הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תרגילים לשמירת הבריאות לאורך זמן

Liran22

משתמש מתחיל
269
35
נק' מוניטין:
47
269
35
שלום לכולם,

אני לא יודע איך להתחיל את הנושא הזה, מקווה שאהיה מובן בכוונה שלי.
ברוב התוכניות שראיתי פה בפורום, ממליצים על תרגילים מורכבים כמו סקוואט דדליפט וכו'. אין לי בעיה עם תרגילים אלו ואני גם חושב שהם הבסיס לכל התוכנית אבל השאלה שלי היא האם אין מקום בתוכנית גם לתרגילים קצת יותר ממוקדים על איזורים חלשים/ איזורים שהתרגיל המורכב עובד עליהם אבל פחות על מנת למנוע פציעות בעתיד.
לדוגמה, האם לא כדאי להוסיף כתרגיל עזר גם עבודה על גב תחתון או על הגלוטס? אני יודע שהם מקבלים עבודה בתרגיל כמו דדליפט אבל מה עם תרגיל קצת יותר ממוקד בהם?
כל הרעיון שלי מאחורי זה הוא שלדעתי לא משנה אם המטרה שלך הוא להתחזק או לגדול, על מנת לשמר את זה לאורך שנים אתה חייב לשמור על הבריאות שלך ולהימנע מפציעות. ולכן אני מאמין שיש מקום בתוכנית גם לתרגילים שיותר ממוקדים בשריר ספציפי.
כל הנושא הזה עלה לי מבן אדם מאוד חזק שאני מכיר ושנפצע, ואמר לי שאחת הבעיות שלו הייתה שכל האימונים שלו התרכזו בנטו להתחזק, אני מאמין גם שרוב התוכנית שלו הייתה עם תרגילים מורכבים ועם מינימום תרגילי עזר.

מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי בצורה מובנת ושאוכל ליצור כאן דיון מעניין.

כאשר קל יחסית להתקדם עם התרגילים המורכבים אז אין צורך אמיתי בעבודה ממוקדת, בגלל שגם האיזורים הקטנים יותר יתחזקו ויגדלו מהר.
ברגע שלהתקדם בתרגילים המורכבים נהיה קשה ובעייתי אז יש מקום לעבודה ממוקדת יותר, כי אז כבר באמת לא הכל מתפתח באותו הקצב, ויש צורך בעבודת היפרטרופיה מורכבת יותר.
לא אומר שכל שריר ומפרק צריכים עבודה ממוקדת, אבל יש מקום להתמקדות סלקטיבית

י היא האם אין מקום בתוכנית גם לתרגילים קצת יותר ממוקדים על איזורים חלשים/ איזורים שהתרגיל המורכב עובד עליהם אבל פחות על מנת למנוע פציעות בעתיד.
יש ואפשר לעשות רק אותם בלי סקוואט/דדליפט בכלל

לדוגמה, האם לא כדאי להוסיף כתרגיל עזר גם עבודה על גב תחתון או על הגלוטס? אני יודע שהם מקבלים עבודה בתרגיל כמו דדליפט אבל מה עם תרגיל קצת יותר ממוקד בהם?
אפשר זה הכל תלוי בהעדפות אישיות, רמת המתאמן והמטרה באופן כללי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית