממני לאכול הרבה יותר ממה שאכלתי עד עכשיו ולא מתאים לי לעלות ל18 א"ש עם רגליים ענקיות.
טקסס גם היא עם דגש על רגליים בגלל שהיא מתמקדת בכוח.

לא הייתי מבצע תוכנית כוח, במיוחד לא SS למטרות היפרטרופיה.

לא סתם בתכנייות אימון מתקדמות (לא משהו מספר, אלא משהו שמאמן מתאים למתאמן) יש שלב היפרטרופיה שעובדים בו 8-12 חזרות בכל התרגילים.

אם כ5 חזרות היה אידיאלי למטרת היפרטרופיה, לא היה צורך בשלב היפרטרופיה.

הפורום היה בעבר מאוד סגור וצר אופקים בכל הנוגע לתכניות אימון גם לכוח וגם להיפרטרופיה. מצאתי את עצמי בזה הרגע ממליץ לחבר על SS אבל לא לכל מטרה ולא לכל שלב.

נכון, בתוכניות מתקדמות. הבחור כאן נראה לך מתאמן מתקדם? למה שהתקדמות מ-125 סקוואט ל-180 בתוכנית פשוטה כמו טקסס לא תניב היפרטרופיה? למה אנחנו ב-2018 ועדיין דנים בדברים האלה...

נכון, בתוכניות מתקדמות. הבחור כאן נראה לך מתאמן מתקדם? למה שהתקדמות מ-125 סקוואט ל-180 בתוכנית פשוטה כמו טקסס לא תניב היפרטרופיה? למה אנחנו ב-2018 ועדיין דנים בדברים האלה...
כמובן שתניב, שהרי כוח והיפרוטרופיה חולקים קשר עקיף וודאי שלא נפרדים לחלוטין, שטות להגיד דבר כזה. אבל, ביחס למתאמן ספציפי שיעבוד עם תכנית מותרמת היפרטרופיה, מבחינת חלוקת עבודה, נפח, טווח חזרות - סביר מאוד להניח שפחות.

כי הרבה יותר קל ויעיל להשיג את ההיפרטרופיה הזאת בתכנית ״רגילה״ מבלי לרצות למות כל אימון נפח ולנתח טכנית את הסקוואט שלך לפרטי פרטים.

מעבר לכך, טקסס לא מכילה חצי מהנפח שפלג גוף עליון צריך למטרות היפרטרופיה. התעדוף של הפלג גוף תחתון הוא מאוד קיצוני וכל מתאמן שרוצה היפרטרופיה מאוזנת לא ירצה בכך.

אני אישית לא מאמין שאנחנו ב2018 ועדיין חושבים שתכניות כוח בסיסיות של ריפטו מתאימות להיפרטרופיה של מתאמן שכוח לא בעדיפות שלו.

• פותח/ת השרשור
כי הרבה יותר קל ויעיל להשיג את ההיפרטרופיה הזאת בתכנית ״רגילה״ מבלי לרצות למות כל אימון נפח ולנתח טכנית את הסקוואט שלך לפרטי פרטים.

מעבר לכך, טקסס לא מכילה חצי מהנפח שפלג גוף עליון צריך למטרות היפרטרופיה. התעדוף של הפלג גוף תחתון הוא מאוד קיצוני וכל מתאמן שרוצה היפרטרופיה מאוזנת לא ירצה בכך.

אני אישית לא מאמין שאנחנו ב2018 ועדיין חושבים שתכניות כוח בסיסיות של ריפטו מתאימות להיפרטרופיה של מתאמן שכוח לא בעדיפות שלו.
תודה רבה על התגובה.
בינתיים המטרה שלי זה בערך 100 בנץ, 140 סקוואט ו150 דדליפט בערך.
כדאי להתחיל עם 5X5 רגיל, להגיע למשקלים האלו (אם זה אפשרי להגיע למשקלים האלו עם התוכנית הזו) ואז לבור לתוכנית היפטרופיה מיועדת?

ואפילו אם מסתכלים רק על הגוף התחתון, זה נפח די עלוב למטרות היפרטרופיה.
אמנם תהיה היפרטרופיה כלשהי, במיוחד למתאמן יחסית מתחיל, אבל היא ממש ממש לא תהיה אידיאלית.

צדיק בסדום איפה הייתה כל השנים

מה קרה לזמנים שאני הייתי כותב את זה ומקבל באן על ספאם ומורידים לי מוניטין

בעצם מה שאתה מנסה להגיד שאתה שמח על השינויים החיוביים שקרו בפורום...

בעבר הייתה כאן דעה רווחת שהייתה מאוד צרת אופקים והרחיקה הרבה חבר׳ה עם ידע לתרום (אני ביניהם) וכיום הפורום יותר מגוון מבחינת דעות וגישות כלפי אימונים.

בעבר הייתה כאן דעה רווחת שהייתה מאוד צרת אופקים והרחיקה הרבה חבר׳ה עם ידע לתרום (אני ביניהם) וכיום הפורום יותר מגוון מבחינת דעות וגישות כלפי אימונים.

בעבר זה היה או שאתה עושה תוכנית כוח או שאתה לא יודע להתאמן

לצערי הרב אתה צודק.
מנגד, ישנה חצי הצדקה לקביעה הכוללנית והלא נכונה הזאת.

אם ניקח את המתאמן הרגיל עם התכנית הרגילה בחדר כושר, יכול להיות שמבחינת חלוקה לשרירים, חלוקה לימים, בחירה של תרגילים, בחירה של טווח חזרות וכו׳ - הכל יהיה מאוזן ותקין - התכנית שלו עדיין תהיה גרועה וכל תכנית כוח תוכל לקדם אותו בצורה יותר טובה.

נשמע כמו קביעה מצוצה מהאצבע לא?
הסיבה היא כזאת - בכל תוכניות הכוח ההגיונית יש התייחסות עקיפה לעקרונות חשובים שרוב המתאמנים פוסחים אליהם - פרוגרסיב אוברלואד, ניהול תשישות, דילואד, אדפטציה, גיוון וכו׳.
כל העקרונות הנ״ל יכולים להיות מיושמים בהצלחה גם עם פרפר במכונה ל20 חזרות כמובן. הבעיה שבפועל הם לא.

אבל ללא ספק, תכנית כוח היא לא מיטבית להיפרטרופיה (תלוי כמובן איזו, אני מדבר על התכניות הפופולריות כאן בפורום).

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על התגובה.
בינתיים המטרה שלי זה בערך 100 בנץ, 140 סקוואט ו150 דדליפט בערך.
כדאי להתחיל עם 5X5 רגיל, להגיע למשקלים האלו (אם זה אפשרי להגיע למשקלים האלו עם התוכנית הזו) ואז לבור לתוכנית היפטרופיה מיועדת?

מה דעתך על מה שכבתבתי?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית