הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ככה תבחרו את האומגה 3 שלהם

The King

משתמש קבוע
1,078
384
נק' מוניטין:
807
1,078
384
אחרי די הרבה זמן שחקרתי את הנושא והגעתי לתובנות, חשבתי לשתף כדי לעזור למי שבדיוק מחפש לעצמו תוסף אומגה 3 ולא יודע באיזה תוסף לבחור.
קודם כל כהקדמה, ע"פ מחקרים רבים נמצא שצריכה של 2-3 גרם של EPA+DHA ליום למשך תקופה ארוכה תורמת להמון מערכות ופעילויות בגוף. לא ארחיב על זה כאן, אבל ממליץ בחום לקרוא על זה קצת.
אז כמובן, יש המון יצרנים ואינסוף סוגים שונים של תוספי אומגה 3 ממקורות שונים. ריכזתי כמה נקודות שיעשו לכם קצת סדר בכל הבלאגן כדי שתדעו טוב יותר איך לבחור את התוסף ועל מה כדאי להסתכל.
אז אלו הדגשים:

1. מקור החומר - אם אתם לא טבעוניים, אז שמן דגים, נקודה. לא להתקרב לתוספים ממקורות אחרים. אם אתם כן טבעוניים, בעיה שלכם 😁

2. כמה שיותר חומר פעיל - החומרים הפעילים הם DHA ו- EPA, כאשר היחס צריך להיות בין 1:2 ל- 3:4 לטובת EPA. לא הייתי הולך על תוסף שיש בכל כמוסה פחות מ- 600 מ"ג של EPA+DHA. מעל 700 מ"ג המצב מעולה. שימו לב שיש תוספים שיש בהם מעל 1000 מ"ג של שמן דגים, אבל אפילו לא רבע מזה זה DHA+EPA. רצוי לבחור מוצר עם ריכוז כמה שיותר גבוה. זאת אומרת שאם יש בכמוסה 1000 מ"ג שמן דגים, אז שיהיה כמה שיותר אחוזים מזה של EPA+DHA. כדאי לפחות מעל 75% של חומר פעיל בשמן.

2.1. לבלוע כמה שפחות כמוסות ביום - יש הרבה תוספים עם כמות מאוד קטנה של חומר פעיל בכמוסה בודדת. יצא לי לראות אפילו תוספים עם כמויות של פחות מ- 200 מ"ג של EPA+DHA בכמוסה. תחשבו כמה כמוסות תצטרכו לבלוע ביום כדי להגיע למכסה היומית (2-3 גרם). מי שלוקח תוספים נוספים אז בכלל לא נעים. לכן תשתדלו לבחור תוסף עם כמות גדולה של חומר פעיל בכל כמוסה.

3. מחיר - כמובן שצריך לשקלל את המחיר, אבל לא פר כמוסה, אלא פר חומר פעיל. איך תעשו את זה? ניקח לצורך הדוגמא את התוסף Ultra Omega-3 של NOW. הוא מכיל 180 כמוסות ו- 750 מ"ג של חומר פעיל (EPA+DHA) בכל כמוסה. נכפיל את כמות הכמוסות בכמות החומר הפעיל (עדיף בגרמים, ז"א 0.75), נקבל 135. זאת אומרת שבכל החבילה יש כ- 135 גרם של חומר פעיל. עכשיו נבדוק כמה אנחנו משלמים על כל גרם: נחלק את המחיר ב- 135. לצורך העניין המחיר ב- iherb ל- 180 כמוסות הוא 97 ש"ח (נכון להרגע, ללא משלוח). לכן נקבל שכל גרם עולה לנו 0.718 ש"ח. הערה קטנה - שימו לב שאתם מחשבים את זה לפי הערכים שיש בכמוסה בודדת ולא "per serving", כי לרוב, "serving" יהיה יותר מכמוסה אחת. וכמובן יש לשקלל גם מחיר משלוח במקרה הצורך.

4. איכות המוצר - שמן דגים עלול להתחמצן ולהתקלקל כשהוא לא מאוחסן בתנאים מתאימים. לכן קודם כל תשימו לב שאתם לא מזמינים מוצר שמגיע באריזה שקופה או לא הרמטית. דבר נוסף, קיים יתרון לתוספים שמקורם מדגים מהטבע (wild). עוד דבר חשוב, לא להסתמך על ביקורות באמזון או בכל אתר אחר. למה?
א. הן עלולות להיות מזויפות/מכורות.
ב. זה לא פרמטר.
אז מה כן? מומלץ לבחור מוצר שעבר בדיקה ב- labdoor או ב- IFOS.
שימו לב ששמן דגים מקולקל, לא רק שלא יועיל, גם יכול להזיק לנו!

5. המנעו ממשלוחים ככל הניתן - כאמור, השמן יכול להתקלקל אם הוא לא מוחזק בקירור, גם לפני תאריך התפוגה שלו. לכן תשקלו לקנות את התוסף בארץ וגם להסתכל שהמוצר מיוצר בארץ, כי אם הוא מיובא אז לא עשינו פה כלום. כמובן שהסעיף הזה מתנגש עם הסעיף הקודם, כי תוספים שיוצרו בארץ כנראה לא נבדקו ע"י labdoor ו- IFOS. ועוד דבר שתקחו בחשבון, המחירים בארץ כנראה יהיו גבוהים יותר. אבל אם בכל זאת בחרתם במשלוח, תשקלו לפחות לקחת משלוח מהיר כמה שאפשר כדי שהמוצר יגיע למקרר בביתכם בהקדם האפשרי.

6. גורמים חיצוניים - חפשו תוסף שעבר בקרת איכות של כמה שיותר גופים מוכרים כמו ה- FDA האמריקאי ובתקנים ישראלים ובנ"ל.

7. כולסטרול - לא לקנות מוצר שמכיל כולסטרול או כל שומן רווי! אם הוא כן מכיל כולסטרול אז זה כמובן יהיה מצויין בערכים התזונתיים.

טיפים נוספים לאחר בחירת התוסף:
- יש לצרוך בין 2 ל- 3 גרם של חומר פעיל ביום (DHA+EPA).
- לפני שמתחילים לקחת את האומגה 3 כדאי לבדוק שהשמן לא מקולקל. ניקח כמוסה אחת ונחצה אותה באמצע. נריח ונטעם את השמן. אם השמן במצב טוב, לא צריך להיות ריח וגם לא טעם. אם יש טעם וריח לא טובים כנראה שהמוצר כבר לא טוב ויש לזרוק אות ולפח ולא לקחת סיכונים, גם אם תאריך התפוגה אומר אחרת.
- לשמור במקרר!
- רצוי לפצל את המנות של האומגה 3 לפחות לפעמיים ביום. ורצוי גם לקחת את הכמוסות עם אוכל שומני (עדיפות למשהו שמכיל שומן רווי). דבר זה יגביר את יעילות הספיגה של החומרים הפעילים בגוף.
- אל תצפו להרגיש תוצאות מכל סוג שהם לפני שאתם לוקחים את האומגה 3 כחודשיים לפחות, רצוף, ובמינון של לפחות 2 גרם ליום כאמור.

כמה תוספים שאני מצאתי כמומלצים וטובים:
אם קונים בארץ אז יש את האופציה של אלספה מקס של אלטמן. קשה לדעת כמה המוצר שלהם איכותי באמת, אבל על הנייר הוא נראה די מבטיח ואפשר להשיג אותו במחיר די טוב לעומת מוצרים אחרים שנמכרים בארץ. המחיר הכי טוב שאני מצאתי אותו הוא מחנות שנקראת vitamins4all, נכון להרגע הוא מוצע במחיר של 89 ש"ח ל- 115 כמוסות. אפשר להזמין 4 חבילות ולקבל הנחה של 7 אחוז.

לקניה מחו"ל, יש את התוסף Triple Strength של Viva Naturals שנחשב כתוסף מאוד איכותי, אך מחירו מאוד יקר. לשיקולכם. אלטרנטיבה קצת יותר זולה היא OmegaVia Fish Oil.
אפשרות נוספת מאוד משתלמת ויחסית די זולה הוא התוסף Now Foods Ultra Omega 3. ניתן להשיג אותו בבאדי בילדינג במחיר ממש טוב.

מקווה שלא עברתי על חוקי הפורום עם הפרסומים האלה. אם כן אז חשוב לי להדגיש שאין לי שום קשר ורווח אישי מאף חנות או מוצר שהזכרתי.

נערך לאחרונה:
1. מקור החומר - אם אתם לא טבעוניים, אז שמן דגים, נקודה. לא להתקרב לתוספים ממקורות אחרים. אם אתם כן טבעוניים, בעיה שלכם 😁
יש אומגה 3 מאצות ששווה ערך מבחינת ספיגה לזה מדגים

מה דעתך לגבי אומגה 3 של מיי פרוטאיין? מבחינת הכמות בקפסולה אחת - האם מספיקה לצריכה היומית? המשלוח שעשיתי מלפני 11 ימים בערך ועדיין לא הגיע- יכול להתקלקל בזמן הזה עד שיגיע??

• פותח/ת השרשור
מה דעתך לגבי אומגה 3 של מיי פרוטאיין? מבחינת הכמות בקפסולה אחת - האם מספיקה לצריכה היומית? המשלוח שעשיתי מלפני 11 ימים בערך ועדיין לא הגיע- יכול להתקלקל בזמן הזה עד שיגיע??
לא הייתי מתקרב האמת. יש תוספים יותר עדיפים לדעתי, כמו זה:
Sports Research, שמן דגים אומגה 3, עוצמה משולשת, 1,250 מ"ג, 180 כמוסות רכות

אני מצטערת על החפירה אני פשוט רוצה להבין יותר טוב וזה ממש יעזור לי!! -
אז עשיתי כנראה שטות של מתחילים בלי לקרוא ולברר יותר מידי - קראתי שני מאמרים ישראלים שנטען בהם כי הצריכה היומית המומלצת לאומגה 3 לאדם היא 250 מ״ג EPA ו- 250 מ״ג DHA ביום, חשוב לציין שאני אוכלת לפחות פעם בשבוע דגים וטונה, אם לא יותר(בערך 200-300 גרם בשבוע של דג וטונה יחד), וצורכת גם זרעי צ׳יה כחלק מהתזונה היום יומית שלי שמלאים גם הם באומגה 3 והבנתי שזה בעצם תחליף מאוד מרכזי של הרבה טבעוניים לצריכת אומגה 3 (צורכת ביוגורט, שייקים, על סנדויצים וכו),
ככה ששיערתי בחישוב גס שהכמות לקפסולה אחת של אומגה 3 של החברה מיי פרוטאין(שמכילה 180 מ״ג של EPA ו120 מ״ג של DHA) תספיק לצרכים שלי לפחות בהתחלה(לראות איך זה משפיע על הגוף שלי בערך שבוע שבועיים ואז תכננתי להעלות את הכמות לשתי קפסולות ביום.)

לגבי הסיבות שלי לצריכת אומגה 3 הן בעיקר מתבססות על מידע שקראתי במאמרים, בפן הבריאותי - שזה טוב למחלות לב ולתפקוד שלו וכו(אין לי שום דבר דומה לזה וגם לא רקע במשפחה למזלי), אך בעיקר בגלל האפקט שזה יוצר באימונים- מרכך את מעטפת התאים ובין היתר גם את מעטפת תא השריר וככה נוצרת עזרה מלאכתותית ל״קבלת״ דברים ׳טובים׳ לשריר מזתונה כמו חלבון ו״הוצאת״ דברים ׳רעים׳, ככה שבשורה התחתונה זה עוזר לבנייה והחלמת שריר טובה יותר לאחר אימון,(שוב מתבסס על סמך דברים שקראתי-לא יודעת אם זה נכון בוודאות ולכן החלטתי לנסות בעצמי בצריכה הדרגתית).

אני יודעת שהצריכה לבן אדם שלא מתאמן היא יחסית נמוכה, ובגלל שאני מחשיבה את עצמי כמתאמנת יחסית מתחילה (לא עוברת כרגע את המשקלים של עשרים, מתאמנת בבית בלי מאמן/חדכ, אימוני פול באדי ופעם ב אימוני אינטרוולים של ספרינטים קצרים ואז הליכה/טבטות/היט- בערך 3-4 אימונים בשבוע) -

*כמה בעיניך לפי זה אני צריכה לצרוך?
* האם יש משהו מהדברים שרשמתי שהוא שגוי והטעתי את עצמי?
*בהנחה שכבר הזמנתי ממיי פרוטאין קופסה של 250 קפסולות- עדיין היית אומר לא לצרוך?(בהתחשב בכמויות שרשמתי למעלה של קפסולה אחת שלהם ושכבר שילמתי על זה...)
תודה מראש:)

• פותח/ת השרשור
קראתי שני מאמרים ישראלים שנטען בהם כי הצריכה היומית המומלצת לאומגה 3 לאדם היא 250 מ״ג EPA ו- 250 מ״ג DHA ביום
על פי מה מבססים את זה?

חשוב לציין שאני אוכלת לפחות פעם בשבוע דגים וטונה, אם לא יותר(בערך 200-300 גרם בשבוע של דג וטונה יחד)
תלוי אילו דגים את אוכלת. רוב הדגים שנמכרים בארץ (כטריים, קפואים או משומרים) מכילים מינונים נמוכים יחסית של אומגה 3, וזה מ2 סיבות עיקריות:
1. אלו דגים שלא חיים באיזורים קרים ובאופן טבעי לא מכילים הרבה אומגה 3.
2. הדגים מגודלים בחוות גידול בטמפרטורות גבוהות יותר מתנאי המחייה הטבעיים שלהם ולכן גם כן לא מכילים הרבה אומגה 3.
אבל זה באמת תלוי איזה דגים את אוכלת.

וצורכת גם זרעי צ׳יה
זרעי צ'יה מכילים אומגה 3 מסוג ALA, והבעיה עם חומצות השומן מהסוג הזה היא שהגוף לא יודע "להשתמש" בהן, ולכן הוא ממיר אותן לחומצת שומן מסוג EPA/DHA, אבל היעילות של הגוף מאוד נמוכה בהמרה הזו, ולכן רק אחוזים בודדים מתוך האומגה 3 שאת אוכלת מסוג ALA באמת נספגים בגוף.

ככה ששיערתי בחישוב גס שהכמות לקפסולה אחת של אומגה 3 של החברה מיי פרוטאין(שמכילה 180 מ״ג של EPA ו120 מ״ג של DHA) תספיק לצרכים שלי לפחות בהתחלה(לראות איך זה משפיע על הגוף שלי בערך שבוע שבועיים ואז תכננתי להעלות את הכמות לשתי קפסולות ביום.)
לדעתי לא תרגישי שום השפעה ממינון כזה. הייתי לוקח במשך כמה שנים 3 גרם (3000 מ"ג) של אומגה 3 ליום (את הקפסולות של SR מהתגובה הקודמת). לא הרגשתי שינויים משמעותיים מלבד קצת יותר ריכוז. אבל אולי כן תרגישי, כל אחד הוא שונה.

*כמה בעיניך לפי זה אני צריכה לצרוך?
את לא צריכה לצרוך בכלל, אבל אם את רוצה לתסף זה בהחלט אפשרי. הייתי ממליץ על 2 גרם ליום לפחות כדי שהתיסוף יהיה יעיל ולא סתם בזבוז של כסף.

* האם יש משהו מהדברים שרשמתי שהוא שגוי והטעתי את עצמי?
מי אני שאגיד? אני בדיוק כמוך קראתי כמה מאמרים. השתדלתי שמה שאני קורא יהיה מבוסס מדעית ולא סתם שטויות שפרסם איזה כתב ב- ynet ללא רפרנסים.

*בהנחה שכבר הזמנתי ממיי פרוטאין קופסה של 250 קפסולות- עדיין היית אומר לא לצרוך?(בהתחשב בכמויות שרשמתי למעלה של קפסולה אחת שלהם ושכבר שילמתי על זה...)
תפתחי קפסולה אחת מכל חבילה, תטעמי ותריחי אותה. אם יש לה ריח מסריח מקומה בפח. אם יש ריח וטעם של דג, אין סיבה שלא לצרוך לדעתי. את הכסף על זה כבר שילמת.

תודה רבה! אשתדל לשים לב לטיפים האלו ולקחת לתשומת ליבי, לגבי הריח של הקפסולות למה בדיוק אתה מתכוון? אם אין לזה ריח של דגים(שבעיני הוא מסריח כן?) איזה ריח זה מסריח שמעיד על מקולקל? דומה למשהו שאתה יכול לשים את האצבע עליו?
ועם מה היית ממליץ לצרוך את הקפסולה?(מים/אוכל)? באיזה שלב ביום?

• פותח/ת השרשור
לגבי הריח של הקפסולות למה בדיוק אתה מתכוון? אם אין לזה ריח של דגים(שבעיני הוא מסריח כן?) איזה ריח זה מסריח שמעיד על מקולקל? דומה למשהו שאתה יכול לשים את האצבע עליו?
היית פעם בנמל יפו? או בחנות דגים? או שסתם הכנת פעם דג והרחת את הריח של דג טרי? זה הריח שצריך להיות לשמן. יש יגידו שזה ריח קצת מסריח, אבל רחוק מריח של ריקבון. אם השמן לא טוב, יהיה לו ריח ממש של נבלה. תסתכלי גם על הצבע והמרקם של השמן. שמן במצב טוב צריך להיות שקוף, צלול ודי בהיר. ככל שהצבע כהה, "מט" ועכור, יתכן והוא מקולקל.

• פותח/ת השרשור
האם יש טעם לקחת 1.2 גרם של (DHA+EPA) יומי בגלל מגבלת תקציב?
אני כבר לא כלכך בקיא, אבל למיטב זכרוני, רוב (אם לא כל) המאמרים שקראתי, שלפיהם יש יתרונות בריאותיים בתיסוף של אומגה 3, מתבססים על מחקרים שבהם הנבדקים צרכו 2-3 גרם ביום. זה לא אומר שפחות מכך זה לא יעיל, אך מוטל בזה ספק עד שלא יוכח אחרת.
אולי יש מחקרים גם על מינונים נמוכים יותר, אבל אני לא מכיר.

הגלולות שהגיעו לי הן בעצם ״רכות״ ומורכבות מסוג של פלסטיק די קשיח כזה מבחוץ והשמן בפנים, צורכים אותן בשתיה עם מים כן ? סליחה על הבורות אבל כשניסיתי להרטיב אחת(חשבתי לעצמי שבמגע עם מים הקליפה של הגלולה תימס כפי שקורה עם הרבה כדורים אחרים בתוך הגוף לאחר הבליעה) אך היא לא נמסה, ורק כשלחצתי עליה חזק אז היא נפתחה , אולי יש לנגוס אותן ולאחר בליעת השמן לזרוק את ה׳קליפה׳? אשמח אם מישהו מכיר שידע לעזור לי, הן מmy protein אגב..

הגלולות שהגיעו לי הן בעצם ״רכות״ ומורכבות מסוג של פלסטיק די קשיח כזה מבחוץ והשמן בפנים, צורכים אותן בשתיה עם מים כן ? סליחה על הבורות אבל כשניסיתי להרטיב אחת(חשבתי לעצמי שבמגע עם מים הקליפה של הגלולה תימס כפי שקורה עם הרבה כדורים אחרים בתוך הגוף לאחר הבליעה) אך היא לא נמסה, ורק כשלחצתי עליה חזק אז היא נפתחה , אולי יש לנגוס אותן ולאחר בליעת השמן לזרוק את ה׳קליפה׳? אשמח אם מישהו מכיר שידע לעזור לי, הן מmy protein אגב..
תבלע ושלום על ישראל. הכל בסדר.

אם אתה תנגוס בהם אתה עלול מאוד להקיא ויהיה לך ריח מאוד מאוד לא נעים מהפה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית