הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עייפות בחיטוב.

Mr. power

משתמש קבוע
1,781
741
נק' מוניטין:
1,129
1,781
741
אהלן. אני בחיטוב כבר חודשיים וקצת וירדתי בינתיים סך הכל 8 קילו. בזמן האחרון התחלתי להרגיש עייפות פשוט בילתי נסבלת במיוחד אחרי עבודה ואני מרגיש שהאימון הפך להיות גיהנום. ניסיתי לדחוף כדורי קפאין ולשתות קפה אבל זה לא עוזר בכלל. נמצא בגירעון של 500 ק׳ לא עובד פיזית ובכל זאת גמור מעייפות. חשבתי לקחת שבוע חופש בישביל להתאושש מנטאלית ופיזית השאלה האם זה יכול לפגוע לי במסת השריר? מן הסתם שאשמור על תזונה כרגיל.

ד.א אני לוקח מולטי ככה שלא חושב שהבעיה היא במחסור בויטמינים

נערך לאחרונה:
אני יוצא מנק הנחה שהשינה שלך סבירה.
יכול להיות שאתה לא באמת על גרעון של 500 קלוריות, והוא גבוה יותר? מה המ.ג וכמה אתה צורך?

שבוע ניטראלי נשמע כמו רעיון טוב מאוד לדעתי. שום דבר שלילי לא יקרה.

• פותח/ת השרשור
אני יוצא מנק הנחה שהשינה שלך סבירה.
יכול להיות שאתה לא באמת על גרעון של 500 קלוריות, והוא גבוה יותר? מה המ.ג וכמה אתה צורך?

שבוע ניטראלי נשמע כמו רעיון טוב מאוד לדעתי. שום דבר שלילי לא יקרה.
ישן מספיק. כרגע שוקל 114.5 על 1.96. צורך 3000-2800 ק׳ ביום ללא אימון ו 3200-3300 ביום אימון.

נערך לאחרונה:
זה נשמע לי מעט, אבל לא זוועה. לפי מה אתה חושב שאתה בגרעון של 500 קל׳?

ההימור שלי שאתה מתאמן יותר מדי באחד האספקטים הבאים:
- יותר מדי אירובי
- משקלים גבוהים לאורך זמן, נכשל הרבה
- המון סטים / מתאמן כל יום

איך נראית התכנית שלך? (כולל משקלים בערך, כמה רחוק מכשל ואירובי).

• פותח/ת השרשור
זה נשמע לי מעט, אבל לא זוועה. לפי מה אתה חושב שאתה בגרעון של 500 קל׳?

ההימור שלי שאתה מתאמן יותר מדי באחד האספקטים הבאים:
- יותר מדי אירובי
- משקלים גבוהים לאורך זמן, נכשל הרבה
- המון סטים / מתאמן כל יום

איך נראית התכנית שלך? (כולל משקלים בערך, כמה רחוק מכשל ואירובי).
קודם כל תודה על המענה.
3000 קלוריות זה קצת מידי? אני יורד 500 גרם-קילו בשבוע.. התחלתי עם 20 אחוז שומן ו 122 קילו. הנייטרלי שלי היה סביבות 3800+~ והייתי מכניס 3300 ק׳ ובגלל האחוז שומן הורדתי לפעמים ל 3100.. עושה אירובי לא עצים אולי פעם בשבוע במשך 45 דק. משקלים כרגע סקוואט 145 6*3, דדליפט 182 מגוון בחזרות ובסטים פעם סט 1 ל 6 ופעם נפח קצת יותר גבוה ל 8*3 עם 30-20 אחוז פחות.. בנצ׳ 125 5*3 הולך יחסית קל אז לפעמים מוסיף עוד 2 סטים/משקל. כל השאר תרגילי עזר לפימפומים 10-8*3 מתאמן 3 פעמים בשבוע. תראה בעיקרון המשקלים נשארים זהים ולפעמים אפילו עולים קצת, הבעיה מתחילה שאני הולך לאימון גמור ומגיע למצב שבבנצ אשכרה נעצמות לי העיניים בזמן המנוחה. אני פשוט מפחד להגיע לאימון יתר שיהפוך את המצב ליותר גרוע. לדעתך לא מומלץ לקחת שבוע הפסקה בזמן חיטוב?

קודם כל תודה על המענה.
3000 קלוריות זה קצת מידי? אני יורד 500 גרם-קילו בשבוע.. התחלתי עם 20 אחוז שומן ו 122 קילו. הנייטרלי שלי היה סביבות 3800+~ והייתי מכניס 3300 ק׳ ובגלל האחוז שומן הורדתי לפעמים ל 3100.. עושה אירובי לא עצים אולי פעם בשבוע במשך 45 דק. משקלים כרגע סקוואט 145 6*3, דדליפט 182 מגוון בחזרות ובסטים פעם סט 1 ל 6 ופעם נפח קצת יותר גבוה ל 8*3 עם 30-20 אחוז פחות.. בנצ׳ 125 5*3 הולך יחסית קל אז לפעמים מוסיף עוד 2 סטים/משקל. כל השאר תרגילי עזר לפימפומים 10-8*3 מתאמן 3 פעמים בשבוע. תראה בעיקרון המשקלים נשארים זהים ולפעמים אפילו עולים קצת, הבעיה מתחילה שאני הולך לאימון גמור ומגיע למצב שבבנצ אשכרה נעצמות לי העיניים בזמן המנוחה. אני פשוט מפחד להגיע לאימון יתר שיהפוך את המצב ליותר גרוע. לדעתך לא מומלץ לקחת שבוע הפסקה בזמן חיטוב?
הנפח שלך בתרגילים המורבים נראה בסדר. הייתי נמנע מלבצע נפח גבוה לדד ולסקוואט גם בגלל ההתאוששות הלקויה וגם בגלל שלאף אחד אין כוח לעשות כלום אחרי נפח כבד בתרגילים האלה, במיוחד בחיטוב. הייתי חושב על להוריד את תרגילי הפמפומים ולהקדיש את ההתאוששות שלך לתרגילים הכבדים. נשמע שאתה מאתה מתקדם יפה בינתיים.
שמתי לב אצלי שהחום מוסיף הרבה לתשישות באימונים. אם אתה מתאמן בחום, ממליץ לך לקרוא את הדברים של ביל סטאר בנושא.
Training in the Heat | Bill Starr

בהצלחה גבר.

• פותח/ת השרשור
הנפח שלך בתרגילים המורבים נראה בסדר. הייתי נמנע מלבצע נפח גבוה לדד ולסקוואט גם בגלל ההתאוששות הלקויה וגם בגלל שלאף אחד אין כוח לעשות כלום אחרי נפח כבד בתרגילים האלה, במיוחד בחיטוב. הייתי חושב על להוריד את תרגילי הפמפומים ולהקדיש את ההתאוששות שלך לתרגילים הכבדים. נשמע שאתה מאתה מתקדם יפה בינתיים.
שמתי לב אצלי שהחום מוסיף הרבה לתשישות באימונים. אם אתה מתאמן בחום, ממליץ לך לקרוא את הדברים של ביל סטאר בנושא.
Training in the Heat | Bill Starr

בהצלחה גבר.
האמת שאני לא מתאמן בחום. מה שכן, במשך היום החום מתיש אותי ברמות וזה מתבטא בחוסר תאבון ובתשישות לכן אני דוחף אוכל בכוח. מה שמפחיד אותי שיהיה מצב של אימון יתר מרוב כל התשישות הזאת. בכל מקרה, תודה על המאמר.

האופציות שלך הם לווסת נפח או עצימות בתוכנית אימונים או להוריד את מספר האימונים בשבוע נתון. אם אתה עובד עם משקלים מאוד גבוהים ונח הרבה בין סט לסט, אז זה כנראה לא מתאים לך בחיטוב וגומר אותך ועדיף להתמקד יותר בלפמפם מאשר לעשות עם מקסימום משקל לחזרות נמוכות/מנוחות ארוכות (במילים אחרות להעלות את טווח החזרות)

• פותח/ת השרשור
האופציות שלך הם לווסת נפח או עצימות בתוכנית אימונים או להוריד את מספר האימונים בשבוע נתון. אם אתה עובד עם משקלים מאוד גבוהים ונח הרבה בין סט לסט, אז זה כנראה לא מתאים לך בחיטוב וגומר אותך ועדיף להתמקד יותר בלפמפם מאשר לעשות עם מקסימום משקל לחזרות נמוכות/מנוחות ארוכות (במילים אחרות להעלות את טווח החזרות)
אני מעדיף לעבוד עם משקל כבד שאני יכול לסיים איתו 6-5*3 מאשר עכשיו להתחיל לחפש כמה נפח אני צריך כדי לתת מספיק גירוי ומנגד גם לא להגזים.
בכל אופן, אני יוריד את הפימפומים כי אני מרגיש כבר שאין בהם צורך וכנראה כל הנפח הזה סתם הורג אותי.
תודה לכולם על העזרה.

• פותח/ת השרשור
ההפך, מה שהורג אותך זה העצימות ולא הנפח
אבל מאיפה אני אמור לדעת כמה נפח לתת בחיטוב? במסה זה יותר קל - למשל במסה הקודמת שלי בבנצ הייתי חייב לתת נפח גבוה כדי להתקדם כי 5*5 לא הספיקה לי.. אם אעשה 2-1 סטים עצימות גבוה זה יהיה יותר טוב? אני מפחד לאבד את משקלי העבודה פשוט.

נערך לאחרונה:
כן. 0.5-1.0 קילו בשבוע זה מהר מדי.

אין נוסחה מושלמת לכמה נפח יתן גירוי מינימלי.

ממליץ על מה שמשה הציע. תתחיל מ50% מהסינגל שלך בכל התרגילים לסטים של 10 חזרות. לאט לאט תעלה. שמתחיל להיות גריינד או שתעשה ריסט ותתחיל מאחוז יותר גבוה, או שתוריד חזרות קצת ותמשיך להתקדם.

לצורך השוואה, אחרי תחרות שאתה נותן 9 סינגלים, הנפח שעבדת איתו הוא מאד נמוך אבל אתה תהיה גמור. בגלל העצימות המקסימלים. גם נפח יכול להוביל לתשישות אבל בעצימות נמוכה אפשר לעשות בנפח גבוה יותר מבלי להתיש את עצמך.

• פותח/ת השרשור
כן. 0.5-1.0 קילו בשבוע זה מהר מדי.

אין נוסחה מושלמת לכמה נפח יתן גירוי מינימלי.

ממליץ על מה שמשה הציע. תתחיל מ50% מהסינגל שלך בכל התרגילים לסטים של 10 חזרות. לאט לאט תעלה. שמתחיל להיות גריינד או שתעשה ריסט ותתחיל מאחוז יותר גבוה, או שתוריד חזרות קצת ותמשיך להתקדם.

לצורך השוואה, אחרי תחרות שאתה נותן 9 סינגלים, הנפח שעבדת איתו הוא מאד נמוך אבל אתה תהיה גמור. בגלל העצימות המקסימלים. גם נפח יכול להוביל לתשישות אבל בעצימות נמוכה אפשר לעשות בנפח גבוה יותר מבלי להתיש את עצמך.
סגור. תודה רבה!

• פותח/ת השרשור
מיותר לפתוח דיון חדש אז אשאל פה. האם יכול להיות שהמייצבים נחלשים בזמן חיטוב של חודשיים וקצת? אני מרגיש שקשה לי להחזיק את המשקל ישר בבנצ (במיוחד בהוצאה של המוט) למרות שהוא יחסית קל האם זה קשור איכשהו למיצבים שנחלשו בזמן החיטוב?

• פותח/ת השרשור
כמה ירדת במשקל?
9 קילו ולפחות 5-6 קילו נוזלים. זאת ירידה דווקא דיי מתונה, לא?
ד.א בשבוע שבועיים האחרונים הייתי על דל פחמימה (100+~) אני מניח שלנתונים שלי זה קצת. אולי בגלל זה החוסר כוח הזה בשרירים?

נערך לאחרונה:
9 קילו זה ירידה מספיק משמעותית כדי להשפיע לך על הבנץ׳. כמובן שהדל פחמימה לא עוזר. כמה קלוריות על איזה מ.ג אתה מכניס?

אתה מצפה להרים אותם משקלים שהרמת לפני החיטוב?

• פותח/ת השרשור
9 קילו זה ירידה מספיק משמעותית כדי להשפיע לך על הבנץ׳. כמובן שהדל פחמימה לא עוזר. כמה קלוריות על איזה מ.ג אתה מכניס?

אתה מצפה להרים אותם משקלים שהרמת לפני החיטוב?

9 קילו כולל נוזלים. כרגע שוקל 113.5 (1.96) ומכניס 3200 ק׳. ביומיים האחרונים הכנסתי סביבות ה 250 גרם פחמימה וראיתי אחלה שיפור בכוח, כנראה הדל לא עושה איתי חסד ומשפיע עלי מאוד מאוד רע. וברור שאני מצפה להרים את אותם המשקלים, לא 5*5 אבל כן לפחות 1-2 סטים.. אנשים אפילו מתחזקים בזמן חיטוב אז למה שלא אמשיך להרים את אותם המשקלים?!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית