הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תרגילי גמישות וmobility

PuppEDogg

משתמש מתחיל
50
3
נק' מוניטין:
3
50
3
שלום לכולם,

אני מתאמן כבר יותר משנה רצוף ולאחרונה סובל מכאבי גב בעיקר באיזור זוקפי גו ובנוסף יש לי גם גמישות יתר בברכיים. חשוב לי גם לציין שאני סטודנט ורוב היום יושב ולומד למרות שאני משתדל לשמור על זה ולעשות הפסקות עמידה.
הלכתי לעיסוי רפואי והמטפל אמר שהשרירים שלי מאוד קצרים והמליץ על מתיחות.
אני כבר מתחיל כל אימון בחימום דינמי קצר ומתיחות בסוף אבל רציתי לבקש המלצה על איזשהי רוטינה יותר מסודרת של תרגילי גמישות ומוביליטי שאני יכול לעשות בסוף האימון או כל יום בסוף היום בכדי לשפר טווח תנועה ולמנוע פציעות וכאבים.
חיפשתי קצת באינטרנט אבל זה דיי מבלבל כל העניין הזה אותי אישית. אשמח אם מישהו מניסיון יוכל להמליץ לי על תרגילים לעשות.

תודה רבה לעוזרים.

היי,
קודם כל אם יש לך גמישות יתר בברכיים אז סביר להניח שיש לך גמישות במקומות אחרים?
דבר שני גמישות ומוביליטי זה מושג מאוד מאוד נרחב, בגלל זה אתה מבולבל. כדי להבין איזה תרגילי מוביליטי לעשות צריך להבין מה ההגבלה, התנועה לא עובדת לפי שרירים אלא לפי שרשרת תנועתית.
אם תפוס לך הגב ואתה יושב הרבה אז תעשה מידי פעם הפסקות , קצת תרגול על גליל עיסוי וזה יכול להפטר.
שרירים קצרים לאבחן בעיסוי מעט לא סביר .

• פותח/ת השרשור
היי,
קודם כל אם יש לך גמישות יתר בברכיים אז סביר להניח שיש לך גמישות במקומות אחרים?
דבר שני גמישות ומוביליטי זה מושג מאוד מאוד נרחב, בגלל זה אתה מבולבל. כדי להבין איזה תרגילי מוביליטי לעשות צריך להבין מה ההגבלה, התנועה לא עובדת לפי שרירים אלא לפי שרשרת תנועתית.
אם תפוס לך הגב ואתה יושב הרבה אז תעשה מידי פעם הפסקות , קצת תרגול על גליל עיסוי וזה יכול להפטר.
שרירים קצרים לאבחן בעיסוי מעט לא סביר .

עשיתי טיפול אצל רופא ספורט שכיום מתעסק יותר בעיסוי רפואי ואחותי שחיינית מקצועית והוא עזר לה גם בעבר עם כאבי גב כך שאני סומך עליו.
באשר לתרגילי מובילטי והגמישות אני רוצה בעיקר לשפר טווח תנועה בכתפיים ולמתוח את שרירי הגב כך שאוכל למנוע כאבים בעתיד.
יש לי סיפור ארוך שנים עם כאבי גב שהולכים וחוזרים בעיקר גב תפוס ככה שאני רוצה לעבוד יותר על האיזור הזה.
שמתי גם לב שהטווח תנועה שלי בזרועות התקצר ביחד עם הגדילה של השרירים אז אני רוצה לעבוד על זה גם כן.
שקלתי אולי לנסות תרגילי יוגה אם זה מה שיעזור.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית