הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תזונה ותוספים כך עושים מחקרים גרועים - חלב ואינסולין

Mike Bikov

מנהל אתר
103,264
12,426
מנהל
נק' מוניטין:
58,703
103,264
12,426
הינה דוגמה לאיך עושים מדע גרוע ואז באים דמגוגים שלא קוראים את המחקר המלא ורק את התקציר ומתחילים להצביע "הינה".

מחקר שבוצע על 24 ילדים בני 8 הביא לקבוצה אחת לצרוך 2 ליטר (!!!!!) חלב כל יום במשך 7 ימים ולהשוות אותה לקבוצת ילדים אחרת שצרכה 290 גרם בשר. המטרה הייתה לראות איפה יש קפיצה חדה יותר בהורמון האינסולין ותנגודת לאינסולין (קשור לסוכרת סוג 2).

נחשו מה? ניחשתם נכון, הקבוצה שצרכה 2 ליטר (!!!!) חלב כל יום העלתה את האינסולין לשחקים וגם איפשהו פיתחה רגישות פחות טובה לאינסולין. אבל:

1. איזה ילד בן 8 צורך 2 ליטר חלב ועוד כל יום?

2. הילדים שצרכו 290 גרם בשר גם צרכו 300 קלוריות פחות. הטייה חזקה של החוקרים.

3. אלו שצרכו חלב גם צרכו 60 גרם יותר פחמימה. זה בהחלט יכול לעשות שוני גדול במובנים של אינסולין/תנגודת לאינסולין, במיוחד כשמדובר במאזן קלורי חיובי (כמו שהיה לילדים).

4. בלי קשר, הילדים שצרכו חלב הגיעו ל-4 גרם חלבון לק"ג משקל גוף. פסיכי לילד ממוצע באופן עקבי.

אז מחר יבואו ויגידו שצריכת מוצרי חלב "גורמים לסוכרת". כשיש מחקרים גרועים, יש גם מסקנות גרועות ע"י אנשים עם הסקת מסקנות גרועה. לא חסר אנשים שלא טורחים לקרוא את המחקרים המלאים ומתבססים רק על התקצירים ואז כמו תוכים הולכים ומצטטים ברשת דברי הבלים.

נ.ב, אני מחכה כבר זמן מה לאימיילים ממועצת החלב. משום מה אף אחד לא שולח. אז אין COI (לבנתיים, עד שישלחו לי תווי קניה למילקי).

High intakes of milk, but not meat, increase s-insulin and insulin resistance in 8-year-old boys. - PubMed - NCBI

3.jpg

נערך לאחרונה:
תודה, טוב לדעת שיש מקום שבודק לעומק דברים.
אבל השאלה שלי, למה זה התפרסם באתר שנחשב רציני?

• פותח/ת השרשור
תודה, טוב לדעת שיש מקום שבודק לעומק דברים.
אבל השאלה שלי, למה זה התפרסם באתר שנחשב רציני?
אג'נדות, קשרים, ביקורת עמיתים גרועה, עורך ג'ורנל גרוע והרשימה עוד ארוכה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית