הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתכות בתוספי תזונה?

• פותח/ת השרשור yan
  • פורסם בתאריך

yan

משתמש פעיל
796
62
נק' מוניטין:
228
796
62
Protein Powder - Clean Label Project

חיפוש קטן בגוגל מניב עוד מלא תוצאות.
עד עכשיו הייתי משתמש הרבה בעיקר בשביל הגיוון במקורות חלבון והטעם.

האם באמת אבקות חלבון מכילות כמויות גדולות של מתכות מאשר אוכל בצורתו הטבעית?
או שמא מלכתחילה מוצרי חלב, בשר ושאר המאכלים החלבוניים מטבעם מכילים מתכות בכמות הזו.
תודה לכל המגיבים.
משה אשמח גם להתייחסות שלך לעניין.

חבל שחסרות שם הרבה מהחברות הפופולריות.
כן, הבעיה של חומרים (רעילים יותר או פחות) בתוספי תזונה ואפילו באוכל היא כן בעיה ידועה.

בגדול אתה יכול לראות שבחברות היותר ידועות, אין כל כך בעיה של זיהום המוצר.
אם אתה רואה בBPA בעיה (וזה בהחלט יהיה מוצדק) אז שימורים וכמעט כל אוכל שארוז בפלסטיק אמורים להדאיג אותך הרבה יותר מהאבקות חלבון.

חייב לציין שהפתיעו במיוחד דיימטייז 😆
Dymatize ISO100 Hydrolyzed Gourmet Chcolate 100% WHEY PROTEIN ISOLATE - Clean Label Project

• פותח/ת השרשור
הקטע הוא שתמיד היו כתבות וטענות השאלה האם התוצאות האלה (פברואר השנה) באמת ליג'יט.
ובכלל האם המתכות מצטברות בגלל הייצור או שזה קיים בחומרי הגלם וא גם ככה אין לנו מה לעשות בנושא...
חוץ מדימטייז גם אופטימום נפלו על מתכות אחרות ולא BPA.

אם הייתי צריך לנחש, בתעשיית המזון בארץ בהרבה מקרים זה הרבה יותר גרוע מהחברות שמדורגות גבוה שם.
Aflatoxin למשל הוא סוג של Mycotoxin שידוע כמסרטן מסוכן שמיוצר על ידי עובש, ואם תחקור קצת תראה שרוב הגרעינים/שקדים/אגוזים, תירס, תבלינים ועוד דברים אחרים שאנחנו אוכלים מלאים בזה.

אני לא אומר שצריך להשלים עם המצב, אני אומר שאם זה חשוב לך תשתדל לקנות מחברות שידועות בבקרת איכות גבוהה (אני לא בהכרח רואה את אופטימום ככזו, אבל היא כן קבלה ציון גבוה לWHEY שלה), ואם זה ממש חשוב לך אז תקנה את האוכל והתוספים שלך רק ממקורות עם הבקרת איכות הטובה ביותר, רק קח בחשבון שהמחיר יהיה בהתאם (כנראה גבוה יותר ממה שאתה חושב).

אני אוסיף שלא תמיד צריך להוציא הון כדי לקבל איכות סבירה.
Jarrow Formulas Chocolate Whey Protein - Clean Label Project
חברה שידועה מאוד בבקרת איכות גבוה, והאמת שלמרות שדורגה פה יחסית גבוה הפתיעה אותי לרעה.
Now Sports Natural Unflavored Whey Protein Concentrate - Clean Label Project
אחת מחברות התוספים הגדולות בעולם - זה תלוי באיזה מוצר שלהם מדובר, אבל פה הם הפתיעו אותי לטובה (יש להם המון מוצרים איכותיים).
וגם
California Gold Nutrition, Whey Protein Isolate, Instantized, Ultra-Low Lactose, Unflavored, 75 Servings, 5 lbs (2270 g)
זה מותג הבית של IHERB, הוא לא מופיע שם בבדיקה אבל לכל אחד מהמוצרים שם הם מפרסמים בדיקות מעבדה ועל פניו נראה שהבקרת איכות מהרמות הגבוהות ביותר במחיר זול (אני משתמש באומגה 3 שלהם, מאוד ממליץ).

נערך לאחרונה:
כל עוד אתה קונה מחברה מוכרת עם בקרת איכות טובה אין לך שום דבר לדאוג לגבי זה, כנ"ל גם במזונות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית