הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

תוכנית אימונים למסה 3x בשבוע - התלבטות בין FBW/A1A2 או ABA/BAB?

roiplmusic

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
שלום לכולם!
אני מתאמן לערך כשנתיים, עם הפסקות (בין אם טיול. לימודים ותקופות מבחנים וכו׳), אך בגדול ביצעתי תוכניות למטרות עליה במסה לפרקים של 4 חודשים באופן רציף לפני ההפסקות. יש לי ניסיון עם התוכנית של allpro (אינטרוולים של 5 שבועות שכל שבוע מעלים חזרה, בין 8-12 חזרות, compound exercises) ושל lyle mcdonalds (תוכנית AB מורכבת לרוב מקומפאונד, 6-8 חזרות). מבנה הגוף שלי מעלה מסה בצורה טובה (לא רזה או מלא מידי), גובה 1.72 משקל 64

משקלים (לאחר הפסקה) של 10 חזרות: סקוואט 70, בנץ 60, bent over bb press: 55,

סיימתי את לימודי ואני מתחיל אורח חיים עמוס שיאפשר לי להתאמן 3 פעמים בשבוע במקסימום.

שתי שאלות
1 - האם יש תוכנית אימונים של 3 פעמים בשבוע שאתם ספציפים ממליצים?
2- אם אלך לפי התוכניות שמוצגות כאן בפורום בקישור: תוכניות אימונים לתקופת המסה: איך תעשו זאת נכון | קילוגרם

על איזו תוכניות הייתם הולכים/מה לדעתכם הכי נכון/מאוזן לצורך עלייה במסה? האופציות כמובן הן תוכנית אחידה של FBW (לעשות לדוגמא 4 סטים של 8 חזרות 3 פעמים בשבוע של סקוואטים זה הגיוני כמו שכתוב שם?! ), A1A2 או לקחת תוכנית של AB ולעשות ABA/BAB (לא בעייתי שכל שבוע יהיה חלק גוף שאאמן רק פעם אחת?) ?
משום מה בכל התוכניות האלו אני מרגיש שיש כמות מוגזמת של סטים עם חזרות.

תודה רבה לעוזרים 😃

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
משום מה בכל התוכניות האלו אני מרגיש שיש כמות מוגזמת של סטים עם חזרות.
זה מה שצריך כדי לגדול. לערך 20 סטים בשבוע לשריר. האם לעשות FBW או AB זה לא משנה ותלוי בהעדפות אישיות

זה מה שצריך כדי לגדול. לערך 20 סטים בשבוע לשריר. האם לעשות FBW או AB זה לא משנה ותלוי בהעדפות אישיות
תוכניות ה fbw בפורטל מציעות 4 5 סטים לגב למשל באימון. זה יוצא 12-15 סטים לגב בשבוע. זה מספיק?

אין מצב שבFBW או בAB הגיוני לעשות 20 סטים לשריר בשבוע.. לדוגמא יד קדמית או יד אחורית מקבלות באימון 6 סטים גג.. (X2)= 12 ו6 סטים זה עוד נחשב הרבה ליד אחורית / קדמית
אשמח בבקשה אם תסביר

אין מצב שבFBW או בAB הגיוני לעשות 20 סטים לשריר בשבוע.. לדוגמא יד קדמית או יד אחורית מקבלות באימון 6 סטים גג.. (X2)= 12 ו6 סטים זה עוד נחשב הרבה ליד אחורית / קדמית
אשמח בבקשה אם תסביר
מחשבים את השרירים הקטנים בתרגילים לשרירים הגדולים. אם אתה עושה חתירות אתה תחשב לכל סט חתירה גם סט ליד קדמית

מחשבים את השרירים הקטנים בתרגילים לשרירים הגדולים. אם אתה עושה חתירות אתה תחשב לכל סט חתירה גם סט ליד קדמית
בעצם זה אומר שעושים יותר סטים ליד קדמית מאשר לגב, וליד אחורית מאשר לחזה...?

בעצם זה אומר שעושים יותר סטים ליד קדמית מאשר לגב, וליד אחורית מאשר לחזה...?
לא הייתי מנסח את זה ככה, בגלל שבחתירה או מתח לדוגמא המטרה היא עבודה על הגב(בהקשר של היפרטרופיה?. אבל אפשר להגיד שעושים יותר תרגילים שעובדים על יד קדמית מאשר על גב

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית