הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לא יורדת במשקל

Shir Tadmor

משתמש מתחיל
129
2
נק' מוניטין:
2
129
2
היי, נמצאת בתהליך הרזיה וחיטוב הגוף מדצמבר 17..
התחלתי במשקל 61.3, ירדתי ל57.7, כמובן גם ירדתי בהיקפים, אבל בחודשיים האחרונים אני תקועה על בין 58.2 ל59.0, כמו יויו.

הייתי בהתחלה על תפריט של כ-1200 קל׳ שנתנו לי(נרשמתי לסדנה בסטודיו) ירדתי יפה אבל לאחרונה נעצרתי לגמרי, ואז החלטתי להפסיק עם התפריט ופשוט לחשב לעצמי את המאקרו.
מרגיש לי שהגעתי למצב שהתזונה כרגע מתחזקת לי את המשקל במקום שאני ארד. אני אוכלת 1300 קלוריות - 125 פחמימה, 100 חלבון ו46 שומן.
מה לדעתכם אפשר לעשות במצב כזה?
אני עושה שיעורי משקולות ומשלבת את חלקם עם פעילות אירובית בעצימות גבוהה. שקלתי להפסיק עם השיעורי סטודיו (למרות שהם קשים בטירוף ועובדים עם משקלים מכובדים), ולהתחיל weight lifting אבל מתלבטת ממש...

-גיל 25
-גובה 160
-א.ש כ-26%

כיצד את מחשבת לעצמך את הקלוריות? יכול להיות שאת לא מחשבת נכון ואת אוכלת יותר ממה שאת צריכה?
לדעתי את אוכלת טיפה מעט מידי, את עושה שיעורי סטודיו שהם קשים לטענתך ואירובי בעצימות גבוהה, ו1300 קלוריות היה יותר מתאים לך לדעתי עם היית עושה רק פעילות אירובית מתונה. גם לאכול קצת מידי יכול לפגוע בירידה לפעמים...
לגבי אימוני משקולות מכל סוג שהוא אני תמיד בעד, את יכולה לשלב אותם עם אירובי מתון, אך לא עצים כמו שאת מבצעת עכשיו כי זה יפגע לך בהתאוששות...

• פותח/ת השרשור
כיצד את מחשבת לעצמך את הקלוריות? יכול להיות שאת לא מחשבת נכון ואת אוכלת יותר ממה שאת צריכה?
לדעתי את אוכלת טיפה מעט מידי, את עושה שיעורי סטודיו שהם קשים לטענתך ואירובי בעצימות גבוהה, ו1300 קלוריות היה יותר מתאים לך לדעתי עם היית עושה רק פעילות אירובית מתונה. גם לאכול קצת מידי יכול לפגוע בירידה לפעמים...
לגבי אימוני משקולות מכל סוג שהוא אני תמיד בעד, את יכולה לשלב אותם עם אירובי מתון, אך לא עצים כמו שאת מבצעת עכשיו כי זה יפגע לך בהתאוששות...
תודה לירןעל התגובה 😃
אני מחשבת בMY FITNESS PAL והכל מדוד על פי משקלים מאורז עד מלפפון.
החישובים נעשו על ידי הסבר שקראתי במאמרים פה באתר, חלבון פי 1.8 משקל גוף רזה, שומן פי 0.8 ופחמימה בשאר הקלוריות שנשארו (וגם פעם קראתי שלאישה מומלץ לא פחות מ120 פחמימה ליום אז זה התאים לי). לאחר חישוב tdee ראיתי שאני אכן בגרעון של כ 300-400 קלוריות בערך.. מפחדת להעלות את הכמות אוכל כדי לא להיות במאזן חיובי ולהתחיל לעלות במשקל.

מה לדעתכם אפשר לעשות במצב כזה?
בהנחה שאת בטוחה ב-100% שמה שאת אוכלת מדוייק אז נשאר לך רק להוסיף פעילות גופנית כדי להגדיל את הגרעון הקלורי. את יכולה גם להוריד 25 גרם פחמימה

• פותח/ת השרשור
בהנחה שאת בטוחה ב-100% שמה שאת אוכלת מדוייק אז נשאר לך רק להוסיף פעילות גופנית כדי להגדיל את הגרעון הקלורי. את יכולה גם להוריד 25 גרם פחמימה
אני בטוחה כי אני מחשבת באפליקציה ושוקלת הכל.. אנסה להוריד פחמימה להצעתך, תודה מייק

זה נכון שצריך לאכול מנת פחמימה כל 3-4 שעות כי אחרת הגוף ישרוף שריר ולא שומן?
ומה לגבי אכילה עד שעה אחרי הקימה, מאותה סיבה?
קראתי אצל מנטור להרזיה כמה מאמרים ודבר שחוזר על עצמו זה המשפט הבא: ״כשאנחנו מכניסים פחמימות לגוף, הלבלב מפריש אינסולין על מנת לפרק את הפחמימה (את הסוכר). האינסולין הוא הורמון אנאבולי, הוא זה שגורם להרבה תהליכים מטבוליים להתרחש בגופנו ולגרום לו לפעול כמכונה איכותית.
האינסולין גורם לשני דברים מרכזיים – הראשון – מאזן את רמת הסוכר בדם. כשרמת הסוכר מאוזנת הגוף משתמש רק בשומן כאנרגיה. קראת נכון! כשרמת הסוכר מאוזנת הגוף משתמש רק בשומן כאנרגיה וכך את עובדת ביעילות ושורפת רק שומן. לכן יש לאכול מנת פחמימה עד שעה מהקימה וכן כל 3-4 שעות במהלך היום.״

זה נכון שצריך לאכול מנת פחמימה כל 3-4 שעות כי אחרת הגוף ישרוף שריר ולא שומן?
לא

ומה לגבי אכילה עד שעה אחרי הקימה, מאותה סיבה?
גם לא

קראתי אצל מנטור להרזיה כמה מאמרים ודבר שחוזר על עצמו זה המשפט הבא: ״כשאנחנו מכניסים פחמימות לגוף, הלבלב מפריש אינסולין על מנת לפרק את הפחמימה (את הסוכר). האינסולין הוא הורמון אנאבולי, הוא זה שגורם להרבה תהליכים מטבוליים להתרחש בגופנו ולגרום לו לפעול כמכונה איכותית.
האינסולין גורם לשני דברים מרכזיים – הראשון – מאזן את רמת הסוכר בדם. כשרמת הסוכר מאוזנת הגוף משתמש רק בשומן כאנרגיה. קראת נכון! כשרמת הסוכר מאוזנת הגוף משתמש רק בשומן כאנרגיה וכך את עובדת ביעילות ושורפת רק שומן. לכן יש לאכול מנת פחמימה עד שעה מהקימה וכן כל 3-4 שעות במהלך היום.״
המנטור דביל ולא מבין שום דבר במטבוליזם בסיסי של פחמימות/אינסולין

• פותח/ת השרשור
לא

גם לא

המנטור דביל ולא מבין שום דבר במטבוליזם בסיסי של פחמימות/אינסולין
אז מה הסיבה שדיאטנים ממליצים לאכול כל 3-4 שעות משהו קטן? חייבת להיות לזה סיבה. ולא הייתי קוראת לו דביל כי יש לו מאמרים רבים והרבה הצלחות שאני אישית הייתי עדה ל2 מהן, יש לו ידע נרחב בנושא והוא ניסה את השיטה שלו על עצמו כדי להוכיח זאת

אז מה הסיבה שדיאטנים ממליצים לאכול כל 3-4 שעות משהו קטן?
הסיבה שהם לא תהעדכנו במידע מדעי מעודכן משנת 1980 בערך. כתבתי על זה לפני 10 שנים:
הכל מסביב ל IF, CR, ADF (צום ממושך, תדירות ארוחות ומאפיינים) | קילוגרם כושר

חייבת להיות לזה סיבה.
כשיש תוכי אחד שנשמע טוב, שאר התוכים מנסים לחכות אותו מבלי לשאול למה

ולא הייתי קוראת לו דביל כי יש לו מאמרים רבים והרבה הצלחות שאני אישית הייתי עדה ל2 מהן,
הצלחות לא מעידות על מידע רלוונטי או נכון בכלל. את רואה רק הצלחות ולא ראית את כל הכשלונות שלו מאחר ואותם הוא לא מפרסם. תקראי קצת בגוגל על הטעיית דיווח

יש לו ידע נרחב בנושא והוא ניסה את השיטה שלו על עצמו כדי להוכיח זאת
אם יש לו ידע רב, ואת בטוחה בזה, למה את מנסה לשאול בפורום אקראי באינטרנט אם מה שהוא אומר זה נכון? נאמר לך שלא ואת עדיין בוחרת לחשוב שזה נכון

• פותח/ת השרשור
אם יש לו ידע רב, ואת בטוחה בזה, למה את מנסה לשאול בפורום אקראי באינטרנט אם מה שהוא אומר זה נכון? נאמר לך שלא ואת עדיין בוחרת לחשוב שזה נכון
ממש לא. אני באמת מנסה להבין את ההגיון מאחורי מה שהוא אומר ומאחורי מה שנענה לי פה ולא להיות תוכי. כשאומרים לי משהו אני מנסה לחקור אותו לעומק ולא להגיד אמן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית