הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פסטה

Osher19

משתמש מתחיל
143
0
נק' מוניטין:
0
143
0
כשאני מודד פסטה לאחר בישול על המד של הגרם אני אמור להוריד 100 גרם בערך מהכמות שרשום במד וככה אני אדע באמת כמה פסטה אכלתי לא ? זה בעיה עד עכשיו שלדוגמה הייתי מודד 300 גרם וחושב שבאמת אכלתי 300 אבל מסתבר שלא אכלתי פחות פחמימה כי כמו שאתם יודעים הפסטה מורכבת גם מהרבה מים ורוטב שגם נשקלים במד.. זה סבבה לדוגמה אם אני אמור לאכול 300 גרם פסטה אז להעלות ל 400 גרם ואז זה יחשב לי ל300 גרם פסטה ? בגלל הנוזלים וכו' ..

אין דרך לדעת בידיוק כמה מים נספגו, זה תלוי גם בסוג הפסטה.
הדרך הכי טובה זה למדוד לפני ואחרי בישול, וככה אתה יודע מה הערכים של הפסטה אחרי בישול.
אם למשל הכנת 100 גרם פסטה יבשה, ואחרי בישול היא היא שוקלת 300 גרם, אז אתה יודע שב-300 גרם של הפסטה המבושלת הזו יש את הערכים התזונתיים של 100 גרם, אז אם למשל לקחת מנה ששוקלת אחרי בישול 100 גרם, אז הערכים שווים לבערך 33 גרם פסטה יבשה

• פותח/ת השרשור
אין דרך לדעת בידיוק כמה מים נספגו, זה תלוי גם בסוג הפסטה.
הדרך הכי טובה זה למדוד לפני ואחרי בישול, וככה אתה יודע מה הערכים של הפסטה אחרי בישול.
אם למשל הכנת 100 גרם פסטה יבשה, ואחרי בישול היא היא שוקלת 300 גרם, אז אתה יודע שב-300 גרם של הפסטה המבושלת הזו יש את הערכים התזונתיים של 100 גרם, אז אם למשל לקחת מנה ששוקלת אחרי בישול 100 גרם, אז הערכים שווים לבערך 33 גרם פסטה יבשה
ואם לקחתי 300 גרם אחרי בישול?

כשאני מודד פסטה לאחר בישול על המד של הגרם אני אמור להוריד 100 גרם בערך מהכמות שרשום במד וככה אני אדע באמת כמה פסטה אכלתי לא ? זה בעיה עד עכשיו שלדוגמה הייתי מודד 300 גרם וחושב שבאמת אכלתי 300 אבל מסתבר שלא אכלתי פחות פחמימה כי כמו שאתם יודעים הפסטה מורכבת גם מהרבה מים ורוטב שגם נשקלים במד.. זה סבבה לדוגמה אם אני אמור לאכול 300 גרם פסטה אז להעלות ל 400 גרם ואז זה יחשב לי ל300 גרם פסטה ? בגלל הנוזלים וכו' ..
לא הבנתי מה הסיבוך?! תשקול לפני בישול וזהו מה הבעיה

ואם לקחתי 300 גרם אחרי בישול?
אתה מבין שהמספרים שנתתי הם רק דוגמא, נכון?
הרעיון היה שתבין מה היחס בין המשקל של לפני בישול ואחרי, ואז תדע בכמה לחלק את הערכים.
אם למשל המשקל עלה פי 2 אחרי בישול, אז אחרי בישול הערכים יהיו חצי מהערכים של לפני בישול

נגיד אתה מכין 300 גרם פסטה ויוצא לך 900 אתה יודע ש100 גרם פסטה יבשה תצא לפי שיטת הבישול שלך 300 גרם פסטה מבושלת, תשקול ככה פעמיים לפחות ותראה שיוצא זהה. ככה לא תצטרך לשקול כל פעם מחדש.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית