הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

עייפות בחיטוב.

Mr. power

משתמש קבוע
1,781
741
נק' מוניטין:
1,129
1,781
741
אהלן. אני בחיטוב כבר חודשיים וקצת וירדתי בינתיים סך הכל 8 קילו. בזמן האחרון התחלתי להרגיש עייפות פשוט בילתי נסבלת במיוחד אחרי עבודה ואני מרגיש שהאימון הפך להיות גיהנום. ניסיתי לדחוף כדורי קפאין ולשתות קפה אבל זה לא עוזר בכלל. נמצא בגירעון של 500 ק׳ לא עובד פיזית ובכל זאת גמור מעייפות. חשבתי לקחת שבוע חופש בישביל להתאושש מנטאלית ופיזית השאלה האם זה יכול לפגוע לי במסת השריר? מן הסתם שאשמור על תזונה כרגיל.

ד.א אני לוקח מולטי ככה שלא חושב שהבעיה היא במחסור בויטמינים

נערך לאחרונה:
9 קילו כולל נוזלים. כרגע שוקל 113.5 (1.96) ומכניס 3200 ק׳. ביומיים האחרונים הכנסתי סביבות ה 250 גרם פחמימה וראיתי אחלה שיפור בכוח, כנראה הדל לא עושה איתי חסד ומשפיע עלי מאוד מאוד רע. וברור שאני מצפה להרים את אותם המשקלים, לא 5*5 אבל כן לפחות 1-2 סטים.. אנשים אפילו מתחזקים בזמן חיטוב אז למה שלא אמשיך להרים את אותם המשקלים?!

מהסיבה הפשוטה שככל שאתה יורד יותר ככה גם גדל הסיכוי שתשרוף שריר כחלק מהתהליך, במיוחד בדל פחמימה שזה יותר קשה לגוף מאשר חיטוב דל קלוריות מאוזן
אנשים לא מתחזקים בחיטוב, השריר שלהם מגיע למיצוי שריר .. וגם זה לא לרמות גבוהות אני עליתי רק באזור החמש עשר קילו במיצוי שריר.. תלוי גם בגנטיקה
ככל שתשמור יורד על ירידה מבוקרת של חצי אחוז עד אחוז ככה לא תשרוף שריר
וירידה של תשע קילו בחודשיים זה די מהר.. למרות שאתה שוקל הרבה אז אולי זה על הגבול לדעתי

• פותח/ת השרשור
אנשים מתחזקים בחיטוב ועוד איך. לא גדלים אבל כן מתחזקים (התייעלות עצבית). ואני רושם בפעם המיליון שירדתי 9 קילו שמתוכם 5-4 קילו רק נוזלים.
דבר שני הייתי בדל בדיוק 3 ימים ואפילו שזה קצת זמן דיי נחלשתי. יצאתי מהדל לפני יומיים ואני כבר מרגיש שיפור ניכר בכוח. דבר שני לא כל מה שרשום בפורטל זה קדוש. אנשים בעלי אחוז שומן גבוה יכולים לרדת יותר מחצי אחוז או אחוז. זה רלוונטי יותר לאנשים שנמצאים על 12 או אפילו 15 אחוז שומן. צריך להיות מאוד מאוד יצירתי כדאי לאבד שריר, אפילו בתקופת חיטוב.

נערך לאחרונה:
אתה צודק, אפשר להתחזק בחיטוב. אבל תלוי מאוד בנתונים שלך.

מתאמן מנוסה וחזק שמחטב מ140 ל100 יהיה בלתי אפשרי לשמר כוח בבנץ׳.

מתאמן מתחיל שמחטב מ85 ל80 אין סיבה שלא יתחזק.

9 קילו זה לא מעט, וזה מאוד הגיוני שהבנץ׳ שלך נחלש. זה לא משנה אם זה נוזלים או שומן או שריר.

על כמה הבנץ׳ שלך עומד, שיהיה לך מדד לכוח ?

• פותח/ת השרשור
אתה צודק, אפשר להתחזק בחיטוב. אבל תלוי מאוד בנתונים שלך.

מתאמן מנוסה וחזק שמחטב מ140 ל100 יהיה בלתי אפשרי לשמר כוח בבנץ׳.

מתאמן מתחיל שמחטב מ85 ל80 אין סיבה שלא יתחזק.

9 קילו זה לא מעט, וזה מאוד הגיוני שהבנץ׳ שלך נחלש. זה לא משנה אם זה נוזלים או שומן או שריר.

על כמה הבנץ׳ שלך עומד, שיהיה לך מדד לכוח ?

איך הנוזלים בדיוק קשורים לכוח? הרי זה ידוע שבשבועיים הראשונים - חודש יש ירידה גדולה של נוזלים. אם לא להסתכל על נוזלים, ירדתי 5 קילו בחודשיים וחצי. זה בסדר גמור.
חוץ מזה, כמו שאמרתי בתגובה הקודמת שלי, המשקלים חזרו מאז שהפסקתי עם הדל.
כרגע הבנצ עומד על 125 5*3.

נערך לאחרונה:
אם יורדים 5 קילו נוזלים, אתה תרד גם בכוח.

נראה שעלית על הפתרון, זה מעולה.

לא חייבים לעשות חיטוב דל פחמימה, אין בזה ממש הגיון.

שאלה - במקומות רבים ראיתי התייחסות לדיאטה דלה בפחמימות בזמן חיטוב - של כ-20% פחמימה, 40% שומן, 40% חלבון.
הנחת העבודה היא שדיאטה דלה בפחמימות ועשירה בשומן וחלבון מחייבת את הגוף להגביר את תהליך המרת שומן לאנרגיה במקום השימוש בגלוקוז. אותו העיקרון שבדיאטת keto, רק פחות קיצוני.
האם יש יתרון בזמן חיטוב בדיאטה כזו על פני אחת עשירה יותר בפחמימות? הכוונה מבחינת היעילות ומהירות של שריפת השומן - לאו דווקא מבחינת ה-"תחושה" הסוביקטיבית של כח או אנרגטיות של המתאמן.

• פותח/ת השרשור
אם יורדים 5 קילו נוזלים, אתה תרד גם בכוח.

נראה שעלית על הפתרון, זה מעולה.

לא חייבים לעשות חיטוב דל פחמימה, אין בזה ממש הגיון.

קודם כל תודה. דבר שני אשמח לדעת איך נוזלים קשורים לכוח? הרי לא עליתי בנוזלים מאז שעזבתי את הדל וחל שיפור ניכר בכוח..

עניין של מנופים, שאתה שוקל יותר, זה עוזר להרים יותר. כמובן עד גבול מסויים וזה משתנה בתרגילים מסויימים.

שמדובר על 5 קילו נוזלים, זה עושה הבדל.

יש לי שאלה ואשמח שתענו לי אני בן 14 התחלתי להתאמן לפני כשלושה חושים אני כבר רואה תוצאות אבל רק בעיה אחת אני עליתי כבר שמונה קילו אבל כושר האירובי שלי מאוד בעייתי אם אני אתחיל להתאמן על אירובי אני אתחיל לרדת במשקל?

• פותח/ת השרשור
יש לי שאלה ואשמח שתענו לי אני בן 14 התחלתי להתאמן לפני כשלושה חושים אני כבר רואה תוצאות אבל רק בעיה אחת אני עליתי כבר שמונה קילו אבל כושר האירובי שלי מאוד בעייתי אם אני אתחיל להתאמן על אירובי אני אתחיל לרדת במשקל?

מה שיגרום לך לרדת במשקל זה גרעון קלורי ולא אירובי. אם תשלים את הקלוריות ששרפת מאירובי לא, תרד במשקל.

• פותח/ת השרשור
עניין של מנופים, שאתה שוקל יותר, זה עוזר להרים יותר. כמובן עד גבול מסויים וזה משתנה בתרגילים מסויימים.

שמדובר על 5 קילו נוזלים, זה עושה הבדל.

שאלה קטנה. אם אעשה ריסט 10-15% נניח במשקלי העבודה, האם זה יפגע לי במאסת השריר? אני מניח שהייתי צריך לעשות את זה בתחיל החיטוב או שאני טועה?

שאלה קטנה. אם אעשה ריסט 10-15% נניח במשקלי העבודה, האם זה יפגע לי במאסת השריר? אני מניח שהייתי צריך לעשות את זה בתחיל החיטוב או שאני טועה?
לא יפגע במאסת שריר.

לא נורא אם לא עשית, לא צריך ריסט ישר שעוברים לחיטוב. צריך לעבור לחיטוב (גרעון קלורי) בהדרגה ולא במכה.

• פותח/ת השרשור
לא יפגע במאסת שריר.

לא נורא אם לא עשית, לא צריך ריסט ישר שעוברים לחיטוב. צריך לעבור לחיטוב (גרעון קלורי) בהדרגה ולא במכה.
דווקא עברתי בהדרגה לגרעון. כרגע אני 112.5 יורד לאט אבל בטוח. המשקלים נשארו הנפח ירד מן הסתם.

תודה רבה על התשובה!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית